FIV in Ungaria 151
Raspunsuri - Pagina 16
soroc80 spune:
ImiMS, eu stiu ca valorile de referinta la AMH sunt 1-4 sau 1-3, ceva de genul. E posibil ca la tine sa fie alta unitate de masura.
ImiMS spune:
Deci TSH trebuie sa fie sub 2 numai in caz de FIV?
Ca daca intrevalul e 0.4-4...inseamna ca pana in 4 e OK,nu?
Intreb...ptr ca la inceput cand incercam sa raman gravi...prin 2007...am ajuns si la endocrinolog, primul care mi-a facut ceva analize de sange gen: TSH,LH,estradiol,prolactina...si de atunci eu am TSH peste 2...si mi-a zis ca e OK! Ptr Prolactina mi-a dat Dostinexul,cu care s-a reglat...dar in acelasi timp un an de zile am luat si iod ( Iodid ) si mi-a fost recomandata sarea cu iod, ptr ca aveam insuficienta de iod si ma sufocam!
Iar endocrinologul de care vb e unul din cei mai buni din zona...vin de la sute de km pacienti la ea!
samira33 spune:
va pup fetelor.
desi nu obisnuiesc sa ma "spovedesc" decat la biserica,am sa fac o exceptie astazi si am sa-mi astern gandurile si trairile...pe aceasta pagina.
Imi pare rau ca s-au interpretat lucrurile putin nepotrivit.Imi doresc sa detaliez putin ca sa ma asigur ca nu sunt inteleasa gresit.Si daca in mod normal nu-mi pasa ce se crede despre mine...acum imi pasa,pentru ca sunt multe fete pe care le-am indragit aici si nu mi-ar place sa aibe despre mine o parere gresita.
Asadar...niciodata nu am fost invidioasa ca X,Y,Z au resuit si eu inca nu...pana la urma nu mi-a luat cineva norocul ca sa am motive de suparare.
Cu mana pe inima spun ca pentru fiecare reusita despre care am auzit,la care am asistat m-am bucurat din tot sufletul...insa in acelasi timp am si urlat de durere pentru mine,pentru nereusitele mele.
cu un ochi am plans si cu unu am ras-bine ca n-am naibilor decat 2 oki...ca nush' ce mai faceam si cu al 3l-ea,daca il aveam.
mi se par absolut umane si firesti asfel de reactii si trairi si stiu ca si voi le-ati experimentat la un mom.dat.
Nu pot sa sugerez eu ce sau cine sa scrie la aceasta sectiune ca doar nu e forumu' lu tata,insa pot sa fac unele remarci.
Pot sa cred ca in momentul in care o aspiranta devine graviduta...fericirea este atat de mare si multa incat iti vine sa ti-o strigi pe toate drumurile.
Si e si normal sa fie asa,cu atat mai mult pentru noi,cele care ne chinuim de atatia amar de ani,cheltuim atati bani,renuntam la atat de multe din viata noastra doar ca sa avem un copilas.
Ce nu pot sa inteleg e...de ce dupa ce DUMNEZEU te-a binecuvantat si porti in burtica asa un dar minunat...vii si te apuci sa-ti povestesti fericirea,sa te plangi ca ti-e greata,ca ti-e pofta,ca te-ai umflat,sa pui emoticonul ala care se da cu capu' de pereti ca e greu sa fii gravida etc etc....cui????noua,celor mai putin fericite inca...celor care am sta, poate si atarnate de bec doar sa avem in burtici minuni ca ale voastre.
mi se pare nepotrivit,cum nepotrivite mi se par si justificarile de genul "vin si postez ca sa incurajez aspirantele"...pai nu asa se incurajeaza aspirantele d.p.m.d.v.
Pot sa cred ca dupa ce o femeie ramane graviduta...uita foarte repede acei 3,5,7,10 ani in care a patimit,a suferit si s-a luptat cu infertilitatea ...e si firesc sa fie asa...insa noi,cele care mai suntem inca pe aici...suntem nu de plictiseala ci pentru ca noi inca nu am uitat ,noi inca purtma lupta asta crancena...pentru noi inca nu a trecut suferinta.
Da,sunt de acord...poate unora dintre noi aceste detalii cu si despre gravidute aduc stare de bine,dau aripi,dau speranta ca se poate,ca intr-o zi va veni si randul nostru....dar sunt si persoane carora astfel de detali le pricinuiesc suferinta suplimentara inutila.
de ce trebuiesc ranite mai mult decat sunt aceste femei???
cu atat mai mult cu cat ele posteaza "acolo unde le e locul"...cu atat mai mult cu cat exista topic special pentru gravidute...acolo se poate striga fericirea,se pot schimba pareri,tipuri de greturi etc etc fara limita...asa cum si noi vorbim aici,la aspirante,fara limita despre progesteroane,merionale,endometre etc.
si daca cineva vrea sa se incarce pozitiv cu aceste povesti...e liber sa mearga sa citeasca la sectiunile cu si despre gravidute.
si eu am fete dragi sufletului meu pe care le-am urmarit la odisee si mai apoi la sectiunea cu primul an din viata bebelusului iar acum ma tin dupa unele dintre ele pe la Clubul scutecelor...dar o fac atunci cand vreau eu,cand am disponibiliate sa citesc astfel de lucruri.
Fireste ca orice fata-indiferent ca-i graviduta,mami sau doar aspiranta, care are de dat un sfat,de cerut o informatie,de oferit o incurjare si o imbratisare virtuala sau care doar vrea sa ne spuna Buna-ziua... este binevenita aici.
au fost,sunt si vor mai fi gravidute si mamici care posteaza la sectiunile de aspirante...si sunt chiar apreciate interventiile lor.Se intampla asa pentru ca mereu au stiu sa nu depaseasca limita de la care lucrurile pot deveni dernajante.
Stiu ca astfel de lucruri se intamplau si acum 1 an si acum 2 ani si acum 3 ani...si mai stiu ca se vor mai intampla si in viitor.
Pana acum ,eu,am putut sa nu le bag in seama...dar iata ca acum,mi s-a umplut paharul...si cum nu ma tem de cuvinte ...mi-am spus punctul de vedere.
stiu ca sunt multe aspirante care imi impartasesc punctul de vedere insa din motive strict personale au ales tacerea.
iote ca io am gura mai mare si cand am ceva de spus...spun.
Acum...eu,asta sunt...de aici ma incep si aici ma termin.
Daca am suparat pe cineva...imi cer iertare...dar parerea mea e tot asta de mai sus.
mai departe...fiecare se poarta cum stie,cum poate si cum crede de cuvinta ca e mai bine.
scuzati off-topicul...sper sa nu mai fac altul prea curand.
pentru toate unguroicele.
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
4 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
FIV5 olacak
soroc80 spune:
ImiMS, repet eu am avut TSH 3 in prima zi cand am inceput stimularea si rezultatul il stii. Acuma, ideal e sa fie sub 2 sau chiar 1, dar eu consider ca pana la urma nu sunt niste calculatoare sa fim setate la anumiti indici. Fiecare organism e unic. De exemplu: o tensiune normala este considerata 11-12, eu mereu am tensiunea in jur de 9, care este considerata o tensiune foarte mica. Dar eu cu tensiunea aceasta foarte mica ma simt foarte bine. Asa ca nu te mai gandi atat la limite si valori ci ai incredere in corpul tau si in Zadori. Cred ca el stie mai bine decat noi.
ImiMS spune:
Soroc80...unitatea de masura e, asa cum am scris de dimineata: ug/L...tu stii cumva de alta unitate?
samira33 spune:
imi,eu imi permit sa spun ca TSH-ul ideal se invarte in jurul valorii de 1 iar ca sa poti face FIV e musai sa fie sub 2.
ca sunt medici care fac procedura si cu TSH mai mare e foarte adevarat...da asta nu inseamna ca-i si corect si bine.
3 sarcini extrauterine
4 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
FIV5 olacak
ImiMS spune:
Oooooook...nu ma mai si nu va mai stresez!
Astept sa vad cum va fi acolo!
Mai am o intrebare...si am terminat:
Stii cumva pana la ce ora pot suna la clinica ptr programare?
Ca vad ca dr nu da semne ca ar vrea sa ma programeze prin mail![]()
Samira...uneori e bine sa zici ce gandesti!
samira33 spune:
imi,eu la Zadori nu stiu cum merg lucrurile.
poate iti spun fetele care merg la el.
3 sarcini extrauterine
4 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
FIV5 olacak
soroc80 spune:
ImiMS,, trebuie sa ma uit pe analize acasa, acum sunt la munca. Ma uit deseara si iti zic.
Samira, am auzit si eu ca la Budapesta asta e regula in privinta TSH-ului dar uite ca sunt si cazuri reusite cu TSH 3
samira33 spune:
dinn cate stiu si in Austria e aceeasi regula.
si eu nu am spus ca nu pot exista si reusite cu TSH mai mare...am spus cum ar fi ideal.
3 sarcini extrauterine
4 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
FIV5 olacak