LMA Licurici de ianuarie-februarie 2009 (161)
Raspunsuri - Pagina 16
crisspy spune:
'Neata,
Miere ai fost tare haioasa ...lasa ca geniile nu isi bat capul cu lucuri marunte si de kkt .
Hehe las' ca trece si perioada asta cu respinsul, been there done that. Razvi acum o iubeste de numa', ii place ca maimutza rade cand il vede. Ba chiar il chemam sa o distreze cand nu incepe sa maraie Andra si noi nu putem sa-i intram in voie.
Razvi stie sa numere numai pana la 10 dar o face si crescator si descrescator. Apoi zice upe (unsprezece), dope (doisprezece), o suta. Si gata cu numaratul . In week-end l-am suprins ca incerca sa numere in engleza (are o jucarie cu nr in engleza). De litere habar nu are, i-am luat unele magnetice sa ne jucam pe frigider (asa a invatat si numerele) si no attraction. I-am scris Razvi pe frigider si de cate ori trece pe acolo le mai aranjeaza si citeste si el "Razi".
Noi inca suntem la etapa la care ne imbogatim vocabularul cu cuvinte noi - deh, daca a inceput tarziu.
Patri il recunosc pe Razvi la faza cu accidentul. Nici el nu mai merge normal cu masinuta prin casa, face ce face si se arunca dupa ea, ca el face accident. Nici noi nu strangem jucariile - aseara cand am ajuns rasturnase cei 3 saci de masinute, era balconul plin si bineinteles ca nici nu ma lasa sa le strang ca "asa e bine mami". Dar la celelalte Vladut e campion .
Nici el nu e scapat de pampers, nici la kk, nici la pipi. Face daca il suprind in momentul propice, dar nu cere deloc. Nu mananca singur decat cerealele cu lapte, nu se imbraca / dezbraca singur - foarte comod.
Aseara pe la 9 i-am facut aerosoli cu ventolin ca tuseste ca magarul. Nu va mai zic cum se agita, mey nu a stat o clipa locului, ii turuia gura vrute si nevrute, ba ne lua in brate si ne pupa, ba facea ca leul, trenul, avionul, etc. A adormit in final pe la 12, chinuit rau de tot. Se vedea ca e obosit, a si tusit foarte mult, dar nu putea adormi. In seara asta ii fac mai devreme ca sa se duca efectul energizant pana la culcare.
Crize nu prea avem, decat la intratul in casa la venirea de la gradi. Urla cat poate ca "Nu vau acasa" si se tranteste pe jos in holul de la intrare. Dam ignore si in 5 minute e gata.
fetele
bpaula spune:
Crisspy sanatate multa!!!
Al meu nu se imbraca/dezbraca singur nici macar de pantaloni, nu vrea, zice ca nu poate. Daca ii zic ca altfel nu face baita poate..dar la pisu nu vrea si gata sa isi dea singur..nici vorba de imbracat. De mancat a mancayt o vreme singur cand era mai mic, acum face mofturi si nu vrea sa manance deloc asa ca am ajuns iar sa ii dau eu.
Jucariile la fel, rar cand si le strange, gaseste tot felul de scuze ca e obosit. Daca il trimit la culcare sa nu mai fie obosit zice ca il doare burtica.
Si Patri te inteleg cu accidentele. Al meu face si el accident cu masinile, cu trenurile.. I-am explicat de o mie de ori ca nu e un lucru bun, ca se strica, dar lui i se pare amuzant. Daca ma joc cu el si face accident il las singur sa se joace si atunci mai renunta la accidente numai sa stau cu el.
Greu a fost sa ii explic si lui de ce tai tortul si stric sinele, noroc ca mai erau o tura de sine pe placa langa tort . Si de atunci, nu pot arunca locomotive, vagoane ca el inca se joace cu ele desi se lipeste tot de la pasta aia de zahar.
Eu imi pun sperante mari in gradinita ca o sa ajunga si el sa nu mai zica atata de nu pot, de lene, ca de mic sigur putea.
Carmen_Marieta spune:
Salutare fetele,
Crisspy sanatate multa!
Patricia poate ca esti prea obosita de nu mai ai rabdare cu Vladut, si eu patesc asa cand sunt obosita!
