Un NU hotarat introducerii clasei pregatitoare

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Citat:
citat din mesajul lui toby79

Daca se stia asa de mult de legea asta minunata, de ce naiba nu s-au creat din timp sali de clase corespunzatoare si dotate cum trebuie pt. aceasta clasa 0,de ce nu s-au luat masuri sa fie suficinete cadre specializate pt. acesti copii? Se vorbea la vremea respectiva ,ca se vor face in scoli amenajari speciale pt. aceasta clasa pregatitoare,cu mobilier adecvat, ca niste sali de gradinita sa arate, ca vor avea posibilitatea copiii dupa ora 12 sa ia o masa calda, sa se odihneasca acolo pana vin parintii de la servici sa-i ia.S-a facut ceva in acest sens ? Raspunsul este : un "NU" f. mare.Pregatirea scolilor pt. aceasta clasa pregatitoare in acest moment este "ZERO BARAT" .

Mai sunt 7 luni pana incepe scoala. De unde stii tu ca nu vor fi cadre didactice si mobilier pana atunci? De ce ar trebui sa fie de ACUM? La ce ti-ar folosi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Bine, daca tu crezi ca o sa vina cineva sa protesteze... Tu chiar crezi ca amanarea taxei auto a fost la presiunea strazii??? Tu chiar crezi ca boc si-a dat demisia la presiunea strazii??? Mie nu-mi vine sa cred ca romanii sunt inca atat de usor de manipulat.

Bineinteles ca nu au facut nimic. Dar nici tu nu ai facut. Te trezesti acum in ultimul ceas ca vrei sa organizezi proteste ca uite ce-a reusit forta strazii. SI pe mine ma loveste in plin aceasta nou lege, ca sa ne intelegem. Am copil care face 7 ani, va intra in clasa I si din cauza acestei legi cel mai probabil voi fi obligata sa il inscriu la scoala de care apartin care e departe de asteptarile si dorintele mele. Si tot nu consider realista ideea iesitului in strada.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toby79 spune:

Citat:
citat din mesajul lui claujro

Citat:
citat din mesajul lui toby79

Daca se stia asa de mult de legea asta minunata, de ce naiba nu s-au creat din timp sali de clase corespunzatoare si dotate cum trebuie pt. aceasta clasa 0,de ce nu s-au luat masuri sa fie suficinete cadre specializate pt. acesti copii? Se vorbea la vremea respectiva ,ca se vor face in scoli amenajari speciale pt. aceasta clasa pregatitoare,cu mobilier adecvat, ca niste sali de gradinita sa arate, ca vor avea posibilitatea copiii dupa ora 12 sa ia o masa calda, sa se odihneasca acolo pana vin parintii de la servici sa-i ia.S-a facut ceva in acest sens ? Raspunsul este : un "NU" f. mare.Pregatirea scolilor pt. aceasta clasa pregatitoare in acest moment este "ZERO BARAT" .

Mai sunt 7 luni pana incepe scoala. De unde stii tu ca nu vor fi cadre didactice si mobilier pana atunci? De ce ar trebui sa fie de ACUM? La ce ti-ar folosi?

Inscrierile incep in martie, da ? Sincer, tu ti-ai da copilul la o scoala fara sa vezi prealabil conditiile puse la dispozitie pt. acesti copii ? Sa vezi daca scoala e pregatita sa preia acesti copii ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Tu vrei ca scoala sa tina goala o sala de clasa, cu mobilier adecvat clasei pregatitoare, doar ca "expozitie" pentru parinti. Corect?

Si eventual sa aiba si o invatatoare in stand-by doar s-o vedeti ca exista si va prelua copiii in septembrie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Claujro, hai ca exagerezi Ii dau dreptate lui Toby la capitolul asta. Dar nu in felul cum pune el problema. Nu, nu s-a facut nimic si iti dau intalnire aici in septembrie ca sa-mi arati tu ce s-a facut atunci ca eu sunt sigura ca nu se va face nimic. Toata lumea va ridica din umeri. Care ca nu sunt fonduri, care ca nu e spatiu de sacrificat, scuze sunt multe. Problema nu este aici! Problema este ca nu mai traim vremurile de acum jdemii de ani cand eram noi scolari cu cheia de gat! Problema este ca ne trebuie scoli cu afterschool la preturi pe care sa ni le permitem nu pentru care sa sacrificam un salariu din doua care intra in familie. Problema e ca daca s-a decis mutarea clasei pregatitoare de la gradinita la scoala e firesc ca autoritatile sa se ingrijeasca sa existe spatiul necesar si amenajarile necesare INAINTE de intrarea in vigoare a schimbarii si nu in maniera tipic romaneasca "vazand si facand" si asa mai departe.

