Piele foarte uscata!
Voi ati avut aceasta problema cu copii. Baietelul meu in varsta de 1 an si 4 luni, are pielea foarte uscata pe maini si pe picioare, dar numai de la genunchi/ cot in jos. Il ung mereu cu ulei de corp sau crema de galbenele, ca altfel ajunge de se descoameza pielea foare rau, am zis ca o fi anotimpul rece ( sotul asa zice ), ca nu o fi suficient hidratat...dar ma gandesc sa nu fie ceva mai grav.
mama de fulgulet din noiembrie 2006 si de fratiorul acesteia octombrie 2010!
Ce fac eu cu timpul meu
Raspunsuri
geniest spune:
Citat: |
citat din mesajul lui inbox Voi ati avut aceasta problema cu copii. Baietelul meu in varsta de 1 an si 4 luni, are pielea foarte uscata pe maini si pe picioare, dar numai de la genunchi/ cot in jos. Il ung mereu cu ulei de corp sau crema de galbenele, ca altfel ajunge de se descoameza pielea foare rau, am zis ca o fi anotimpul rece ( sotul asa zice ), ca nu o fi suficient hidratat...dar ma gandesc sa nu fie ceva mai grav. mama de fulgulet din noiembrie 2006 si de fratiorul acesteia octombrie 2010! Ce fac eu cu timpul meu |
Eu cred ca sotul are dreptate. E nevoie de o crema mai grasa pt. anotimpul rece. Mie medicul mi-a recomandat Lipobase Repair pentru manute pentru ca i se usuca foarte tare pielea. Si NU spalat pe maini cu sapunuri dure (gen Protex).
gabitzam spune:
Pediatrului lui i-ati aratat asta? Ar putea fi dermatita atopica.
In farmacii se gasesc mai multe game de lotiuni si creme speciale pentru dermatita atopica.
_Ralu_ spune:
A avut si fiica-mea o perioada asa...si era vara, pe la 1an jumate -2. I se usca pielea pe picioruse, de la genunchi in jos. Am dat-o o perioada cu crema hidratanta, si era ok...apoi treptat am renuntat si nu s-a mai intamplat.
Eu nu am dat-o niciodata cu creme/uleiuri dupa baie...nici cand era bb, nici dupa aia...
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
Androix spune:
De ce nu consultati un dermatolog? Eu am tot stat cu fi-mea si uite ca nu am facut bine. Am ajuns intr-un final si mi-a dat un sapun cu care s-o spal, care m-a costat 30 de lei, iti dai seama ce special e si o crema cu care s-o ung de la gat in jos in fiecare seara dupa baie, ca la bebelusi (a mea are aproape 5 ani), de la avene, speciala pentru piele foarte uscata. E si alergica la nichel si nu stiam eu de ce nu se mai vindeca odata gaurile din urechi. Si asta se pare ca tot din cauza pielii foarte uscate, pentru ca factorii alergeni cica ar afecta mai putin pielea grasa.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
dana vio spune:
Putin off-topic: eu de cate ori ii fac baie lui Alex o fac cu crema hidratanta, din cap-la-picioare, ca pe bebelusi. Ii place teribil si are o piele foarte fina.
A avut o perioada cu piele uscata ai am trecut de la uleiul de corp la crema hidratanta Nivea. De atunci e OK.
Alexandra Maria
14.12.2007
Alizee spune:
Eu as duce copilul la pediatru. Cauzele deshidratarii pot fi si rinichii, care nu functioneaza in parametrii normali. Roaga medicul sa iti dea trimitere pt o ecografie abdominala.
Sanatate copilasului.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
oana_lex82 spune:
Eu am avut problema asta cu Iustin inca de la nastere..avea pielea ff uscata pe picioare, de la genunchi in jos..i-am schimbat gelul de dus cu unul de la Nivea senzitive..cu aloe si de atunci s-a rezolvat problema..
inbox spune:
O sa discut cu pediatrul si voi merge sa-l si vada. Acum au inceput problemele cu pielea.
Fetita cea mare a avut dermatita atopica, dar arata altfel si ii aparea pe fata si era mai mica, de aceea am exclus varianta asta.
Bee spune:
Daca e doar piele uscata si copilul destul de mic, e posibil sa-i agresezi pielicica in loc s-o hidratezi. Majoritatea produselor cosmetice nu au ce-i trebuie pielii, iar la copii ideal ar fi sa nu folosesti nimic. Eu asa fac cu ai mei. Mijlociul are o piele usor atopica, pe care nu am tratat-o niciodata cu nimic. Cum ajung la doctor cu diverse probleme: "atopie, crema X, ba nu Y". Ei bine, copilului ii e bine fara crema si chiar si fara gel de dus (prefer sapunul si atat).
Si totusi daca crezi ca trebuie sa-l ungi cu ceva, incerca sa cumperi diverse uleiuri sau unturi naturale, sa le combini si sa-l ungi cu asa ceva. La mine a fost singura solutie sa scap de diverse probleme (e atat de mare diferenta fata de orice gasesti gata preparat, de nici nu-ti vine sa crezi! De exemplu, foloseam o crema de maini scumpica si cu miros buuun. Puteam sa ma dau si de 3-4 ori pe zi ca tot eram ca hartia. Pur si simplu deshidrata pielea. Cu combinatie mea de uleiuri, pot sa ma dau o data la 2-3 zile si tot nu am mainile uscate)
CorinaDani spune:
baietelul tau a avut ceva probleme de sanatate recent, similare unei raceli ?
intreb pentru ca uneori copilasii fac scarlatina intr-o forma foarte usoara, ce poate fi confundata cu alta boala banala, insa dupa ce boala trece, se produce descuamarea destul de pronuntata a pielii, pe maini si picioare, uneori se ia pielea sub forma de fasii...
cauta pe net simptomele scarlatinei, poate ai observat ceva similar la baietel, in ultimul timp...
orice ar fi, tot se impune o vizita la medic.
eu sunt foarte multumita de produsele din gama bubchen, gelul de dus este recomandat si pentru dermatita atopica.