Strumfi & prichindei de iul-aug 2011 (44)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamutz

Citat:
citat din mesajul lui MihaelaV

Eu sunt cea care nu mai activeaza si a scris aseara pe chat-ul fb ca unele mamici exagereaza cand scriu despre performantele copiilor.
Va citesc aproape zilnic, dar neincepand inca diversificarea nu prea am avut ce scrie. Mi-am notat ideile de baza si am salvat linkurile care mi s-au parut utile.
Sa revenim la discutia de aseara, prima discutie pe fb in care m-am implicat... Roxy scria ca e suparata ca Alexia nu face aproape nimic din ce fac ceilalti strumfi. Eu, ca sa o incurajez am scris sa nu mai fie suparata deoarece unele mamici exagereaza cand scriu despre evolutia bebelusilor si ca nu toti bebelusii au aceeasi evolutie, nicidecum nu am scris ca mint, asa cum a spus Rodica mai devreme.
Nu m-am gandit o secunda ca Rodica se va simti lezata. Imi cer scuze daca te-am facut sa te simti prost. Preferam sa-mi spui de aseara pe chat sau pe mess si sa-mi ceri explicatii, decat sa scrii aici.
Am mai preferat sa ma limitez la citit, deoarece m-au deranjat enorm mesajele unei mame si decat sa deschid o polemica m-am abtinut. Acum vreo doua luni a scris Ramona ca e disperata ca Iustin nu sta pe burta, iar acea mama in loc sa ii scrie 2 cuvinte de incurajare a inceput sa-si laude copilul ca sta numai pe burta si chiar sta in fund singur. Sincera sa fiu nu am mai auzit de copil de 4 luni sa stea singur in fund. Apoi au scris Babylicious si Ireth ca nu stiu ce nu fac bebeii lor, iar aceeasi mamica a inceput din nou sa se laude ca face perfect bebelusului ei ce nu fac restul. Dupa aceea a scris Babylicious ca e fericita ca Eliza se intoarce pe o parte, iar aceeasi mamica a scris ca baietelul ei se intoarce pe o parte din prima luna de viata. O mamica al carei nume imi scapa acum spunea ca nu stie ce sa mai gateasca, si bineinteles ca a aparut mamica cealalta sa spuna ca ea gateste zilnic 6-7 feluri de mancare, pe care analizandu-le am realizat ca doar un bucatar profesionist le poate poate pregati si gati in 10-12 ore, ceea ce mi se pare imposibil pe o mama care sta singura acasa cu un bebelus. La ea ma refeream ca exagereaza, nicidecum la Rodica.
Am citit ca m-ati catalogat drept invidioasa si rautacioasa... Vreau sa va spun ca nu invidiez pe nimeni, ca am un bebelus pe care il consider normal si ii admir pe ceilalti bebelusi si mamicile lor.
Este a doua oara cand ma atacati si jigniti fara sa stiti si versiunea mea si nu mi se pare frumos. Fiecare are dreptul sa-si laude copiii si sa fim mandre de ei si nu am spus niciodata ca ma deranjeaza asta.
Am spus ce aveam de spus si acum consider ca nu mai este locul meu aici, desi unele mamici si bebelusi imi sunt tare dragi. Eu sunt genul de persoana careia nu ii place sa linguseasca, ci sa spuna adevarul in fata.
Puteti sa ma stergeti si din grupul de fb daca vreti.

Mihaela

Eu cred ca am spus ca bobo s-a intors devreme sau ca am gatit mult, dar nu cred ca nu am incurajat vreodata fetele si ca am intrat sa le demoralizez, ma faci sa iau capitolele din urma si sa vezi ca nu e asa. Si ca sa vezi chestie, azi pediatra, la vizita, a zis ca e evoluat psiho-motor bine peste varsta lui. Apoi am pus poze si am filmulete care demonstreaza ca nu aberez si am multe defecte, dar sunt cu siguranta un om cinstit, corec t si cu frica de Dumnezeu. Daca ar lua si in greutate ar fi minunat. Draga mea daca te deranjeaza e foarte simplu sa nu citesti postarile mele.

