Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***389***
Raspunsuri - Pagina 3
Gianina34 spune:
inapreda - vin eu cu paharul la vinul tau (ca tocmai ce am terminat de mancat o shaorma
, asa ca merge perfect)
Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 2 anisori si 9 luni
inapreda spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Gianina34 inapreda - vin eu cu paharul la vinul tau (ca tocmai ce am terminat de mancat o shaorma Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009 avem 2 anisori si 9 luni |
Hai noroc!

Bianca2503 spune:
Neata,
Eu sunt prinsa cu cele 7 job-uri ale mele. am multe de facut si de implementat si nu prea mai am timp de scris. Mai arunc un ochi la citit din cand in cand.
Aveam de zis mai multe legat de Zepter, Avon si alte retele si oportunitati. dar nu am timp si oricum nu e cine stie ce vroiam sa zic.
Ma bucur pentru kilele pierdute de fetele noastre.
ma bucur ca Pisigri e acasa.
Pup gasca
anca_nicolae spune:
Buna fetele,
ma bucur ca pisigri si novus au trecut cu bine momentul.
Asteptam si pe ramona
FOARTE TARE sunt multumita ca am vazut-o, iarasi, la "fatza", pe simplisor. Sa citesti te rog din urma, cred ca pe la cap 387, 388, sa raspunzi si TU la niste teme. 
Ina si MLM
Unele fete deja ti-au scris despre DIFERENTA intre produse si afacerist.
Unele produse sunt ok si probabil nu foarte scumpe, raportand la calitatea promisa [precum si originea ingredientelor, naturale etc].
Insa, parerea mea [nefavorabila] legata de MLM are 3 aspecte:
1. "moralitatea" banilor castigati: o persoana x castiga bani doar pt faptul ca persoana y [din subretea] a vandut persoanei z. Una este sa castigi bani la loto [desi eu nici acolo nu joc vreodata, insa nu ma deranjeaza sistemul] si alta este sa castigi prin "trafic de influenta amestecata in prietenie". Majoritatea "cunoscutilor" pe care ar trebui sa-i racolam sunt din jurul nostru, si, cerandu-le sa intre in afacere, e ca si cum le-am zice: uite, te iubesc ca prieten, dar parca te-as iubi si mai mult daca as putea si castiga bani de pe urma ta. Una este sa castigi un profit in urma unei implicari [la calitatea produsului, la transport, etc] si alta este sa castigi bani doar pt ca dai telefoane si pui si pe "prietenii" tai sa dea telefoane la nesfarsit.
2. viabilitatea a la long: afacerile mlm se bazeaza pe mitul "lumea e mare si subreteaua ta se va putea dezvolta mai mult, tot mai mult, si mai mult, etc". Dar, aceasta chestie e destul de nerealista, pt ca una este sa "numeri" populatia neinclusa inca in afacere si alta este sa privesti la nivelul social si material al acestei populatii. Ori a intra in astfel de afaceri presupune un nivel social cel putin de mijloc, ori, majoritara este populatia cu nivel aproape de mediu si sub mediu. Imbogatirea este fff departe, si nu cred ca este sanatos psihic sa te bazezi pe o astfel de imbogatire. aaa, cine e pensionar, nu are nepoti de crescut, nu are decat sa se plimbe la intalniri din astea, dar ponderea mare a populatiei, adica noi, "simpli angajati", nu cred ca pe vanzari si re-vanzari ar trebui sa ne focusam viata si putinul timp liber. Asa ca, majoritatea care intra in mlm au poate un boom la inceput, dupa care se cam epuizeaza grupul cunoscutilor ce ar putea intra in afacere...
3. Daca produsele lor sunt bune, si naturale, si eco, si bio, si cum or mai fi, de ce nu sunt preluate la nivelul fiecarei tari si sa fie vandute in magazine, pentru interesul intregii populatii? Pentru ca profitul unora ar disparea peste nopate. Asa ca, tot "binele " pe care ti-l prezinta orice vanzator mlm, ca uite, o sa speli doar cu detergent natural, o sa ai doar cosmetice bio, nu se rexzuma DECAT la profitul personal al acelui vanzator. Atat. Daca produsele ar fi in magazine, ar fi mult mai corecta abordarea fata de oameni.
4. Insasi notiunea de "imbogatire via diamante" duce la deterioarea calitatii vietii interioare. Ca om, ajungi sa PIERZI simplitatea unor plimbari, timpul liber, cititul unor romane de literatura, prieteni, ajungi sa stai tot timpul sa CALCULEZI cati oameni mai trebuie racolati ca sa faci nu stiu ce procente pana la sfarsitul lunii etc... Devii un sclav. Sclavul propriei obsesii de imbogatire.
