Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (43)
Raspunsuri - Pagina 16
pufescu spune:
ainotna-pediatra noastra a zis pana la 3 ani nu sfecla...dar nu cred ca e o problema majora daca mananca din cand in cand, e asa de imortant sa faca pasiuni dupa legume...Incearca sa ii dai suc de sfecla,amestecat cu apa jumi-juma, e mai usor de digerat decat sfecla si nici nu are acid oxalic ca ramane in pulpa.
Michelle, depinde de samanta dar regula generala e : de seara pana dimineata in apa,dimineata se spala si se schimba apa,seara se spala si se schimba apa. La mung dupa prima dimneata se pun intr-un vas fara apa,acoperit(germineaza mai bine la intuneric), si seara/dimineata se spala(la 12 ore). Se consuma cam in ziua 3-4,cand coltul e la 1cm-1.5cm -arata cam asa http://bunsisanatos.wordpress.com/2009/02/04/germeni-de-fasole-mung/ . La 1.5 cm se spala si se pun la frigider unde tin cateva zile. Se face cantitate mica,prin germinare isi maresc volumul de 3-4 ori!Mie o punga de 500g imi ajunge vreo luna,poate chiar mai mult.
Mai multe detalii despre cum se incoltesc diverse feluri de seminte aici: http://sproutpeople.org/
paula_m spune:
Eu va tot citesc si nu inteleg un lucru...de ce e asa important sa faca pasiuni pt legume? Adica , na, eu ii dau lui Raul legume, chiar daca mie nu-mi plac deloc, ex brocoli, dar mie nu-mi prea plac deloc legumele. Si sunt bine sanatoasa si nu am nimic. Mananc normal, prefer carnea, mananc fructe. La fel il hranesc si pe Raul, doar ca pe el incerc sa-l obisnuiesc si cu legumele. Si ce am obs eu la el, ca face kk cam moale cand mananca predominant legume.
Acum chiar va citesc de mult, si incerc sa inteleg si nu prea pot...ce are carnea pana la urma? Incep sa ma gandesc ca poate eu nu tin cont cat ar tb, de regulile pt o mancare sanatoasa...
. Dar niciodata nu mi-a zis nici un pediatru sa pun accent pe legume...dimpotriva, sa-i dau diversificat , din toate cate putin...
Paula, mamica
Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Am implinit un anisor!!!
poze iarna 2011-2012
carla_2008 spune:
Vai fete nici nu v-am spus ce am patit acum 2 zile, am papat niste prostii,un fel de pate de somon si am facut o intoxicatie de toata frumusetea,nu va poot spune ce senzatii tari m-au invaluit vreo 1 zi jumate,am luat ceva medicamente antigreturi si am dormit 20ore/zi,doar asa mi-am revenit,ca picii i-a luat mami. Noi am venit ieri un pic fara pici la ski la aer curat ca si-au luat ai mei concediu si avem liber pana luni
dar mi-e un dor de ei de nu mai pot,ma tot uit la poze si vad si aici copii mici
Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori:
Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010
Sa-l ajutam pe Vladut
produse la bazar
crispro spune:
Am iesit in seara asta in oras cu nasii, ca maine se reintorc in Spania. Apoi au venit la noi si am stat la povesti pana la 1 noaptea. M-am pus direct langa v sa prind cat mai mult somn. Dar am baut 3 pepsi, un cola si o bere mica. Asa ca pana am asteptat sa/mi vina somnul, a inceput si vlad foielile, vorbitul, calaritul pe mine. La 2 s-a trezit de tot. Si inca e treaz. Vedem la cat isi termina numarul, sa prind ceva somn...
Sa-l ajutam pe Alex
crispro spune:
Fetele, stiu ca cioco e interzisa la copii, pana la varsta de 3 ani. Dar cacao putem sa le dam, intr-un chec de casa?
Apoi: noi inca suntem cu pranz la 13, la ora 17 avem iaurt/ cereale/ mamaliga, iar seara lp. Stiu ca majoritatea dati cina, inainte de culcare. Intrebare:
1. La gustarea de la 16-17 ce le dati? Iaurt, fructe, branzica?
2. Cina cu cat timp inainte de culcare? Aici ce le dati? Cereale/ mamaliga/ budinca de paste/ gris- din astea? Sau si legume???
Ma gandesc sa ii dau si eu asa- am mai incercat, dar nu mai bea lp-ul apoi, ca e satul. Si atunci la MI ce o sa le dati la cina???? Ce mancam noi la cina, adica ceva cu carne???
Sa-l ajutam pe Alex
crispro spune:
Denisa, lasa ca ai nevoie si de un pic de vacanta in 2, un pic de somn in plus, mai putin gatit si schimbat scutece.![]()
Sa-l ajutam pe Alex
crispro spune:
Ioi ce ma enerveaza cand sta atata treaz. I-am dat si lp-ul de dimineata, pe la 3, in speranta ca doarme. L-am leganat si tinut in toate pozitiile-nimic. Si maine chiar nu am cine sa mi-l ia un pic, sa recuperez un pic de somn. Inca nu am prins nicimacar cateva minute de somn :(((
Sa-l ajutam pe Alex
Alice_Elena spune:
Crisu si eu sunt treaza de o ora. S-a trezit printu sa manance dar de nehalit ce e a regurgitat aproape tot ce mancase, asa ca a trebuit sa il schimb de haine si s-a trezit de tot
Sper totusi ca tu ai adormit intre timp 
Mami de
Mara Nicolle (20.08.2010) si
Radu Stefan (27.12.2011)
crispro spune:
Io inca nu... Acum da semne de adormit. Astept sa il pun jos din brate si sa merg la baie, ca fac pe mine! Si apoi somn... Vedem cate ore binevoieste maria sa...
Noapte buna!
Sa-l ajutam pe Alex
Alice_Elena spune:
Noapte buna! Si al meu a adormit da mi-e frica sa il pun jos :)))
Mami de
Mara Nicolle (20.08.2010) si
Radu Stefan (27.12.2011)