Nasterea la Arcadia - Iasi (30)
Raspunsuri - Pagina 5
MElise spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Nico_A AVERTISMENT: Ecografiile sunt foarte nocive http://apologeticum.wordpress.com/2010/04/13/avertisment-ecografiile-sunt-foarte-nocive/#_ftn3 Astept o minune-n viata mea ... +39 cu Ioan - Mihail |
Mie mi se pare un articol foarte partinitor si cu o falsa baza stiintifica. In plus, asiduitatea cu care autorul a stat si a cautat informatii asa-zis false pe o gramada de site-uri mi se pare un semn de intrebare serios pentru seriozitatea articolului. Apar acolo o gramada de site-uri foarte serioase (printre care si desprecopii.com) citate ca fiind surse eronate, prin care "sistemul" pacalseste oamenii. Mi se pare cu atat mai ciudata postarea respectiva cu cat am postat recent acolo un comentariu care nu mi-a aparut pe site. E drept ca era un comentariu impotriva articolului respectiv, daca ar fi fost pro poate ca aparea...
MElise
LenaC spune:
Nico, parerile sunt impartite privind ecografiile, eu cred daca macar exista riscul sa fie nocive trebuie sa facem mai putine.
Oricum, daca e o sarcina cu problemutze e bine sa fie urmarita ecografic. Uite, de ex, daca bebe nu creste, si e la termen se scoate bebe mai repede, pentru ca nu e ok sa creasca deloc.
Eu pe sarcina cred k am facut 15-16 ecografii :(((. La noi a fost considerata o sarcina cu probleme (desi nu erau cine stie ce probleme) si de asta ne chema asa des.
Oricum sarcina urmatoare sigur o sa fac mai putine.
Noi am iesit afara 40 min, a fost super bine
La noi tot mai apar bubite si dispar.
Stefana spune:
Buna! Eu sunt astazi acasa, ca mi-am luat concediu, ca sa stau cu bebe
Cautam carucior, pt ca pe cel pe care-l avem il dam, ca e 3 in 1 si nu ne mai foloseste tot.
Vrem unul ieftin si bun , cu maner reversibil si foarte usor, dar in care bebe sa si poata dormi. Ma uitam la un Hauck Shopper, dar nu are maner reversibil si ma gandesc ca la vara ne va fi util, sa-l intorcem, daca mergem cu fata in soare. Ma mai uitasem in Siraj la un BabyCare, dar ma gandesc sa nu fie chiar de proasta calitate.
Aveti ceva recomandari? Voi ce carucioare aveti?
Dada, ai aflat ce e cu bubitele? Noi am avut la 1 luna si au tinut cca 2 sap, tot asa, doar pe piept, burtica si spate, si gat. S-a banuit ca am mancat eu ceva alterat, ca altceva nu prea avea ce fi. N-am dat nimic, ca era prea mic, doar spalat cu apa de tarate si putiiiiin alcool mentolat pt mancarime.
Nico, ceva semne? Ce emotii....
Ionela, unde esti? Suntei bine? Ocupati? Ati facut botezul?
Uitasem sa spun ca mi-a venit scaunelul Disney Learning Curve si e fff fain. E gonflabila partea de sezut. Doar ca pt inceput trebuie inaltat putin, cu o pernuta dedesubt, ca e bebe inca micut. Dar sta foarte bine in el, la masa cu noi
LenaC spune:
Stefana, ma bucur ca va place achizitia :) antemergatorul cum e?
In leg cu carutul recomanda o mamica acest model http://www.smartbuy.ro/carucioare-si-premergatoare/hauck-caucior-buggys-speed-sun-stars-rosu~146081.html#
eu tot am 3-1 dar o sa il folosim pe asta :D
iulia_iulia spune:
Si eu am facut multe ecografii in sarcina ,asta pt ca eu am vrut eram super stresatami se parea ca nu mai misca cateodata ,asa mai spre sfarsitul sarcinii.
