PARERI PRO SI CONTRA LEGATE DE CALCULATOR

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Proful de sport al baietilor (8 ani) ne-a dat cateva exemple de reactii ale copiilor care isi petrec prea mult timp jucandu-se la PSP/calculator/X-box/...:
- cand vine mingea spre ei se feresc
- nu participa la jocuri de echipa
- prefera sa stea pe banca decat sa alerge
- obosesc repede
- se lauda mult cu cat de buni sunt la X sport iar cand sunt pusi in fata activitatii respective se retrag (realitatea fiind ca ei sunt spectaculosi in lumea virtuala)

Realitatea este ca aceste jocuri dau dependenta iar lumea virtuala in care intra cei mici nu este deloc compatibila cu lumea reala.
La 2-5-7-10 ani sunt mult prea fragezi ca sa aiba putere de a isi autolimita timpul petrecut la computer.

Noi le umplem timpul cu activitati sportive si cand mai stam pe acasa se uita la desene sau se joaca la Club Penguin dar nu mai mult de 2-3 ore pe zi (si asta ptr ca sunt doi si fiecare are aprox o ora de joaca)

edit: la TV am renuntat acum 3 ani;
avem doar un ecran mai mare pe care il conectam la PC din cand in cand


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:



un www.nytimes.com/2011/10/23/technology/at-waldorf-school-in-silicon-valley-technology-can-wait.html?pagewanted=all" target="_blank">articol interesant si la obiect.
noi incercam sa limitam joaca la pc, in zilele de scoala pc+tv = max 1 ora, altfel nu mai are timp de lego, citit, decupat, vioara, inventat constructii si masinarii.

asta iarna, cand e mai mult de stat in casa.
vara trec zile intregi cand nu deschide comp.

cand are chef foarte tare, il lasam cate un we sa se joace cat vrea la pc, isi ia portia pe cateva saptamani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Calculatorul este viitorul.
Nu e gresit sa ne lasam copiii la calculator.
Asa cum in hranire copilul trebuie sa beneficieze de toate principiile alimentare asa trebuie sa se intample si cu calculatorul - sa respectam toate principiile unei vieti sanatoase in aer liber.

O ora maxim /zi la calculator combinata cu activitati sportive si altele recreative care ii pot scoate la iveala resursele de creativitate sunt benefice pentru copil.

Fata mea a stat de la 2 ani si 3 luni la calculator.
Acum la aproape 14 ani pot spune ca s-a dezvoltat armonios si ca intr-adevar calculatorul a avut un aport in dezvoltarea ei.

Totul sta in moderatie si in supraveghere.
Ce face azi pe calculator in afara de jocuri?
Invata engleza si franceza. Invata chitara.
Invata geografie - cele mai faine harti le gaseste tot pe calculator.
Asculta muzica.
Isi face proiectele - nu are voie sa dea copy-paste.
Am invatat-o sa lucreze in Word si in Corel.
Si mule altele.





Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Vivi esti sigura ca nu vorbesti despre ce fac eu cu fiica-mea?
Mai,tu ai tras vreun ochi pe la mine pe acasa.

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona2006 spune:

Si eu subscriu la ceea ce a spus Viviana. Nu mi se pare sa fie PC-ul sau toate celelalte unelte ale tehnologiei marele bau-bau, daca sint folosite cu masura. Totul este sa stii sa le imbini pe toate. Maya mea are 5 ani si 7 luni si face inot si pian, citeste si scrie (ma rog, ca un incepator, nu romane) in doua limbi, este pasionata de matematica (tot la nivelul ei de dezv),ii citesc in fiecare seara povesti, insa asculta si povesti audio, se uita si la TV, are acces la PC cind vrea ea si cam o data, de 2 ori pe sapt se joaca cu taica-sau pe Wii.
Aici la scoala ii invata la calc si li se dau lectii de facut pe PC inca din clasele primare.
Nu poti sa ingnori tehnologia, este parte din viata noastra si poate sa-ti ofere multe daca stii sa o folosesti cum trebuie.



Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

MarianC eu sunt foarte curioasa cat iti lasi tu copilul la calculator?

Eu sunt din cei pro calculator, dar cu moderatie. Pana la urma trebuie sa existe o moderatie in toate.

Eu prefer ca timpul liber copilul sa si-l petreaca afara la joaca cu alti copii decat in fata calculatorului. Din fericire si el prefera asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Daria are 3 ani acum si foloseste calculatorul de vreo jumatate de an. Cam o ora, dar nu zilnic. Ce face: se uita la videoclipuri cu Strumfii, Dora Exploratoarea, Barbie, Kitty, Stefania...

Pana or mai fi, ca deja au inceput sa dispara de pe youtube...

