Bv Marysa,cicineata!Hai kraluca,suzie,daneza! (60)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Faith26 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mady_19

marysa, cicineata, felicitari mamicilor!!!!!sa va traiasca bebelusii, sa fie sanatosi si papaciosi!!![pup
-succes maine fetelor...ce frumos...3 in aceeasi zi...emotii mari...
- mylady bine ca esti ok...refacere rapida , sa te bucuri de fetitzele tale
- mey...am si eu o intrebare....fetelor care alaptati...avem voie sa mancam portocale?....covvrigi....mie mi-e cam frica sa nu dauneze lapticului...dar mi-e pofta...la covrigi am scapat azi..am mancat asha putin dintr-unul...Ilinca mea mai face diaree din cand in cand si nu stiu de ce....

mamica fericita de bebelusha Maria Ilinca

Mady...eu citrice nu am mancat, unii sustin ca nu sunt recomandate...altii spun ca da..styiu ammici care au consumat si nu au fost probleme, ...dar care e treaba domne' cu covrigii?!!? de ce ar fi interzisi?

Mami de Ana Beatrice (15.01.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Faith26 spune:

Sophia..esti criminala, am ras cu pofta la faza cu ochelarii sotului
Mi-am aruncat un ochi pe meniurile in timpul alaptarii...esti sigura ca o sa poti respecta?!! Nu ti se par cam saracacioase?..Practic la cina ar trebui sa nu mananci mai nimic...of..compotul nu se poate numi cina :)) mai degraba o friptura ceva acolo..

Mami de Ana Beatrice (15.01.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bulinuta27 spune:

seara buna fetele

am reusit sa mai intru sa va citesc caci azi iar am umblat creanga toata ziua desi sunt ruptaaaa...aseara iar am facut crize maxime de imi venea sa strang pe toata lumea de gat

bb e jos de tot si ma dor aosele de nu pot sa merg...ma tarai efectiv...abia astept sa ajung joi la dr sa vad cand zice ca il scoatem ca nu mai rezist ...mancarimile s-au intensificat...insulina e dublata, coloana e...ma rog nu ma mai plang...tre sa reizst si gata

felicitari mar ysa !!! sa iti traiasca puiul sa se faca mare si sanatos!

cicineta felicitari! sa iti traiasca puiul sa se faca mare si sanatos!

ghiulten, cristina si mie imi e frica de crizele de gelozie...sper sa le putem facem fata, eu sunt sigura ca or sa treaca

mrg ma bucur ca te simti mai bine

jessamine ce mai faci? cum te descurci?

carina joi sau vineri merg la el cu rezultattele la toate analizele...sa vad ce zice

mady ma bucur ca ti-ai revenit asa bine ...te invidiez

altesa esti durere...am ras de am murit...sunteti cei mai buni parinit...asta sa stii

danezza maine?...o Doamne!!! iti tin pumnii...sunt alaturi de tine

bianca sanatate multa lui Alexis

lady fii tare

matza ce bine imi pare ca ai scris...ca-mi faceam idei...offf lasa ca se inmoaie el si colul

puiuta esti durere cu gatitul...si io-s la fel...chef cat casa

RAluca Suzie Danezza

bulinuta mamica de bulinel dragutel Rares Ioan (19.07.2006 - 9:37) si 35+ cu Filip Andrei

Poze noi

www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dr_anca spune:

Felicitari Cincineata pentru bebelus grasunel

Wow Sophia am crezut ca asta este meniul tau eram chiar invidioasa ca ai reusit sa mananci asa putin. Eu bag la greu mancare astept sa iasa domnita sa mai raresc si eu mesele.

Mady dar ce printesa avem noi acolo . Bebelusii alaptati au scaunele mai moi decat cei cu lapte praf e normal, totusi mananca doar lapte non stop. Depinde mult de ce mananci tu, cam asa ii reglezi si ei scaunul. Incearca orez, banana maine, paine prajita si vezi ce se intampla.
Covrigii nu sunt buni???? E paine ce treaba are?
Citrice eu zic atat timp cate ste una pe zi nu il afecteaza dar tu decizi. Eu mancam si pepene cand alaptam dar nu foarte mult.
Alaptatul este o perioada de care sa ne bucuram impreuna cu bebele nu sa vedem numai restrictii si oprelisti peste tot in acest proces. E destul ca nu se pot administra medicamente desi uneori sunt necesare macar la mancare sa avem cat mai putine restrictii.

