Mamici si viitoare mamici de gemeni&tripleti(64)
Raspunsuri - Pagina 22
mmammarutza spune:
VALI79, doresc multa sanatate copilashilor tai! Sa va treaca tusea, mucishorii si alte neplaceri, cat mai repede!
geo80 spune:
buna , a nascut cineva la spitalul Pantilinom,noi pana la urma a ales sa nastem acolo, se pare ca pe 27 daca mai rezist.multumesc
Monas spune:
Buna mamici si burtici,
ce faceti voi pe vremea asta? pe afara? ca noi nu prea. am iesit cu snaia cat era zapada insa acum s-a topit dar nu toata. asa ca cu sania, nu, cu carutul iarasi nu pt ca-s sleauri de zapada ici colo..e aiurea. iar cei mici vocifereaza saracii. astept p[rimavara sa plecam iarasi la mama si sa stam in curte toata ziua.
eu cu moralul sunt cam la pamant, nu stiu de ce. daca mai e cineva ca mine poate-mi da o idee cum sa ies din starea asta proasta. Fabi azi nopate a avut chef de ..vorba. pe la 4 nopatea. asa ca nu prea am dormit. Apoi ziua am stat sa ascundem din cabluri ca ei sunt mari amatori de asa ceva. Cat a lucrat tat-lor la asta ei au latrat in patutu de numa numa. Am inceput si primii pasi tinuti da cate o manuta. fabian e tantos tot si vocifereaza sa fie vazut si admirat pentru asta:). E asa dragalas...Eva e mai modesta. ea doar merge si gata. Avem si o deprindere urata: fabi arata cu degetul si cere divrese lucruri la care nu are voie. Si bineinteles ca zbiara daca nu i le dam. cam asta facem noi.
Va pupam si asteptam vesti de la fiecare:).
adipapazi spune:
Monas, da-le, e la varsta la cre cunoaste. Se va plictisi repede de ele. La fel a fost si la noi, mai ales rosul cablurilor.
Trece si depresia cand se vor face mai maricei si te mai intelegi cu ei. Pupam gasca.
mmammarutza spune:
MONAS, sa stii ca si eu sunt un pic nervozitata . Eu cred ca e si din cauza vremii, ca parca nu va mai veni niciodata primavara...Eu, una, sigur nu mai am rabdare . La noi se poate circula pe trotuare, dar ma enerveaza frigul asta de mor!!!
Parca vorbesti despre copiii mei, atat in privinta mersului, cat si in cea a cablurilor. Dar mi-s dragi de mor! Carla e pe deasupra si mare povestitoare . Ca fetele... Luca a zis prima data "ta-ta", iar eu ma laud ca printzesa mea a zis prima data "me-me", nu i-a iesit chiar cum trebuie, dar fiind printzesa, i se iarta totul
Pupam toata gashka de mamici si bebici gemenashi!
viss spune:
-=monas- da,da, da. uneori simt ca ma sufoc. nu am aer. dar chiar nu am aer curat.aerisesc zilnic, la fiecare ora cate 15 minute macar, dar nu e suficient- cand ies afara prin curte, spre baie- ma simt ca evadatii- depasesc cu privirea perimetrul celor 4/ 8 pereticand iesim la Cora cu ei, simt ca ies in clubnoi ne intElegem din ce in ce mai bine, uneori e liniste, iar ei se jaoca linistiti- inafara ca imi deschid si inchid calculatorul-,in rest pot sa roada orice,vorba lu tati- va sufla mama voastra si in fund- lasa ca vede ea mai incolodar..treb sa cerceteze, sa simta, sa pipaie,si dc treb sa si roada, nu? treb sa cunosca mediul inconjurator, nu? am invatat-o pe sonia sa stinga si sa aprinda lumina de la intrerupator- ce mandra eram, ca absoarbe informatiile asa repede!!! dar avem si un intrerupator deasupra patlui, mai spre lateral asa..ei, cand il vede , e pe elcum s-o mai invat ca nu e voie? ca doar eram asa mandra ca uite ce stie fiimea..s-o scurtcircuita , asta e
- bine ca vine motul, mai iesim din rutinadar eu zic ca intr-o luna, se va rezolva cu vremea.treb sa se topeasca si mastodontii astia, sa se elibereze trotuarele..sa iesim in parc,la piata, in vizite la alti prieteni mici
- PE DE ALTA PARTE MA GANDESC DIN CE IN CE MAI MULT LA SPITAL- LOCUL MEU DE MUNCA, ADICA.ca acus- acus ma intorc.am emotii, si mi se pare ca odata ce va veni primavara, timpul va zbura-vara, toamna, si in ian. trebuie sa ii dau la cresazici ca sunt paranoica, dar simt ca va trece anul asta ca vantul, ca va zbura.si gata, ne vom desparti dimineata, ne revedem dup-amiaza. e in cursul firesc al lucrurilor, stiu asta, dar..suntem asa intimi toti 3, cu programul lor de masa,somn, mami cu capucino sau 3in 1 dimineata, apoi dragalit, jucat, mai facem o treaba si ne reintalnim..parca as vrea sa opresc timpul in loc.pe de alta parte, e in firea lucrurilor sa evoluam, sa crestem, sa iasa din mediul cunoscut.eu ii duc de cate ori am ocazia in vizite de 2- 3 ore, pe la prietene cu copii mici, pe la rude, si acolo, nu prea ii bag in seama, ii las sa socializeze ei..iar eu sunt asa incantata ca se descurca , se joaca, se lasa plimbati de manute de toti..
