Un NU hotarat introducerii clasei pregatitoare
Raspunsuri - Pagina 11
deea772 spune:
Pina in septembrie se vor schimba multe,oameni buni.Eu una este pentru prima data cind cred ca nu va fi aplicata povestea cu pregatitoarea la scoala.
Din pacate,reusita va avea la baza miza electorala.Adica noi,parintii de viitori scolarei vom fi luati in calcul ca "masa electorala deloc de neglijat ca procent" si vom fi "satisfacuti".Om vedea.
Androix spune:
Consortiile au iesit din discutie in momentul in care unirea trebuia facuta inclusiv la nivel de conducere. Sa-mi spuneti mei ce director de scoala sau de gradinita din tara asta ar fi dispus sa lase painea si cutitul din mana ca sa puna umarul la rezolvarea acestei crize de spatiu. Fie si numai pentru cativa ani pana cand se rezolva situatia.
Pe mine tocmai m-au recenzat si mi-au dat vestea ca apartin de o scoala si mai prapadita decat aia la care credeam initial ca sunt arondata. Sunt tot mai convinsa ca in semestrul 2 o sa mut copilul, chiar daca n-o sa-i pice bine pe moment mutarea.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
matahut spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Androix Pe mine tocmai m-au recenzat si mi-au dat vestea ca apartin de o scoala si mai prapadita decat aia la care credeam initial ca sunt arondata. Sunt tot mai convinsa ca in semestrul 2 o sa mut copilul, chiar daca n-o sa-i pice bine pe moment mutarea. Niste copii si toti copiii! |
Tu stai bine, pe noi ne-au recenzat zilele trecute si am aflat, astfel, ca nu mai apartinem de scoala amarata de peste drum (cu care ma obisnuiesem deja cu ideea) de care blocul nostru a apartinut de 40 de ani incoace, ci de una mult mai amarata, dar si muuult mai departe de casa (e normal sa faca copilul pana la scoala cica de circumscriptie mai bine de jumatate de ora - unde mai pui ca ar trebui mers pe jos pe dealul Spirii, unde bate un vant napraznic iarna - in loc de 5- 7 minute pana la scoala de peste drum, care insa pica in alt sector, din ghinionul de a locui pe grainta de sector?)
poohy spune:
Androix, de ce nu iti incerci totusi norocul in etapa a-2-a? (daca o sa se aplice pana la urma sistemul asta)
scoala de care apartii este obligata sa te primeasca in etapa a-3-a, deci nu pierzi nimic
Matahut, pana acum apartineai de o scoala din alt sector? Adica votai in alt sector (desi nu prea ar merge)? Se poate asa ceva? Intreb pentru ca si eu stau la granita, si ziceam ca nu are unde sa ma mute, dar asa, in celalalt sector, sunt destule scoli in apropiere
Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009
matahut spune:
citat din mesajul lui poohy Matahut, pana acum apartineai de o scoala din alt sector? Adica votai in alt sector (desi nu prea ar merge)? Se poate asa ceva? Intreb pentru ca si eu stau la granita, si ziceam ca nu are unde sa ma mute, dar asa, in celalalt sector, sunt destule scoli in apropiere Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009 |
E ceva mai complicat. Am votat dintotdeauna la Liceul Gh Lazar, in sectorul 5, cel de domiciliu. Scoala initiala era in sectorul 5, la 3 minute de locuinta mea. Au venit demolarile, scoala a disparut si pe locul ei s-a construit Bl Unirii, scoala mutandu-se (prin reconstructie) dincolo de bulevard. Acum granita dintre sectorul 5 si sectorul 4 o reprezinta in zona mea, Bl Unirii (ala cu fantani) O parte e in sectorul 4, o parte in sectorul 5. Noi stam in spatele partii bulevardului care apartine de sectorul 5, iar scoala este, fix simetric, in spatele tronsonului de blocuri de pe partea bldului din secotrul 4. Dar, repet, daca mai traversezi si neregulamentar , faci fix 5 minunte din fapa blocului pana in curtea scolii. Cea mai apropiata scoala din secotrul 5 este scoala 128, din 13 Septembrie, unde se ajunge f greu (nefiind mijloace de transport in comun in aproipiere) si care este evident foarte departe. Banuiesc ca e o chestiune de politica a primariilor aceasta schimbare...