Andrei ,dupa cum am mai spus se comporta cam ciudat de aproape o saptamana ,cred ca s-a invatat putin in brate si sa-i vorbeasca cineva in permanenta.A fost mama mea la noi si saptamana trecuta si saptamana asta si daca nu eram eu langa Andrei era ea si copilul s-a invatat ,aseara si alaltaseara m-am cam speriat ca nu puteam sa-l calmez din plans ,doar daca il luam in brate tacea ,bine aseara era si obosit ca nu prea a dormit in a 2-a parte a zilei .Se "joaca" cu pumnul ,il baga in gura si se unge tot de saliva ,bleah ,si degetul il suge mai ales inainte sa adoarma ,suzeta nu o primeste.
Noi nu am mai iesit afara de vreo 3 zile ,poate maine ,daca vor mai fi tot -8 ,voi iesi
la fete
Stefana spune:
Lena, nu a venit inca antepremergatorul. Amazon da ca data probabila a livrarii 6 feb. Probabil o sa ajunga mai curand de atat.
Multumesc de sugestie, tot un Hauck ochisem si eu, dar nu au maner reversibil si mi s-ar parea tare util. Noi la Chicco nu am avut si am simtit nevoia asta vara.
Si Tudor suge degetelul cand ii este foame (asta e semnalul ca vrea papa, cand ii este somn sau cand il supara ceva. Dar nu ma preocup. Mie imi e asa de drag cand il vad, e tare scumpel cu degetelul in gura. Vedem mai tarziu cum il dezvatam, sa nu-i afecteze dantura. Dar el oricum nu sta prea mult cu degetul in gura. Cateva minute doar.
In schimb nu tine suzeta. Deloc, niciodata de la nastere. La urma urmei e cam tot aia. Si de suzeta trebuie sa-l dezveti pana la urma, ca ajung unii la 3 ani si tot vor suzeta.
DadaIna spune:
Stefana inca nu am aflat ce e cu bubitele.E foarte dubios ca apar numai seara/noaptea si ziua nici urma de ele.Am mai cautat eu ceva info si e posibil sa fie de la dintisori.Un fel de "tooth rush" care apare in timpul eruptiilor dentare si dispare tot asa.Din cauza durerii si a stresului apar bubitele.Si cum chinuile incep odata cu lasarea intunercului, ca si bubele nu e exclus sa fie asta.Daca era alergie sau ceva ma gandesc ca ramaneau acolo pana la vindecare.
Am iesit si noi la aer curat vreo 20 de minutele, am mers putin prin zapada prin curte.Am mai tinut-o putin la soare in brate si a adormit de la aerul tare.Foarte fain e afara.
Azi noapte nu s-a trezit decat odata si a reusit sa ma odihnesc.Se vede dupa lapte ca iar a crescut productia.
Scaunelul nostru de baie nu a aparut desi e trimis de 3 zile.Ma gandesc ca din cauza drumurilor intarzaie fan curier atat.Poate totusi il primim azi.Pupicei si un weekend frumos!
gravidacori spune:
CLAU, asa e cu asa zisul trezit al lor, am testa-o si pe a mea aseara..eu credeam ca se trezeste noaptea, o luam ,o foiam, ii vorbeam...dar ea nu era treaza de fapt, era un fel de motaiala,si eu cand ii faceam toate alea de mai sus kiar se trezea si atunci plangea pe bune de fapt si se enerva. aseara am lasat-o si a adormit singura inapoi dupa ce si-a schimbat pozitia . daca nu se linistieste, o pun eu in alta pozitie sau ii pun tata in gura ..da de 2 ori din gurtia si somn.dar de luat in brate sau manevrat prea mult, de vb cu ea NU.
gravidacori spune:
pufuleti la bebe? o amica ii da la bebe de 9 luni pufuleti gusto..au sare ,e voie?
exista si fara sare ?
DadaIna spune:
Si noi papam pufuleti.Oricum se joaca cu ei in manuta mai mult.Daca mananca 2-3.Asa ca nu cred ca e prea multa sare sa faca rau.Cred ca mai multa sare are untul care il pun in piureuri decat pufuletii care ii mananca ea.