Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 25
Raspunsuri - Pagina 4
ane-maria spune:
substanta aia chimica pe care o poate contine biberoanele din plastic se numeste : bisfenol A (prescurtarea BPA).
Ane cu Maria Evelina + 36 weeks
happylica spune:
ane, cum te simti?
eu cand m-am hotarat la cele de sticla.. am facut-o din considerentul pret/calitate. cele de sticla sunt intr-adevar putin mai scumpe, insa cele de plastic se pateaza..devin urate.. etc. asa k oricum le-as schimba periodic. ca pret.. as ajunge tot p'acolo. ba poate chiar mai mult.
am vazut la prietene care fol bibe de sticla.. ca le au de luni bune.. si schimba numai tetinele. am vazut si de plastic.. si nu mi-au placut.
eu clar de sticla cumpar maine. pt tetine o sa optez tot pt silicon.. ca la suzeta.
33s1z
AMR <7 saptamani
varsta bebelusei Alexia
ane-maria spune:
Hapyllica sa zicem ca sunt ok :), f nerabdatoare si experimentez niste contractii, crampe, dureri din acelea ca la ciclu, dureri de spate , simt cum se apropie momentul ... si ma simt din ce in ce mai grea , nu prea mai pot sa fac multe activitati prin casa ... insa ma mai ajuta sotul ; o sa treaca si perioada asta , toate trecem prin asa ceva , marti am programare la doctor , abia astept sa vad ce face bebelina si cum stau cu colul.sper sa fie totul ok.
eu inca mai am multe lucruri de cumparat pt bebe, am luat ceea ce am nevoie pt la maternitate ;
cat despre biberoane , cu siguranta le voi alege pe cele din sticla, prietena mea le are de 2 ani jumate si le foloseste si acum pt al doilea bebe, chiar dc sunt mai scumpe cred ca sunt mai sigure.
ane-maria spune:
ma lupt cu insomniile, mai ales ca bebelinei mele ii place activitatea seara ... se tot intinde si ea micuta. :)
ronina spune:
Happylica: nu mi-a luat mult, ca doar n-am stat langa ele pana s-au uscat Eu am un set de biberoane Nuk de plastic, cu tetine de silicon, asta a ales sotul asa ca voi defila cu astea pt. inceput (mi le-a adus din delegatie). Stiu ca se mai pateaza de la lapte, dar am luat perie de curatat biberoane si sper ca va fi ok. Cele de sticla pe de alta parte sunt mai grele si trebuie tinute mai cu grija.
Unde-s restu' fetelor? Azi a cam batut vantul pe aici...
32+ Bianca
ane-maria spune:
Poate s-au dus la somn, ferice de ele dc pot dormi :)
Cred ca am sa merg si eu in pat , sper sa reusesc sa adorm...
Ronina, Happylica va urez somn usor !
dara76 spune:
Eu am luat biberoane avent pe care scrie ca-s fara BPA, din plastic, ca m-am gandit sa se potriveasca la sterilizatorul avent primit de la o prietena de la bebe al ei cum ar veni, ca nu-l mai foloseste si la fel am si pompa de san si recipiente de stocare lapte la frigider/congelator tot avent, m-am gandit sa nu ma trezesc ca nu mi se potriveste ceva cu altceva, biberoanele cu sterilizatorul sau cu pompa. Si am zis ca oricum acum am biberoane mici si usoare de 125 si dupa aia trec mai tarziu la din alea de 260 sau cat au. La fel mai primisem de la alta prietena biberoane si canute avent, la care le-am aruncat tetinele si tot ce era plastic moale, iar restul am fiert de vreo 3 ori (partea de plastic tare).
Cam la fel ca Ronina facusem si eu (am facut experimente pe alea primite), am sterilizat cutia de plastic cu capac si cand le-am scos, le-am scos direct in ea si le-am lasat acolo sa se usuce, ca s-a evaporat repede apa (mi-am luat o paleta de supa speciala pentru asta). Oi mai steriliza atunci mai aproape pe loc cu sterilizatorul, dar voiam sa termin cu fiertul.
