Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (43)
Raspunsuri - Pagina 21
michelle1981 spune:
Lintea - nu am mai facut mancare de linte de cativa ani
dar stiu ca o preparam ca pe mancarea de fasole
Uite si www.cristelageorgescu.ro/?p=3521" target="_blank">aici cateva retete.
Mai am o reteta de drob de linte, mie mi-a placut maxim, dar sotului nu, ca era prea aromata. Reteta e preluata de la o cunostinta foarte draga de pe forumul de diete (ganesha
)
Drob de linte – 8 portii:
750 ml supa de legume (preparata in casa sau stil “cub knorr”)
1 ceapa taiata
3 catei de usturoi pisati
5g (o lingurita) chimen
5g (o lingurita) coriandru
2.5g (1/2 lingurita) praf de chilli
200g linte spalata
1 ou
60 ml lapte degresat
Piper, patrunjel verde, marar la alegere, in functie de gusturi
Se gateste ceapa si usturoiul in 150 ml din cei 750 ml de supa pentru 2-3 minute. Se adauga restul de lichid, chimenul, coriandrul, pudra de chilli si lintea. Se fierbe la foc mic 20 de minute si se amesteca din cind in cind. Se ia de pe foc si se scurge.
Se pune amestecul de mai sus intr-un robot de bucatarie, se adauga oul, laptele si verdeata. Se amesteca pina se transforma in pasta (se poate si cu mixerul).
Se transfera totul intr-o tava potrivita pentru cantitatea respectiva si se niveleaza, se acopera si se coace in cuptor la 200 grade C pentru o ora (sau pina se intareste).
Se lasa la racit, se scoata din tava si se taie.
Info pentru o portie:
Calorii: 107
Grasimi: 1g
Saturate: 0g
Colesterol: 27 mg
Sodiu: 400 mg
Carb: 17g
Fibre: 7g
Proteine: 8g
Mami
de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010) si
www.pregnancy-duedate.com/tickers/rinqxxxvmaz2dwoj.png" target="_blank">12+
pufescu spune:
eu nici nu spun sa trecem toti la vegetarianism...spun doar sa fim cat mai informati ce mancam,citit etichete,redus produse animale.
Paula,sunt diferente foarte mari intre ce mancam noi si ce mancau bunicii...ei cresteau aproape tot in curte,fara urma de chimicala,tineau in general posturile si mancau relativ putina carne, bunicul meu a baut prima data cafea cand a ajuns la Bucuresti la facultate(agronomie), abia atunci a vazut un om care luase o data un antibiotic...nu beau apa cu clor,nu inhalau fum de masina,mancau zahar in cantitati nesemnificative,etc.
Plus noi mancam sare iodata, traim cu efectele cernobalului...
Medicina preventiva aproape ca nu exista la noi, eu doar incerc sa ma informez si sa fac ce si cat pot eu de bine pt familia mea...fara sa impun nimanui sa faca ca mine. As vrea sa am o ferma(si niste bani de undeva sa pot sa traiesc =)) ) ca sa fiu sigura ce pun in farfurie,stiu ca mare parte din legumele pe care le iau sunt stropite si parastropite.Ca in multe alte domenii incerc sa aleg raul cel mai mic.
Cat despre dreptul de alegere al copilului,de acord.O sa aleaga sa manance ce vrea el cand o sa inteleaga despre ce e vorba.Pana cand pot sa ii explic si sa priceapa va manaca ce ii dau eu ca parinte care il iubesc mai mult decat pe mine. Pe principiul ca ar trebui sa ii dau orice ca se obisnuieste corpul in cativa ani ar trebui sa-i dau o bere la pranz si dupa sa ii aprind o tigara...Corpul nu se obisnuieste cu orice,corpul se intoxica si apar boli degenerative,cancer,boli autoimune.
Incerc in masura in care pot sa il feresc de ce stiu eu ca nu e bun pt el,nu asta face orice parinte?Fiecare o face in functie de ce stie si de ce crede, si in mod sigur nu exista un adevar universal valabil. Vorbim si noi.
pufescu spune:
noi ne-am schimbat amandoi alimentatia(si pe tati nu l-am fortat,i-am explicat,i-am mai pus un film,i-am mai dat de citit dar pana nu mi-a iesit mancarea buna nu s-a 'convertit') tocmai pt ca nu mi se parea corect sa ii dau lui bubu ceva si noi sa mancam altceva(nici nu cred ca bubu ar fi mancat daca nu ne vedea pe noi). Am schimbat si pt ca mi-e mai simplu sa fac analize detaliate eu si sa vad ce schimbari sunt decat sa chinui copilul.Ne-am luat trimitere la analize foarte detaliate(mai strangem niste bani ca sa ni le permitem) si vreau sa le refacem dupa un an sa vedem daca sunt schimbari in bine sau in rau.
Si postez aici tocmai pt ca nu mi se pare ca se foloseste un ton agresiv ci vorbim ca niste oameni mari :).
eladea2005 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui puiutz_mic Salutare fetele! Dar ce te faci cu legumele si fructele pline de chimicale la care majoritatea dintre noi avem acces? Oricum, sigur sunt mai putin nocive decat, de exemplu, mezelurile. Elena, mami de Raducu cel cumintel 12.08.2010 Sunt Raducu si am implinit 1 AN !!! |
elena, exact despre asta am discutat azi cu terapeuta la care mergem noi...si mi-a recomandat OZONIZATOR/OZONATOR DE APA/AER...eu una vreau sa cumpar, clar...acu strang info despre ele...
poti citi www.filtre-apa-pura.ro/index.php?pag=10&id_produs=196&title_categ=Sterilizarea%20apei%20cu%20ozon&id_categ=43&pag_title=Ozonizator%20de%20apa" target="_blank">aicide ex sau aici
[/quote]
Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)
POZE CU PRINTISORII...
Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...
BLOG DE PICI...