Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 24

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Dara: mie mi s-a prescris calciu din saptamana 30, cica de acum isi intareste bebe oasele si ar avea nevoie mai mult. E drept insa ca surplusul de calciu dauneaza, deoarece provoaca contractii. De aia trebuie vazut la fiecare in parte cum sta cu depozitele. Eu nu prea ma impac cu laptele, asa ca... am ajuns la supliment.
Dana_cp, Aredwynn, Monna:
Kovacsc: eu am intrat in prenatal la 29 saptamani si 5 zile, deci se poate.

Eu acum ma topesc cand ma gandesc ca bate o inimioara in burtica, mai ales ca asteptam bebele de ceva timp, insa am momente in care loveste f tare si simt sagetari puternice, cand realizez ca in curand va trebui sa renunt la multe pt. confortul printesei si atunci simt nevoia de alint si rasfat pt compensare. Un lucru e cert: abia astept sa-i vad moaca, desi deopotriva am si frica asta ca nu o sa ma descurc.

32+ Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Tala, Forta fie cu tine :P eu am deja un fan Star Wars in casa, ma pricep...cred ca fetita va avea multe jucarii care-i plac sotului :P
Cred ca am dezamagit deja juma' de club moto ca fac fata, nu baiat, ca sunt mai precauti asa...cum o sa invete ei o fata sa se dea cu motorul. Sunt haiosi cum fac planuri ca saraca fata nu prea va avea baieti care sa se apropie de ea mai tarziu, cu un intreg club in spate. Nimeni nu o sa fie suficient de bun :P - Si inca o data cu mine mai naste o fata din club tot fetita... asa ca prevad niste sabii de Jedi. Voi aveti?

Pai o sa-i iubesti exact la fel, doar ca o sa-i placi diferit :P - o sa iubesti fiinta cu totul si o sa-ti placa numai anumite comportamente ale sale cum ar veni. Ceea ce e f. normal. Cum ar veni imi iubesc sotul, dar daca si-ar da cu un ciocan in cap, nu mi-ar placea comportamentul ala - dar nu as respinge persoana, ci doar comportamentul x.

Ronina, eu mananc multa urda dulce, uneori o amestec prin lapte si imi fac un fel de prajitura lichida (am multe tehnici de la regimuri), alteori mananc iaurt, din cand in cand imi iau ricotta, ca e scumpa, dar e dementiala pt. tip prajiturica, ca daca nu am voie dulciuri, ma pacalesc cu alte alea...si pe chestia asta materia prima urda dulce/branza de vaci dulce/ricotta sunt f. bune (sa le faci tip crema de prajitura, adica). Dar asa impusc 2 iepuri. Merge si mascarpone, dar e scump si pt mine are prea multe calorii.
LE: ce doza de calciu pe zi si cat timp?

28+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci_mami spune:

Roninapoti sa pui pe Picassa o poza cu cercelusii?
Si mie imi place aurul alb si acuma sunt in cautare de cercei dar nu prea stiu ce sa caut.
Pupice la burtici

29Bianca Melissa
mami de Oliver Nikolas -05.03.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

Tala nu imi aduc aminte daca am vazut vreo mamica de doi copii care sa imi placa cum se comporta cu copilul mai mare. Chiar azi cand am mers la medicul de familie era o mamica cu doi copii. Cel mic era tare scump si cel mare avea vreo 5, 6 ani nu stiu exact. Pe cel mic evident il tinea in brate se juca cu el, vorbea frumos, il alinta, cand i se adresa celui mare deja isi schimba tonul vocii. Copilul chiar statea cuminte se juca pe telefonul mobil insa orice ar fi facut, ei nu ii convenea, se rastea la el, stai cuminte, nu mai fa nu stiu ce.... si tot asa. Iti jur ca nu pot sa inteleg de ce se pretinde din partea unui copil sa stea ca o statuie. Daca da din picior sau isi pune toarta de la geanta in cap ce este asa mare problema? Ce ar putea sa faca, sa-l citeasca pe Freud la 5 ani?!
Abia astept sa vad ce o sa fac eu cu copilul meu, sper sa reusesc sa fiu asa cum imi doresc.

