TEMERI INAINTE DE NASTERE

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Doamne, Meg, ce ma bucur sa te citesc si sa vad ca mai ai putin si vei avea si o printesa mica! Ce a trecut timpul si ce s-au schimbat lucrurile!
Iti diresc sarcina usoara si fara spaime pana la sfarsit, nastere usoara ca un fulg si o fetita sanatoasa si macacioasa!
Va pup cu mare drag

Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008) ,
Filmulete
La Mare - sept '09
Poze din Egipt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Isla spune:

Multumesc cristinuk si lavi. Ma intorc cu povesti...englezesti, dupa cum spuneam totul e diferit aici, dar ce inseamna diferit o sa vad, acum stiu doar cateva povesti.

Cu bine

I

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

Laura, nu-mi vine sa cred ca ma mai tine minte lumea pe forum dupa atatia ani de pauza! Te imbratisez cu mare, mare drag si multumesc de incurajari!

meg,dematei(9.02.2007) si cu 33+

"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaolah spune:

Buna fetelor, ma numesc Ramona si sunt insarcinata in 35 de saptamani. Vreau si eu sa ma alatur voua deoarece si eu sunt la prima mea sarcina din viata si mi-e o frica de mor...atat de frica incat daca as da timpul inapoi simt ca nu as mai avea curaj sa imi doresc un bebe. Pana acum 3 zile gandeam ca voi naste sigur prin cezariana pt ca vorbisem cu medicul meu si de frica mea accepta varianta asta dar mi-a expus riscurile si ce inseamna recuperarea cand am fost saptamana asta la ecografie si cu o voce inceata mi-a spus ca pt bebe ar fi mai bine sa se nasca normal...ei de atunci m- a pus rau pe ganduri. Tin sa zic ca nici de cezariana nu eram asa incantata pt ca nu am avut in viata mea nici cea mai banala operatie sau ruptura ceva dar parca alegeam varianta mai putin dureroasa (adica scapam de travaliu care habar nu am cum este si cat va dura) si plus ca scapam de lucrurile mai putin placute care se vad in toata splendoarea la nasterea normala. Doctorul meu este barbat si este tanar (38 de ani) si mi-a subliniat ca de partea intima si lichide etc care se intampla sa nu imi fie jena pt ca el vede altfel lucrurile pt el fiind cat se poate de normale. Tin sa spun ca dupa ultimul control m-a dat peste cap total si nu mai stiu cum sa nasc...prin cezariana bebe e scos programat si sufera un soc cand iese din uter iar normal sincer de frica am impresia ca nu voi putea face fata durerilor si nu voi fi capabila sa nasc iar de aici apar si alte ganduri negre...Mitza am vazut ca tu sciai ca esti in saptamana 38...ai nascut intre timp? Fetelor vreuna din voi as avea si eu nevoie de sfaturi mai ales daca ati mai trecut printr-o nastere. Recunosc ca de obicei nu sunt o persona africoasa dar pt mine nasterea a fost intotdeuna o frica aparte (de mica ma gandeam cu groaza ca la un moment dat fiind parte feminina voi trece prin asta), in general zic eu ca suport durerea destul de bine sau cel putin mai bine decat alte personae cu toate ca si la mine se lasa cu strans pumnul cat pot sau scunul sau lacrimi de durere dar inghit in sec si accept situatia...dar de data asta chiar sunt speriata rau...Va rog cat mai multe pareri si sfaturi oricare ar fi ele ca mi-ar fi de mare ajutor. Va multumesc mult si va doresc si voua nastere usoara si sa fie bine pana la capat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns costyhunny spune:

buna la toate fetele!!!!eu sunt deja mamica de un baietel minunat in varsta de 10 luni si jumatate....sa revin la subiect eu va incurajez pe toate cum am mai facut-o si la alt subiect sa nasteti natural din 2 motive:1)refacerea este muuuult mai repede si 2)este o senzatie minunata si de nedescris..(nimik de zis daca sunt probleme si este necesara cezariana)..
Eu cand eram insarcinata si ajunsesem aproape la final dupa toate cate s-au petrecut pe toata perioada..vreau sa va zic ca daca se putea as fi vrut sa nu mai am burta imensa si sa nu mai vreau nici un bebe din cauza ca imi era ffffff frica de nastere nu ma vedeam in stare sa nasc....
Intr-un final am nascut la 38de sapt.natural si cu un travalui de 9 ore si dupa cateva zile de la nastere as mai fi vrut sa nasc inca 10 copii cu acelasi travaliu lung si dureros.....ceea ce si in ziua de azi abia astept sa mai raman insarcinata(peste 2-3ani)si sa nasc iarasi...
Asa ca acum eu va zic sa fiti curajoase si sa nu va mai temeti de nimik ca oricum stiti vb.aia "de ce tie frica de aia nu scapi"....bucurati-va ca aveti sansa sa aduce-ti niste bebei minunati pe lume carora le trebuie niste mamici curajoase.
va pupacesc si sarcini usoare tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaolah spune:

Multumim mult de incurajari mami de Eduard gabriel...am citit poveste nasterii bebelusului vostru ...sa va traiasca si sa creasca mare si sanatos. Am vazut ca scrie ca esti din Brasov si vream sa te intreb daca ai nascut in maternitatea din Brasov ca si eu tot acolo voi naste. Eu sunt ingrozita de travaliu pt ca nu stiu cum sunt durerile si de momentul cand iese bebe propriuzis ca nu realizez ce durere trebuie sa ai cand dintr-un vagin mic iese ditamai capul...asta ma ingrozeste foarte tare. Cred ca a fost un calvar sa stai in travaliu de la 9 dimineata si sa nasti abia la 17.16 bebele...cum ai suportat? Scuze daca te supara intrebarile mele si sper sa nu fie prea indiscrete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

cu o epidurala bine facuta nu simti nimic nici o durere ai controlul si poti sa impingi
nastere usoara

Mergi la inceput

RAMONAOLAH--da sunt din BRASOV dar nu sunt in tara,sunt in ITALIA...nu ma supara deloc intrebarile tale/voastre daca pot sa va ajut eu va raspund cu mare mare drag.....nu trebuie sa fi speriata pt.ca acel "vagin" se dilateaza si el datorita contractiilor....travaliul meu pot doar sa zic ca in momentele alea am luat cred ca toti "sfintii"la rand nu neaparat de dureri dar mai mult pt.ca nu aveam dilatatie si totul mergea fffff incet din cauza ca bebele meu a fost cam puturos(vroia sa mai sta la caldurica)dar ma repet as mai naste inca de 10 ori cu acelasi travaliul sau mai mult pt.ca stiu ca durerile sunt doar pe moment pana ce a iesit bebele dupaia a fost tareeee bineeeeeee!!
Asa ca nu va mai faceti ganduri de pe acuma(stiu ca nu se poate dar incerc si eu)si traiti momente de pana acum caci dupa ce va veni bebele o sa se schimbe toata viata(pt.cele care sunt la prima nastere)si greul o sa vina dupaia nu NASTEREA....
va pupik

Mergi la inceput

era sa uit daca va ajuta cu ceva:cine are sau a avut vreodata vreo colica renala dinaia sanatoasa sa stie ca durerile nasteri si nasterea in sine sunt floare la ureche fata de o colica renala sanatoasa...
eu va spun asta avand pb.cu rinichii si implicit si colici renale(din cauza carora am avut cateva pb.cu alatatul dupa nastere)si cand mi-a zis si mie o babuta ca e mai usor sa nasti decat sa ai o colica renala am zis ca baba e nebuna si nu stie ce vb...insa a avut dreptate...
pa pa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Isla spune:

Buna Ramona.
Chiar daca eu sunt cea care am initiat aceasta discutie , chiar daca inca ma confrunt si eu cu ganduri nu prea placute si temeri (inca nu am nascut...ufff....), tot eu iti voi spune ca desi am mai trecut printr-o nastere normala nu as alege cezariana. Durerile nasterii se uita instant cum ti-ai vazut bebelusul, cezariana te chinuie mult dupa...
Costy are mare dreptate cu colica renala, e o experienta muuult mai dureroasa ca sa nu mai vorbim de faptul ca la final nu ti in brate o mandrete de copilas, ci doar se elimina o nenorocita de pietricica.
Nu e un paradox ca pe de o parte am temerile mele si pe de alta parte Te sfatuiesc sa nasti normal, pentru ca si o operatie implica o doza de risc si nu cred ca ai fi mai linistita daca ai alege varianta cezariana

E doar o parere, un sfat, pana la urma tu impreuna cu medicul hotarati cum e mai bine pentru tine
Eu iti doresc nastere usoara si un copilas sanatos

Mergi la inceput