Androix Bijoux

Mergi la inceput

As vrea sa vad conditiile in care copilul meu va merge la aceasta clasa pregatitoare.Intai creezi conditiile necesare desfasurarii activitatii si apoi sa incepi inscrierile.Logic, nu?Ce se va intampla daca aceste clase pregatitoare nu vor fi gata din toate punctele de vedere(mobilate, utilate, create spatii) si parintii deja si-au inscris copii si inceperea anului scolar va prinde scolile total nepregatite din acest punct de vedere?Da, si cred cu tarie ca aceste clase pregatitoare trebuiau si putea sa fie gata pana la aceasta data,sa fie separate de clasele normale ale celorlalti elevi,mobilate corespunzator si cum spui tu sa le si vizitam.Cred ca nu cer prea mult.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Androix

Claujro, hai ca exagerezi Ii dau dreptate lui Toby la capitolul asta. Dar nu in felul cum pune el problema. Nu, nu s-a facut nimic si iti dau intalnire aici in septembrie ca sa-mi arati tu ce s-a facut atunci ca eu sunt sigura ca nu se va face nimic. Toata lumea va ridica din umeri. Care ca nu sunt fonduri, care ca nu e spatiu de sacrificat, scuze sunt multe. Problema nu este aici! Problema este ca nu mai traim vremurile de acum jdemii de ani cand eram noi scolari cu cheia de gat! Problema este ca ne trebuie scoli cu afterschool la preturi pe care sa ni le permitem nu pentru care sa sacrificam un salariu din doua care intra in familie. Problema e ca daca s-a decis mutarea clasei pregatitoare de la gradinita la scoala e firesc ca autoritatile sa se ingrijeasca sa existe spatiul necesar si amenajarile necesare INAINTE de intrarea in vigoare a schimbarii si nu in maniera tipic romaneasca "vazand si facand" si asa mai departe.

Androix Bijoux

Exact ! F. bine ai punctat!Asta am incercat si eu sa explic in postarea de mai devreme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Scolile care nu au spatiu / personal ar tb sa protesteze si sa ridice problema. Numai scolile cunosc situatia reala (bine, si ministerul ar tb sa stie). Eu nu am de unde sa am informatia asta
Partea cu scoala de care apartii era si inainte. Mi se pare in schimb f ciudat ca scolile nu au voie sa faca mai multe clase decat minimum necesar pt copiii arondati. Tot nu sunt sigura ca e asa. Faptul ca se aproba in functie de numarul de copiii nu inseamna automat asta. Inseamna ca exista un minim de clase, nu un maxim. Nici nu stiu daca ar fi posibil din punct de vedere spatiu sa muti asa clase dintr-un loc in altul. Sau poate asa a fost si pana acum.
Dar exprimarea asta ambigua permite absolut orice.

Oricum, probleme la inscriere erau si pe legea veche - atentii, cadouri etc pentru a intra la scoala la care vrei, daca nu apartii de ea. Cineva imi spunea acum 1 an ca la scoala de care apartin (cred eu - la care votez, singura din sectorul meu din apropiere) trebuie sa ma duc sa vorbesc cu cel putin 1 an si 1/2 inainte sa ma "trec" pe lista :S (chiar daca adresa de domiciliu imi dadea dreptul sa ma inscriu fara discutii)

Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui poohy

Scolile care nu au spatiu / personal ar tb sa protesteze si sa ridice problema. Numai scolile stiu situatia reala (bine, si ministerul ar tb sa stie).

Scoala nr.2 din Targoviste ,una dintre cele mai apreciate din orasul nostru, la care vreau sa imi inscriu copilul , chiar a facut adresa oficiala la Minister ca nu au spatii pentru clasa pregatitoare.Raspunsul Ministerului stiti care a fost la aceasta adresa ? "Legea educatiei trebuie aplicata cu strictete de fiecare unitate scolara".Cel putin acestea au fost afirmatiile directorului scolii,pt. ca noi parintii tot am batut drumurile la mai multe scoli din oras sa ne interesam ce si cum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Nu e admisibil sa te speli pe maini (vorbesc de minister) si sa nu pui umarul la a gasi o solutie - un consortiu cu o gradinita sau ceva de genul
Cred ca asa ar tb sa vina obiectia din partea parintilor/scolilor - cu cazuri reale - care pot fi rezolvate (sper)

Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009

Mergi la inceput