Oricum am de rezolvat niste chestii profesionale si nu mai am timp sa stau prea mult pe forum. Cu atat mai mult ca deranjez. Daca Oana sau Ramona au fost lezate in vreun fel de ce am spus eu, pot sa spuna singure. Nu pot sa nu ma mandresc cu ce face copilul meu, mai ales ca l-am asteptat atatia ani.

Deci sper ca te-ai linistit, ca nu o sa mai fii nevoita sa dai de postarile mele.

Mami fericita de Petru Nectarie (30.06.2011)

aoleu, cred ca si mamutz vrea o pe spinare!!!!! eu azi sunt in forma...o sa iau la smotocit o rodica, o mamutz si o mihaela ca va cam mananca spinarusa mai fetelor!!!!

paula scumpa mea, eu stiu ce inseamna copil mult asteptat, stiu ca ai stat toata sarcina in pat si te ai chinui cu injectii. stiu ca ti l ai dorit din tot sufletul si este perfect normal sa fii mandra de bobo al tau, care de altfel e un copil superb.

ma bucur pt tine ca e si precoce, se vede din poze, se vede in filme, e o realitate si stiu ca iti salta inima in piept, ca esti ca si mine, o mamica, care isi adora puiul.

ma bucur pt roberta ca al ei fiu alearga deja prin pat.

eu personal, NU am cum sa ma supar pe voi sau si mai rau, pe realizarile copiiilor vostri. ma bucur sincer atat pe bobo, cat si pt gabriel, care de altfel a fost ff incercat cu acel tratament. (dc aveam ceva cu tine, fii sigura ca iti transmiteam personal!).

eu il ador pe iustin, copil muuult asteptat ca si ai vostri, dupa inseminari si fiv-uri si stat in spital cu morfine si tot tacamul, nascut prematur. nu mi doresc decat sa fie zen si fericit si sanatos. nu am nevoie de un copil precoce, geniu sau altceva. ci de un copil sanatos si fericit.
eu am intrat in panica de multe ori, vazand ce fac ai vostrii, pentru ca sunt obsedata ca i am facut rau, cu mialginul acela. dar iustin e un copil prematur, care e in rand cu cei de varsta lui, fara sa fie precoce in vreun fel. dc la anumite chestii are sau a avut un delay, o usoara intarziere, in tot cazul a recuperat totul sau va recupera.

oricum ar fi fost copilul meu, el este perfect. e clar ca seamana cu mine si sotzul si ca sa o citez pe oana: cu cine vrei sa semene mai ramona, ca doar nu e facut cu brad pitt.:)
asa ca oricum e iustin, este din noi doi si aschia nu sare departe de trunchi.

si dc voiam sa fie ca bobo, poate ca trebuia sa mi dau ceva intalniri cu sotzul tau...ups...(sper sa stii de gluma!).

_

Mami de Iustin-Andrei (18.07.2011)
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

Citat:

[quote]citat din mesajul lui babyblue

[quote]citat din mesajul lui MihaelaV

mihaela, nu mai fi suparata, te rog. nici tu rodica!

toate avem toane si suparari si suntem extrem de obosite si uneori refulam aici, ca sa nu refulam cu sotii aks, care si ei prb ca sunt saturati sa vada niste ex burtoase isterice, transformate in ne-burtoase semi-frigide colerice si cu streche in creieri.:)

CORECT

de ex io acum ma alertez ca iustin nu are dinti.:))) voi toate aveti dinti, noi nu. nah dinti, dinti, dinti...

NICI NOI SI SUNTEM MAI MARI

breeeeee, nicic noi n-avem dinti!!!!! sa ma crizez?
te pup cu mult, mult drag.
si, sincer, nu ma intereseaza problemele profesionale, eu te astept sa ne scrii de tine si bobo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamutz spune:

Chiar m-ai facut sa rad. Mie imi e drag Iustin, nu o spun de complezenta. Are o fata de papusa, parca nu e real. Eu ma uit la pozele de la bebeii nostri cred ca de zeci de ori, asa de frumosi sunt. M-am amarat putin dar imi trece, mai ales ca am mai avut azi ceva neplaceri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxiiiii spune:

Nici noi nu avem dinti si nu pare ca vom avea in viitorul apropiat...la controlul de 6 luni mi-a zis doctorita f relaxata ca are fetita careia i-a dat primul dinte la un an si o luna :))
Ce sa zic ...astept :))

