Strugurasi de Sept-Oct 2011 *27*
Raspunsuri - Pagina 11
abmariana spune:
Azi am iesit afara in wrap, cu fata spre populatie. Anto a fost foarte incantat, a zambit celor care l-au bagat in seama, a si chiuit de fericire de cateva ori. Dupa o plimbare de 45 min am decis ca e mai bine acasa la caldurica. Cand l-am scos din wrap avea obrajorii si nasucul asa de rosii ca nu m-am putut abtine sa nu-i dau o mie de pupici.
Voi ii scoateti afara pe puiuti? Noi intentionam sa iesim cu wrap-ul in fiecare zi in care drumurile-s pline de troiene.
JadeJador spune:
eu sunt suparata
boala lui T in loc sa treaca , s a agravat
am fost cu el la un alt dr , i a schimbat tratamentul
sper sa fie bine si sa nu ajungem pe la spital
unde mai pui ca si tata e in spital , a facut o criza de inima
of of
_
de T 4+
pinkysor spune:
Jade, imi pare tare rau sa aud ca T nu s-a insanatosit si starea lui s-a agravat Medicul i-a schimbat tratamentul pentru ca nu a raspuns la cel anterior? offf ii trimit un pupic si sper sa se faca bine repede!
seidana spune:
Mariana.. ei o scot insa in caruciorm azi am stat 50 min, in wrap nu cred ca ii place.. am pus-o cu fata spre populatie insa era f contrariata si chiar a varsat dupa 5 min...
Jade offff... o sa sa fiti bine, sper sa nu ajungeti in spital.. ce tratament v-a dat acum?
Sanatate tatalui tai !! si tu fi tare
JadeJador spune:
pinky miercuri nu am dat de dr nostru si am mers la un altul recomandat de o prietena , la Santimbreanu , poate ai auzit de el
ne a dat o punga de medicamente si dintr o bronsiolita in faza incipienta am dat intr una acuta
acum facem aerosoli cu adrenalina
momentan s a linistit dar mai devreme a fost rau , chiar m a speriat putin
sper sa fie bine la noapte
seidana multumim ca te rogi pt noi
_
de T 4+
pinkysor spune:
Offf saracutul bine ca s-a linistit momentan, sper sa fie bine la noapte si sa raspunda la tratament cat mai repede!
de doctor nu am auzit.
Sanatate si tatalui tau
ionelamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui darisa Ionela te rog spune-ne cat rezista la frigider laptele muls. Radu e bolnavior, a facut o bronsita (luata de la Alex) nu mai suge mai deloc, cate 3 minute la 5 ore. E pe antibiotic, aerosoli, sirop de tuse, e somnolent si mega marait, tuseste super tare, mi-e mila de el...azi dimi am fost la spital si m-am bucurat ca nu ne-au internat. Sper sa se faca bine pana in 4 ca avem si noi botezul. Am aruncat deja 2 sticle de lapte muls ca avea 48 de ore dar mi-e mila sa-l tot arunc, am inteles ca, congelat isi schimba gustul, nu am incercat. ieri mi s-au infundat canalele, am incercat de toate, foarte greu m-am desfundat, cu masaj puternic cate 3 minute si muls insistent si iar reluat, tot asa si dupa 20 de minute si-au dat drumul. mercic de info Mami de Alex si Radu |
Link-ul pus de anca e foarte corect ( http://www.kellymom.com/bf/pumping/milkstorage.html) Eu as spune totusi ca 8 zle e mult pentru laptic, mai ales ca noi deschidem des frigiderele. daca e in spate langa gurile de racire cred ca ce spune link-ul e ok. Daca insa e pe usa frigiderului sau mai in fata lucrurile stau diferit. Oriunde l-ai pune, cele mai neoptimistea surse povestesc despre 48-72 de ore. Cu cat e mai in spate pus si mai putin deschisa usa frigiderului cu atat devine mai real termenul de 7-8 zile.
