Copii in zonele pentru fumatori
Raspunsuri - Pagina 3
salcia spune:
Ei, noi se pare ca nu am ajuns acolo, Desiree, sau deh, o fi poporul roman printre cei mai aprigi aparatori ai drepturilor si ai libertatilor
.
Anna, cred ca ce fac acei patroni cu coltul ala asa-zis de nefumatori e ilegal, probabil ca daca se face plangere vor fi amendati. Imi aduc aminte ca si in Bucuresti erau restaurante unde zonele pentru nefumatori erau delimitate doar... spatial, ca sa zic asa, dar de fapt era aceeasi incapere mare (de parca fumul stia ca acolo nu are voie si de jena statea doar la fumatori), insa acum cei mai multi au pus pereti sau sticla pentru separare.
J.D. spune:
Salcia, sa stii ca la noi sunt foarte multe localuri pentru nefumatori. Restaurante, cafenele, ceainarii, etc. Desi aici se fumeaza in draci tot exista acest tip de local. Legea ar trebui sa fie respectata, dar, din pacate stiu ce greu e cu asa ceva in ro.
Eu daca as fi patroana de local pentru fumatori si mi/ar veni parinti cu copii i/as da afara. sincer.
Finn Constantine 15.10.2009 si
27+
Euan Tudor
Miruna7a spune:
Sunt fumatoare, dar pe cuvant de nu as vrea sa merg cu copilul in spatii inchise (restaurant, cafenea) unde sa fie interzis fumatul. N-as avea nicio problema ca pe durata sederii sa fumez afara sau chiar sa ma abtin. Fumatoare fiind, alaturi de sotul care nu fumeaza, m-am bucurat de "iufa" legii de acum cativa ani cand se facuse o separare fumatori/nefumatori in localurile de peste 100m2, deoarece nu puteam respira, nici macar nu puteam fuma in club din cauza fumului gros...dar, ca orice lege romaneasca...s-a dispersat in...fum.
Miruna7a spune:
Si apropo de sfaturi catre mame, un pic off topic: in toamna, cand puiul meu avea cam 1 an si 2 luni, i-am dat vreo 3 saratele de Fornetti (ii mai dadusem, mai putin, de 2 ori si stiam, pana in ziua aceea, ca Fornetti sunt "placintute proaspete", nu congelate si reincalzite). Am mancat si eu o data cu el si dupa-amiaza pe mine m-a apucat o stare de rau de nedescris, nu puteam sa stau in picioare de ameteala si aveam o cumplita stare de greata. Seara la Eric au inceput episoadele de diaree crunta 3 pana la culcare, noaptea 2, dimineata si pana la pranz inca 3 sau 4. Eram disperata, nu mai facuse diaree niciodata. In fine, regim, probiotice, s-a rezolvat. Concluzia:FORNETTI. La vreo 2 luni vad o mamica, cu un bebe pana intr-un an, cumparand Fornetti. Am asteptat sa vad ce face, i-a dat bebelusului o F, moment in care am abordat-o si i-am spus ce am scris mai sus. Nu pot sa spun ce privire plictisita imi "oferea; mi-a zis "i-am mai dat si n-a avut nimic". I-am zambit si am plecat mai departe...
Recunosc ca si pe mine ma enerveaza comentariile la adresa mea cu privire la copilul meu (cele mai dese "ia uite cum mananca din painea aia, ce foame ii e" - lui Eric ii place painea si nu pot sa cumpar si sa nu-i dau si lui un mini colt, mai ales ca nu-i afecteaza pofta de mancare - sau cele de sezon "maica, vezi ca ingheata copilul", cand eu ies maxim 10min sa iau paine, fructe sau ceva strict necesar), dar cred ca se poate face o diferenta intre comentarii si sfaturi.
sheherezada spune:
In Romania se fumeaza oriunde si nimeni nu ia nici o masura.Se fumeaza in spitale!!!Eu am stat aproape toata sarcina in spital si de cate ori mergeam la baie imi varsam tot continutul stomacului.Degeaba am incercat sa le rog frumos (ca eu numai asa stiu) si sa le spun ca mi-e rau.In cel mai fericit caz m-au ignorat ,ca alteori a trebuit sa suport si consecintele "nesimtirii mele".
Se fumeaza si pe strada, ca mergi cu copilul de mana si daca vrei sa nu fi afumat, trebuie sa te opresti si sa-i dai timp sa inainteze.Dar risti sa apara alt fumator.Am vazut si cazuri cand fumatorul nu a fost atent si a atins un copil cu tigara.Si doamne fereste sa indraznesti sa zici ceva....Ca vorba aia...traim in Romania...