Si eu as vrea sa nu va mai suparati! Nu e un concurs, nu suntem concurente! Si in plus nu cred ca ar trebui sa ofenseze pe nimeni ce fac celelalte mamici..
Sara e in parametrii dar nu precoce dar macar e cuminte si mananca...si oricum e cel mai destept si frumos copil ca doar e al meu :))
Dar chiar azi ii spuneam sotului ca este lenesa pt ca am invatat-o asa! Maraie la orice nu ii convi e ca are multi prosti pe langa ea! Sa nu care cumva sa munceasaca ea vreun pic, sa verse vreo lacrima, sa se munceasca sa ajunga la suzi!! Nuuu! Doamne fereste! Printesa!!!

Mihaela nu e ok sa afirmi despre celelalte mame ca exagereaza pt ca s-a vazut clar ca nimeni nu a mintit! Am inteles punctul tau de vedere ca nu ar trebui sa expunem performantele in momentele in care alte mamici se plang dar nu le putem acuza ca ar minti!

In privinta performantelor personale iar nu ar trebui sa te compari ca poate ea are femeie in casa sau ajutor de la bunici si isi permite sa faca multe lucruri! Asa cum tu consideri ca nu ti-am ascultat parerea pana la final , poate asa se intampla si la Mamutz , pt ca la ea faci referire !

Eu nu cred ca trebuie sa ne comparam deloc...aici apar doar franturi din vietile noatre ...nu sunt suficiente pt a te compara!

Sincer am luat numai partea pozitiva a lucrurilor de aici...am invatat multe, am aflat multe informatii folosittoare, uneori numai prin povestile voastre m-ati facut sa imi iubesc sotul si familia mai mult, sau sa fac mai multe pt ei, am invatat sa apreciez viata de familie etc. Daca as sta de fapt sa compar cata mancare faceti, cum sta Ananemi cu 3 copii si mai si invata iar Mamutz face 7 feluri de mancare etc m-as simti nefericita sau neputincioasa! Dar eu va admir pe toate!!! Toate imi dati lectii de viata si sunteti modele!
Nu sunt in masura sa dau lectii anyway !

Apropo de asta si Babylicious a zis la un mom dat ceva referitor la copiii cuminti sunt minciuni-ceva de genul...si stiu ca a fost spus intr-un moment de slabiciune al lui Mady ca sa o consoleze si tot ne-am sesizat pt ca nu am mintit! Oana sper ca nu te-ai suparat!

Deci una e sa te enerveze ca alti copii sunt precoce si mamele lor povestesc despre ei si alta e sa crezi ca ele mint!!!

Mergi la inceput

Citat:

Chiar m-ai facut sa rad. Mie imi e drag Iustin, nu o spun de complezenta. Are o fata de papusa, parca nu e real. Eu ma uit la pozele de la bebeii nostri cred ca de zeci de ori, asa de frumosi sunt. M-am amarat putin dar imi trece, mai ales ca am mai avut azi ceva neplaceri.

multumesc. da ti seama ca mi a crescut inima in piept.

si bobo e frumos. rau de tot. mai ales ca are si par. da ti seama.
de fapt si tu ai par in cap, dc ma gandesc bine. ceea ce e un motiv de mare bucurie.

azi soacra mea, dupa ce a aspirat a tinut sa ma anunte ca mi pica rau parul. (stiam chestia asta). dar mi a zis ca eu si cainele lasam par peste tot. deci eu=cainele mele.

_

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Laura13

Citat:

[quote]citat din mesajul lui babyblue

[quote]citat din mesajul lui MihaelaV

mihaela, nu mai fi suparata, te rog. nici tu rodica!

toate avem toane si suparari si suntem extrem de obosite si uneori refulam aici, ca sa nu refulam cu sotii aks, care si ei prb ca sunt saturati sa vada niste ex burtoase isterice, transformate in ne-burtoase semi-frigide colerice si cu streche in creieri.:)

CORECT

de ex io acum ma alertez ca iustin nu are dinti.:))) voi toate aveti dinti, noi nu. nah dinti, dinti, dinti...

