Autism la....7 ani?
Raspunsuri - Pagina 14
Xemar spune:
Buna ziua
Stimata doamna, as dori sa imi dati cateva detalii (daca va mai amintiti pt ca a trecut cam mult de atunci) referitoare la un subiect pe care l-ati scris in 2003, un tratament naturist pe care l-a luat mama Dvs. si apoi i-au cazut toate alunitele. Si eu am probleme cu alunitele.
Cam asa suna ce ati scris atunci:
"fetele, acum nu stiu ce fel de alunite aveti voi
mama mea avea gatul si o parte din spate plin cu alunite in relief..plin insemnand cred ca vreo 60 in total, unele mai mici, altele mai mari..
si-a comandat un tratament naturist pt fiere (avea pietricele)..nu stiu de la ce firma, dar pot sa o intreb...a costat-o 250 mii tratamentul..
dupa o saptamana a eliminat efectiv pietrele, si culmea, toate alunitele alea s-au uscat si au picat..toate, toate, i-au ramas numai semne pe piele,mai deschise putin la culoare decat restul pielii..."
Sper din suflet sa ma puteti ajuta.
Multumesc frumos!
O zi placuta!
Citat: |
citat din mesajul lui flaviutza Lorellay, eu citisem la un momenta dat, ca si eu imi puneam intrebari despre tulburarea de opozitie, citeste si tu : http://www.scritube.com/sociologie/psihologie/TULBURAREA-DE-OPOZITIE84161.php Desi nu cred ca e cazul. oricum am citit pe la paginile 6 sau 7 ca si el e sfintisor la scoala si in societate, numai cu apropiatii isi permite sa testeze limite, cam asa face si mandruta mea, e cea mai cuminte fetita in societate, laudata si la scoala si la gradi pentru comportament matur si cuviincios. Daca -l duci la un psiholog sa-l testeze, probabil va fi cel mai linistit si cuminte copil de pe planeta. Fetele, probabil voi nu ati inteles complet, pentru ca aveti copii care accepta in mod normal norme si autoritate, va imaginati probabil un pusti care arunca un scaun si procedeaza asa in majoritatea timpului: sare la bataie, e nepoliticos, etc.si ca parintele a gresit clar in educatie, de a ajuns copilul in halul asta.Un parinte de copil flexibil si calm nu-si imagineaza scena aruncatului cu scaunul la un copil, in mod sigur in familia aia se intampla ceva grav. Nu, manifestarile astea apar doar cand pozitia parintelui vine in contradictie cu vointa lui, isi elibereaza tensiunea mai zgomotos/violent , apoi ii trece , e un copil ok, educat, manierat,se joaca frumos cu copiii,etc. doar ca are o slaba toleranta la frustrare si se manifesta asa, mai exploziv.Probabil a trecut la fel de zgomotos prin perioada tantrumurilor de la 2 ani. |
flaviutza spune:
Kariguld, asa tine de fiecare familie in parte. Si noi procedam la fel, fara prea multe te rog-uri intre noi, numai cand e vorba de vreun interes major, adica " te rog, du-te si tu prin - 25 de grade la colt ca as manca ciocolata" dar in mod normal "vreau si eu / adu-mi , haina/sarea/sa mananc/cartea etc" . nici copilul nu prea roaga si nu am insistat, ca nu e stilul familiei.
Insa in conversatiile cu altii intotdeauna formule de politete si te rog, indiferent unde ne aflam, de la magazin la scoala. atat noi adultii si copilul prin imitatie. de cand a inceput sa vorbeasca a folosit formulele respective, niciodata la comanda, nu a fost cazul ci prin imitatie.
JuliaSM spune:
Ce m-a impresionat pe mine la ai mei este ca stiu sa foloseasca practic informatia teoretica prinsa prin imitatie.
Primii doi ai mei merg de cateva luni la gradinita in lb germana, iar noi vorbim acasa exclusiv in romaneste. Am observat, in putinele ocazii in care am petrecut timp cu copiii la gradinita(si in sedintele cu parintii si discutii private), ca educatoarele sunt foarte buni pedagogi si ca sunt foarte politicoase cu copii. Bitte si danke sunt folosite frecvent,iar ai mei au prins ideea si le folosesc si acasa. Mezina, de un an jumatate, imita, maimuta! (deja verbalizeaza, ne miram si noi!) ... dar culmea e ca stie sa foloseasca pe danke la timpul potrivit: cand ii dau ceva, mereu zice un danke, asa cum poate, dar zice! Evident ca nu il stie de la noi, pentru ca doar multumesc sau mersi folosim, ci de la fratii mai mari. Deci impunerea unei reguli de conduita e si asta... un abuz,o sfortare, a pune carul in fata calului,cand lucrurile se pot petrece firesc si natural, si chiar din placere!
