Cum ne comportam cu copiii ALTORA?
Raspunsuri - Pagina 10
![](images/user_woman.png)
alexia_21 spune:
si mie mi se pare ciudat. topoganele sunt sa te dai pe ele nu sa le umpli cu nisip. pentru jocul cu nisipul exista groapa cu nisip.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
AB_AC spune:
Mie nu-mi pare ciudat ca pustimea punea pietre pe tobogan, dar pe aici se poarta "libertatea mea se sfarseste exact unde incepe a altuia".
Adica daca vor sa puna pietre e absolut ok, dar daca vrea cinava sa se dea sau se impart toboganele de-s mai multe sau "take turns". Adica i se spune pietrarului sef sa imparta jucaria (iaca toboganul) si sa lase si copilul celalt sa se dea.
Jucariile din parc si aiurea au destinatii in mintea adultilor, copiii le folosesc creativ. Adica sa pui nisip, pietre, sa rostogolesti jucarii, pietre e ceva care le starneste curiozitatea. Ca sa nu mai zic de teoria cu inginerul incipient si planul inclinat.
alexia_21 spune:
mie mi se pare ciudat ca in parcurile unde am fost eu nu am vazut asa ceva. or fi unii copii mai neinventivi si folosesc topoganul ala doar sa se dea pe el.
Bee spune:
G_rox, puneai frumos fata pe tobogan, iti cereai scuze de la copii ca le perturbi putin jocul si lasai fata sa se dea pe tobogan.
In rest, eu plec cu copii cu tot daca nu ne place ceva. Se intampla extrem de rar asta. In general nu iau nici un fel de atitudine fata de nici un copil strain. O singura data mi s-a intamplat ceva foarte neplacut. Eram la un loc de joaca in Kika. Cu cei mari, fara cel mic. Ai mei se jucau ca de obicei. Au venit 2 baieti ceva mai mari decat fata mea, deci sa fi avut vreo 5-6 ani atunci. Mijlociul meu avea cam 2 sau 3. Cu mine de fata au inceput sa-mi loveasca si sa-mi scuipe copiii, mai ales baietelul care era mult mai mic decat ei. I-am rugat sa inceteze, mai ales ca ai mei nu riposteaza niciodata si-s foarte uimiti de un asemenea comportament. I-am rugat sa inceteze de cateva ori si nu era absolut nimeni care sa-i vada. In cele din urma am cautat parintii si le-am spus ce se intampla. Trebuia sa plec........Nu stiu exact de ce nu voiau ai mei sa plecam (cred ca abia ajunsesem).
Uf, se pare ca totusi nu prea ne-am lovit de lucruri neplacute. Si nu-i educ deloc sa se bage in fata sau sa se descurce. Nu cred ca un copil poate gestiona corect un conflict chiar daca e invatat sa se apere. "Invata-l sa se apere, ca o sa pice de prost". Si daca va crede ca trebuie sa se apere cand si cu cine nu e cazul?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Selene_Bunny/Selene_Bunny.jpg)
Selene_Bunny spune:
Oameni buni, credeti ca un copil nu va gasi moduri de a folosi toboganul SI pentru altceva decat a te da CU FUNDUL pe el?
- te dai pe spate/burta
- urci in picioare, invers
- umpli cu pietre
- dai jucariile pe tobogan
- unul sta sus cu o masinuta si altul sta jos, sa o prinda
- organizezi trenulet cu prietenii
- faci gimnastica pe barele care sustin toboganul
Iar in parc nu purtam haine bune, ci haine in care se poate tavali.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
AB_AC spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alexia_21 mie mi se pare ciudat ca in parcurile unde am fost eu nu am vazut asa ceva. or fi unii copii mai neinventivi si folosesc topoganul ala doar sa se dea pe el. |
Probabil ca nu ai stat suficient in parc cat sa le vina idei. Sau nu ai unul in curte... sau nu ai vazut ce fac la scoala copiii pe tobogan.
Sau pur si simplu avem copii diferiti.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ilinca_M_p_/Ilinca_M_p_.jpg)
Ilinca_M. spune:
Si mie mi se pare exagerata prea multa batzoshenie (in sensul de rigiditate) fata de copii, mai ales cand sunt foarte mici (nici acum nu m-am lamurit cum ar fi trebuit "educata" fetita aceea de 1.5 ani care avea "tupeul" de a arunca nisip pe tobogan...)
De ex, cand avea in jur de 2 ani, fata mea a descoperit intr-o zi ce fain suna pietricelele aruncate pe tobogan. Mentionez ca parcul era pustiu (era ora clasica de somn de pranz iar a mea atunci era mai in forma:))). Asa ca a stat la baza toboganului si a aruncat pe el pietricele (parcul era "pavoazat" cu pietricele) mai bine de juma de ora. Intre timp a aparut o fetita mai mica decat ea, cam 1 an jumate, care a urmarit-o putin pe a mea si apoi super incantata a intrat si ea in joc. Nu exagerez, o ora doar asta au facut: aruncat pumn de pietricele, maturat cu mainile pietricele de pe tobo, revenit cu alt pumn de pietricele etc.
Io as fi capiat sa fac o actiune asa de monotona atata timp, ele erau absolut incantate (desi parcul era gol si pliiin de chestii atractive de dat/rotit/balansat etc.)
Normal ca in alta zi, in alt parc, desi plin de copii, fiica-mea a vrut iar sa faca faza. Am incercat din rasputeri sa o conving sa se joace altfel, se lasa cu scandal.
Asa ca am inventat un compromis. Sophia arunca un pumn de pietricele, io stergeam rapid si o luam pe sus cat se dadea un copil, sa n-o zburataceasca. Si tot asa. Toti erau multumiti, nu se creau (prea multi) timpi morti, Phiphi se distra, io curatam tobo sa nu fie plangeri de la parinti, copiii mai mari se dadeau (si se si distrau de a mea).
Doar o fetita de vreo 5 ani era disperata (desi ea nu se dadea pe tobo), era asa de indignata ca "nu e voie!!! nu e voie!!!", se invartea pe langa fiica-mea si striga "ce faci?! nu-i voie!! nu mai arunca!" ca efectiv mi-era mila de ea cum i s-a intors lumea pe dos ca vede asa ceva, un copil aruncand cu pietricele si mama lui acceptand situatia:))
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Victoria_mami/Victoria_mami.jpg)
Victoria_mami spune:
Nici mie nu mi se pare asa un colt de tara o mana de pietre pe tobogan. Dar eu am inceput sa merg in parc cu prosoape de hartie si windex. (Nu radeti, la noi e situatie 'speciala', de multe ori sistemul imunitar e slabit.) Asa am uscat leagane si tobogane de apa dupa ploaie, le-am curatat de nisip, pietricele aruncate de alti copii sau chiar dupa ce a pus Victoria. In alta ordine de idei, Selene spunea de haine bune... noi nu avem si nu am avut niciodata 'haine bune'. La noi toate hainele sunt si bune si rele. Daca a vrut sa se joace in pamant cu rochita noua sau cu adidasii/pantalonii, etc. de firma, nu s-a pus niciodata problema. Insa asta a fost la noi pana pe la un an. Acum nu mai vrea ea sa se murdareasca, pur si simplu, nu-i place.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Victoria_mami/Victoria_mami.jpg)
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ChristieV "Cum ne comportam...."? Ca niste adulti responsabili. |
Si cum se poarta adultii responsabili cu copiii altora?
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella
![](fetita.gif)
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia