FIV in Ungaria 151
Raspunsuri - Pagina 14
ioana3110 spune:
Adina
Pai cred ca s-a gandit ca poate nu rezista pana la ziua 5, nu? ca mie mi-a ramas unul de tura asta, dar a zis ca nu il congeleaza decat daca merge la z5, desi era lent saracul. evident ca nu a ajuns...dar intelesesem ca nu congeleaza de ziua 3 decat daca ai minim 2.
Si cand te bate gandul sa ii iei la caldurica? :-)
Citat: |
citat din mesajul lui adipapazi da, ioana, 2 "ametiti" de 5, resopectiv 6 celule. ii alint asa ca sunt congelati la z3, nu i-a lasat pk nici morule sa se faca, pt mine e o mare enigma cum de numai pe ai mei (din cate fete am urmarit aici) i-a pus la frigi in z 3, fara sa-i lase la morule/blasto. Adi, mami de ana si ioachim |
ioana3110 spune:
ImIms
inteleg ca situatia e veche....un rmn nu ti-au cerut sa faci? pt prolactina marita?
Cred ca tot aici pe forum mai era o fata cu o problema similara la PK si i-a cerut sa faca RMN dar nu stiu exact pentru ce.
Legat de TSH, asta de care iti zic eu, e regula lui PK si a endocrinoloagei mele de la Parhon. Se spune ca in sarcina trebuie sa tii TSH-ul sub 2 ca sa fie ok pt bebe. Acuma banuiesc ca si Zadori e la curent cu trendul asta :-)
Bafta multa!
Citat: |
citat din mesajul lui ImiMS Gretta...multumesc de incurajari si de sfaturi...Da,asa voi face!!!Le voi lua pas cu pas! Vineri voi suna la Szeged sa-mi fac programare!!! Ioana...iti multumesc si tie!!! TSH la mine nu a fost niciodata sub 2...din 2006 de cand il tot fac.Zadori nu mi-a zis nimic de el data trecuta...sa vedem ce parere va avea acum! Prolactina...nu stiu cauza...dr endocrinolog mi-a zis ca de la stres...stii...explicatia generala a medicilor mai nou!!!Dar...poate are dreptate, ca stresata sunt...s-au cam adunat mukte in ultimii ani, care vrei nu vrei, te macina!!! Tratament nu mai fac de cativa ani( 2007 )...cand mi-a descoperit o data prolactina mare...dar atunci era cam 500...mi-a dat Dostinex,doza minima,si intr-o luna s-a si reglat ( dar era 500 pe alt intreval, unde limita superioara era in jur de 400)In 2009 a iesit din nou usor marita si l-am reglat la fel cu Dostinex...In 2010 mi-a iesit in limitele normalului...iar acum e din nou putin mare.Sa vedem acum ce-mi va zice si dr!!!Doamne ajuta!!! |
dragoste777 spune:
BUna fetelor
imi pare rau de nereusite, dar trebuie mers mai departe.
NORMA- e normal ca ovareles unflate eu si dupa 12 sapt. inca simteam ovarul stang, dar sau dus foliculi, nu te stresa oricum sa nu faci efort, in rest pt. ca sa e si sarcina a inceput productia de progrsteron marita. Asa ca nu te stresa de ovare.
In legatura cu crinone sau utrogestan, tu ai facut analizele de Progesteron din sange? pt. ca se vede si deacolo dace e deajuns sau trebuie modificat oricum sa ai grija mare la a nu lua medicamente ca s epoate intampla ca organismul nu primeste suficient prog. si se duce sarcina, eu asi merge pe varianta ce ai primit in ungaria si asi verifica valoare se prog. care tre sa fie in jur de 40. acuma a cata sapt. e la tine? ca poate cu timpu si ceilalti embrione se prind, oricum sigur e sapt. 6 cand se vede si batai de inima. Bafta si mai pot sa scrii nu numai cand ai intrebari.
IMI valorile tale nu sunt exptreme si terog sa te relaxezi, si tsh si prolactina se poate regla cu pastile pana incepi. Amh e bun sunt fete care nu au nici asa.
IOana eu de 2 ori am fost racita zice dr. ca e normal la sarcina si sa nu am grija ca bebei sunt bine nu sufera, eu tuseam in continu saracii au fost ca in cutremur.
ADI voi cum ati platit prelungirea congelarii embrionilor, eu deja ma gandesc si la asta , cu transfer bancar?
noi suntem bine sapt 30-31, tota ziua in casa. Sa aveti grija sa nu va raciti.
Bafta in continuare pt. fetele
ioana3110 spune:
dragoste777, ma bucur sa te "aud" din nou cu vesti bune! Spor la mermelit bebei si sa fie bine pana la capat. mai ai un picut! Tinem pumnii!
soroc80 spune:
ImiMS, cand te citesc pe tine, stresata cu analizele parca ma vad pe mine in septembrie-octombrie 2011. Inteleg prin ce treci dar ca sa-ti ridic moralul iti zic analizele mele: AMH-0,54, TSH-7 cu vreo 2 saptamani inainte de FIV. AMH-ul a pus capac la toate piedicile pe care le avusesem pana atunci. Cand i-am scris lui Zadori despre valoare AMH a raspuns in stilul lui caracteristic si plin de optimism: ,,Nu e bine dar o sa facem tot ce putem,,. Intr-un final, dupa cateva zile de stimulare Zadori a spus ca in mod clar valoarea AMH-ului nu este 0,54 deoarece am raspuns foarte bine la tratament. Deci ori rezultatul analizei a fost eronat, ori D-zeu cateodata chiar face minuni.
In legatura cu TSH-ul, eu am avut oscilatii mari in ultima luna dinaintea FIV-ului, oscilatii de la 0,014 la 7. Ai grija la vitamine. Mie imi daduse Femibion care contine iod, si desi eram sub tratament cu Eutyrox, TSH-ul a sarit la 7. I-am scris lui Zadori si mi-a zis sa schimb cu Elevit, ca poate tiroida mea suporta mai bine Elevitul. Vreau sa-ti zic ca-n ziua 2 de ciclu cand trebuia sa incep stimularea TSH-ul era 3, asa ca......Multi zic ca daca e peste 2 nu e bine, dar iata ca la mine a fost bine. In final cred ca totul se rezuma si la ce vrea D-zeu. Asa ca te sfatuiesc sa nu te stresezi prea tare cu rezultatele la analize. Mergi linistita la el si-ti va spune el ce si cum sa faci. In plus are si o doza de optimism pe care o transmite si pacientelor, ceea ce cred eu ca e foarte important.
Prolactina si la mine a iesit putin marita la primele analize si m-a tinut sub tratament toata perioada cu Bromocriptin, cate jumatate de pastiluta seara, pe care am luat-o pana spre saptamana 10 de sarcina.
Asa ca, fruntea sus si mult optimism. Pe lanaga mine tu ai analize beeeeton.
ImiMS spune:
Ioana...nu,pana acum nu m-a trimis nimeni la RMN...acum trebuie sa am rabdare pana plec la Szeged sa vedem ce zice dr!!!! Merg si acolo...fac ce trebuie...numai sa fie bine!!!
Dragoste...multumesc de incurajari!!! Si eu asta sper, sa se regleze totul si sa nu apara probleme mai mari, care nu se pot remedia!!!Ca in rest facem orice e omenesc posibil ptr a ne vedea visul indeplinit!!!
Sa intelegi ca tu esti "mami de gemeni"? Felicitari si sarcina usoara in continuare!!!!
Fetelor...cele care ati reusit in special: stati pe aproape, ca sunt singura ca fiecare din noi se bucura ptr reusita voastra, doar asta ne da aripi si speranta!!! Normal ca mai cadeam in butoi, dar ne ridicam de fiecare data si mergem mai departe,ca nu avem de ales...SI sfaturile, experientele si parerile voastre conteaza foarte mult in toata aceasta perioada!!!!
ImiMS spune:
Soroc80...chiar daca tind sa ma repet: " esti ingerul meu pazitor"!!! Mereu stii ce si cand sa-mi zici, ca sa ma trezesti la realitate!!!
Asa luam si eu Dostinexul cand ma tratam, cate o jumatate de pastila seara...si a facut minuni, nici nu mi-a fost rau de la el!
Ma bazez oricum pe dr, ca va fi totul OK pana la urma!!!
Si...ai perfecta dreptate...depinde pana la urma de vointa Domnului, iar eu sunt extrem de constienta de acest lucru!!!!
Multumesc!!!!
adipapazi spune:
o sa fac FET cred ca nu vara asta, ci urmatoarea. tre sa astept 2 ani de la cezariana. plus ca vreau sa ma "inteleg" cat de cat cu A si I cand oi fi again .
Gretta spune:
soroco80: cum zice si imiMSintr-adevar esti un inger pazitor! Iti mai multumesc inca o data! Si acum imi amintesc cat de frumos mi-ai descris momentul magic de la embriotransfer si cum m-ai incurajat si sa stii ca datorita tie a fost ptr mine "magic" chiar daca din pacate e posibil fara reusita dar momentul il retraiesc si asta nu poate sa-mi ia nici un rezultat de la analize. Inspiri un calm si o speranta rar nemaintalnite!!!
Multumesc!Iti doresc sa ai parte de o sarcina usoara!
PS: Da asa este Zadori e de un calm rar intalnit la un Dr si felul cum te trateaza, cum iti explica... si e un optimist convins! Uitati-va la cazul meu! Maine repet hcg-ul.
soroc80 spune:
Gretta, iti doresc din tot sufletul ca dezamagirea de ieri sa se transforme in cea mai amre bucurie. Si eu am trait un moment asemanator. Cu 2 zile inainte de analiza de sange, am avut o sangerare. Am zis ca ala e sfarsitul oricarei sperante. Singurul care mai spera era sotul meu. Se pare ca speranta n-a fost in zadar. Iti doresc sa se intample si la tine aceeasi minune.