Ma puteti ajuta?
Buna,fetita mea,11 luni,face febra continuu de ieri, se poate sa fie si dintisorii de vina poate putin ..desi nu cred ,38,7 e cam tot timpul cand ii iau temperatura si probabil ca daca as lasa-o iar creste plus ca are fata de bolnavioara ,este palida si cearcane f adanci si asta ma ingrijoreaza f tare ..respira sacadat , iar lucrul asta ma sperie, in special noaptea ,nasul e ca si cum l-ar avea infundat si totusi nu are mucisori;cand doarme respira bine ...ceea ce vreau sa va rog e sa-mi spuneti daca stiti vreun siropel ..ceva..care sa ajute si la raceala dar si pentru intarirea organismului(cu vitamine ceva...)bun ptr varsta ei
nu mai vreau sa-i dau antibiotic ,nici macar siropuri prescrise de medici,a trecut abia o luna de cand am terminat injectabilul+vreo luna i-am tot dat siropuri gen eurespal,nurofen,bromexin,etc
e toata vanata pe la maini de la cate analize a facut asa ca sa-i iau iar analize nici nu ma gandesc:(
sunt dezamagita de medici ,tot ce fac e sa-ti dea medicamente ,as vrea si cateva sfaturi ,invataturi ..nu stiu,ceva care sa te ajute sa iti tratezi copilul si altfel sau sa previi ....
De aceea apelez la ajutorul vostru,ce as putea sa-i dau ptr varsta ei ?Cum sa o ajut fara medicamente ptr ca este clar ca ceva are ..ma ingrijoreaza f tare acele cearcane in special si ca face febra continuu
poate ca este pe aici si cineva in domeniu,medical ma refer..
imi cer scuze ptr cele spuse mai sus dar inca nu am cunoscut vreun medic care sa se intereseze cu adevarat in tratarea copilasilor sau poate ca nu i-am umplut suficient buzunarele si de asta imi tot aplica astfel de tratamente ...multumesc
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
Raspunsuri
lulu77 spune:
oana, linisteste-te, nu te panica, dar totusi copilul trebuie vazut de un medic, daca zici ca respira sacadat si face febra de ieri. poate alt medic fata de cei care o vedeau pana acum.
sfaturile noastre nu sunt tocmai indicate.
nici un sirop nu face minuni in privinta imunitatii, plus ca fiecare tratament este atipic.
dupa fiecare repriza de viroza, boala, etc organismul este slabit, si are nevoie de timp ptr refacere.daca in perioada asta, sensibila, a intrat iar in contact cu vreun virus, l-a agatat imediat.
poate ca trebuie sa mergi la Bucuresti sau alta localitate, sa gasesti un pediatru bun, care sa te asculte si sa te indrume.
SOACRA MARE
CorinaDani spune:
oana, si eu iti recomand s-o vada un medic, nu poti merge la urgente cu ea ? stiu ca mai ai inca 2 copilasi si poate nu ai cu cine sa-i lasi, e si vremea asta (nu stiu cum e la tine in oras)
poate fi vorba despre pneumonie, iarna aceasta am auzit/vazut atatea cazuri in jurul meu, incepand de la bb de 3-4 luni pana la adulti...
oanap85 spune:
lulu ,eu ptr imunitate am inceput sa-i dau,dupa parerea unei asistente,si ea mamica care mi-a recomandat ceea ce ii da fetitei ei..
eu am inceput deja sa-i fac aerosoli ,de pe 1 martie incep sa-i dau ptr anemie ca-i iesise la analize
tot ce vreau e sa ii dau acum ceva naturist ,ceva ptr intarirea organismului...luni voi merge la medic daca febra persista ptr ca normal ca nu imi pun copilul in pericol
acum la urgente nu are rost sa merg ptr ca deja cunosc toti dragutii de medici si pot sa ghicesc ce-mi prescrie ...
cand intreb pe vreun medic de ce e copilul meu asa gasesc fel si fel de motive,normale d.p.d.v. al lor,nu au nevoie de nimic
si in final iti da ceva de imunitate ,si aici fiecare are fixul lui ..
belleane spune:
Buna,
Este bine sa gasesti un medic care sa se ocupe de copii, care sa le cunoasca istoricul, sa le dea medicatie in cunostinta de cauza si nu pe incercate. Eu nu le-am prea dat chestii de imunitate dar in tratamentele pe care le-am incercat am ales prima data varianta naturala, cu plante sau homeopate si daca nu a mers am recurs la medicatia clasica. Este greu cu 3 copii,cei marisori poate aduc de la gradinita sau cresa virusei (chiar daca ei nu sufera)si ii culege fetita mica. Poate un te-ar ajuta un supliment de vitamina c,mai multe fructe si legume proaspete, sucuri de fructe si legume proaspete.
Eu iti doresc multa rabdare si insanatosire rapida fetitei.