Fetele cu cezariana maine ma strange pe mine in spate ca stiu ca urmez.
M-a sunat sotul ca a auzit ca maternitatile din Is sun pline cu lehuzele din alte localitati si nu au voie sa le externeze ca este cod de inghet . Da ce sa mai spun , am ramas fara cuvinte.

Am beneficiat de masaj la picioare facut de fiica-mea deci m-am scos.

Ce ocupate sunt toate mamicile, noi gravidutele ce mai bantuim pe aici.
Va

Nasterea unui zambet
Mamica de cuminte Sara-Stefania 38s cu Alexandra
iulie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catiushor spune:

seara buna si scot si eu motzatele pt sfanta treime de maine

mady care e treaba cu covrigii? eu am mai spus ca mananc de toate cate un pic. Sa fii atenta la cum rectioneaza bebele la fiecare aliment. S-ar putea sa eviti ceva ce-ti place fara motiv. am mancat si usturoi si ceapa zilele trecute si bebe papa linistit.si fasole sapt asta. v-am terminat cu meniul meu. inca nu am incercat varza decat un pic de broccoli.

sigur e diaree al bebitza ta? uite:

Copiii foarte mici au scaun la fiecare masa. E normal si chiar dezirabil sa fie asa. Consistenta este subtire, uneori intra aproape tot in scutec, cu exceptia unor bobite care aduc a boabe de mustar.

Se considera diaree un numar mare de scaune intr-un interval foarte mic, de exemplu 3 scaune in 10-15 minute. Dar si in asemenea cazuri se continua alaptarea intotdeauna, astfel se evita cu succes deshidratarea si perfuziile inerente.

mai sus este vorba despre alaptare exclusiva.

noi ne retragem la baitza

va

mami de bebitza Gruitza

A invata sa ne iubim pe noi insine este primul pas crucial in a invata sa iubim pe altii !!!

http://designartizan.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bulinuta27 spune:

dr anca cand ai programare?...tre sa fie loc si pentru tine

bulinuta mamica de bulinel dragutel Rares Ioan (19.07.2006 - 9:37) si 35+ cu Filip Andrei

Poze noi

www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catiushor spune:

http://www.cristelageorgescu.ro/?p=2735

nota informativa despre ce mancam in timpul alaptarii

mami de bebitza Gruitza

A invata sa ne iubim pe noi insine este primul pas crucial in a invata sa iubim pe altii !!!

http://designartizan.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sophia_m spune:

Faith, eu asa mi-am propus, sa reusesc, pentru ca vreau sa si alaptez si sa si slabesc
din ce am citit si m-am interesat cica ar fi suficient, productia de laptic nu ar fi influentata de cantitatea de mancare, poate mai degraba de calitatea si nutrientii ce ii contine.
ar mai fi odihna si in jur de 4 l de lichide pe zi cu tot cu apa, supe si ceaiuri
si bineinteles cu cat bebelusul suge mai des si mai eficient, cu atat mamica va produce mai mult lapte( cred ca asta era pe primul plan )

haaaa dr_anca, dar de unde..am mancat cat 3 purcele in sarcina asta, nu degeaba am pus aproape 20 de kile
pentru mine ce e acolo in meniurile alea va fi mai mult decat suficient, pentru ca asa ma obisnuisem sa mananc si inainte de sarcina, ma rog mai faceam cate o aroganta din cand in cand.
dupa 2 luni oricum o sa mai adaug una alta, dar sa ajungem pana acolo

37+ cu bebe mic si scump David-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sophia_m spune:

Cum se produce laptele matern

Pentru a intelege cum sa marim/micsoram productia laptelui efficient, trebuie sa stim cum se produce laptele.
In cea mai mare masura, este un proces de cerere si oferta. Cu cat bebelusul suge mai des si mai efficient, cu atat mamica va produce mai mult lapte.
Inceputul
Lactogeneza I si II – sinteza laptelui este controlata hormonal
Productia laptelui nu incepe ca un proces de cerere si oferta. In timpul sarcinii si in primele zile postpartum, productia laptelui este condusa hormonal. Deci, cat timp hormonii potriviti sunt la locul lor, mama va incepe sa produca colostru cam de la mijolocul sarcinii (Lactogeneza I) si laptele va creste in volum (Lactogeneza II ) la aproximativ 30-40 de ore dupa nastere.
Trecerea de la lactogeneza I la lactogeneza II este declansata de eilminarea placentei in timpul nasterii, care duce la o scadere subita a hormonului progesteron. Senzatia de san plin (“vine laptele”, “furia laptelui”) mama o resimte ceva mai tarziu, 50-73 ore (2-3 zile) dupa nastere.
Aceste 2 stadii ale lactatiei sunt controlate hormonal – ele apar chiar daca mama alapteaza sau nu.
Lactatia instalata
Lactogeneza III – sinteza laptelui este controlata local
In acest stadiu sinteza laptelui este controlata local, la san – indepartarea laptelui din san fiind mecanismul principal. Indepartarea laptelui din san se face dupa apetitul bebelusului. Chiar daca problemele hormonale mai pot inca avea o influenta cu cantitatea de lapte produs, rolul lor este mult mai putin important. In circumstante normale, sanii vor continua sa produca lapte pe termen nedefinit atata timp cat continua indepartarea laptelui din san (supt sau muls).
Intelegand cum functioneaza controlul local al sintezei laptelui, putem intelege si cum sa crestem/micsoram efficient cantitatea de lapte.
Doi factori locali influenteaza productia laptelui: o proteina inhibitoare si forma receptorilor de prolactina. In ambele cazuri, se constata
UN SAN PLIN = PRODUCTIE INCEATA DE LAPTE (debit mic)
UN SAN GOL = PRODUCTIE RAPIDA DE LAPTE (debit mare)

Cum variaza productia laptelui in timpul zilei?
Studiile arata ca de obicei productia este mai mare dimineata (un moment bun pentru muls daca doriti sa puneti lapte deoparte pentru mese ulterioare), si scade progresiv. Continutul de grasimi din lapte creste progresiv in timpul zilei.

Capactitatea de stocare:
Este un alt factor care afecteaza productia laptelui si managementul alaptarii. Capacitatea de stocare este cantitatea de lapte pe care sanul o poate tine intre alaptari. Ea poate varia foarte mult de la o mama la alta si chiar intre sanii aceleiasi femei. Capacitatea de stocare nu este determinate de marimea sanul, dar totusi marimea cu siguranta poate limita cantitatea de lapte care poate fi stocat. Atat mamele cu capacitate mare, cat si cele cu capacitate mica pot produce lapte suficient pentru bebelus. O mama care are o capacitate mai mare de stocare poate sta mai mult timp intre alaptari fara sa ii fie afectata productia laptelui sau cresterea bebelusului. O mama cu capacitate mai mica va fi nevoita sa alapteze bebelusul mai des ca sa ii satisfaca apetitul si sa isi pastreze productia de lapte deoarece sanii ei vor deveni plini mai repede (productia laptelui se incetineste mai repede).

Sa privim capacitatea de stocare ca pe o cana. – poti bea cu usurinta o cantitate mare de apa intr-o zi folosind o cana de orice marime – mica, medie, sau mare – dar daca folosesti o can mai mica va trebui sa o reumpli mai des.