NICI NOI SI SUNTEM MAI MARI

breeeeee, nicic noi n-avem dinti!!!!! sa ma crizez?
te pup cu mult, mult drag.
si, sincer, nu ma intereseaza problemele profesionale, eu te astept sa ne scrii de tine si bobo.

Laura lui Daniel - 14.11.2006 si Alexandru 01.07.2011

Poze Daniel

Mamici din Iasi

Copilul iti ia tot ce ai avut, dar iti da ce n-ai avut niciodata.

:))) acuma dc nici voi n aveti dinti, parca rasuflu nitel usurata.:)))
te pupic!

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns v_florina spune:

Ramona, ce tare este asta cu parul in casa. iti dai seama ce de par ati lasat daca biata femeie a simtit ca trebuie sa-ti spuna

Referitor la mica neintelegere de pe forum, parerea mea este ca nu trebuie sa mai luam asa personal orice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Buna seara!
N-am intrat pe forum toata ziua, nu ma lasa micul urlacios care e in acelasi timp si marele nervos. Cred ca ne pregatim de eruptia dentara, partea a 2-a, revazuta si adaugita, ca iar a inceput sa baleasca. In plus musca, ne cauta degetele si musca, dar rauuu. Delicat totusi, ca nu ma musca de sani.

Deci n-am intrat si va gasesc certate, iar eu nu vad de ce. In primul rand nu e ok sa comparati copiii pentru ca exista si diferente de 2 luni intre ei, iar la varsta asta se vad si 2 saptamani din punctul de vedere al achizitiilor. Adica azi e floricica, sta intins pe spate si peste o saptamana da sa o ia la trap.

2nd, eu p-ai mei nu-i compar niciodata, fiindca sunt ai mei si-i iubesc oricum ar fi, e drept ca-i vad cei mai frumosi, destepti si cei mai cei in toate.

3rd Fiecare copil va evolua mai repede din unele puncte de vedere si mai incet din altele. De ex Eva mea a fost o mare lenesa grasunica, a mers tarziu in picioare, tarziu de-a busilea, am mai spus eu, cand alti copii alergau, ea venea agale in urma lor. Dar a vorbit f devreme si de atunci nu mai tace (ceea ce va doresc si voua:D)

Cristina, tu esti in pragul unei depresii sau esti deja acolo. M-a intristat peste masura mesajul tau mai din urma. Ar trebui sa-i spui sotului ce simti, iar daca nu e acasa sau aveti punti de comunicare rupte sa vorbesti cu o prietena (de preferat cu una care are copii). Pe mine ma poti suna oricand ai nevoie, eu te-as fi sunat dar nu-s ce dracie de cartela am ca nu le incarc eu, o fi si descarcata, ca vorbesc de ma sparg cu oamenii din grup cica, dar pe altcineva nu pot suna. Nu-i nevoie sa-ti spun eu sau altcineva ca trebuie sa lupti pentru baieteii tai, stii deja asta, esti ca un om care s-a impiedicat, in fata lui e cel mai frumos peisaj din lume, dar nu-l vede fiindca a cazut si are niste fire de iarba in fata ochilor

Dintii apar ei, nu va grabiti, baietelului unei prietene i-au aparut dupa un an, confirm ca se poate, mai devreme sau mai tarziu toti vor avea dinti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gliana spune:

Citat:

eu stiu prin ce a trecut Paula saraca, la fel am trecut si eu, sute de injectii in burta si in dos:)) asta nu inseamna ca celelalte mamici care NU au simtit ca sunt gravide nu si-au asteptat copilul.
Fetelor, daca aveti cu ce, laudati-va copilasii oriunde, este minunat ca avem cu ce ne lauda, si chiar daca se exagereaza, si ce daca, cioara asa-si vede puii...:))))))))))))))))))))) ce sa facem daca suntem niste ciori care ne vedem puii cei mai cei.
Repet, sa nu va fie rusine sa va laudati puii si mie nu mi se pare o competitie, mie mi se pare ca atat de fericite suntem cu ei incat dorim sa aratam asta si nu cred ca e gresit.

Va pup si va rog, hai sa aducem inapoi linistea care o aveam inainte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Mihaela, nimeni nu te da afara de pe grupul FB si nu vad de ce ar face cineva asta

Mergi la inceput