Androix spune:
Ha! Pai cine-a zis ca nu-mi incerc norocul? Mi-l incerc eu dar scoala unde bat e foarte ravnita in sector si cu tot norocul din lume nu cred eu sa apuc loc acolo. POate doar daca imi fac mutatie acolo in circumscriptie. Mai vedem, mai caut, dar nu e normal sa te chinuie in halul asta. SI inainte era asta cu apartinutul dar nu intrau doua generatii intr-un an la scoala ca sa fie lipsa de spatiu fizic. Normal ca sunt locuri daca se ocupa pana la umtimul scaun din toate scolile cat de mici si prapadite.
Paradoxal am in zona 4 scoli in jurul meu si la niciuna pe jos nu ajung mai repede de 20 de minute. Unde mai e avantajul ca e cea mai apropiata daca tot cu masina trebuie sa duc copilul la scoala? Atunci mi se pare normal sa ma duc cat imi ajunge benzina, vorba aia, sa ma duc cat imi permite timpul dimineata si cat ma tine benzina, daca ma duc pentru o scoala mai buna, mai dotata, mai curata.
Asta cu votatul e relativa: eu votez la o gradinita, de exemplu si am auzit de altii care voteaza si pe la casa de casatorii.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
matahut spune:
citat din mesajul lui Androix Paradoxal am in zona 4 scoli in jurul meu si la niciuna pe jos nu ajung mai repede de 20 de minute. Unde mai e avantajul ca e cea mai apropiata daca tot cu masina trebuie sa duc copilul la scoala? Atunci mi se pare normal sa ma duc cat imi ajunge benzina, vorba aia, sa ma duc cat imi permite timpul dimineata si cat ma tine benzina, daca ma duc pentru o scoala mai buna, mai dotata, mai curata. Asta cu votatul e relativa: eu votez la o gradinita, de exemplu si am auzit de altii care voteaza si pe la casa de casatorii. www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste Androix Bijoux Niste copii si toti copiii! |
20 de minute pe jos in ritmul copilului ar fi acceptabil, dar eu am calculat peste 30 de minute in pasul meu - care am un pas maaare si un ritm voinicesc... Probabil ca fiica-mea s-ar opri la fiecare colt, mai ales ca e si de urcat dealul dimineata la venire, si e si de fel mai firava Nici nu se pune problema sa o inscriu acolo! Sper sa prindem un loc in etapa 2, incadrandu-ne la ultimele doua criterii obligatorii din metodologie (profi si frate in scoala). Daca nu iese nici asa, atunci fac scandal la minister
toby79 spune:
Fratilor, nu e normal sa-ti bati joc in halul asta de oameni.Cu ce naiba am gresit noi parintii sa fim pusi pe atatea drumuri si sa cerem lamuriri in stanga si in dreapta si tot sa fim intr-o ceata totala ? Nu zice nimeni ca ne opunem unei reforme constructive in sistemul de invatamant.Dar hai sa fim seriosi si obiectivi , nu cred ca asta era problema stringenta din invatamantul romanesc.Nu e normal ca in ultimele 2 saptamani , sa stau sa inrosesc telefoanele unde sa dau copilul, sa incerc sa schimb adresa de pe buletin si alte nenoriciri din astea !Cu ce am gresit noi oare ?
crys3000 spune:
citat din mesajul lui deea772 Pina in septembrie se vor schimba multe,oameni buni.Eu una este pentru prima data cind cred ca nu va fi aplicata povestea cu pregatitoarea la scoala. Din pacate,reusita va avea la baza miza electorala.Adica noi,parintii de viitori scolarei vom fi luati in calcul ca "masa electorala deloc de neglijat ca procent" si vom fi "satisfacuti".Om vedea. |
deea772 spune:
De la cineva avizat stiu ca faimoasa Oana Badea este cea care face/desface la capitolul prescolar/preuniversitar.Deciziile pe zona asta poarta amprenta acestei tipe in mare masura.
Acum inteleg ca se lucreaza la programul informatic,sa faca distinctie intre viza de domiciliu si viza de flotant a parintelui.
De nu s-or alege dati in judecata daca vor face asta,stiu parinti atit de revoltati care la CEDO vor merge daca se vor lega si de asta.
Dar poate se amina totusi aplicarea acestei legi facute pe genunchi.