Copii in zonele pentru fumatori

Copii in zonele pentru fumatori | Autor: salcia

Link direct la acest mesaj

Am tot iesit din casa zilele astea si am fost la diverse restaurante, cafenele etc. Eu sunt nefumatoare, dar mai mergem si la fumatori pentru prietenul meu, sa nu se simta discriminat, saracul . Ei, aproape de fiecare data erau si copii in zonele de fumatori, chiar si atunci cand restaurantul respectiv avea si zona de nefumatori, si erau si locuri libere. Chiar nu inteleg obiceiul asta al unor parinti, de a-si tine copiii in fum doar pentru placerea lor. Ba am vazut si parinti cu bebelusi mici de tot in locuri foarte afumate .

Pe mine m-a stresat foarte tare in copilarie faptul ca ai mei fumau, inclusiv de fata cu noi, si nu mi se pare in regula sa fii obligat sa suporti obiceiurile daunatoare ale altora, chiar daca sunt parintii tai. Ma intreb cum ar trebui oare sa reactionez in locurile astea publice, am incercat odata sa-i atrag atentia unei doamne cu un bebe, si a avut o reactie foarte urata. Sau poate eu sunt ciudata si e treaba fiecaruia ce face cu proprii copii?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Depinde de fiecare parinte cum isi creste copilul. Ai sa citesti chiar si aici pe forum marturii ale unor mamici care recunosc cu nonsalanta ca au fumat 2-3 tigari si in sarcina, si pe cand alaptau. In fine, pe langa atatea toxice in viata noastra si a copiilor, ce mai conteaza unul?

Salcia, daca esti nefumatoare, tine-te tare si nu te apuca de-un viciu mizerabil si complet nesanatos! Iar daca stii cum sa pui pb, poate il consiliezi pe prietenul tau sa ia in considerare si varianta de-a se lasa de fumat!

Eu am sot fumator si pot spune ca de la 1 pachet pe zi a ajuns la 5 tigari pe saptamana, tigari care-mi stau in gat la propriu, cu toate ca fumeaza afara din casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Da, dar daca mergem pe principiul asta, ca e treaba fiecaruia cum isi creste copiii, n-ar trebui sa ne deranjeze nici ca din cand in cand le mai aplica o palma sau alt fel de corectii (bine meritate, desigur) etc. Sunt de acord ca exista multe lucruri greu de controlat in viata si ca nu putem proteja copiii 100%, dar asta chiar e un aspect care poate fi controlat usor. E foarte simplu sa mergi cu ei doar la nefumatori si gata (sau mi se pare mie?!).

Oricum, stai linistita ca nu am de gand sa ma apuc de fumat, de mica militez impotriva fumatului si nu o sa innebunesc acum, la batranete . Cu prietenul asta incerc sa fac, a testat deja diverse metode, si acum i-am cumparat si tigara electronica, sper sa mearga. Si nu fumeaza in casa sau cand sunt copii in preajma. La fel si cu tata, si pe el incerc de ani de zile sa-l conving sa se lase de fumat, dar slabe sanse, din cate vad (mama s-a lasat de ceva vreme).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Salcia, aici nu ai voie sa fumezi niciunde, in locuri publice. De altfel, nici in propria masina nu am voie sa fumez DACA Victoria e in masina (orice copil sub 16 ani). Inainte de a o avea pe Victoria mergeam la restaurant cu fiica-mea vitrega (sunt cu ei de cand ea avea 12 ani) si era (la restaurantul unde mergeam de obicei) o camera ptr. fumatori, cu un zid de sticla intre. Stateam la masa la nefumatori si cand vroiam o tigara, intram dincolo si o vedeam prin zidul de sticla. Cred ca singura solutie sa nu se mai intample sa ezi bb-i in zonele de fumatori e sa li se interzica prin legi stricte si drastice. Aici daca fumezi in locuri nepermise, amenda e pana la $5000! Locuri nepermise aici sunt: orice loc public, si 3 metri de la usa unui loc public. Pe terasa unui bar/restaurant ai voie sa fumezi DACA nu e acoperis/umbrela deschisa Ma rog, asa e legea.

Edit: inca ceva: am uitat ce am vrut sa scriu... mai editez o data daca-mi amintesc...

