Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (25)
Raspunsuri - Pagina 10
![](images/user_woman.png)
Junica spune:
Multumesc mult ANITTA, m-ai scapat de o grija. Imi place sa fiu cat mai informata, asa ca trebuie sa va mai bat la cap cu intrebari din cand in cand.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mirela77a/mirela77a.jpg)
mirela77a spune:
Anitta_O am sunat dar nu se mai poate face nimic. Intalnirea e organizata de sefii mari si au motivat ca au avut cheltuieli cu catering-ul si cu manualele care se dau fiecaruia in parte si nu se poate anula, reprograma, sau macar biletul de acum sa fi fost valabil la urm intrunire
asta e, am ramas cu banii dati...
in schimb sotul s-a incapatanat si s-a aventurat la drum. a plecat cu inca 2 prieteni la 15 din vs si inca nu au ajuns, acum juma de ora erau la mizil, ajung la ploiesti si apoi bucuresti.
Cred ca pe la 1 sa fie la mogosoaia, cel putin asa sper.
Mirela, MTHFR C677T homozigot . A1298C normal. sarcina pierduta in 8w4d
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mirela77a/mirela77a.jpg)
mirela77a spune:
Gata, a ajuns, cu juma de ora mai devreme decat am estimat, dar bine ca a ajuns.
fug si eu la somn
noapte usoara si somn pufos
Mirela, MTHFR C677T homozigot . A1298C normal. sarcina pierduta in 8w4d
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Deea_Deeutza/Deea_Deeutza.jpg)
Deea_Deeutza spune:
Buna dimineata burtici mici si mari
Pentru ca e weekend si m-am trezit la 6.30 va ofer o cafea buuuna ca sa va fie bine in weekend!
Aseara dolofanul meu a inceput iar sa loveasca jos, dar mai tare decat in serile anterioare si sincer m-am speriat. Aveam senzatia ca vrea sa iasa , asa ca am sunat dr de la Medicover si taman era la ecografii, asa ca m-a chemat repede la un control de col. Bebe loveste de zor cu capul in col, nu este deschis dar s-a scurtat de la 43mm la 35mm. Are 470g si isi sugea degetul ori toata mana de zor
M-a luat dr la zor ca stau acasa si nu stau in pat, ca mi se scurteaza colul. Asa ca de azi voi lenevi cat o sa ma tina rabdarea la pat.
Aseara l-am simtit pe bebe pentru prima data si la mana, dar cand venea si tati sa-l simta nu mai misca. S-a ofticat un pic, dar ii trece
Anca, legat de inaltime si marimea burticii, mama mea cand era insarcinata cu mine mi-a spus ca la varsta mea de sarcina avea burta mult mai mare decat o am eu, asa ca... nu va panicati cu marimea burticii. Plus ca chiar m-am uitat pe niste foto ieri cu mama insarcinata in 4 luni si chiar parea de 6-7 si era mai slaba decat sunt eu acum.
Mirina poate va face bebe o surpriza cum ne-a facut si noua, asta daca este baietel se observa cel mai bine cred. La ecografia de la Iosup la 14 sapt prima imagine care ne-a aratat-o Iosup a fost intre picioarele lui bebe si am vazut si noi surpriza fara sa mai spuna el ceva
Belissima felicitari pentru bebe sanatos si dolofan, s-o tineti tot asa pana la termen
Pentru ca firma nu mai imi plateste abonamentul la Medicover am renuntat la ideea de a mi-l plati eu si mi-am facut programare la Iosup ptr morfologie pe 8 feb si voi mai face inca o morfologie pe 20 feb la Filantropia. Mi-e teama ca translucenta nucala mare care i-a iesit lui bebe la dublu test sa nu insemne probleme cardiace si paranoia cum sunt merg la 2 dr. Asta ma linisteste pe mine.
Abia astept morfologia si apoi pot sa spun ca 99% sunt linistita daca totul iese bine.
Va si sa aveti un weekend fara probleme.
