Gravidute cu tromobofilie -cap 11-
Raspunsuri - Pagina 8
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/sper/sper.jpg)
sper spune:
Carpediem ma bucur pentru tine, super smecher bebele tau. E baietel? At e fotbalist
Fetelor eu nu inteleg de ce ne pun sa oprim clexane cu atatea ore inainte de punctie, sunt in total 60 ore pana la punctie plus inca 12-24 dupa punctie iar la cezariana doar cu 12 ore inainte. Pe mine m-a trombozat perioada aia de pauza sub tona de hormoni
Sper... sa devin mamica
![](floare.gif)
MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute prin RUAM
Tratam pana la FIV= Femibion+ acifol+aspenter
O ultima incercare apr/mai 2012
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
suzieq spune:
Dana, eu merg la o maternitate privata si aici cam toate cezarienele se fac cu epidurala. Cel mai crutn e ca mi-a zis sa nu mananc nimic maine dupa amiaza si miercuri dimineata nicimacar apa sa beau.
Despre tarifele de la stat din Timisoara eu am auzit numai povesti, nu stiu nimi concret si nu te pot ajuta.
Raluca, am citit la odisee ca esti racita, sa te faci bine ca tare greu iti va fi si operata si racita. Lamaie stoarsa cu miere la mine a functionat toata sarcina, de cate ori aveam impresia ca racesc sau intram in contact cu persoane racite storceam lamaie.
MTHFR C677T Homozigot +38
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kraluca/kraluca.jpg)
kraluca spune:
buna tuturor!
dana - din cate stiam eu rahia si epidurala se fac asemanator, in coloana, numai ca la rahia se administreaza anestezicul si dureaza 2-3 ore, la epidurala iti pune un cateter (cred ca la asta se referea suzie) si anestezicul se poate administra pe o perioada mai mare de timp.
suzie - pe mine vrea sa ma incerce o raceala, am tras cateva ture de stranut si o durere puternica de gat. dr mi-a spus ca pot lua tantum verde si, la fel, miere, lamaie, ceaiuri... sper sa fiu mai tare ca reala! (asta era dintr-o reclama, parca)
carpediem - inca mai ai timp sa te bucuri de linistea caminului tau... eu chiar ma gandeam cu raceala asta a mea ca daca fac febra automat ma cheama la spital... si nu as vrea... 38+
mutatia heterozigota a A1298C si C677T
tratment: clexane 0.4/zi, femibion 2, cetebe, magne B6
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/valy27/valy27.jpg)
valy27 spune:
nastere usoara mamicilor.
alex-spor la investigatii.sa te inarmezi cu rabdare si cu nervi de otel.
miercuri am si eu prima morfofetala.speram sa fie ok.
apropo de reactiile mele la fraxiparina: de o saptamana n-am mai facut galme,doar ma mai inrosesc un pic si mai am senzatia de mancarime.sunt curioasa daca or sa-mi schimbe anticoagulantul....
saptaman viitoare merg si cu rezultatele de la eco+bitest la dr U.
o sa-mi faca si factorul Anti Fxa?????sa stiu sa-mi fac anticoagulantul mai tarziu....
_
fiv 1 reusit-promed, tratament sarcina:cetebe2/zi,femibion,acid folic,magneB6,fraxiparina0.3,acum 0.4.utrogestan200mg 4/zi.
MTHFR A1289C-HETROZIGOT,PAI 1 -HETROZIGOT.
+11 sapt, doamne ajuta in continuare.
![](images/user_woman.png)
bebeta spune:
BUna!
Fetelor mari, nastere usoara si recuperare rapida!
Carpediem bravo, mai ai cateva zile sa te pregatesti in linistea caminului propriu.
Fetelor, imi puteti spune, va rog, voi ce valori IR aveati pe la 23-24 sapt? Se pare ca la mine nu e prea bine... Cum va spuneam, joia trecuta erau pe arterele uterine 0.58 si 0.63 (nemodificate in 3 sapt), iar pe ombilicala 0.67 (de la 0.73 cu 3 sapt inainte). Am vazut ca ma incadrez in intervalul de pe prima pagina, dar Dna dr. zice sa mai masor in max 2 saptamani si daca nu scad trec pe injectii! Nu mi-e ca ramasesem singura pe aspirina, dar cred ca voi avea lupte de lamurire cu gineco, ca e departe de a ma trece pe anticoagulant.
