Copii in zonele pentru fumatori

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

alarma de fum nu functioneaza, desi exista. asta in birouri. dar in birouri fumeaza numai mai marii.
Restul fumeaza pe scarile de acces. Cladirea in care lucrez e mare si nicio scara interioara nu e lispita de scaune, masa si scrumiera plina.
Ba intr-un loc sunt lasate si cestile cu cafea si pachetele de tigari.

Sunt peste tot afise cu "fumatul interzis" dar nimeni nu le respecta si toata lumea stie.
Chiar si directorul general, care mai iese la tigara, pe scara, daca nu are chef sa afume biroul.

Deci se fumeaza la greu, de la femeie de serviciu, la director general, impreuna sau separat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui salcia

...
Adica macar eu sunt adult, ma duc unde vreau si fac ce vreau, dar un copil, sau un bebe, ce poate face, saracul? Si in plus pe termen lung cred ca e incurajat fumatul, adica daca asta vezi peste tot, esti tentat sa faci la fel (bine, exista si exceptii, dar oricum). Cand eram in liceu, de exemplu, foarte multi copii fumau, la facultate la fel. Bine macar ca nu se mai fumeaza in cladirile firmelor, tot e un pas inainte.

La noi s-a interzis fumatul in baruri/restaurante ptr. ca lucreaza si personal nefumator. Pentru sanatatea adultilor care lucreaza acolo.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

deci, solutii.
1. cand pe holul cladirii miroase a fum, inclusiv a tigara, poti suna la adimistratia cladirii sa spui ca e fum. Cred ca poti suna si la pompieri
2. cand se fumeaza intr-o institutie, unde putem face reclamatie?
3. intr-un bar cu nefumatori, daca s efumeaza, se poate face reclamatie la bucuresti@opc.ro . Acolo poti pune si poze, data, in cc adresa email a barului respectiv, si 2-3 ziare.
4. pt protectia copilului, era acum 2-3 ani un nr de tel. verde. Pt cine poate suna (de pe fix Romtelecom SIGUR era gratuit, dar mai stiu si eu ce e valabil azi...plus era program orele 08-19), dati va rog o intrebare, daca se poate face reclamatie impotriva parintilor care fumeaza, si care sunt pasii. de genul (vecina X intra in lift cu copilul si tigara aprinsa)

alte idei aveti?

Daca ma duc sa ii spun: "doamna, va rog frumos, fie-va mila de copil, eu am astm si e posibil ca fumatul mamei sa imi fi declansat problemele" credeti-ma ca nu functioneaza. Incercai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

Citat:
m tot iesit din casa zilele astea si am fost la diverse restaurante, cafenele etc. Eu sunt nefumatoare, dar mai mergem si la fumatori pentru prietenul meu, sa nu se simta discriminat, saracul . Ei, aproape de fiecare data erau si copii in zonele de fumatori, chiar si atunci cand restaurantul respectiv avea si zona de nefumatori, si erau si locuri libere. Chiar nu inteleg obiceiul asta al unor parinti, de a-si tine copiii in fum doar pentru placerea lor. Ba am vazut si parinti cu bebelusi mici de tot in locuri foarte afumate

Romania se vrea in Europa dar nu respecta legile ei. Cum Dumnezeu pina acuma nu s-a dat o lege sa se interzica fumatul in locuri publice nu pricep. Ce e aia locuri de fumatori si locuri de nefumatori? Stiu ca si Grecia e in Europa si se fumeaza in draci si acolo. Probabil Romania a luat modelul grecesc! IN rest in mai toate tarile se dau legi peste legi sa interzica acest obicei hidos.

Exagerezi! Este foarte normal sa fie locuri pentru fumatori si locuri pentru nefumatori. aici sunt localuri separate. la fel si in Germania. Ar trebui sa fie la alegerea patronului. Prefer fumatorii in anumite localuri decat buluc pe trotuare ca in UK.

