scrisoare deschisa a mamelor din Sibiu
Raspunsuri - Pagina 5
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ramiris/ramiris.jpg)
ramiris spune:
Citat: |
citat din mesajul lui irinabobe alinuk nu conteaza cati tati sunt dispusi sa se interneze, daca este 1 e suficient. eu stiu un tatic care a vrut sa stea cu fetita in spital, pt ca tot el a stat acasa in cic si nu a fost lasat. sau ce te faci daca ca mamica mai ai un copil mic acasa pe care il alaptezi deci nu te poti interna tu cu celalat copil, sau esti plecata din localitate, sau , sau...mi se pare stupid sa se refuze accesul tatalui, doar ambii parinti au drepturi egale nu? mamica de Rares 21.02.2010 |
Eu am fost internata cu copilul cand era mititel (1.5 ani) la Marie Curie in Bucuresti, noaptea stateam eu si peste zi venea sotul cateba ore cat ma duceam acasa sa fac dus si sa dorm un pic. N-a fost nici o problema si n-a comentat nimeni, doctorita care il ingrijea pe Luca a zis ca si-ar dori sa vada mai multi tatici care fac asta. Era posibil sa ramana peste noapte insa mie mi-erau suficiente cele 2-3 ore de refacere si nu a fost cazul.
Deci cred ca problema nu e ca spitalele nu permit ci ca nu e solicitat. Este clar discriminare sa nu permiti tatalui sa fie insotitorul copilului in spital, nu e legal sa se interzica si cei de la spitalele care fac asta o stiu doar ca nimeni nu se opune. Si pe buna dreptate, cand ai copilul bolnav iti arde de conflict cu cei de la spitalul unde-l duci sa fie tratat?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/irinabobe/irinabobe.jpg)
irinabobe spune:
ramiris in cazul despre care vorbesc, a fost solicitata internarea copilului cu tatal si i s-a raspuns ca nu se poate cu tatal ci doar cu mama, asa ca au luat copilul acasa, plecat la privat...era vorba despre emilia irza
ramiris spune:
citat din mesajul lui irinabobe ramiris in cazul despre care vorbesc, a fost solicitata internarea copilului cu tatal si i s-a raspuns ca nu se poate cu tatal ci doar cu mama, asa ca au luat copilul acasa, plecat la privat...era vorba despre emilia irza mamica de Rares 21.02.2010 |
Nu contest chiar mi se pare absolut plauzibil cunoscand mentalitatea de la noi. Cum am spus si eu in cazul nostru eu am fost internata oficial insa faceam schimb cu sotul care statea doar cateva ore ziua. Care sot era privit ca un fel de rara avis (doar ca nu veneau sa-l pipaie sa vada daca e adevarat). N-am vazut alti tatici in spital, nu stateam in rezerva ci in salon cu 2 copii + doi parinti.
Cred ca totusi spitalele nu pot interna parinti de ambe sexe in acelasi salon, ar trebui cuplati tati cu tati si mame cu mame.
Sincer, eu nu m-as simtit confortabil sa raman peste noapte intr-o camera cu un barbat strain, puteti sa spuneti ca sunt sarita de pe fix dar nu am de unde sa stiu ce in capul lui si as prefera sa stau numai cu grija copilului nu si cu grija asta suplimentara. Deci mi se pare ok sa se interneze tatici cu copii in situatia in care nu impart salonul cu mamici cu copii.