Ce ne spun cercetarile despre cresterea productiei lactate?
Laptele se produce continuu, cu o viteza de productie care depinde de cat de gol este sanul. Laptele se colecteaza in sanii mamei intre alaptari, deci cantitatea de lapte stocata in sani intre alaptari este mai mare cand trece mai mult timp de la ultima alaptare. Cu cat este mai mult lapte in san, cu atat scade mai mult viteza de producere a laptelui.
Pentru ca creste viteza de sinteza a laptelui si a creste cantitatea zilnica de lapte, cheia este sa indepartam mai mult lapte din san si sa facem asta cat mai rapid si mai frecvent, pentru ca o cantitate cat mai mica de lapte sa se acumuleze in san intre alaptari.
:

San GOL = Viteza mai RAPIDA de productie a laptelui

In practica asta inseamna ca o mama care doreste sa creasca volumul laptelui produs trebuie sa tinda spre a tine sanii cat mai goi posibili pe parcursul zilei.
Pentru a indeplini acest scop si sa crestem productia lactata:
1. Goliti sanii mai frecvent (alaptand mai des si/sau adaugand sesiuni de muls intre alaptari)
2. Goliti sanii cat mai bine posibil la fiecare alaptare/sesiune de muls
Pentru o mai buna golire a sanilor
• Asigurati-va ca bebelusul suge eficient
• Folositi masajul si compresia sanului
• Oferiti ambii sani la fiecare alaptare; asteptati pana bebelusul a terminat la primul san inainte sa il oferiti pe cel de-al doilea. Schimbatul bebelusului de la un san la altul de mai multe ori poate fi folositor in cazul in care bebelusul nu goleste bine sanul.
• Mulgeti-va dupa alaptare daca bebelusul nu inmoaie adecvat ambii sani. Daca bebelusul goleste bine ambii sani, atunci mulsul este mai folositor daca se face intre alaptari (in idea de a tine sanul cat mai gol posibil)

Aveti probleme cu o supraproductie a laptelui?
Mamele care muncesc pentru a remedia o supraproductie de obicei au nevoie sa reduca volumul laptelui fara sa reduca frecventa alaptarilor sau sa intarce bebelusul. O metoda de a realize asta este “alaptarea in bloc” – mama alapteaza bebelusul la fel de frecvent ca de obicei, dar restrictioneaza alaptatul la un singur san pentru o perioada determinata de timp (de obicei, 3-4 ore, dar uneori si mai mult). In felul acesta mai mult lapte se acumuleaza in sanul din care mama nu alapteaza (deci in acel san scade viteza de productie a laptelui) dar frecventa alaptarilor nu scade si nu este limitata (ramane alaptat la cerere).