Finn Constantine 15.10.2009 si 27+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

Citat:
m tot iesit din casa zilele astea si am fost la diverse restaurante, cafenele etc. Eu sunt nefumatoare, dar mai mergem si la fumatori pentru prietenul meu, sa nu se simta discriminat, saracul . Ei, aproape de fiecare data erau si copii in zonele de fumatori, chiar si atunci cand restaurantul respectiv avea si zona de nefumatori, si erau si locuri libere. Chiar nu inteleg obiceiul asta al unor parinti, de a-si tine copiii in fum doar pentru placerea lor. Ba am vazut si parinti cu bebelusi mici de tot in locuri foarte afumate

Romania se vrea in Europa dar nu respecta legile ei. Cum Dumnezeu pina acuma nu s-a dat o lege sa se interzica fumatul in locuri publice nu pricep. Ce e aia locuri de fumatori si locuri de nefumatori? Stiu ca si Grecia e in Europa si se fumeaza in draci si acolo. Probabil Romania a luat modelul grecesc! IN rest in mai toate tarile se dau legi peste legi sa interzica acest obicei hidos.

Hidos sau nu, e strict vina parintelui cand intra cu copilul intr-un local unde sunt scrumiere pe masa si deci fumatori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Problema este ca nu gasesti un restaurant unde sa nu se fumeze, asa ca daca vrei sa iesi in oras cu tot cu copil, trebuie sa-ti asumi chestia asta. Alternativa e sa stai acasa. Vara e mai bine,ca la terasa in aer liber e ok, nu se simte fumul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Desiree, daca nu se poate fuma pe nicaieri se plang fumatorii ca sunt nedreptatiti (desi, cred eu, asa s-ar diminua cu timpul numarul de fumatori).

Alexandra, ce sa zic, oribila atmosfera, iar fumatul in birouri e... Eu nu am lucrat in nicio companie unde sa se fumeze in interiorul cladirii, si am schimbat ceva joburi in 11 ani de cand sunt in campul muncii...

Cleo, bune idei, mai ales cea cu pompierii . Sa vezi ce haos iese, noi faceam exercitii si tot era un balamuc de nedescris (eu eram responsabila sa scot oamenii din cladire, eram ca la gradinita). Am incercat si eu cu vorba buna, civilizata, politicoasa, si era sa iau bataie, noroc totusi ca nu eram singura.

JD, daca e alegerea patronului, toti vor vrea sa aiba localuri de fumatori, pentru ca le e teama ca pierd clienti (cel putin in Romania asa s-a intamplat). Dupa introducerea regulii cu spatiile delimitate, intr-o cafenea la mall, unde teoretic nu ai voie sa fumezi, se dadeau farfuriute in loc de scrumiere, ca in caz ca vine cineva sa-i controleze sa spuna ca asa a decis clientul, pe propria raspundere (probabil s-ar fi presupus ca omul venea cu farfurioara aia in buzunar). Dar asta era acum ceva timp, mai nou vad ca nu mai conteaza, se fumeaza acolo la liber.

Lady, ai dreptate, e vina parintilor, si totusi sunt pedepsiti copiii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Anna, nu stiu la Bacau cum e, dar in Bucuresti sunt si restaurante care au spatii pentru nefumatori. Eu am un Pizza Hut aproape si ajung destul de des pe-acolo, ei, aproape de fiecare data sunt copii la fumatori, cu toate ca au si spatiu pentru nefumatori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Salcia, s-au plans fumatorii, patronii au dat in judecata guvernul si nu s-a schimbat nimic! Tot NU e voie. Legea-i lege, nu tocmeala. Si eu sunt fumatoare, initial nici mie nu mi-a placut, am nascut, acum imi convine. Eu fumez afara, uneori in bucatarie, dar mai rar, in general afara, si la -20 grade. Eu inghet ptr. ca eu aleg sa fumez. Nu pot sa aleg sa-mi inhaleze copilul fumul.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

La noi locurile pt nefumatori inseamna o masa sau doua intr-un colt al restaurantului. Practic in acelasi spatiu.

Mergi la inceput