Strugurasi de Sept-Oct 2011 *27*
Raspunsuri - Pagina 16
mariasophia2 spune:
si vroiam sa mai intreb ceva ... e adevarat ca mierea e interzisa pana la 1 an ? ca cica poate provoca botulism...eu oricum sare si miere pana la un an nu vr sa ii dau ... dar soacra mea m-a sfatuit sa ii inmoi suzeta in miere ca sa o ia...ca fetita mea refuza suzeta...eu nu am ascultat-o,eu o cresc cum cred eu ca e mai bine.cica si fata ei refuza suzeta si ii dadea cu putina miere
mariasophia2 spune:
fetele cele care aveti copilasi la gradinita si la scoala, cand inscrieti copilul va cere carnetelul cu vaccinuri obligatorii?daca nuu are vaccinurile obligatorii ce se intampla? eu i-am facut prima serie dar sincer nu prea sunt de acord cu ele
zubi spune:
fetele, a foast izua Hellenei pe 26, nu a mai intrat deloc nu? La multi ani, cu foarte mareee intarziere
LenaC spune:
Mariasophia, in primul rand bine ai venit !!!
Cum preferi sa iti spunem Maria sau Sophia?
In al doilea rand o sa incerc sa iti raspund, eu nu sunt foarte experimentata, dar o sa iti spun ce stiu :)
Iritatia de scutec noi nu am avut, dar chiar azi citisem asta http://floridecires7.blogspot.com/ poate te ajuta
Sa iti spun ce facem
- a fost data cu bephanten doar in maternitate, apoi cu crema de galbenele de la Weleda
- de la o luna o spal la fundulet la fiecare schimbare de scutec
- noi folosim scutece lavabile, dar chiar cand foloseam pampers nu am avut probleme.
- incearca sa o speli la fundulet doar cu apa, sa nu faca mai rau produsul pe care il folosesti.
Si eu cred k o sa dau mai intai legume si apoi fructe, din considerentul care il spui tu, ca am mai citit asta.
Avocado o fi fiind bun, dar mai bine sa ii oferi fructe de la noi de sezon.
Acelasi lucru stiu si eu despre miere. Riscul e mic probabil dar "better safe than sorry"
Cu vaccinul nici eu nu sunt de acord, dar nu am putut sa imi asum decizia de a nu face vaccinul. Sper sa nu regret :(
[EDIT] Asta cu facut kk atunci cand stranuta, rade cred k se intampla si la noi, k de multe ori vad pete mici de kk cand schimb scutecul...
LenaC spune:
http://www.topsanatate.ro/articol/10-ingrediente-cosmetice-care-trebuie-evitate-22930-all-post.html
maria26 spune:
mariasophia, mierea,zaharul, sarea si albusul de ou sunt interzise pana la un an :)
la intrarea in colectivitate se cere avizul care atesta faptul ca e clinic sanatos , iar pe spate se scriu toate vaccninurile facute de la nastere :)
zubi spune:
Mariasophia, bine ai venit
de avocado nu situ isncer, doar ca ar fi bine ca fructele importate sa fie date mai tarziu, pe la 7-8 luni; mierea si sarea, interzise in peimul an, iar despre legume,sa incepi cu ele, exact asta am citit si eu..apoi de fructe,ca de fapt se incepe cu marul....d'asta e varza in capul meu
mariasophia2 spune:
lena imi poti zice oricum sunt fericita ca am cu cine vb despre fetita mea...azi sincer era sa o iau razna...iar s-a iritat...o spal cu apa cu bicarbonat,uneori pun si putin violet de gentiana...si o tin la funduletul gol...medicul zice ca e normal sa se irite ca asa fac toti bebeii......mi-e sa nu fie ceva in neregula cu faptul ca face stropi de caca atat de usor...pur si simplu daca scanceste , rade , stranuta hop si un pic de caca... de asta se irita ...nu stiu ce sa mai fac... nu stiu daca e normal asta...toti bebeii fac asa?scuzati-mi disperarea cu care va scriu dar de 3 luni sunt in situatia asta...
mariasophia2 spune:
la noi uleiul de masline,crema de galbenele nu merge...mai rau ii face...am incercat toate variantele de la cele babesti pana la cele din farmacie...in zadar...am dat-o cu nidoflor 3 zile si s-a mai atenuat dar ii revine din cauza la stropisorii aceia...stau langa ea cu lighenasul cu apa si vata si o spal de cate ori face...de asta sunt atat de disperata...servetele umede nu am folosit decat la maternitate...bephantene nu functioneaza,cremele cu zinc nu ii priesc...mai am vreo alternativa?ca nu stiu ce sa mai fac...medicul mi-a dat canesten dar nu isi mai face efectul... a avut cateva zile in care nu a mai facut stropi si s-a vindecat frumos dar acum iar face si am luat-o de la capat cu iritatia... si e fix in jurul anusului acolo unde aerul patrunde mai greu prin urmare se vindeca mai greu
LenaC spune:
Maria, stii ca ea poate face eritem de la ce mananci tu,daca e acid.
Citrice, muraturi si tot asa