“Nu am destul lapte” – acesta este cel mai comun motiv pentru suplimentare sau pentru intreruperea alaptarii. Uneori acest motiv este real, alte dati este un motiv imaginat. Progresul in intelegerea sintezei laptelui vine partial de la producatorii de lactate (care au interesul financiar de a sti exact cum sa determine vacile sa produca mai mult lapte) si partial de la cei care ajuta femeile sa alapteze.
Inainte de anii 1940, toata lumea credea ca laptele se produce in timpul reflexului de ejcetie, deoarece atunci laptele curge mai cu putere. (Asa credeau si producatorii de lactate si avocatii alaptarii)
In 1944, Peterson a aratat ca secretia lactata este continua si ca reflexul de ejectie este un proces total diferit si separate. Ejectia “stoarce” laptele care este deja produs si stocat in san. Laptele nu este sintetizat mai cu viteza in timpul refelxului de ejectie (RE), doar curge mai rapid afara din san.
Din 1990, cercetarea lui Peter Hartmann din Australia privind femeile care alapteaza a descoperit ca rata cu care se sintetizeaza laptele – cat de repede celulele secretoare produc laptele – este proportionala cu gradul de umplere a sanului. Acesta se numeste control autorcrin sau local. Cu cat sanul este mai gol, cu atat tendinta este sa se reumple mai repede, ca la un automat de inghetata. Hartman spune ca rata de sinteza a laptelui la femei variaza intre 11 si 58 ml/san/ora. Un san mai gol va produce lapte mai rapid decat un san mai plin. Cand laptele este golit in mod regulat si complet, sinteza de lapte este nerestrictionata.
Cercetarea lui Hartman a documentat ceea ce La Leche League stia de mult timp – ca oferta de lapte este reglata de nevoiele bebeluslui. Un bebelus rar goleste tot laptele disopnibil din sanii mamei sale. In 1993, Hartman a descoperit ca bebelusii indeparteaza o medie de 76% din laptele disponibil in sanii mamei pe o perioada de 24 de ore. Asta permite bebeluslui sa aibe un control de scurta durata asupra productiei de lapte a mamei.
Asta se poate explica prin conceptul 80-20. 80% este cantitatea obisnuita de lapte pe care o ia bebelusul in fiecare zi. 20% este canitatea reziduala de lapte care ramane in sanul mamei. Daca peste 80% din lapte este indepartat, cantiatea laptelui mamei creste pentru a pastra proportita 80-20. Daca mai putin de 80% din lapte este indepartat, cantitatea de lapte scade ca sa pastreze ratia 80-20.
Studiile arata ca dieta mamei, cantitatea de fluide consummate si alti factori au o influenta mica asupra productiei de lapte. Daca piesa puzzle-ului “indepartarea laptelui” este la locul ei, mamele fac destul lapte bun indifferent de practicile nutritionale. Daca partea cu “indepartarea laptelui” nu este la locul ei, nimic altceva nu poate recupera diferenta.
Factorii de risc semnificativi care pot inhipa o productie lactata completa :
1. chirurgia sanului
2. retentia de placenta
3. Sindromul Sheehan sau socul hipofizar
4. contraceptia hormonala
5. tesut gladular mamar insuficient
Daca nici unul dintre acesti factori nu sunt valabili este extrem de rar ca o mama sa nu poata produce suficient lapte. Totusi exista cazuri.
Din practica rezulta ca exista 2 motive obisnuite pentru “lapte insuficient”
1. bebelusul nu sta la san suficiente minute pe zi, sesiunile de alaptare sunt terminate inainte ca bebelusul sa dea drumul la san, sau intervalele intre alaptari sunt lungite prea mult, sau altceva este oferit bebelusului pentru a-l calma.
2. Bebelusul nu transfera laptele eficient: fie pentru ca atasamentul la san este superficial, fie datorita unei probleme de supt.
Studiile arata ca prevenirea si tratarea angorjarii rapid este critica. De cate ori este posibil, toate mesele ar trebui sa fie la san dupa indiciile date de bebelus. Mama trebuie sa lase bebelusul sat ermine primul san, urmariti semnalul bebelusului cand lasa singur sanul din gura, apoi oferiti al doilea san. Bebelusii au nevoie sa suga de 8-12 ori pe zi pana cand secretia lactate se stabilizeaza. Majoritatea bebelusilor vor suge un total de cel putin 140 de minute pe zi, in medie 10-30 de minute pe sesiunea de alaptare. Mamele vor fi incurajate sa foloseasca alaptarea atat pentru hrana cat si pentru atasament.
Concluzia: Priviti bebelusul cu atentie. Nu ezit sa recomand pompele de san ca si unelte, pentru ca sunt multi bebelusi mici cu probleme temporare de supt. Suptul slab lasa lapte in san, care compromite cantiatea de lapte zilnica, iar rezultatul este un bebelus infometat, dezorganizat si fara lapte. Cu o rutina buna de mult, mama poate face suficient lapte cu care poate sa lucreze pana gaseste o solutie sa ajute bebelusul sa suga mai bine la san. Cantiatea de lapte zilnica este partea care se rezolva cel mai usor de obicei. Tineti mine ca este vorba de un proces cerere si oferta, sau “foloseste, daca nu pierzi.”

37+ cu bebe mic si scump David-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dr_anca spune:

Bulinuta am sambata pana atunci se mai incalzeste si se elibereaza sper treaba.
Cand citesc de cat suferi tu parca imi vine sa tac malc ca eu nu mai am momentan dureri respir doar ca un tren vechi cu carbuni in rest in asteptare

Am in dotare copil plostit cu diaree dar cred ca o scot la capat pana intru in spital ca sa nu ma mai stresez si cu ea.

Am comunicat verbal program cat de cat divers pentru sot si copil cat lipsesc sa nu se simta absenta mea, ma gandesc sa il las si scris sa nu existe discutii

Nasterea unui zambet
Mamica de cuminte Sara-Stefania 38s cu Alexandra
iulie 2008

Mergi la inceput