Deea 20+ cu
dolofanel
aever spune:
Mirela, aveti maxima grija cu vremea asta si cu drumurile! Ne tineti in suspans asa aventurieri cum sunteti. Bine ca a ajuns sotul cu bine acasa si da-i incolo de bani, aia vin si pleaca. Bine ca sunteti sanatosi si nu sunteti impotmoliti prin zapezi sau mai rau(Doamne fereste!)
Junica, eu am de luat tratament cu Azitromicina 500mg, 1cp/zi, 3 zile la rand. Sotul trebuie sa ia 2cp o data, o singura zi. In plus mai trebuie ovule cu Polyginax, 1ovul/zi, 6 zile la rand. Ieri am inceput tratamentul, pt ca secretia mea s-a facut foarte urata si abundenta si m-am panicat. Oricum am promis ca incep tratamentul.
Si pompa de san, eu zic ca e foarte utila si pe langa ce-au spus fetele aici mai are o utilizare. In prima luna copilul nu suge foarte mult, in primele zile stomacelul lui are vreo 35ml. Daca mama are lapte atunci sanul nu e golit la un supt si atunci intervine pompa de san. Dupa fiecare supt al copilului sanul trebuie golit si astfel se mentine si chiar imbunatateste lactatia. Manevra e necesara doar prin primele saptamani, apoi copilul va goli singur sanul si pompa foloseste doar ca sa-i lasi lapte in biberon in cazul in care pleci pe undeva si-l lasi cu altcineva. Asa, si laptele acela de inceput, din prima-a doua saptamana nu il dai copilului. Il arunci, il dai sotului(), faci ce vrei cu el. Atunci mulgi doar sa golesti sanul ca sa mentii o secretie lactata abundenta si sa nu lasi sanul incarcat dupa supt. Si nu-ti fa griji ca ramane copilul flamand, se umple repede la loc sanul. Trust me, i know!
Asa, si sa va zic si ce-am facut ieri. Am fost la targul de nunti si mi-am luat rochita si pantofi. Sunt super happy, am stat vreo 5 ore pe acolo tot proband, dar cand am vazut rochita am zis, "wow, ce frumoasa!" de le-a busit rasul pe toate tantile de acolo. Realizez ca daca nu eram gravida nu stiu ce alegeam, absolut toate sunt superbe. Acum cu burtica sunt ceva mai limitata la modele. Radeau vanzatoarele ca eu ma tot uitam ca se vede burta(sau ca se vede ca-s mare) si incercau sa imi explice ca orice model as lua n-am cum sa ascund de tot o burta de aproape 5 luni. Pana la final le-am crezut, tinand cont ca am probat o multime de modele care mergeau cat de cat cu burta. Din fericire am avut o prietena buna cu mine, de mare ajutor ca poate ma opream sa iau o rochie care ma facea sa par si mai mare decat sunt. Dupa ce ca mi-a placut enorm vazand-o pe umeras mi-a venit si perfect, spre deosebire de celelalte care trebuiau toate modificate. Asta trebuia doar un pic scurtata si am lasat-o acolo sa o iau maine gata.
Azi poate luam costumul lui. Incet, incet rezolv una-alta si ma simt tare bine cand vad ca am reusit sa fac ceva. Ieri a fost o zi super fructuoasa din punctul meu de vedere. Incep sa am idee si ce vreau sa fac cu florile, dar aia va zic cand ma hotarasc sigur ca la flori mi-am tot schimbat parerea. Azi sau maine trebuie musai sa vorbesc cu preotul, incep sa am cosmaruri ca nu ne mai cununa.
Andreea, 19+ cu BebeLUnu
aever spune:
Ce fain ca eu si Deea scriam mesaj aici in acelasi timp. Vorbarete rau mai suntem asa de sambata dimineata!
Am schimbat si semnatura, trecem azi in a doua jumatate de sarcina. Sa ne fie de bine!