Ce spui tu de puiutul tau recunosc perfect ca o amintire trista. Cand avea 4 luni Mhnea mi-a facut o forma de raceala urata de am ajuns la antibiotic injectabil ( singurul antibiotic luat de el pana acum). Ce iti pot spune e ca tot asa nu manca mai nimic. Eu una nu am scos laptic din san decat putin, la mana... Stateam insa mult cu el lipit de mine. Eram la inceputuri si eu, fara experienta si asta a fost inceputul de armata pentru mine. Nu manca bebe de la atatea medicamente+ starea de boala. Dormea prost dar era somnoros, letargic aproape. ma saturasem de aerosoli( desi el ii suporta destul de ok)... si aveam stresul cat casa. (stiu ca am mai povestit). Am mers la medic sa ma plang ca e asa( nemancacios, somnoros dar ca doarme prost). Ca solutie mi-a dat PERITOL. Un sirop antialergic nerecomandat copiilor sub 2 ani( cica sa nu-mi fac griji ca a mai dat si la altii) , sirop care cica are ca efecte secundare faptul ca e usor sedatif si creste pofta de mancare. NU i l-am dat. L-am aruncat sigilat( ca de cumparat l-am cumparat). Am mers imediat la alt medic, am redus numarul de siropuri si.... si a inceput sa manance. Ideea e ca
1. lipsa poftei de mancare, somnolenta, etc sunt asociate nu numai bolii dar si siropurilor dulci
2. daca ti se pare ca sunt prea multe cere si o a doua opinie la un medic mai relaxat.( eu asa as face)
Ideea cu storsul lapticului o incurajez pentru ca bebe are nevoie sa fie mentinuta productia de lapte ca sa se refaca fara efort dupa starea de boala. Eu nu am pierdut laptele() nestorcand la pompa dar Mihnea a stat vreo 2 zile numai la san ( nici la baie nu reuseam usor sa ajung) sa refaca secretia lactata
Alex2011 spune:
Neatza!
Noi mancam serios noaptea sa compensam uitatul pe pereti din timpul zilei. Saptamana asta a trebuit sa ne revenim cu somnul si cu papa, ca am avut botezul duminica, pe 22 ianuarie.
Marea problema a fost alaptatul cu bluza mea 'de ocazie'. Incerc sa comand de la mothercare si de pe alte site-uri co.uk, dar vad ca nu livreaza. Amazon livreaza peste tot in EU? Voi de unde ati luat bluzite ptr alaptat, daca ati luat?
Pupici si multa sanatate la bibici!
nanna_mika spune:
Neatza dragelor!
Dau eu dimineata aceasta cafelutza si ceiutzul!
Am facut vaccinul ieri, in sfarsit! Inez a fost foarte ok, nu a facut febra deloc, a mancat insa iar toata noaptea - si la 12 si la 4 si la 7, asa ca sunt cam ametita!
Mi-a zis pediatra sa ii dau calciu si fier, am intrabat-o daca nu ar fi mai bine sa ii fac analizele inainte si a zis ca nu are rost sa o chinui la analize, doza recomandata de dansa este cu scop profilactic, ca ei se dezvolta foarte mult acum, incep si tot felul de miscari etc si au nevoie de Ca si Fe in plus. Nu imi place ideea, insa nu m-am hotarat inca daca sa ii dau sau nu.
Mi-a zis si ca pot incepe diversificarea, evident cu suc de morcov si apoi cu pulpa de mar amestecat - ma gandeam daca oare ii pune sa spuna textul asta in timpul facultatii si noaptea in somn, ca prea toti spun acelasi lucru . Mi-a placut insa de ea ca atunci cand am intrebat daca nu ar fi ok totusi sa astept pana dupa 5 luni a zis ca sigur, nu e nicio problema, Inez a luat bine in greutate, s-a dezvoltat bine si nu e cazul sa ma grabesc. Asadar mi-a dat ca sfat....la alegerea mea
Voiam sa scriu mai multe, insa ma tot gandesc la bebele nostru T! Oare ce face micul nostru mare? Cum a trecut noaptea? E mai bine azi? Multi
Vad ca ati cumparat tot felul de vesela pentru diversificare...eu inca nu am apucat sa studiez subiectul, noroc cu voi ca dati idei .
Ma tenta si pe mine sa studiez despre carnea de porumbel, insa vb lui Alayna, cand ma gandesc la copanelele alea mici si oscioarele alea...brrr...am o bariera psihologica ...desi nu contesc ca e mult mai sanatoasa decat alte "carnuri".
Alayna - ma bucur ca nici Noura nu a facut febra!
Sper sa ma revin azi, ca stam in casuta toata ziua.
Va pupic!
mamica de Indra Stefania si Inez Alexandra - 15.09.11
nanna_mika spune:
M-am intrerupt pentru Indra, care a venit sa imi ceara sa fac o pereche de ochelari din plastilina pentru un om de zapada facut din vata....
Am o nelamurire referitor la diversificare, va rog daca aveti un raspuns sa ma luminati si pe mine! De ce peste tot se recomanda masa de fructe dimineata, masa de ora 10??? Se asimileaza mai bine atunci? Care e logica?
Eu mi-am facut un plan de diversificare, insa ma da peste cap faza asta cu fructele dimineata. Eu le-as vedea mai degraba ca si gustare, undeva pe la ora 15-16.
Multumesc anticipat de raspunsuri! ( daca vor fi )
mamica de Indra Stefania si Inez Alexandra - 15.09.11