Daca este anemica organismului ii este mai greu sa lupte. Poate ar fi mai bine sa incepi mai curand tratamentul pentru anemie.
emanouela spune:
nu stiu ce sa-ti zic...ideea e ca trebuie vazuta de un medic. daca totusi vrei sa astepti pana luni, ceea ce mie personal nu mi se pare deloc intelept, hidrateaz-o bine....ceaiuri, eu personal i-as pune si miere si lamaie si sucuri de citrice pe care incearca sa i le dai dimineata, inainte cu 30 minute de masa, atunci vitaminele sunt absorbite mai bine, stomacul fiind gol.
na, nu stiu....banuiesc ca are si organismul ft slabit, daca zici ca a fost sub medicamentatie, banuiesc ca nici nu prea a mancat in perioada cat a fost bolnava....asta ar explica ceracanele, febra pt mine persoanal, 38,7 nu e chiar ingrijoratoare, nu vrei sa-i mai dai antitermice, fa-i impachetari si ai grija ca in casa sa nu fie mai mult de 22 grade. mie mi-a facut febta 39,6 de la masele, asa ca.....
siropel naturist pt raceala, nu stiu sa fie....decat de tuseste, eu i-am dat de la fiterman vitamina C cu propolis si echinacea, naturist...pt imunitate.
sanatate multa
mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail
Zina spune:
Draga Oana, du-o la medic, indiferent de parerea ta despre ei. Ce pot sa-ti spun este ca, parerea mea personala, vitamina C, sucurile de fructe, mierea, nu rezolva nimic.
Trebuie ascultata la plamani, vazut gatutul, si chiar daca iti prescrie antibiotic pe gurita, nu este acum sfarsitul lumii. Nu cred ca vrei ca starea sa se inrautateasca.
oanap85 spune:
BELLEANE,imi doresc si eu sa gasesc un medic care sa pot merge fregvent la el ,de obicei mergem la Iasi dar acum e cam greu...aici doar in cazuri de urgenta(ca acum)
Emanouela ,Anastasia,fetita,e cam pretentioasa la mancare ,fructe mananca iar legume doar in ciorba,lichide nu..doar sin,de fapt nu a baut nicodata apa,ceai
antitermice ii dau ,Dmoane nici nu am cum sa nu-i dau la febra,alternez cand paracetamol cand nurofen si de 2 oro pe zi si supozitor..
Cirina_Dani de asta imi este si frica ,ultima raza a facut-o acu o luna ,tot timpul imi zic ca nu se asculta ,cel de 2,7 ani are a4-a raza la plamani si de fiecare data pneumonie interstitiala
Dupa 2 sapt. de spitalizare in care ne-a tot schimbat antibioticul ne-am externat inca cu probleme,adica nu erau refacuti in totalitate,ne-a intrerupt tratamentu ca facuse candida fetita iar pe gura voma tot..de asta am si cerut transferul la Iasi sau sa-mi inchida foaia si dr a refuzat ca " ii trateaza,se fac bine de acum" iar copilul meu era un pefuzie...si analizele astea intr-o parte sunt bune iar la alt laborator ies rele
va multumesc
oanap85 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Zina Draga Oana, du-o la medic, indiferent de parerea ta despre ei. Ce pot sa-ti spun este ca, parerea mea personala, vitamina C, sucurile de fructe, mierea, nu rezolva nimic. Trebuie ascultata la plamani, vazut gatutul, si chiar daca iti prescrie antibiotic pe gurita, nu este acum sfarsitul lumii. Nu cred ca vrei ca starea sa se inrautateasca. |
nu zina nu e sfarsitul lumii dar consider ca deocamdata nu necesita antibiotic,daca febra persista mai mult de 3 zile si medicul imi zice ca neaparat atunci poate
lulu77 spune:
ba eu cred ca este sf imunitatii, nu al lumii, dar tot afecteaza copilul antibioticul lunar, zau...
oana, nu este ok ca sa faca radiografii atat de des si atat de mici. schimba urgent medicul. nu este de glumit.
radiografia le afecteaza imunitatea.
SOACRA MARE
Cafea spune:
oanap,neaparat trebuie mers la medic. Nu la cei la care ai fost, (biata fetita, cum au tratat-o !), ci la altul mai bun. Faptul ca nu respira bine nu e semn bun deloc. Cand baietelul meu a avut o viroza asta a fost primul lucru la care s-a uitat medicul, cum respira, l-a dezbracat si s-a uitat la pieptul lui, apoi l-a ascultat cu stetoscopul. Din cate am inteles eu, poate fi un semn de bronsiolita, care trebuie tratata rapid. Mai ales ca la varsta asta starea lor se poate inrautati rapid.
Nu vreau sa te sperii, dar neaparat gaseste un pediatru bun si nu mai astepta. Miere nu ii da, ca nu se da la copii sub 12 luni. Daca o alaptezi, isi ia toate vitaminele de care are nevoie din lapte, asta e alimentul principal pana la 1 an. Sanatate multa fetitei!