Cristina 28+ Karina, fetita noastra draga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

Niko imi pare rau de treaba cu pulsul si ma gandeam ca sunt singura careia ii creste.Si eu am avut 120 la un moment dat iar acum e destul de mare 90-100. Am zile cand ma trezesc agitata la inima fara motiv.Dr mea si cea de familie, mi-a dat la nevoie sa iau Egilok, dar nu iau decat doar daca nu pot suporta palpitatiile chiar daca nu dauneaza la bebe. Totusi tensiune mare n-am si e bine.
Ma bucur ca tatal e mai bine, imi aduci aminte de mine cu mama mea care face des atacuri de panica, e si singura ce-i drept si dintr-o femeie foarte activa acum parca e o "leguma". Face crize de tensiune mare si ma termina si pe mine, noroc ca o am si pe sora mea mai mare ca altfel nu stiu ce faceam.
kovacsc- ceva nu-i ok cu intratul in prenatal. Dr de familie , mai exact asistenta zicea ca-mi da de la 28 saptamani. Cand am fost la Bucuresti la eco, am discutat cu dr mea si m-a intrebat daca sa-mi mai dea medical de boala. I-am zis ca nu si dansa zice ca e posibil sa fie acceptat concediul de Casa de asigurari si medicul de familie imi da pe turta lui. Cand am auzit, i-am zis sa-mi dea de risc in continuare si mai am pana pe 31 ian apoi intru in prenatal incepand cu sapt 31 de sarcina. Dar si 32 mi se pare mult caci nu ta copilul 100 de ani in burta, te incadrai la zilele respective.
Asta am patit eu...
Si... 32 saptamani implinite impartit la 4 (cum zice dr ta) da 8 luni implinite nu 7
Nu toti medicii de familie sunt destupati, eu ma ingrozesc ca nu am pediatru bun in oras trebuie unul in alta parte sa gasesc de rezerva..
Sa nu uit, nu vrea trimitere de la ginecolog dar mi-a cerut adeverinta salariat exact cu ziua care intru in prenatal.

Ronina e super daca ai luat si cercelusi, mi-s dragi
Ce carut zici ca vrei? Si eu pusei ochii pe unul dar nu se mai fabrica

aredwin- eu zic ca o sa fie acea legatura mai ales la cele care nasc natural si trec , constiente, prin toate acele dureri. Eu , de aceea am optat sa nu-mi faca anestezie totala, vreau sa-l vad macar asa, ametita cand il scoate. Sper sa mearga.
Si, da , il iubesc enorm cand misca in burtica si mai ales atunci cand ma aude vorbind si reactioneaza imediat. E ceva minunat si cateodata ma gandesc cum e cand nu va mai fi in burta

Dara ma faci sa rad cu clubul tau si cu baietii. Mi-i imaginez deja

2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; 2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit; 2011-ET reusit la clinica Promed

Multumesc Bunului Dumnezeu!
29+ Victor Gabriel

AMR 9 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelli spune:

fetelor,va multumesc tuturor pt urarile voastre de bine
noi suntem bine,lucrez destul de mult pt starea mea de acum, cand obosesc mai repede,insa sa speram k totul va decurge bine si cu putina rabdare trecem si de aceasta perioada
sanatate multa si numai bine va doresc

27+ Maria-SiminaDoamne ajuta-ne sa fim cu totii sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Dara: iau niste pastile de supt (una pe zi, pana la nastere) ce contin fiecare cate 500 mg calciu + vit D3, ca astea se absorb bine impreuna. Si eu mai mananc iaurturi dar nu destul, iar ca branza imi place cea sarata, insa acum incerc sa nu mananc prea mult sarat. Overall, nu prea acopar necesarul din mancare.
Marci: am pus 2 pozici, nu se vede chiar bine ca-s tare mici cercelusii, dar sper ca-ti poti da seama cum arata. Au inchizatoarea in fata ca sa nu deranjeze in spate la urechiusa si o pietricica roz prinsa in 4 picaturi de lacrima.
Amy: eu am pus ochii pe caruciorul asta ca e f. usor si am nevoie de 3 in 1: http://www.nichiduta.ro/detalii-produs-1807/carucior-espiro-vector-4-air-3-in-1/41 L-am gasit la un moment dat si cu vreo 200 ron mai ieftin pe alt site dar deocamdata inca mai caut. Acum ma uit la asta, dar nu e la fel de usor: http://www.caruciorbebe.ro/detalii.php?id=574 Aici vad ca mai sunt niste carucioare la pret bun, tu cum stai la casa si nu ai asa probleme cu urcatul carutului pe scari poate gasesti ceva ce sa ti se potriveasca.

