Endometrioza ne-a unit in lupa pentru bb! (69)
Raspunsuri - Pagina 3
_ariana_ spune:
Feteleeeeee! Sunt la Viena, la 16 am fost la consult si ardeam de nerabdare sa va spun: doua chisturi au disparut iar cel mai mare de la 4,90 acum e de 2,80! . Mai am 4 de asfixiat!
Concluzia doamnei dr: progesteronul si a spus cuvantul! Acum mi a schimbat iar medicamentatia 3 luni 'menopauza' indusa cu pilule de progesteron si raman tincura si enzimele plus ceva vitamine profertilitate. Dupa aceste 3 luni daca rez e cel sperat merem pe inseminare la prima ovulatie. Yuuuhuu! Sunt mega happy! E prima data cand se intampla ceva rau endometriozei si nu mie!! Prima batalie e castigata astept s o dovedesc in razboiul asta!! Deci, se poate! .
Va duuuuuulse!!!
roxypuy spune:
felicitari ariana! chiar ca mai rar i se intampla ceva rau endometriozei si nu noua! ma bucur tare mult k ai reusit sa scapi de o parte din chisturi si bafta in continuare si cu restul! sa ne spui si noua reteta de succes cu care i-ai dat in cap
pup si multa bafta in continuare!
Roxy
15+
cristina_84 spune:
Salut
Am mai fost pe-aici dar acum multa vreme.
Ariana, ai fost special pt asta la Viena? Sau acolo locuiesti?
Va amintesc ca am si eu endo diagnosticatain 2009. Am incercat 8 luni sa raman insarcinata, deocamdata fara succes. Am gasit informatii cum ca IA nu s-ar face la cele cu endometrioza, dar am mai citit pe forum ca unele din voi ati facut. Cum de?
Trying for a baby
http://simplujurnal.wordpress.com/
roxypuy spune:
cristina, mie medicul care m-a operat mi-a spus ca nu are rost nici macar sa incerc FIV sau IA pe endometrioza k nu am nici o sansa si cheltui si banii degeaba...medicul la care merg acum mi-a spus inainte sa raman gravi ca ar fi bine sa incerc un FIV ca sa nu cumva sa se agraveze endo cat incerc eu sa raman natural. insa n-a mai fost cazul de FIV pt k Doamne Doamne a facut o minune si am ramas natural! iti repet ceea ce mi-a spus si mie dr meu de acum - se intampla f multe minuni in lumea asta si nimeni nu poate sa faca o afirmatie de genul "nu o sa poti avea copii niciodata, nici natural, nici FIV nicicum!". mie asta mi-a spus medicul care m-a operat de 2 ori de endo si uite ca acum am demonstrat ca s-a inselat amarnic
te pup si nu renunta la speranta!
Roxy
15+
misspii spune:
Ariana,
Ma bucur enorm pt tine...Cred si eu ca esti happy!
La Viena ,cum ai ajuns? este clinica,ai avut programare ,cum ai procedat.
eu am fost in 2009 si au zis ca fara operatie nu scap.si m-am operat .pe 10.feb 2009.
Daca as stii ca se rezolva as mai da si eu o tura pe la Viena ..
saptamana viitoare ma duc la control,inca nu m-am programat dar vreau sapt viitoare sa vad ce mai fac ovarele mele .
va pup pe toate.
Ariana
_ariana_ spune:
Mersi mult fetele! Sa curga cu bafta la toate , ca nu i una care n are nevoie de spor in razboiul asta.
roxypuy, am scris in capitolul 68 in ultima parte cred ce tratament am urmat pana acum. O sa l mai caut eu daca e nevoie si-ti dau un copy paste pe privat. Sper sa functioneze in continuare. :)
Am fost la Viena special pentru consult. De cand am fost prima oara mi a spus doamna dr sa revin in 2 luni sa vada cum actioneaza tramentul administrat si daca e cazul sa schimbe tactica. Si mai super e ca dr. e romanca si ne intelegem perfect. Sta, explica si se implica.
Ea nu este pro FIV, pentru ca pt FIV e necesara o stimulare, stimulare care vine cu un aport de estrogen, care la randul lui nu face decat sa hranesca endometrioza. Pe cand la IA se lucreaza doar la partea mecanica. Un taxi pt spermatozoizi care sa i lase cat mai aproape de ovul . Probabil ca daca nu reusea sa o faca sub nici o forma sa dea inapoi si dimensiunea chisturilor mi ar fi permis o fiv, ar fi fost si ea de acord dar asa.....cica endometrul arata bine, endo da inapoi, si daca noul tratament da roade nu are sens sa o hranim iar cu estrogen pt un FIV si sa avem rabdare sa incercam o sarcina cat mai natural ,sa rezolam 2 dintr o lovitura. .
misspi, daca ai drum prin Viena iti pot da datele de contact ale doamnei dr. sa ti faci o programare pt un consult. Are cabinet particular. Tratamentul care mi l a dat mie nu da roade chiar in toate cazurile dar pana nu incerci n ai de unde sa stii.
Va pi tuati!
misspii spune:
Ariana,
mersi mult de raspuns.Saptamana viitoare ma duc la dr si daca am ceva o sa-ti cer datele si o sa-mi fac drum in Viena,In mai merg in Germania si poate le combin.
Pupici!
Multa bafta !
_ariana_ spune:
Cu placere misspi. Daca e nevoie zic tot!
Dar sper ca dupa consult sa nu mai ai nevoie!
cristina_84 spune:
TRebuie sa merg si eu la un control (merg la 6 luni de la operatie la cate un control) si am putin emotii pentru ca am facut o ecografie generala si mi s-a spus ca as avea un nou chist, i-am spus ginecologului, s-a uitat si a zis ca e un chist functional, ca el stie mai bine ca vede sute. OK....sa vedem acum ce-o fi.
Eu sunt operata de 3 ani si din cate am inteles as avea sanse mai bune sa raman insarcinata daca mi-as face o noua operatie ca sa curete acolo ce s-a mai format (chiar daca nu sunt chisti mici, se poate sa se fi format pete mai mici de endo). Dar parca as mai incerca asa inainte...am vazut ca unele dintre voi au reusit cu omega3, vitex, regim alimentar (cam drastic dupa parerea mea, eu ca eu dar sotul ce mai mananca?). Altceva ce a mai functionat pentru voi?
Trying for a baby
http://simplujurnal.wordpress.com/
beatrice75 spune:
Didi, imi mai poti spune inca o data? ulei de catina pt tiroida?
Imi puteti da un link pt acest Vissane ca nu gasesc......