Fetelor, am citit ce fac/nu fac licuricii.. Stefan nu stie alfabetul, numara pana la 10 in romana si engleza crescator descrescator( doar cand vrea), pana vineri faceam caca si pisu la toaleta acum vad ca are chef sa faca pe el ca vineri/duminica si ieri a facut pe el. Azi i-am pus Pampers in ghiozdanel, am sunat-o pe miss si i-am spus sa-i puna scutec, nu va zic ce jale a fost, ca el e baiat mare si cere la wc.
De cand merge la gradi mananca numai singur, se imbraca/dezbraca singur, este foarte ordonat, dimineata nu iese din dormitor pana nu-si impacheteaza pijamaua, seara pune hainutele de casa pe un scaun( asa fac la gradi). sambata i-am pus pe pat chilotei, maieu, pantaloni trenig, o bluza si sosete si s-a imbracat singur, iar duminica cat i-am dat Elenei sa manance a schimbat lenjeria la patul nostru pe motiv ca i-o udase Elena cu apa, a luat lenjerie din sifonier(sunt mai jos) si a pus el alta "babata"-albastra..
Vorba lui Crisspy-noi acum invatam cuvinte noi- ieri am mers la control la 3 luni la neurolog, si este incantata de cum a evoluat( deja spunem "f, v, s-de la sarpe, tz"; stie sa-mi povesteasca ce face la gradi, cere sa facem o anumita activitate.
Referitor la culcat nici Stefan nu sta peste ora 22.00, si asa dimineata plange ca el vrea sa doarma. Mai nou imi spune ca nu merge la gradi ca sta cu mine si Elena acasa, iar noi i-am spus ca eu nu stau acasa ca merg la servici, si Elena sta cu o doamna, asa ca sa se obisnuiasca cu ideea ca mami va merge si la servici. Si sa ma vedeti seara la 18.00 cand il iau ca trece Carmen strada cu geanta pe umar.. ca o doamna care vine de la servici..
In rest sa fie sanatosi ca le-or invata ei pe toate, si noi sa avem rabdarea necesara sa-i putem invata.
Selene_Bunny spune:
Daria e asa:
"Vreau sa spal si eu vasele, ca uite, am crescut".
"Nu pot sa imi ridic singura pantalonii, ca uite, sunt mica".
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
Leditia spune:
Crisspy,iti tinem si noi companie la pampers.Nu vrea si pace,stie cand face,vine si ne zice,dar nu vrea nici la wc si nici la olita..si-ti si spune nu pishu la oita,nu kk..Degeaba ii explic ca e mare,k nu mai avem pampersi,ca n-are mama bani..nu vrea el si basta.Nu stiu ce sa-i fac,isi aduce pampers singur si se lasa mereu cu lacrimi de crocodil si incercari de a-si pune singur pampersul.
In rest,vorbeste toata ziua,stie sa numere pana la 100,sa formeze cifrele,stie literele,le recunoaste,mi-a citit pe litere ''coloreaza'',culori,forme si ff multe...E mai atras de cifre,l-am invatat sa numere pana la 60 in cateva minute,k el oricum stia sa numere pana la 20 si s-a prins imediat ca-i f simplu..Daca facem ceva cu cifre e ochi si urechi,dk il iau sa coloroam se plictiseste imediat,asta daca il pun ca coloreze pe caiet,ca pe oglinzi e nebunie:)))A evoluat enorm..se joaca intr-una la laptopul ala de cand s-a prins el care-i treaba cu el.
In rest,de o vreme aplicam si noi time-out-ul pe un colt de canapea,cu mine langa el,pt ca ma loveste..ca nu-i convine ceva,ca nush.El nu e violent deloc,dimpotriva,le incaseaza cu brio de la toti(ma refer la copii,am editat special sa nu se inteleaga altceva!) si nu riposteaza,dar cu mine nush ce are.Si de cand am inceput sa-l pedepsesc acolo,sa-i explic,s-au mai rarit chestiile astea..sau poate ca a venit ta-su si de aia :))Dar oricum e smecher..s-a prins el ca daca isi cere scuze imediat si ma ia in brate sa ne ''pacam mami'' mami cedeaza si poc,gata pedeapsa:))
De imbracat,dezbracat nu-i problema,ca el asa ne obliga sa iesim din casa,se imbraca si se posteaza la usa..si hai la buni,hai colo,nu conteaza k eu am mancarea pe foc sau ca nu se poate..