Mi-ar placea sa aiba un grup cat de mic de copii cu care sa interactioneze, mai ales ca iarna sta mai mult in casa. Insa in zona nu sunt deloc copii de varsta ei. In zona = blocurile din jur.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Eu il las pe Alex la calculator daca imi cere asta. Il las si la jocuri (poisson rouge, friv.com si inca un site, nu il mai stiu acum, dar cu joculete de creativitate). Dar nu imi cere in fiecare zi, si nici nu sta toata ziua in fata calculatorului. Il las si la Minimax si Boomerang (Cartoon nu ii place), tot asa cum imi mai cere uneori si desene animate pe care le avem pe calculator, dar puse la TV (are mufa USB) - desene din colectia Disney, sau altele. Cu toate astea, nu e disperat nici dupa TV, nici dupa calculator, se joaca si cu jucariile lui. A invatat totusi din jocuri o serie de litere, recunoaste unele cuvinte gen Play, Pause, Stop etc chiar daca nu stie sa le citeasca efectiv si a ajuns sa isi creeze singur scenarii (e adevarat, copiate sau deduse dupa cele din jocuri/desene) pe care le pune in practica cu jucariile lui.
De multe ori, dupa ce se uita la un desen - nu conteaza ca la TV sau la calculator - il rog sa mi-l povesteasca - si de ceva vreme incoace chiar reuseste sa imi spuna intreg episodul, de multe ori nici nu trebuie sa ii pun intrebari intermediare.
Pe de alta parte, daca il chem sa ma ajute in bucatarie sa fac o prajitura, lasa fara probleme desenele sau jocurile. Avantajul major este ca, spre deosebire de desenele de pe programele de desene, pe astea le poate pune pe pauza

Ca e nevoie de moderatie - de acord. Dar cred ca e suficient sa il atragi tu ca parinte SI in alte activitati, si moderatia o va alege singur.
Si mai e un aspect - Alex merge la gradinita la program prelungit, noi practic ajungem acasa seara dupa 19:30, iar la 22 e in pat, dupa ce ii citim o poveste din carte. Deci mult timp la calculator/TV oricum nu prinde... iar in week-end e mai mult decat fericit sa stea cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Calculatorul e viitorul? Serios? De cand? What about obezitate, rezistenta fizica minima, incapacitatea de a se socializa si de a stabili relatii propice... Pe noi la gradinitza ne educa sa mergem in padure, sa lasam copiii sa se catere si sa alerge, chiar daca se mai zdrelesc sau au vanatai, nu le ofera cursuri de calculator. Se ofera cursuri de engleza cu cantece, carti, scris, desenat, decupat, nu pe calc. Sa continui? La scoala sunt obligati sa iasa in pauza aproape indif. de vreme, doar daca ploua cu galeata le permit sa raman in clasa. Daca "doar" picura, nu!

De ce sa gaseasca harti la calculator? Atlasele geografice sunt invechite? De ce sa invete lururi noi de pe net? Exista cd-uri, carti, daca nici in ziua de azi nu sunt materiale pe piata pt toate varstele... Pt aproape orice activitate oferita de calculator si internet exista solutie pe hartie. Nu, nu ma tem ca vor avea un handicap in comparatie cu altii, pt ca gandirea colegilor, vecinilor (apropo, nici macar "usor comunista") este similara. Toti stiu exact ce e ala, la ce foloseste, au chiar si unele teme de facut pe el, dar atat. In pubertate deja se schimba treaba, vor Facebook, PSP si altele, dar nu la 3 ani.
Stiti ca acum cativa ani pe aici pe aproape un baiat s-a sinucis pt ca a fost facut varza pe toate site-urile de social media de catre unii care alta ocupatie nu aveau decat sa stea cu orele pe net? Stiti ca parintii nici nu si-au dat seama ce se petrece cu copilul lor? La 3-4 ani urla si face scandal cand il iei de la calc., la 13-14 poti sa faci tu scandal pana ragusesti ca nici nu te baga in seama.
I rest my case

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Copilul invata jucindu-se si interactionind cu oamenii (si cu cit copilul este mai mic cu atit se aplica mai mult acest principiu). Imitind oamenii din jurul lui invata sa se adapteze la mediu, la viata iar jucindu-se adapteaza mediul la nevoile lui. Este un proces normal si natural. Copiii sunt in mod natural dornici sa invete, numai ca ei invata intr-un mod diferit de cel pe care si-l inchipuie unii dintre adulti in spatele definitiei lui a invata.

Dupa parerea mea un copil mic nu are ce cauta singur nici in fata calculatorului, nici a televizorului. Daca se uita la un film copilul are nevoie de feed-back, oricit de simplist ar parea filmul. Noi ne uitam f. rar la TV, iar calculatorul il folosim ca instrument de lucru (mai putin eu cu forumul, dar asta o fac atunci cind sunt fara copil). Cindva o sa descopere calculatorul, dar asta va fi probabil la virsta scolara. Nu stiu cum o sa gindesc si actionez atunci, momentan ideea asta cu calculator 1 ora pe zi nu-mi place deloc pentru ca presupune o rutina zilnica. As prefera sa foloseasca, calculatorul cind are nevoie si nu la program fix.




Mergi la inceput