Burse de merit scoala generala
Raspunsuri - Pagina 5
crangutalil spune:
Azi am luat bursa de merit a baiatului meu (prima oara cand o ia, clasa a saptea , medie 9,41) si a fost 450 ron pe luna feb. si 257 pe ian.(ca a fost vacanta).Sincer va spun ca am fost socata de suma, mi s-a parut mare, si va spun si de ce:sunt cadru didactic si am colegi cu studii superioare si salarii de 6-7 mil. pe luna.Si un pusti de 13 ani ia 4 mil. juma pe luna?Ca invata bine si e cuminte?Ok, merita recompensat cumva, dar suma mi se pare mare..si erau multi care luau bursa...la el in clasa 7 elevi...erau si de clasa a patra care luau...O alta intrebare care ma roade este:de ce ACUM a luat aceasta bursa?El mereu a avut medie cam la fel si n-a luat niciodata pana acum aceasta bursa.De ce n-a luat in primul semestru?De ce n-a luat anul trecut, acum doi ani?
Nu cumva e tot ceva electoral?
El e foarte incantat, binenteles, isi doreste un telefon performant si eu nu am avut posibilitati sa il iau si era tare dezamagit ca marea majoritate a colegilor lui care au note catastrofale au asa ceva, si el care merita nu... Acum e mandru ca din munca lui si efortul lui si-l poate lua.....Ce sa va mai spun?Ca vad copii care imi spun ca au ultimul racnet de telefon sau aparat foto sau laptop ca n-a ramas corigent la nu stiu ce obiect?Sunt eu defecta sau s-a rasturnat lumea cu capul in jos si scara valorilor e invers?Eu mereu i-am luat ceva ce-si dorea ca sa-l motivez, ca merita...nu ca a deschis gura ca vrea...Eu procedez gresit?Sau parintii care vezi doamne au si-si permit si iau copilului orice numai ca n-a ramas corigent?
Androix spune:
Da, sigur s-a intors lumea cu susul in jos si in plus vin si alegerile.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
LORE33 spune:
Tot in sectorul 6 la Colegiul G Moisil nu se dau burse de merit.Noi am terminat cu 10 sem 1 clasa a 5 a si nu beneficiem de bursa.
grati.ela spune:
Crenguta e ciudat...Ozi are 10 anul trecut si 10 anul asta si a luat bursa 350ron pt lunile sept, oct, noiembrie si decembrie (suma totala!)... In rest, nimic!
claujro spune:
Eu stiu ca nu se dau burse pentru clasele de inceput: clasa I, a V-a si a IX-a.
Clasa a IV-a
madyrizi spune:
crangutalil, ordinul cu burse de merit, studiu si performanta pentru ginmnaziu este recent adoptata, prin octombrie parca. deja a aparut o noua varianta prin martie. deci de aceea copilul tau nu a luat bursa pana acum.
lore33, clasele de inceput nu primesc bursa pe semestrul I decat daca au avut in anul precedent rezultate deosebite la olimpiade. pentru semestrul al II-lea primesc bursa pentru rezultatele din semestrul I.
copilul meu nu a primit nici o bursa, tot in sectorul 6... si merita. avand in vedere ca s-a schimbat legea, probabil ca nici nu va mai primi.
claujro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui madyrizi copilul meu nu a primit nici o bursa, tot in sectorul 6... si merita. avand in vedere ca s-a schimbat legea, probabil ca nici nu va mai primi. |
De exemplu, Lovinescu imparte bursele intr-o singura zi, pe 11 aprilie. La noi s-au dat in saptamana 2-6 aprilie. Intreaba la scoala, banii au fost dati deja scolilor.
Clasa a IV-a
miri2007 spune:
In primul rand vreau sa felicit copii si parintii pentru care este relevant acest subiect.
Al meu pici e inca la gradi, insa am intrat sa citesc de dragul vremurilor de demult cand luam si eu bursa...in facultate se dadea pe vremea noastra. Parca era si la liceu dar nu am luat (desi am avut mereu peste 9,50).
Bursele ar trebui intr-adevar sa recompenseze performanta. Compratia cu salariile profesorilor este mai mult decat pertinenta, dar nu isi are locul aici. Copii care fac performanta nu au nici o vina pentru salariiile dascalilor. Daca ei nu ar primi burse consistente salariile tot nu ar creste...
Iar pentru parintii care isi incurajeaza copii sa fie altfel (adica sa invete si sa aiba respect pentru carte si pentru cei de la catedra), procesele de constiinta nu isi au locul. Nu gresiti cu nimic. Si eu am avut astfel de parinti. Simpli si far facultate. Insa m-au incurjat si am stiut mereu ca, chiar daca performanta imi era recompensata intr-un anume fel, nu invatam pentru banii sau pentru recompensa. Invatam pentru mai tarziu, pentru viata mea. Recompensa aceea o luam ca pe un cadou meritat pe care cel de sus aranja cumva lucrurile ca sa-l primesc eu pentru a ma putea bucura si eu de "lucrurile" la moda.
La mine aceste explicatii au functionat si amintirea lor o pretuiesc si acum.