LMA Licurici de ianuarie-februarie 2009 (161)
Raspunsuri - Pagina 7
cami_antonia spune:
fetele la multi ani tuturor sarbatoritilor si din partea noastra
eu nu am mai intrat caci am avut probleme de sanatate
am avut ameteli de la caderea tensiunii brusca
am mers si cu ambulanta la spital intr-o noapte
am senzatia de prabusire si de pierdere de cunostinta
offffffffff
cred ca oboseala a pus stapanire pe mineeeeeeee
si n u-mi mai revin
acum iau niste vitamine
si ginko biloba
sa vedem
poate e doar atat si nimic altceva grav
LA MULTI ANI PT PYC
iuliacris spune:
La multi ani, Pyc!
Anna, Bee, Selene, multa sanatate puiutilor!
Bee, ce draguta e educatoarea Alexiei!
Bebelusi, felicitari pentru primii pasi ai Irinei, ce bine imi amintesc momentele alea!
Carla face saptamana asta tranzitia in alta grupa de varsta, asa ca luni a facut mare scandal cand a vazut ca o duc in alta grupa. Am hotarat sa o mutam la alta gradinita, unde s-a ivit un loc acum (am fost pe lista de asteptare vreo 8 luni) si o sa fie in aceeasi grupa cu prietenul ei, David, sper sa fie mai bine acolo. Va trebui sa o mai tin aici 2 saptamani, ca le trebuie notice 2 saptamani inainte de a pleca. I-am rugat sa o tina in clasa veche, sa n-o mai zapaceasca, azi imi da raspunsul directoarea. Daca nu de poate, cred ca o sa platesc taxa pentru saptamana viitoare si nu o mai duc.
Porumbita spune:
selene nu s medic, dar nu e fost prea repede dat antibioticul? adica ma gandesc ca tr scazuta febra dar investigat un pic ce e in gat (dc de acolo e problema)
ref la martisoare sunt tare dragute; dar cred ca mai cautate sunt cele care se desprind de carton (eu am facut 13 ani martisoare cu familia, dar de 5 ani nu , cine stie, s -or mai fi schimbat gusturile intre timp)
cami nu poti gasi pe cineva prin zona care sa vina macar cateva ore pe zi sa te ajute?
micola voi ce mai faceti?
Selene_Bunny spune:
Amu' n-am ce sa mai fac, doar 12 ore a stat cu febra fara sa fac nimic... Am remarcat doar cum urca... Pe o amigdala avea puncte albe... Duminica dupa-amiaza a fost cu ta-su la cumparaturi, la Kaufland, luni era cu febra.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Selene_Bunny spune:
Edit: eu ma ingrijorez cand e vorba de lasat copilul peste noapte cu febra mare - 39 cu 2, cu 5, cu 8. Din punctul meu de vedere, e mare febra asta, nu stiu din punctul medical de vedere. La asa febra e rosie in obraji, bleaga, dar in acelasi timp maraita.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
roxanaz spune:
pai uite ce fac eu si ce se spune si in proceduri: antitermic. la peste 39.4 eu dau algocalmin - picaturi, 1pic/kg/corp. si urmaresc cum scade. peste 38.8 dau antitermic, inainte nu prea - daca stopezi febra e posibil sa ascunzi simptome si sa treneze boala. asa, o faci sa se manifeste. bineinteles ca nu o las sa zburde cu zilele peste 39
nu am dat niciodata antibiotic decat dupa minim 3 zile de febra si atunci doar in conditii clare.
noaptea ma trezesc periodic si ii verific. le iau temperatura, daca e in jur de 38 ii las in pace in continuare, mai ales daca dorm linistiti. daca-s agitati o doza de paracetamol / ibuprofen o dau mai mult pentru efectul analgezic decat pentru cel antipiretic.
am grija sa fie racoare in camera si sa nu fie imbracati gros. ii schimb ca sa nu stea cu hainele ude. daca transpira des si tare e cel mai bune semn - vorba babeasca - iese boala din ei
flowerbee spune:
Selene, si mie imi e teama de febra, dar ii dau antitermice alternate la 4 ore, pana scade febra. Doctorita noastra zice ca antibiotic se daca dupa 3-4 zile de febra si, daca se poate, dupa o hemograma. Pe mine ma dispera sa astept 3-4 zile de febra pt ca abia apoi sa ii dau antibiotic. Insa, nici cu antibiotice multe nu e bine, mai ales ca, de cele mai multe ori, infectia e virala.
Sanatate multa va doresc.
Iulia, cred ca ii va fi mult mai bine fetitei la gradinita unde este si prietenul ei. Se va simti ca este printre cunoscuti, si este asa de reconfortant pentru copii. Asteptam vesti.