viss spune:
-apropo- monas- m-am mai ingrasat. si dc eram asa mandra ca am slabit 20 kg postnatal- acum am mai pus cred 3.pai na, mananc paine cu unt si gem, paine cu nutela, paine cu branza topita si sunculita presata,deci paine..eu care mancam 2 felii pe zi. aaa si masa cea mai bogata la 21-22.cu sotul- mi-e drag de el de mor sa mancam impreuna, si de cate ori imi zic ca mananc mai devreme, nu ma tin de cuvantasa ca, am facut burtica-pe care sper s-o dau jos la iesirea afara cu carutul si copiii aferenti..sa ma urc prin topogane, si alte masinarii asociate. mmm..ce perioada frumoasa urmeaza
anna_a spune:
buna fetelor,
cam putina activitate pe aici, hai sa mai pun si eu niste interbari sa mai animam treaba
fetele mele fac 3 luni azi, am fost cu ele la pediatru ieri si sunt ok, Ema a ajuns la media valorilor pt varsta lor, are 5kg si 56.5 cm si Eva e inca un pic mai micuta, 3,9 kg si 54,5 cm
am intrebat dc sa le dau ceai a zis nu, dc sa le dau sucuri de fructe/legume a zis nu, dar mi-a zis sa le dau putine cereale de orez in lapte, 1-2 ori pe zi
voi pe la ce varsta ati inceput diversificarea si cu ce?
azi mi-a facut Ema un caca cam tare, o fi normal? nu mai era chestia aia lichida, era un mic musuroi; probabil e de la fier care le constipa putin
fetele sunt tare cumintele si deja dorm toata noaptea dc le fac biata, eu le faceam o zi da, una nu, dar am vazut ca dupa baie dorm de la 11-12 noapea pana dim la 7; asa ca le voi face zilnic; deja sunt fericita la capitolul asta,am inceput sa ma odihnesc si eu mai bine
azi le-am trimis afara cu bona, ca s-a ma incalzit un pic si s-a mai topit zapada
voi ce mai faceti, am vazut ca va plangeti si voi de frigul si zapada asta, nici mie nu-mi place deloc
pe la ce varsta incep sa iasa dintisorii?
o zi buna tuturor
Laura25 spune:
Anna, pediatra noastra ne-a recomandat la fel sa incepem diversificarea cu cereale simple fara gluten (faina de orez de fapt) , dar de la 4 luni. Mi se par cam micute la 3 luni pt altceva decat lapte. Nu cred ca sistemul lor digestiv e dezvoltat suficient pt a prelucra si altceva decat lapte. Eu nu mai stiu cum s-au nascut fetele tale, dar daca au fost si un pic premature, trebuie sa tii cont si de asta cand incepi diversificarea, sa le calculezi varsta 'corectata' (varsta reala - cat ar fi trebuit sa mai stea in burtica pt a nu fi premature).
Fierul constipa, asa e. Probabil de la asta s-a schimbat consistenta scaunului.
Felicitari pt greutati si dimensiuni! Sunteti super!
Cu dintii, depinde de copil. Sunt la care le apar primii dinti pe la 4-5 luni, sunt la care le apar dupa 8 luni.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me