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Desiree, aici inca nu avem in legislatie interdictia de a fuma in locuri publice, s-a incercat la un moment dat ceva, asa, o jumatate de masura (in functie de suprafata localului trebuie sa fie declarat pentru fumatori sau nefumatori, si daca e mai mare de 100 m2, parca, e obligat sa aiba zone separate pentru fumatori si nefumatori), nu stiu daca se mai respecta.

Eu astept cu nerabdare sa se interzica de tot fumatul in locurile publice, asa cum s-a intamplat si in alte tari din Europa, e minunat sa poti sta o noapte intreaga in club si sa nu vii acasa impregnat de fum de tigara. Aici in schimb cand iesi peste noapte la un moment dat e horror, te ustura ochii, nasul, gatul, mirosi ingrozitor, ce sa mai, eu am renuntat sa mai merg in club din cauza asta. Si pe strada cateodata ma ia ameteala cand ma aflu in spatele cuiva care fumeaza (mai ales daca e dimineata, un nor de fum pe stomacul gol e... priceless).

Dar pana se interzice fumatul in locuri publice, macar sa fie interzis accesul minorilor sub o anumita varsta (de ex. 15-16 ani) in zonele de fumatori, daca parintii nu se gandesc singuri la sanatatea copiilor lor. Adica macar eu sunt adult, ma duc unde vreau si fac ce vreau, dar un copil, sau un bebe, ce poate face, saracul? Si in plus pe termen lung cred ca e incurajat fumatul, adica daca asta vezi peste tot, esti tentat sa faci la fel (bine, exista si exceptii, dar oricum). Cand eram in liceu, de exemplu, foarte multi copii fumau, la facultate la fel. Bine macar ca nu se mai fumeaza in cladirile firmelor, tot e un pas inainte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Se fumeaza in continuare si in cladirile firmelor. Neoficial.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Cand cobor pe scara ineriorara, mi se taie respiratia si pute ingrozitor (spun eu, care am fumat mai mult de juma' de viata)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

salcia, cand parcurile sunt pline de parinti care cu o mana tin copilul /carutul cu cealalta tigara, nu ar trebui sa te mire ca cei mici sunt tinuti in fum in restaurant. Atata responsabilitate si respect au parintii pentru sanatatea copiiilor lor.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Citat:
m tot iesit din casa zilele astea si am fost la diverse restaurante, cafenele etc. Eu sunt nefumatoare, dar mai mergem si la fumatori pentru prietenul meu, sa nu se simta discriminat, saracul . Ei, aproape de fiecare data erau si copii in zonele de fumatori, chiar si atunci cand restaurantul respectiv avea si zona de nefumatori, si erau si locuri libere. Chiar nu inteleg obiceiul asta al unor parinti, de a-si tine copiii in fum doar pentru placerea lor. Ba am vazut si parinti cu bebelusi mici de tot in locuri foarte afumate

Romania se vrea in Europa dar nu respecta legile ei. Cum Dumnezeu pina acuma nu s-a dat o lege sa se interzica fumatul in locuri publice nu pricep. Ce e aia locuri de fumatori si locuri de nefumatori? Stiu ca si Grecia e in Europa si se fumeaza in draci si acolo. Probabil Romania a luat modelul grecesc! IN rest in mai toate tarile se dau legi peste legi sa interzica acest obicei hidos.

Mergi la inceput

Ai dreptate, Laura, uitasem de asta, pentru ca e iarna si n-am mai fost de ceva timp in parc. Dar cand e cald si ies cu nepotul ma enerveaza ingrozitor doamnele si domnii care ies cu copiii si fumeaza langa ei, eventual mai arunca si chistoacele pe jos . Sau cei care scuipa seminte. Am avut si cu ei conflicte (cu fumatorii din parc si mancatorii de seminte), am ajuns sa evit eu sa ma mai duc in anumite zone pentru ca e clar ca nu puteam ajunge la un numitor comun.

Mergi la inceput

Letitia, da, s-a facut asa o struto-camila, probabil pe principiul sa fie si ca-n Europa, dar si ca la noi . S-au plans patronii de localuri ca vor ramane fara clienti (ei as, daca nu se mai fumeaza nicaieri ce-or sa faca oamenii, stau numai in casa?!), fumatorii s-au plans ca le sunt ingradite drepturile, si probabil mai sunt la mijloc si interesele producatorilor de tigari si ale contrabandistilor...

Alexandra, dar nu se declanseaza alarma de fum daca se fumeaza in cladire? Oricum, oribil obicei, fumatul in cladire, la serviciu (si mai e si contra-productiv).

Mergi la inceput