TEMERI INAINTE DE NASTERE
Raspunsuri - Pagina 3
eumada spune:
Isla si eu am fost ingrozita.As fi vrut sa casc gura si sa nasc.Am intrat ingrozita in spital...eram pur si simplu ingrozita..am vazut femeile din camera de nasteri..cum vorbeau urat cu ele si cum urlau de durere..m-a ingrozit si mai tare.Din cauza greutatii mele uriase,naturala nici nu intra in discutie,plus ca mi-e frica de durere si de umilinta pe care am vazut acolo ca o indura celelalte femei.Ii vorbeau urat uneia doctorii"screme-te ca o vaca"asa a jignit-o unul din doctori pe o tanara frumoasa si finuta....asistent universitar.Cat am asteptat sa se elibereze sala de operatii am trecut prin chinurile groazei..eu nu am avut niciodata nici macar o taietura la un deget...
Ingrozita am intrat in sla de operatii,ingrozita m-am urcat pe masa....
Din cauza adrenalinei generate de frica imensa nu au tinut calmantele.....numai ca mi-au bagat niste ...calmante foarte puternice..asta o ora a durat,dupa o ora vroiam sa plec sa-mi vad copilul.....de refacut m-am refacut repede,o zi mai tz stateam cocotata pe gardul maternitatii....
E normal sa-ti fie frica, e uman si nu te condamna nimeni.Dar trece si cand iti vei lua minunea in brate vei uita tot.Tot,la auzul unui"oaaaaa"...scos dintr-o gurita mica si rosie....
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
ramonaolah spune:
Multumesc mult Isla de incurajari si iti doresc si tie sa treci cat mai repede si usor peste nastere. Legat de cum o sa nasc am ajuns la concluzia ca incerc normal sa vedem cum va fi. Am ajuns la alegerea asta in urma analizarii cu sotul atat a avantajelor cat si a dezavantajelor pe care le are atat nasterea normala cat si cezariana atat pt mine cat si pt bebe...si concluzia a fost ca normal e cu mai multe avantaje si atunci "ma sacrific" pe mine pt binele bebelusului...sa vedem acum cum va fi, daca voi suporta etc. In cazul tau la prima nastere cum au fost durerile? Cu ce le poti asemena? Am inteles ca tu vei naste in Anglia...parerea mea e sa stai linistita ca macar dupa mine esti mai in siguranta decat in tara, acolo din cate stiu epidurala e inclusa si face minuri de cele mai multe ori. Tare mi-as dori daca ai putea sa imi spui cum a fost la tine prima nastere cu cat mai multe detalii ca macar mi-as mai face o parere...daca nu aici macar printr-un mesaj privat sa nu vada toata lumea. Iti multumesc mult de incurajari si iti doresc si tie sa trecu cu bine peste nastere si sa ai un bebe sanatos tun.\
maruscha80 spune:
Ramona, am citit postarile tale si iti doresc multa bafta. Daca dpdv clinic esti sanatoasa, bebe e angajat corect si nu-s probleme e f ok sa nasti natural.
Eu am nascut cu cezariana si la 1 luna dupa nastere imi dezapezeam masina, deci nu e refacerea asa de grea...mi-a fost greu prima zi dupa terapia intensiva cand simteam efectiv ca ma rup in 2 si ca nu o sa ma pot scula singura din pat niciodata...dupa aceea insa zi de zi m-am simtit din ce in ce mai bine...aseara am facut 10 abdomene cu incuviintarea doctorului si o sa continui sa fac exercitii fizice sa scap de burtica :). Puteam incepe chiar mai devreme gimnastica insa am avut eu asa o retinere, sau poate lene nici eu nu mai stiu ...
Ascultand atatea marturii ale femeilor care au nascut indiferent de metoda, am ajuns la concluzia ca nicio nastere nu e usoara, toate tipurile au riscuri (stiu de un caz in care copil a avut picioarele rupte din cauza nasterii naturale, travaliu prea lung, complicatii..), e important insa sa ai un medic bun care sa iti faca recomandarea potrivita tie si nu ce prefera el in general.
Nu vreau sa supar pe nimeni, insa pana la urma nu conteaza cum nasti, conteaza ca bebe sa fie ok. la mine asta a contat, eu nu am fost prin spitale niciodata, am avut o singura interventie la nas pe la 14 ani...asa ca ideea de a-mi fi taiat uterul ma soca...pana la urma insa totul se reface. Insa si la naturala te pot taia jos, poti ramane cu incotinenta urinara si alte minuni..
Ca o concluzie, atunci cand femeia alege cezariana fara sa aiba neaparat motive medicale, o face din teama de necunoscut si din neincrederea in raspunsul corpului ei ... de durere oricum ai parte in ambele variante.
Bafta multa !
mamica de Rares Daniel, vajnic baietel nascut in 14.12.11
ramonaolah spune:
Multumesc mult maruscha80 pt sfaturile tale. bebele este angajat cu capul in jos si din punct de vedere al ecografiilor si al medicului intradevar ar fi recomandat sa se nasca pe cale naturala. Eu sincer ma gandeam la cezariana si aveam un fix cu asta din cauza fricii pt ca asa cum spui si tu nu am de unde stii cum reactioneaza corpul meu si cum sunt durerile. In urma discutiei cu medicul dandu=ne mai multe detalii am ajuns si noi la concluzia ca cel mai bine este sa merg sa nasc normal si sa ma las pe mana medicului care mi-a urmarit sarcina de la 5 saptamani si el stie cel mai bine ce sa faca si cum sa reactioneze in caz de apar probleme. Pe zi ce trece imi e frica si constientizez ca pana la momentul nasterii zilele imi sunt numarate maine avand 38 de saptamani dar sper sa fie bine....dupa nastere o sa revin cu povestea nasterii sa vedeti cum a fost experienta noua pt mine :). Iti multumesc inca o data de sfat.