32+ Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chitosenia spune:

Buna fetele,

Anunt ca bebe este bine ... are 1850-1920 g si are dansul in sange. Lichidul e suficient si placenta in regula.

Analizele sunt bune in afara de glicemie ..motiv pentru care trebuie sa fac vineri testul ala cu glicemie fortata.. sper sa rezist bine eu cu lucrurile scarbos de dulci nu ma impac... credeti ca pot vomita de la glucoza aia ?. Dara cred ca o sa am nevoie de cunostintele tale in domeniu..stiu ca ma pot baza pe informatii de calitate.

A da... si am o usoara anemie motiv pentru care trebuie sa iau un supliment de fier ..Alofer 1 data la 3 zile... care este cunosc pentru ca da CONSTIPATIE ...... de parca nu am suficienta constipatie in viata mea.... sunt plina nu mai vreau alta .

In rest ce sa zic: MI-AM FACUT BAGAJUL spre marea liniste a sotului meu... am pregatit tot... adica TOT(inclusiv plicurile cu mita ) singurul lucru care nu-l am e trusa epidurala... pe aia o iau mai incolo cand vad daca strengarul se intoarce sau nu.. asa vad de care imi trebuie epidurala sau rahi..tare imi e frica de ace.

Oricum de luni de cand sunt in prenatal ...alerg intruna..muncesc ca un caine..sotu are dreptate munceam mai putin cand eram la munca si el era mai linistit...macar ma stia pe scaun ..nu in tot felul de pozitii .
Kovacsc nu stiu ce vrea doctorita ta ... dar eu stiu asa ai dreptul la 126 de zile din care obligatoriu 42 de zile in postnatal... restul depinde de tine cand si cum vrei sa intri in medical ... maximul e de 84 de zile... eu am devenit lasa de data asta si nu m-am riscat ...am intrat asa: 69 de zile pana la DPN si am pastrat 15 de rezerva

Pup fetele si strengarii

Mamica de Bu minunat si de strengar +29

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giulia_S spune:

Felicitari, burtici! Eu am un strumf de 6 luni deja (bebe de iulie 2011) si nici nu stiu cand a trecut timpul :)
Pont: ca sa va odihniti mai bine noaptea luati o lingurita de polen inainte de culcare si incalecati o perna pentru gravide. "Odihna" de dupa nastere m-a convins - cam tarziu - ca merita sa dormiti acum cat puteti de mult, sa va incarcati bateriile. Va recomand o perna "bastonas" de pe www.pernegravide.ro - e super confortabila, nu se lasa si are si un pret bun. Sarcina usoara si pupici pe burtici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Dara, in ce club esti? intreb pt ca si eu am un 'bolnav' in casa cu o motoroaga antica in curte cu care plimba copilu' in atash (cand ne lasa vremea). Sunt aproape sigura ca n-o sa am cereri de Barbie cu ce pasionati de fiare am eu in casa
Cristina si eu m-am ingrozit cand am asistat la astfel de situatii (am vazut si invers: indiferenta pt cel mic si atentie doar pt cel mare). Ma rog si incerc sa ma autoeduc sa nu reactionez aiurea - pt ca eu reactionez taaaare aiurea la oboseala si cea mai importanta misiune a lui tati este sa-l fereasca pe David de nervii mei de dupa nastere (cauzati de durere fizica, hormoni si oboseala).
Si mie mi-a recomandat pediatra Ca inca din luna 7, dar dr ginecolog nu mi-a dat voie (din cauza de contractii - eu tocmai ma luptam cu ele)

Mergi la inceput