Cami, sanatate multa. Ai grija de tine si incearca sa te menajezi putin. Ce mai fac fetitele?
Bee
Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)
Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!
roxanaz spune:
si acum aparte fata de micul ghid impotriva febrei
Crina, la multi ani fericiti!!!! toate cele bune sa se indeplineasca!!
Cami, sanatate multa!
Iulia, sper sa rezolve cu ne-mutarea Carlei, si sper sa ii fie mult mai bine la noua gradi. nicio poza noua?
cami_antonia spune:
PORUMBITA ASTA as vrea sa fac
sa gasesc pe cineva care sa stea permanent cu noi
ma rog pana seara la 18
cam cand ajunge luci pe acasa
de la facultate
ca sa ma mai eliberez de ele
sa mai pot pleca
cu sau fara antonia
si asta e
doar ca e zona imbatranita
si eu am nevoie de o persoana tanara
cateva zile acu sta cu mine o verisoara
ca se angajeaza de pe 15
e f greu offffffffff
si cu zilele astea de ger turbam in casa
ma rog mai iesim pe la finuta de aici
pe la verisori
dar atat
roxana zi-mi si mie clar ce analiza tre sa fac sa stiu ca e virala sau nu o raceala si cand trebe facuta
sau cum stii daca e virala sau nu?
bee sanatate multaaaaaa
fetele sunt bine
dar f energice
am ales sa nu o mai culc pe antonia la pranz
ca sa poata pe la 8 seara sa adoarmna
sa pot dormi si eu mai mult
altfel ma tine pana pe la 23 trewaza
azi am culcat-o
ieri nu
imi e greu cand nu doarme
da e mai usor seara
petra oricum nu mai doarme decat doarme si antonia
asa ca daca nu activitati toata ziuaaaaaaaaa
bpaula spune:
N-am mai intrat aici de vreo 2 zile. Imi pare rau sa gasesc atatia copilasi bolnaviori. Le doresc sanatate multa multa si refacere rapida. LA noi deocamdata nu sunt probleme de sanatate cu ei. E greu ca nu prea am iesit din casa.
Eu am de duminica niste dureri, initial am crezut ca imi vine menstruatia ca ma durea si spate si burta. Luni noapte n-am dormit deloc si ieri am ajuns la medic. Pare a fi o colica renala. Nu mi-am inchipuit ca poate durea in halul asta, aproape ca ma simteam ca in travaliul cu MArius. M-a vazut si pediatra celui mic pana sa intru la doctorita mea si chiar a zis ca asa si arat, ca in travaliu.
Mi-au facut o injectie si mi-a mai trecut. Acum iau No Spa si Piafen, doctorita a vorbbit cu pediatra inainte sa mi le dea dar eu parca tot nu ma simt in regula cand stiu ca alaptez.
Astept ziua de maine sa fac un eco sa vedem care e treaba. Prin urmare am chemat-o pe mami la noi sa ma ajute cu pregatirile pentru ziua lui MArius. As fi anulat/amanat dar el zilnic ma intreaba si nu ma lasa sufletul sa renunt.
Si din categoria cine nu are de lucru isi cauta m-am apucat sa fac niste locomotive din pasta de zahar. Si pentru ca el se culca tarziu a trebuit sa fie asistentul meu. Asa ca in timp ce ma chinuiam (pentru ca nu am nici talent nici experienta la asa ceva) am raspuns la zeci de intrebari: "unde sunt vagoanele" "de ce nu are fum" "unde sunt sinele" de ce fac aia si de ce ailalta.
Cam asa mi-au iesit:
https://picasaweb.google.com/106883286244141611098/DeAleBucatariei#
Sper sa ajung sa pot face si tortul pe care sa le pun
Patricia am vazut stirea si la tv, ma bucur ca nu a fost in zadar petitia. Bravo si pentru primii pasi ai Irinei.
CAmi sanatate multa iti doresc si tie.
Crisspy parca va si vad pe toti razand.
Porumbita felicitari pentru baiat..si la noi a fost chin mare cu numele la amandoi, abia inainte cu o zi de nastere ne-am hotarat. La Bogdan am fi vrut Mihai dar Marius are un unchi preferat cu numele asta si nu am vrut confuzie.
Marius parca adoarme tot mai greu seara, ziua in conving sa mearga in pat la pranz, uneori doarme alteori nu dar macar sta linistit. Luna aste trebuie sa mergem si cu el la analize ca poate incepem si noi gradinita din martie.
Nu mai retin ce am mai citit...ma duc sa ma intind inapoi in pat, ca tot a venit sotul de la munca.