![](images/user_woman.png)
bebelusi spune:
Ia uitati-va ce raspuns am primit de la Spital
""Avem nou#259; rezerve #537;i un salon cu 20 de paturi pentru mame #537;i, în unele perioade, 40 – 50 de solicit#259;ri pe zi. În rezerve sunt condi#539;ii peste standardul de calitate prev#259;zut în contractul cadru. Dar nu putem transforma Spitalul în saloane. Pentru anul acesta a mai fost aprobat un proiect de Consiliul Local, prin care vor mai fi amenajate dou#259; rezerve" Mihut Alexandru"
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/J_p_D_p_/J_p_D_p_.jpg)
J.D. spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ramiris
Nu contest chiar mi se pare absolut plauzibil cunoscand mentalitatea de la noi. Cum am spus si eu in cazul nostru eu am fost internata oficial insa faceam schimb cu sotul care statea doar cateva ore ziua. Care sot era privit ca un fel de rara avis (doar ca nu veneau sa-l pipaie sa vada daca e adevarat). N-am vazut alti tatici in spital, nu stateam in rezerva ci in salon cu 2 copii + doi parinti. Cred ca totusi spitalele nu pot interna parinti de ambe sexe in acelasi salon, ar trebui cuplati tati cu tati si mame cu mame. Sincer, eu nu m-as simtit confortabil sa raman peste noapte intr-o camera cu un barbat strain, puteti sa spuneti ca sunt sarita de pe fix dar nu am de unde sa stiu ce in capul lui si as prefera sa stau numai cu grija copilului nu si cu grija asta suplimentara. Deci mi se pare ok sa se interneze tatici cu copii in situatia in care nu impart salonul cu mamici cu copii. |
exact femeile cu mentalitatea ta sunt problema! un tata singur ce face? plateste rezerva sau angajeaza bona? crezi ca/i arde de agatat cand plange langa patul copilului?
![](alcool.gif)
Finn Constantine 15.10.2009 si
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/J_p_D_p_/J_p_D_p_.jpg)
J.D. spune:
citat din mesajul lui bebelusi Ia uitati-va ce raspuns am primit de la Spital ""Avem nou#259; rezerve #537;i un salon cu 20 de paturi pentru mame #537;i, în unele perioade, 40 – 50 de solicit#259;ri pe zi. În rezerve sunt condi#539;ii peste standardul de calitate prev#259;zut în contractul cadru. Dar nu putem transforma Spitalul în saloane. Pentru anul acesta a mai fost aprobat un proiect de Consiliul Local, prin care vor mai fi amenajate dou#259; rezerve" Mihut Alexandru" Vlad Mihai 05.02.2009 si printesa Irina Ana 29.12.2010 http://cutiutacubijuuri.blogspot.com "Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere" |
foarte frumos dar pana atunci ce se va intampla? justifica acest raspuns tratamentul aplicat bietilor copilasi sau faptul ca nu lasa un parinte sa stea pe scaun langa un bebe bolnav?
Finn Constantine 15.10.2009 si
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
![](images/user_woman.png)
bebelusi spune:
ce sa facem fetelor cu 20 de locuri si 9 rezerve intr-un oras cat e sibiul de mare????si cum ati spus si voi, ar trebui sa fii lasat sa stai pe scaun
ramiris spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui J.D.
exact femeile cu mentalitatea ta sunt problema! un tata singur ce face? plateste rezerva sau angajeaza bona? crezi ca/i arde de agatat cand plange langa patul copilului? ![]() Finn Constantine 15.10.2009 si ![]() ![]() |
Ma bucur ca cel putin ai identificat de unde vine problema, altfel in Romania taticii stau ciopor la usile spitalelor ca sa se interneze cu copii . Ai omis esentialul: in cazul de fata se discuta despre un spital unde nu este admis nici unul dintre parinti, indiferent de sex. Discutia despre tatici e o tema adiacenta, nicidecum problema.
Dar daca iti face bine sa arati cu degetul putem diseca mentalitatea mea si a celor ca mine in continuare.
Mentalitatea mea este dictata de starea de fapt din Romania, mi-am asumat rosiile din momentul in care am facut afirmatia. Imi pare rau dar este mult in afara zonei mele de confort, stiu ca ar da frumos sa spun altceva dar n-ar fi adevarat.
Sunt de acord ca poate nu e ok insa eu nu m-as simti lezata daca o alta mama nu s-ar simti confortabil sa imparta salonul cu sotul meu.
Taticii despre care vorbesti, internati in Suedia cu copii impart camerele cu mamici internate la randul lor cu copii?
Si tu personal ai aplica aceste principii liberale in viata proprie daca ar fi sa te internezi intr-un spital din Romania cu copilul?
Teroia suna bine, hai sa vedem si unde si cu cine se poate aplica.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Alizee/Alizee.jpg)
Alizee spune:
Fii-mea a fost operata de polipi la Marie Curie si am fost alaturi de ea si eu si sotul. Noi am avut grija de ea, nu asistentele, si a fost perfect, din punctul meu de vedere. Spre seara, am plecat cu fetita acasa.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.