Doar ca intre timp am luat 2 biberoane noi de inceput, tetine si tre' sa le mai fierb pentru acea prima data 5 minute. Si la pompa tot asa scria, 5 minute prima oara si apoi doar la sterilizator, ca nu se deterioreze asa repede cu fiertul. Happy, n-are nimic ca nu stiai, doar ziceam ce-am citit pe el, n-am zis ca de ce nu stii. Pana sa citesc pe ele nu stiam nici eu :)
28+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
amy25 spune:
happy unde ai gasit aparatori?
ane-marie nu toate bibe de plastic sunt proaste si contin BPA. De exemplu daca ai pompa de san avent trebuie sa iei bibe avent zic eu si n-am vazut decat de plastic. Si eu am luat unul de 180 ml de la primii pasi de sticla. Mai iau de la chicco sau vad eu daca mai am nevoie.
Carucior nu mai iau momentan caci are sora-mea un tanc cu roti mari incompatibil cu liftul bucurestean si are si landou si scoica. S-l vad si poate la vara iau si ceva mai usor, tip sport. Dupa aceea cred ca sigur iau o trotineta.
La mine bebe a inceput sa faca ravagii Cum ma simte ca ma trezesc incepe circul. Zicea cineva acu cateva cap ca o sa ma satur de "miscaciuni" prin burta. Eh! acu a venit vremea. Cand misca il simt adanc prin burta, in interior, parca suceste tot ce gaseste.
Eu sper sa fie cumintel ca la ultima eco avea o usoara circulara de cordon.
Il mai ducem la capitala de ziua indragostitilor
Mai am cate ceva de cumparat dar sper sa ajung la Buzau prin Mall sa iau ceva bunut si poate si la pret bun. Dar sa se linisteasca vremea.
2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; 2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit; 2011-ET reusit la clinica Promed
Multumesc Bunului Dumnezeu!
29+ Victor Gabriel
AMR 9 saptamani
dia_tm spune:
Chito, bine ca ai trecut si de testul cu glucoza - te cred ca la bebe ii place...ii da energie, ca doar e vorba de o tona de calorii.
Eu ziceam de zapada...
Titi, la capitolul copii multi sunt experti si se baga in seama fara sa-i intrebe nimeni ...cel mai simplu e sa-i ignori. Fiecare isi creste copiii cum crede si face cum crede ca e mai bine (si cum poate, ca uneori copiii mai reusesc sa te enerveze incat nu reactionezi exact asa cum ai vrea...dar oamnei suntem si nimeni nu e perfect).
Dupa 2 ani e perioada tipica in care copiii mai fac crize (tantruluri) fara motiv aparent). Teoretic e o faza normala in dezvoltarea lor, care trece dupa o vreme ...si solutii nu prea sunt decat multa rabdare.
Anne, nu toate biberoanele de plastic contin BPA - de regula scrie pe ele. Dar sunt desigur mai multe criterii care ne influenteaza alegerea.
Si eu am fiert ieri ce era de fiert
Biberon avem unul, sa fie pe aici in caz de nevoie, dar nu am de gand sa-l folosesc prea mult (si sper sa nu fie necesar);
la Adri biberonul a fost util pentru sucuri cand am inceput sa le introducem ...si pentru cateva tentative inutile de ceaiuri (contra colicilor - inutile pentru ca aveau ceva efect contra colicilor, dar dupa ceai imi vomita d-soara intr-un hal de am renuntat foarte repede).
Un week-end superb tuturor!
Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)
amy25 spune:
off topic (pt Dara)
Doi rockeri stau de vorba:
- Am auzit ca ai intrat
intr-o formatie de
manele!?
- Da, nu m-au tinut
franele la masina...
2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; 2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit; 2011-ET reusit la clinica Promed
Multumesc Bunului Dumnezeu!
29+ Victor Gabriel
AMR 9 saptamani