Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (25)
Raspunsuri - Pagina 9
ana_lia spune:
Buna fetelor.Revin dupa cateva zile foarte agitate si obositoare intrucat soacra mea a fost operata si am tot mers la spital, vorbit cu medicii, apoi acasa sa fac mancare, asa ca bine ca venit week-endul. Rezultatul a fost ca ieri seara ma durut burta si am tot simtit intepaturi de a trebuit sa iau 2 no-spa. In rest bucuroasa ca am scapat cu totii de raceala care ne chinuia.
Tigruta cum se mai simte Luca? Si-a revenit?
Asparagus sa iti traiasca baiatul, am admirat minunatiile pe care le-ai pregatit si am inghitit in sec. De asmenea, ti-am admirat pozele cu buritica din prima sarcina, foarte reusite si sugestive, ai un fotograf in familie?
Noi suntem foarte incantate ca a venit iarna, Ana s-ar juca non stop in zapada. In week-end am iesit si cu sania.
ana_lia spune:
Vorbeati de marimea burticii, acum cred ca este mai mare decat la prima sarcina. Oricum la Ana a fost foarte mica si erau f.f. multi binevoitori care se minunau de asta. Cu cateva zile inainte de nastere o vecina mi-a spus chiar ca sunt in luna a sasea, m-a bufnit plansul mai ales ca Ana nu mai lua in greutate si a trebuit sa fac cezariana la 37 de saptamani.Oricum chiar daca am avut un bebe de 2 kg. la iesirea din spital a crescut foarte bine si nu au fost deloc probleme in dezvoltarea ei. asa ca acum mi-am propus sa nu ma mai stresez. NU LUATI IN SEAMA CE SPUN ALTII, CONTEAZA CA BEBE SA FIE SANATOS INDIFERENTT CA ARE 2 SAU 4 KG LA NASTERE.
Lia, mami de Ana si cu bebe mic la purtator
mirela77a spune:
Eva, ma bucur ca totul a decurs bine la morfo
Mirela, MTHFR C677T homozigot . A1298C normal. sarcina pierduta in 8w4d
gyan spune:
joana,nu e greu,stai culcata si relaxata si palpezi cu mana abdomenul,intai apesi usor si apoi mai profund si vei simti uterul,la 25 sapt o sa-l simti undeva deasupra buricului probabil.Asta asa de distractie pt ca doctorul ti-ar fi spus daca ceva nu e in regula.
BelissimaEva si eu am intrebat la ultima ecografie daca a ramas tot baiat insa mie nu mi-a zis cate grame si ce lungime are si nici n-am intrebat.
ana_lia cu siguranta burta e mai mare la a 2-a sarcina,peretele abdominal e deja slabit de la sarcina precedenta Dar ce conteaza,sanatosi sa fiti voi 2
gyan,20+
Anitta_O spune:
Nu e chiar nasol sa ti se spuna ca ai baiat cand tu credeai ca e fata. Eu asa am patit cand l-am nascut. Pe vremea aia nu prea se faceau ecografii, ori eu n-am fost suficient de atenta la treaba asta. Mergeam la controalele la care mi se masurau TA, greutatea si burta (aporpo de discutia anterioara, asezata pe spate - talia in jurul buricului si lungimea uterului). Am facut doar doua ecografii: una pe la 6 saptamani si una prin luna a saptea, cand ni s-a spus ca s-ar parea ca e fetita. Si-am mers asa, pe ideea ca e fetita. Cand s-a nascut si a aflat sotul meu (era afara, astepta telefonul), ne-a pus sa ne mai uitam o data, sa fim sigure ca-i baiat. Copilul a fost desfasat si lumea s-a mai uitat o data sa vada daca are ce-i trebuie de baiat. S-a nascut de Sf. Gheorghe, il cheama si George, iar cand ne alintam prin casa sau cand face vreo boacana copilareasca ii spunem Ghoerghita sau Ghita. E un copil absolut minunat! A fost o surpriza foarte placuta!
Ma bucur pentru rezultatul bun, Eva!
Vorbiti despre masurat cu cm, pe voi nu va masoara medicul de familie cand mergeti la controlul lunar? Pe mine ma masoara absolut de fiecare data si-mi trece totul in caietul gravidei.
Mirela, imi pare rau ca esti blocata, mai ales ca ai spus ca aveti inchiriata sala. Nu o puteti anula si sa va primit banii inapoi?
Eu abia acum vreo jumatate de ora am venit acasa de la munca. Din pacate azi m-am imbracat cam subtire, cu rochie de lana, ciorapi si un paltonas destul de subtire. Mi-a fost tare frig, desi nu prea am stat pe afara. Acum mi-am facut un ceai sil savurez stand de vorba cu voi. Nu prea am pantaloni, doar o pereche ma mai cuprinde, dar uite ca in seara asta soacra-mea a descoperit ca are niste blugi de gravida (nu, nu-s de pe vremea ei) si mi i-a dat. Foarte buni, desi mi-s cam maricei.
Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 20+
Junica spune:
IEPURASU, pentru candidoza eu stiu ca poti sa folosesti CLOTRIMAZOL ovule, si trebuie sa foloseasca si sotul, daca nu ma insel, Clotrimazol crema. Tu iti pui un ovul seara inainte de culcare cat mai profund, iar sotul se unge cu crema... de doua-trei ori pe zi. Despre asta stiu sigur, pentru ca ni s-a dat noua tratament cu antibiotic pentru ca mi-a iesit ureaplasma pozitiva.
Si apropo de ureaplasma, AEVER daca nu cumva m- am pierdut prin paginile astea, tie ce medicamente ti-au dat? Eu am luat claritromicina, mi-a iesit tot pozitiv, si acum iau azitromicina. Deja sunt cam suparata pe tema asta, pentru ca mi-e teama sa nu-mi afecteze sarcina, am auzit ca poate sa-ti rupa membranele, mai ales dupa 20 saptamani.
FETELOR, vreau sa va mai intreb, contractiile astea si durerile de burta, nu sunt periculoase? Eu sunt pricopsita si cu placenta previa, mi-a spus doctorul sa am grija cu contractiile, sa iau no spa, dar si pe tema asta sunt disperata, sunt la prima sarcina si nu prea stiu la ce sa ma astept.
A, si vreau sa le intreb pe fetele care sunt deja mamici, daca au avut sau daca cred ca este necesara pompa pentru sani. Presupun ca se foloseste pentru a evita ranile pe care le face bebe la sani, sau? Nu radeti de mine, ca sunt taaaaaare nestiutoare!
Felicit toate fetele care au facut morfofetala!
Anitta_O spune:
Pompa pentru sani e un fel de 'mulgatoare'. In cazul in care copilul nu poate sa se alimenteze la san sau daca pleci si trebuie sa lasi pentru o perioada de timp copilul cu altcineva, ii poti lasa lapte de-al tau intr-un biberon, scos cu pompa. Sau daca ai canalele infundate, pompa ti le poate desfunda. Pe mine m-a invatat cineva sa rog asistentele de la prematuri sa-mi dea voie sa apelez la pompele lor electrice ca sa mi se desfunde repede canalele si asa faceam cand eram cu bb la spital. Aveau niste pompe electrice, iti conectai pompa la san, iar laptele curgea intr-un biberon. Era puternica, dar puteai regla puterea ca sa nu-ti smulga sanul. Asta am facut la inceput, in maternitate, vreo doua zile. Eu nu am avut acasa si nici nu imi voi lua pompa, sper sa pot alapta asa cum am facut-o si cu baietelul. Daca trebuia sa-i las lapte cat timp plecam, o faceam cu mana, nu-mi era greu.
Deci e unul dintre obiectele care nu mi se par necesare.
De asemenea, la fel de inutil mi-ar parea si sterilizatorul, in cnditiile in care alaptez 100%. Si eu vreau sa alaptez.
Mirina5 spune:
eva, felicitari pt dolofan
anitta, tare experienta din prima sarcina, mie mi-ar fi fost putin dificil sa ma acomodez cu ideea ca am fata si apoi sa descopar ca e baiat
Si pe mine ma masoara doctorul la fiecare control, dar cum ma duc abia saptamana viitoare, ma mai masor si eu acasa sa vad daca se mai schimba ceva de pe-o saptamana pe alta. Recunosc ca zilnic ma cantaresc si-mi iau tensiunea sa vad daca e totul in regula. Si lunar masor glicemia, ca mi-a luat sotul glucometru. As mai avea nevoie de un stetoscop, poate il conving sa-mi ia zilele astea. Dupa aceea imi deschid cabinet si va astept pe la mine
Irina 26+ cu Kinder surprise
Anitta_O spune:
Irina, ce atenta esti la toate detaliile privind sanatatea. Cum de iti masori zilnic TA, ai suspiciunea de HTA? La fel glicemia, lunar? Nu e destul de des? Vezi ca stetoscoape se gasesc in bazarul unde vin moldovenii, la noi in oras un tensiometru cu tot cu stetoscop e 30 de lei.
Eu, daca lucrez in domeniul medical, chiar sunt o mare ignoranta la capitolul asta. Desi ar trebui (si mi-am propus) sa masor TA macar o data pe saptamana, dat fiind riscul mare de HTA pe care-l am, cu antecedente de HTA, m-am asat pe tanjeala, maxim de 3 ori mi-am masurat-o pana acum. Iar mama mea are diabet, poate-ar trebui sa-mi iau si eu glicemia mai des decat o data la cativa ani. Acum am fost nevoita sa mi-o masor. De fapt, la analizele de prim trimestru nu mi s-a luat glicemia pentru ca n-am avut chef sa nu mananc in dimineata aia. Mi s-a luat acum vreo luna, cand a treuit sa fac evaluarea la medicina muncii. Recunosc, sunt delasatoare.
Mirina5 spune:
nu am probleme nici cu glicemia, nici cu TA, doar ca am valori mai mici . Le masor preventiv, sa vad daca e totul in regula. Recunosc ca asta se intampla doar de cand sunt insarcinata. Cred ca zodia e de vina
Daca esti sigura ca nu sunt probleme, atunci e ok sa nu insisti pe anumite lucruri. Eu am fixurile mele
Irina 26+ cu Kinder surprise