Un copil educat fortat( cu o mamitzica ce ii sufla-n ceafa si ii sopteste la ureche "spune Buna ziua!, Saru-mana!,pana nu zici Multumesc si Te rog nu primesti prajitura!") imi suna a papagal, nu mi se pare o trasatura deosebita, nici nu-mi starneste admiratie, ci mai mult compatimire!
Androix spune:
Pai e acelasi lucru ca si in discutia asta se bate tare pe "multumesc" si "te rog" cand adevarata problema sunt nervii, tavalitul pe jos, necesitatea repetarii la nesfarsit a observatiilor cum ar fi sa termine randul de scris, sau sa nu mai rontaie furculita. Ma rog, asta pentru mine. Poate pentru Lorellay asta cu multumesc e problema principala dar ma indoies. Insa am invatat sa calc pe coji de oua asa ca atrebuit sa spun ca vorbesc in nume propriu.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
lorellay spune:
s-a facut din tantar armasar!
Nu vreau sa ma duc la psiholog, nu pentru ca mi-e rusine..cum spune cineva..ci pentru ca am vazut unde e greseala..si da roade.
CODRIN *15.02.2005 si DIANA *10.11.2009
Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mult decat toti banii din lume si toata puterea de pe pamant. Mario Puzo
kariguld spune:
niciodata nu i-am pedepsit "nu-ti dau desert, iti iau jucaria" daca nu spui ce vreau eu sa aud. de la mancare nu i-am privat niciodata, baaarr ma ingrozeste ideea sa-i refuzi unui copil desertul sau altceva demancare.
baiatul meu nu statea la masa de la inceput pana la sfarsit aproape niciodata, chestie care nu ma deranja deloc. abia pe la 12 ani a stat la masa de la inceput pan ala sfarsit. asa era felul lui, se ridica de 10 ori sub diferite pretexte. important era ca manca, nu conta altceva.
ca altora nu le placea, sau ca soacra avea de comentat cand eram la ei la masa, sau ca nu-si taia singur carnea....nu ma interesa.
copii invata toate lucrurile in ritmul lor, nu in ritmul in care vrem noi si ni se pare noua corect. important este ca invata.
pe mine ma deranja cumplit cand soacra avea de comentat ca nu am taiat ceapa de la stanga spre dreapta. si ca am pus cartofii taiati cubulete la fiert. daca nu am facut cum credea ea ca este bine, nu am facut corect. ma simteam umilita aiurea. si e un sentiment neplacut de frustrare. dar un copil cum s-o simti oare?
Porumbita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lorellay s-a facut din tantar armasar! Nu vreau sa ma duc la psiholog, nu pentru ca mi-e rusine..cum spune cineva..ci pentru ca am vazut unde e greseala..si da roade. CODRIN *15.02.2005 si DIANA *10.11.2009 Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mult decat toti banii din lume si toata puterea de pe pamant. Mario Puzo |
imi pare rau dar gresesti dc asa gandesti! tu si eventual sotul (nu baiatul) ai nevoie de consiliere, cum sa indrepti ce ai stricat si cum sa previi pe viitor;
tu nici suprafata nu ai atins o; asa sub impulsul celor citite o sa faci cateva zile o sapt mici schimbari; insa (sper sa ma insel) e o chestiune de timp pana vei reveni la vechile obiceiuri
nu stiu de ce iti e rusine/teama de consiliere;
ajuta enorm dc dai peste persoana potrivita!
flaviutza spune:
Xemar, activeaza-ti PM ul, ca-ti trimit raspuns imediat ce o contactez pe maica-mea, n-am uitat, ne aducem aminte perfect, numai ca am un lapsus privind denumirea. scuze la toata lumea de off topic.
lorellay spune:
Porumbita...nu ma cunosti, asa ca nu poti decat sa presupui ce am atins si ce nu, si cat ma va tine.
Dar cum se mai pricepe lumea la tot!
CODRIN *15.02.2005 si DIANA *10.11.2009
Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mult decat toti banii din lume si toata puterea de pe pamant. Mario Puzo
tanima_i2002 spune:
Lorellay, nu este oare si gelozia pe surioara mai mica? Noi ne confruntam cu asta de la aparitia celei mici si desi o iubeste enorm sunt zile in care simt cum o amaraste si face rele din gelozie si din razbunare.