Jale!
23+ si mami de Demetra (24.04.2007)
Hipotiroidie autoimuna, MTHFR A1289C heterozigot, 1 sarcina oprita in evolutie la 9 sapt.
Tratament sarcina: Synthroid 75/100, Femibion 2, vitamine prenatale, Baby aspirin 81mg
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ioana3110/ioana3110.jpg)
ioana3110 spune:
Sper - eu am facut FIv si m-a pus sa intrerup Clexane - sa nu fac, doar in seara diaintea punctiei, iar dupa punctie am putut sa il reiau din nou chiar in ziua respectiva.
Aspenter, Dr-ul meu nu m-a lasat sa iau inainte de punctie nici macar cu 10 zile inainte. Eu am facut fiv-ul la budapesta.
In alta ordine de idei, FEtelor, eu azi am fost la eco. Avem 10 saptamani, 3 cm are bebe si 162 de batai pe minut la inimioara si da din manutze si piciorushe foarte voinic :-)0
Balanta, sa stii ca si eu am aceeasi problema. Imi canta matzele ca la balamuc. Si daca sunt goale si daca sunt pline. Sunt balonata ceva dezastru! Daca nu mananc, simt ca mor, iar daca manac, mi se face rau imediat dupa.
acum stau pe ceai de menta cu miere si lamaie. Ma mai calmeaza la stomac...
Mamicilor care nasc acusica, va urez sa aveti nastere usoara si momente minunate alaturi de bebeii vostri si sa reveniti cu vesti bune pentru noi!.
Apropos de asta...de-abia astept sa o "vad " pe Toni pe Forum!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Bebeta, eu la 24 sapt. aveam 0,76 pe o uterina, mult, insa bebe lua in greutate ok. Ombilicala si cealalta uterina erau ok. Mie mi-au zis doctorii ca pe artere mai mult actioneaza aspenter direct, clexane indirect. Clexane ar actiona asupra 'subtierii' sangelui direct. Insa aspenter per kg/corp si fiind sigur ca nu esti rezistent la cantitati mici (am inteles c-ar fi un test).
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/carpediem/carpediem.jpg)
carpediem spune:
Bebeta, mie mi se par ok IR-urile tale, poate doar uterina dreapta sa scada sub 0.6, dar stanga e ok si ombilicala la fel. Eu am avut toata sarcina 0.6 pe ombilicala si 0.8 pe cerebrala medie si mi s-a spus ca e f bine. Eu zic sa nu te stresezi f tare, vezi ce mai zice hematoloaga ta.
Ioana felicitari pt micutul voinicel! 36+
"Homo sum, humani nihil a me alienum puto!"
MTHFR C677T - heterozigot, A1298C - heterozigot, Gena PAI - 675 4G/5G - heterozigot, O sarcina oprita in evolutie la 15 sapt.
Tratament sarcina actuala: Clexane 0.3 dim + 0.4 seara, 2 acid folic 5 mg, 2 magne B6, 2 no-spa, 1 ovul arefam 200 mg, 1 elevit, 1 cetebe 500mg, 1 capsula ulei de peste
![](images/user_woman.png)
bebeta spune:
Multumesc fetelor, va tin la curent saptamana viitoare, sa vedem ce se mai intampla la echo.
Dara, aspenter eu iau doar unul seara, de 81 mg, ca asa este aici; am acum 65 kg, am luat deja 7 pana la varsta asta a sarcinii. Bebelusul creste, e mai maricel cu cateva zile si isi pastrase acest avans si saptamana trecuta cand am fost sa vedem daca si cat au scazut rezistentele. Tocmai din acest motiv, gineco nu vrea heparina, zice ca daca lui bebe ii e bine e OK.
Acum, daca vad ca dr. U nu e multumita cu aceste rezistente, a inceput sa-mi fie teama ca apare ceva brusc si va fi prea tarziu sa mai incep anticoagulantul atunci!
Uite astea sunt distractiile mele de trimestru II, cand cica e epoca de aur a sarcinii... aiurea, tarasc buchetul de morcovi si ma uit lung la drobul de sare!
Va pup. 23+ si mami de Demetra (24.04.2007)
Hipotiroidie autoimuna, MTHFR A1289C heterozigot, 1 sarcina oprita in evolutie la 9 sapt.
Tratament sarcina: Synthroid 75/100, Femibion 2, vitamine prenatale, Baby aspirin 81mg