Andreea, 20+ cu BebeLUnu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/joana2672001/joana2672001.jpg)
joana2672001 spune:
Draga Anndreea ma bucur mult ca ai rezolvat cu rochia.toate se rezolva incet incet. Eu i am luat buchetul de miresica de la floridelux.ro si am fost tare multumita. Nu costa mult si ti le aduce si acasa sau unde doresti tu.
Deea stai in pat, eu inca tstez diferite pozitii cu piciorusele in sus ca sa mi fie cat mai comod mie si lui bebe ...pe care ieri pt ca am stat in pat l am sitit atat de puternic si des, mi a dat asa emotii de bucurie ca el creste in voia lui si e bine dispus:D
Va pupicesc
Ioana, mamica lui Cristian 25 saptamani +
Life is the best thing that can happen to us, the best gift we are offered...so full of surprises! We should cherish every single second! :)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Anitta_O/Anitta_O.jpg)
Anitta_O spune:
Buna dimineata si de la mine.
Noi ne-am trezit pe la 8 si m-am apucat sa fac ceva curatenie, ca era cam jale prin casa. Acum fac o pauza, vad ca obosesc mai rapid acum, se simt cele 5-6 kg in plus. Mirela, ma bucur ca sotul tau a ajuns cu bine, inseamna ca s-a dat drumul intre Buzau si Bucuresti.
Eu repet ce-am spus si aseara: n-am avut pompa si nici n-am simtit nevoia, bb a supt cat a vrut dumnealui, fara sa am sanii tensionati, lapte in exces. S-a reglat foarte bine lactatia inca de la inceput. Cu toate astea, am vazut si ce inseamna sa ai sanii prea plini de sa se faca pietroi, la cumnata mea. Ea chiar a avut nevoie de pompa pentru o scurta perioada. Dar pana atunci mai e cale lunga, mai avem de dospit.
Aever, ma bucur ca ti-ai gasit rochia potrivita! Incet se aseaza lucrurile si la voi, ce bine e!
Deea, dar daca dr ti-a spus sa stai in pat, de ce nu stai? Care e lungimea colului in mod normal? Pe mine nu m-a mai sut pe masa un dr de la 10 saptamani, voi vad ca tot aveti treaba cu colul. Si eu am primit multe lovituri in col, am avut zile in sir dureri jos, noroc ca mai venea si week-end-ul, cand stateam in pat. Ce-i drept, eu acum sunt si cam fara medic, dar sper sa mearga totul fain si bine pana in martie, cand mi se intoarce dr din concediu de maternitate. Din noiembrie nu m-a mai consultat.
Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 20+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tigruta/tigruta.jpg)
tigruta spune:
Buna dimineata..multumim de cafea..
Ana lia e bine Luca slava domnului..
Mirela bine ca a ajuns sotul cu bine acasa, la ce era pe drumuri cred ca ai stat cu inima cat un purice..nu mai zic de barbatul acela care a murit in masina, acoperita complet de zapada..
Deea si la tine sta cu capul in col? cred ca merg si eu cat de curand la un eco, ca parca nu sunt linistita cand aud ca vi s-a mai scurtat si colul, mai ales ca eu chiar fac efort.
Anitta foarte frumoasa povestea ca toate celelalte spuse de tine
Andreea ai vazut cum s-au asezat lucrurile?? incet incet le faci pe toate..abia astept sa vad poze cu rochita
Junica eu am avut si rani la sani, si tari ca piatra mi s-au facut dar am avut o pompa manuala care am zis ca imi smulge si creierii, asa ca n-am vrut sa mai aud de pompa si m-am muls cu mana ca sa detensionez sanul si ce ramanea dupa ce sugea..n-a fost tocmai usor dar macar na fost pe o perioada lunga..eu niciodata nu m-am muls sa ii dau din biberon..l-am luat de fiecare data dupa mine
Ne apucam si noi de curatenie, ca luni e sarbatoare..
Elena mami fericita de Luca (22.06.2010) si 24+