Poze
ladyJ spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui sheherezada In Romania se fumeaza oriunde si nimeni nu ia nici o masura.Se fumeaza in spitale!!!Eu am stat aproape toata sarcina in spital si de cate ori mergeam la baie imi varsam tot continutul stomacului.Degeaba am incercat sa le rog frumos (ca eu numai asa stiu) si sa le spun ca mi-e rau.In cel mai fericit caz m-au ignorat ,ca alteori a trebuit sa suport si consecintele "nesimtirii mele". Se fumeaza si pe strada, ca mergi cu copilul de mana si daca vrei sa nu fi afumat, trebuie sa te opresti si sa-i dai timp sa inainteze.Dar risti sa apara alt fumator.Am vazut si cazuri cand fumatorul nu a fost atent si a atins un copil cu tigara.Si doamne fereste sa indraznesti sa zici ceva....Ca vorba aia...traim in Romania... 'Nu exista culmi de neatins,ci numai aripe prea scurte." Poze |
Pe strada e legal sa se fumeze. Iar tigara celui de pe strada o simti cand mergi fix in spatele lui, la nici 3 metri. Hai sa nu exageram, asta e pericolul cel mai mic cand circulam pe strada.
Fumatorul ala are dreptul sa mearga bine mersi pe acelasi trotuar ca si tine.
In spital trebuia sa faci reclamatie. Cine fuma? personalui medical? pacientii? De ce nu ai luat atitudine cu plangere la conducere?
Letitia1 spune:
Si in UK proprietarii de localuri au protestat dar nu i-a luat nimeni in seama. Acum e ceva normal ca fumatorii sa fumeze afara, cui nu-i convine, sa se lase de fumat. Eu asa am facut de cind am venit aici. Viata de fumator era foarte grea asa ca am preferat sa ma las.
In Romania nu merg cu copilul la restaurant, pentru ca si in sectorul de nefumatori trasneste a fum de tigara. De-abia pot rezista eu...
cleo78 spune:
si in New York s-a protestat cand si in parcuri, si baruri s-au interzis fumatul; ies unii sa fumeze la 3m distanta de cladire; taxele pe tigari au ajuns la preturi astronomice datorita accizelor. Au protestat nu barurile, ci firmele producatoare si distreibuitorii de tigari, cu argumente diferite de la vai,dependentii pana la calcule cat pierde guvernul din incasari.
Dar. DAR. Procentul de fumatori in NEw Yoork a scazut sub 15%, fata de 25% cat este restul Americii. Iar curatenia a crescut.
LauraNicole spune:
Confirm ce scrie Letitia. Fiecare restaurant sau pub au, daca au, locuri speciale pentru fumat AFARA unde copiii nu au acces. De asemenea copiii nu au voie in restaurante-puburi dupa ora 9pm iar in Romania am vazut copii in localuri si la 11pm.
Eu sunt fumatoare, am fumat mult inainte, acum doar 2-3 tigari zilnic dar NICIODATA nu am fumat in fata/prezenta copiilor mei sau cand erau/sunt alti copii de fata, nu fumez in locuri inchise ci numai afara si numai unde nu pot deranja pe altii, ma spal pe maini dupa fiecare tigare fumata. Ba chiar am prieteni care desi stiu ca fumez nu m-au vazut niciodata fumand pentru ca stiind ca ei nu fumeaza, nu am fumat in prezenta lor desi s-a intamplat sa fiu "afara". Nu arunc chistoacele pe jos sau pachetele goale. Nu exagerez cu nimic dar nimeni nu e obligat sa-mi inhaleze mie fumul sau sa fie deranjat de mirosul tigarilor mele mentolate sau nu(nu fumez decat mentolate).
Totul depinde de bunul simt al fiecaruia, Salcia.
salcia spune:
Clar, Laura, ai dreptate cu bunul simt, dar se pare ca e o notiune atat de vaga in zilele noastre... Si prietenul meu e fumator si exact ca tine procedeaza, s-a obisnuit sa stea afara, eventual in ger sa fumeze, in fond e alegerea lui si altii nu sunt obligati sa o suporte, mai ales ca e daunatoare (eu mai merg cateodata cu el la fumatori, cu toate ca ma deranjeaza fumatul, dar sa nu se simta prea "discriminat" :); intre timp incerc sa-l conving sa se lase). Nici cand suntem intr-un local de fumatori nu fumeaza cand se mananca la masa, de ex.
Totusi e greu de inteles cum unii parinti isi expun copiii la asa ceva de buna voie, daca ei nu au grija de proprii copii, cine sa aiba?! Eu as propune ca in acest caz sa intervina statul, adica sa fie interzis accesul copiilor la fumatori.
Oricum, ma bucur sa aud ca acolo unde e interzis drastic fumatul a scazut procentul de fumatori, e o veste foarte buna. Pacat ca noi suntem departe de asa ceva...