scrisoare deschisa a mamelor din Sibiu

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Nu inteleg de ce un parinte trebuie 'sa se interneze'. In spitale aici doar copilul este internat si poate avea un parinte care ramane cu el peste noapte. In timpul zilei e program de vizita oricum si copilul poate fi vizitat toata ziua de familie. Langa patut e un fotoliu care se face pat, foarte comode, unde mama poate alapta ziua si poate dormi in timpul noptii. Singura problema pentru unii parinti este ca regulamentul spitalului interzice dormitul cu copilul in pat din cauza riscului de-a sufoca copilul pe timpul noptii. Nu conteaza cine ramane cu copilul pe timpul noptii, poate sa fie o noapte mama, o noapte tatal, alta noapte bunica, etc. Nu inteleg de ce este asta o problema si nu inteleg de ce nu pot sta tatii peste noapte daca sunt si alte mame acolo.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Bird, cu tot respectul, de acolo din Australia cea frumoasa, cred ca glumesti, da??? Ai plecat de atat de multa vreme din Ro si nu mai tii minte?
De ce permanent se vine cu contraexemple "aici nu-i asa si pe dincolo"???
Pe bune ca nu inteleg eu de data asta.
Ce anume nu intelegi? Ca un copil are nevoie de compania mamei si spitalele din Ro refuza acest lucru?
In Buzau este aceeasi situatie, din pacate!

Prin internare se intelege INSOTITOR al copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

In primul rand nu am fost niciodata intr-un spital de copii din Romania desi am avut 2 copii cand am plecat. De fapt daca stau bine si ma gandesc am fost o data cand aveam 14 ani dar nu imi aduc aminte mai nimic. In al 2-lea rand nu inteleg care este justificarea spitalului cu privire la regula respectiva. Asta nu inteleg. Am explicat cum se intampla aici ca sa arat ca se poate, ca nu exista motive pentru a sechestra copilul, nu exista motive pentru a interzice accesul parintilor si nu exista motive pentru care un tata nu poate sta langa copil daca sunt alte mame acolo.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Brrr... saracii copiii si saracii parinti....

In Franta un copil sub 3 ani e internat cu un parinte. Aceasta "internare" inseamna ca legal parintele are drept si el la zile de boala si sa se absenteze de la serviciu ca si cum ar fi el insusi bolnav. Cat era fatuca bolnava mi s-a intamplat sa mai impart camera dubla cu vreun alt copil insotit de tatic. Si n-a fost vreo problema. Nu dormeam in vreo tinuta sexy ci intr-un trening deci chiar nu conta.
Dupa trei ani, poti sa-l insotesti si stai cu el, dar esti la mila angajatorului.

In US dupa 6 luni-1 an depinde de contract esti la mila angajatorului care-ti da drumul la zile de concediu au ba. Dar spitalul te lasa sa stai langa copil cat iti doreste inima. Exista chiar in sectiile de pediatrie si o camera comuna in care-ti poti incalziceva la microunde, un televizor si niste canapele precum si toalete cu sala de dus.
Nu vorbesc de ce conditii sunt la NICU -pentru parintii de preemie si nici chiar la maternitate unde stai internat de pica puiutul bolnav in prima luna de viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Am semnat si o sa distribui si eu mai departe.
E infiorator.Eu am fost internata cu copilul meu in spital , si are 3 ani jumate.A trebuit sa ia injectii.Nu va spun ce speriat era cand intra cineva in salon...si eu eram acolo.Nici nu-mi pot inchipui cum ar fi fost sa-l las singur......brrr

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

alinuk nu conteaza cati tati sunt dispusi sa se interneze, daca este 1 e suficient. eu stiu un tatic care a vrut sa stea cu fetita in spital, pt ca tot el a stat acasa in cic si nu a fost lasat. sau ce te faci daca ca mamica mai ai un copil mic acasa pe care il alaptezi deci nu te poti interna tu cu celalat copil, sau esti plecata din localitate, sau , sau...mi se pare stupid sa se refuze accesul tatalui, doar ambii parinti au drepturi egale nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinuk

sa facem un sondaj sa vedem cam cati tatici ar fi dispusi sa se interneze cu copilul?

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)

www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">party in FEERIE de muzica si dans

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Sunt foarte multi. Foarte-foarte multi. Platesc din salar la asigurari ca si mamele - si dc mama e gravi sau bolnava, copilul nu poate fi insotit de tata pe motive stupide - ca nu este salon de barbati de ex. Si cica le deranjeaza pe mamici sa doarma cu barbati in salon. De parca la capul copilului ii arde la careva de agatzat...ce mai idei...
Asta s-a intamplat la Tg Mures - cu noi - la spitalul mare.
Nu stiu alte cazuri, dar mie mi-a ajuns - pe perete era afis ca nu se pot interna cu copii decat persoane de sex feminin - asa ca pe baietelul meu l-am internat cu buni (alaptam pe cea mica si a trebui sa aleg intre ei doi..) si stateam ca milogul pe la usi sa-i pot povesti medicului (Care a fost sub orice critica dar e of-topic) ce a mancat copilul in ultimul timp, cum a debutat edemul alergic si altele... in timp ce eram data afara de peste tot ca mama tembela ca nu m-am internat cu copilul.
---
Asa ca m-am interesat - e ilegal sa interzici tatalui sa se interneze. Punct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

e ok sa va adresati Min sanatatii,dar solicitarea trebuie facuta in baza Ordonantei 27 din 30 ianuarie 2002, privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor, intrucat nu se4 solicita o informatie publica,asa cum e ea definita de legea 544/2001.
facuta in baza ordonantei 27, min san e obligat sa va raspunda in max 30 de zile si sa deschida o acheta cu privire la cele sesizate de voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

sper sa reusim fetelor, multumim de sustinere

Sper sa intre cat mai multe mamici sa citeasca postarea noastra de aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Fetelor, o sa va tin la curent cu ce s-a mai intamplat cu scrisoarea, o sa copiez aici ce scrie Florenta pe facebook:

"In urma discutiilor cu mamicile, am ajuns la concluzia ca cel mai bine ar fi ca scrisoare si petitia sa fie trimise prin e-mail, solicitat nr de inregistrare si asteptat raspuns in termenul legal. Iar azi au fost trimise catre Spitalul de Pediatrie si Primarie scrisoarea si petitia. Am sunat pt confirmare la spital si scrisoarea si petitia au ajuns. Materialele au fost trimise si presei locale. Va tin la curent pe masura ce primesc raspunsuri!"

Mergi la inceput