Cum v-ati dat seama ca aveti copii altfel?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

Chuny ma bucur pentru voi.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena.elena spune:

Am intrat pe sitelul autism.ro si am gasit acolo niste teste,inteleg ca sunt orientative si nu inseamna un diagnostic precis,dar as vrea sa fac totusi unul, Portage, dar nu inteleg prea bine cum se face, poate imi spune cineva, are sectiuni pt 0-1 ani, etc, trebuie completate toate? chiar daca varsta copilului nu corespunde? Asta inseamna sa imi amintesc ce facea copilul acum 2 ani? Multumesc si daca l-ati facut va rog niste pareri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui elena.elena

Am intrat pe sitelul autism.ro si am gasit acolo niste teste,inteleg ca sunt orientative si nu inseamna un diagnostic precis,dar as vrea sa fac totusi unul, Portage, dar nu inteleg prea bine cum se face, poate imi spune cineva, are sectiuni pt 0-1 ani, etc, trebuie completate toate? chiar daca varsta copilului nu corespunde? Asta inseamna sa imi amintesc ce facea copilul acum 2 ani? Multumesc si daca l-ati facut va rog niste pareri.

www.albumdefamilie.ro/cont/elenamitro/albume/" target="_blank">Eva

Daaa! M-am "jucat" si eu cu el cand era Daria mai mica... Altfel nu iti iese scorul corect...

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Citat:
citat din mesajul lui elena.elena

www.albumdefamilie.ro/cont/elenamitro/albume/" target="_blank">Eva

Daca ai gasit testul on line e bine, poti face pt copii intre 0 si 6 ani. Raspunzi sincer la toate intrebarile pana la capat indiferent de varsta copilului. Nu trebuie sa te referi la trecut, ci la ce face in momentul de fata, iar testul calculeaza pe unde se va situa copilul pe anumite domenii in raport cu varsta reala. Merita facut pt a vedea daca copilul are o dificultate reala, testul nu e destinat amuzamentului insa ;-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Cred ca vorbim de doua teste diferite, asta de pe site e .pdf...

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena.elena spune:

Zau ca nu de amuzament vreau sa il fac, dar mi-e cam greu sa pricep, daca copilul are 3 ani, sunt intrebari pt 0-1, 1-2 ani...asta nu inteleg, dar o sa le completez pe toate sa vad cum e situatia. Greu insa de adus aminte daca la 1 an tinea ceva in mana 1-2 minute,de exemplu...
http://mariusfilip.blogspot.com/2009/03/portage-februarie-ii.html
acesta vreau sa il fac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Elena - Testul Portage il faci incepand de la 0 ani, indiferent de varsta copilului, pentru a-i bifa toate achizitiile. Printeaza doar ultima pagina cu tabelul si citeste intrebarile de la fiecare sectiune si bifeaza in tabel casutele daca raspunsul este "da". Cand ajungi la 2-3 intrebari consecutive al caror raspuns este "nu" te opresti...acela va fi "nivelul" de varsta al copilului la capitolul respectiv. De ex la fiica-mea, pana spre 4 ani nu treceam la "comunicare" si "limbaj" de varsta de 2 ani nicidecum....:(

mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

adevarul trist este ca in romania autismul si adhd sunt diagnostice la moda. Exista ceva discutii in jurul celor doua boli dar nu extrem de clare si documentate. In plus cred ca multi medici se joaca d'aiurea cu diagnosticele. eu imi amintesc cum a fost cand copilul meu a primit diagnosticul de adhd. stiam putine despre boala si dupa ce m-am dus si am cautat pe net mi s-a parut si mai aiurea diagnosticul. M-am intors la doctoritza si i-am spus ca mie uneia mi se pare ceva ciudat cu diagnosticul si m-a dat afara. M-am dus la alt dr, alta abordare alta istorie, 6 luni mai tarziu diagnosticul a fost infirmat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

De povesti cu adhd am mai auzit, dar de copii diagnosticati cu autism fara sa fie nu am auzit.

In Franta e invers, nu-ti pun astia diagnostic nici sa le dai in cap : si daca nu e diagnostic, nema terapie si incepi sa ai acces cand cupilul e deja mare, iar timpul pierdut nu se mai poate recupera.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

banuiesc ca ai dreptate, de adhd am vazut cu okii mei diagnostice gresite de autism am auzit dar nu pot zice ca am vazut eu diagnosticul.

din cercetarile mele la acea vreme (nu pretind ca sunt si adevarate)cred ca problema deficitului de comunicare e cea care da bataie doctorilor si mamelor.

Mergi la inceput