Nu-si strange jucariile singur,dar ma ajuta,e si el pe toane,acum le strange,acum doar ma ajuta k nu are chef singur..:))
La pranz cand doarme,cand nu doarme..per total sunt mai multe zile in care NU doarme,decat alea in care doarme.In cazul in care nu doarme ziua,la 7 seara papa,baie si nani..la 7 dim e in picioare si e ok..12 ore de somn mi se par ok pt varsta lui.
La noi crizele sunt la vestuta,nu mai vrea si pace..la taiatul unghiilor,spalatul pe cap..tuns.De cateva luni mananca supa cu galuste,m-a innebunit cu supa asta..plus o mie de fite la mancare.Nu vrea mai nimic,nu paine unsa,nu sandvis,nu paste..nu nik.Daca s-ar putea sa manance supa de dim pana seara ar fi perfect.Si danonino,danette..iaurt..A avut o faza cateva zile de-mi manca intr-una chiftele si snitele..dar aia a fost,ca apoi ioc.Acum stau sa-i blenduiesc carnea sa i-o bag prin piure,sa nu o simta,doar sa-si ia si el ceva proteine...Nu vrea sa auda de carne,nush cu cine o semana,ca noi suntem carnivori.Peste nu a mai mancat de mai bine de jumatate de an..nu vrea si pace si nu am ce sa-i fac,ca nu-l pot obliga.
Selene_Bunny spune:
Cica Daria:
"Mami, vreau o surioara, sa-i dau eu bic (biberon). Da' tu sa-mi cumperi, nu tati".
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
Selene_Bunny spune:
Ledi, seamana David cu Daria la comportament, de numa'...
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
cris30 spune:
Si fii-mea stie toate literele in limba engleza, da nu stie sa vorbeasca .De multe ori bodoganeste acolo si nu stiu ce vrea, pentru ca si cu pronuntia are probleme.Eu mi-am pierdut demult rabdarea, mai ales ca stau cu ea nonstop aproape, eu o o duc si o aduc de la gradi, eu o duc la terapii, e tare greu fara un ajutor.Tati e mai mult plecat, vine acasa si doarme si apoi pleaca iar,doar in week-end e cu noi.Din luna mai incolo, termina scoala si o sa aibe mai mult timp, asa mai respir si eu.
Physical terapista mi-a zis ca are frica de inaltime, nu este sigura pe ea si ca nu are putere in maini, dar ca se pot rezolva.
Ieri am avut o zi tare nasoala, am tinut-o acasa. De dimineata mi-a vomat de vreo 4-5 ori, fara diaree si fara febra.De frica ca o sa vomite iar, si-a montat saracuta scaunul in fata wc-ului si statea acolo in caz ca ii vine iar, ma chema pe mine sa stau cu ea acolo.
E prima data cand a avut o chestie din asta, nu stiu daca e virus sau altceva, eu eram speriata ca se deshidrateaza, ca nu putea retine nimic. Abia mai pe seara a cerut apa si mancare.Azi dimineata iar cred s-a simtit rau, dar nu a vomat, in schimb i-a crescut un pic temperatura.
Cu dusul la toaleta nu avem probleme, a inceput sa ceara si cand suntem afara, nu mai are frica de toaletele publice.Cum spunea si Dark, e jale si la noi daca nu trage ea apa.
De imbracat se imbraca singura, la dezbracat are probleme cu bluzele, desi i-am aratat de multe ori cum se face, dar nu a prins inca miscarea.
cris30 spune:
Dark, multa bafta cu bb2 .
As mai vrea si eu un bebe, dar mai ales al meu sot.Eu am emotii cu inca o sarcina, tinand cont cum a fost la prima,dar sper eu ca nu or sa fie amandoua la fel.Plus ca mai este si varsta, deja sunt in categoria de risc .
miereamara spune:
Cris ma bucur sa aud vesti de la voi!
Multa sanatate Dariei, probabil e vreun virus stomacal luat de la gradi! Bafta cu bebe 2.
Ledi felicitari pentru progresele lui David! suna excelent ce spui tu acolo, imi aduc aminte ca erai ingrijorata.
fi-miu de cand a venit sora-sa si-a pierdut domle dexteritatea, nu mai stie sa manuiasca lingura si furculita si nici sa-si puna pantofii:))) doar daca ii zici hai afara la joaca atunci sa vezi dexteritate, in doua secunda s-a incaltat, daca ii mai dau si o prajitura isi aduce aminte instantaneu cum se foloseste lingurita:))
Inca doua saptamani si ma intorc in campul muncii partial:((