E ok pt orice om sa doreasca un nivel material bun, dar nu cu orice pret. Si Scarlet o'hara [especially pt inapreda :)] voia sa iasa din saracie, sa o duca mai bine, dar a facut o afacere proprie, corecta, cu implicare directa. Intra-devar, ea era deja diamant la mlm, insa la mlm de barbati [:))]
Eu nu te sfatuiesc ina sa intrii in mlm. Chiar te rog sa nu intrii. Vei pierde mult din sufletul tau destul de vistaor. Calatoriile alea minunate, chiar de se vor intampla, dureaza niste zile. Pana la ele insa, vor fi niste ani pierduti in calcule, pierderea libertatii interioare, sacrificarea timpului liber de langa Ian pt a alerga sa racolezi pe altii, iar si iar pe altii.. etc.
E ok daca ai avut din nou un timp de dialog cu acea vero, insa, nu amesteca bucuria acestei regasiri cu implicarea in mlm.
Te rog.
Cu drag,
anca
.
edit: sunt de groaza cu ghilimelele langa paranteza dreapta... am corectat.
Poze cu noi
Veronica-Elena 14 ani,
Tudor-Iulian 11 ani,
Robert-Adrian 2 anisori 
inapreda spune:
Anca, NU imi doresc sa intru in MLM. Intrebarile mele si raspunsurile voastre au fost "doar" ca sa o inteleg pe "saraca fata bogata", adica, Vero, prietena mea. Pentru ca mi-e greu sa intelg cum o persoana ca ea -asa cum o stiu eu- licentiata in Psihologie nu a citit "Psihologia maselor", de ex. Sau "Fericirea ca obligatie".
Cum a devenit dintr-un "diamant" -dupa exigentele mele- un (is ma doare sa scriu asta)...gunoi care respira
(conform acelorasi exigente). 
Ca mi-am amintit: Eu AS PUTEA sa fiu vinzator -si inca unul bun
- dar NU VREAU. Nu-mi doresc. Nu ma reprezinta, desi am o placere de-a dreptul morbida sa vad cum...imbirlig ![]()
Mi-ar placea sa fac voluntariat cu copii in Coasta de Fildes.
Mi-ar fi placut sa fiu actrita.
Mi-ar placea sa fiu...politician
sau...avocat ![]()
Mi-ar placea sa fac "kestii" cu grupuri mici de copii.
Nu as putea veci sa lucrez in Indistria Pompelor Funebre; nici medic nu as putea fi; contabil nu (dar sint in anul 1 la Finante-Banci
); secretara, nu; subaltern nu ![]()
![]()
![]()
inapreda spune:
A, si inca ceva; si eu sint consumatoare de MLM-uri si nu am spus ca nu ar vea produse bune; chiar de la Amway am o "furnizoare" care ma ia prin invaluire -crede ea!- si avem o relatie, relativ, ok.
Cind "ataci", o poti face in 2 feluri:
-ca haiducii la drumul mare, cu surle si trimbite - ceea ce iti da cel putin ragazul sa te dezmeticesti
-ca piratii ce stau ascunsi dupa o stinca luni de zile si t-o coc cind ti-e lumea mai draga.
No, furnizoarea mea face parte din a 2-a categorie (cu regret, spun ca si eu tot acestei categorii m-am afiliat
)si pentru asta ma intilnesc cu ea si la cafea; ba am fost sa luam incaltari impreuna. ![]()
anca_nicolae spune:
Legat de meserii... cand eram mica, mi-am zis meru meru meru ca niciodata, oricat de saraca as fi, nu m-as face controlor ITB [RATB]. Azi, cand ma uit la niste biete tanti care sunt controloare, imi dau seama ca altceva nu au gasit, si, cumva, bine ca macar au ceva de lucru, mai mult, ma gandesc ca poate totusi s-or indesi masinile daca oamenii taxeaza mai des... asa ca nu mai urasc controlorii, dar tot ma bucur cand, intre abonamnete, mai calatoresc fara "belet".
Legat de sange, nu am nici o problema, din contra, mi-am dorit sa dau la medicina si doar pt sectia chirurgie, de fapt, teoretic, ceva talent aveam, de cate ori se loveau colegi si aveau rani deschise, oricat ii durea, aveam placere [si simt al datoriei indeplinite] sa le desfac marginile ranii, cat mai adanc [sa si provesc straturile de derma, ca la copacul sectionat], sa pun saliva de a mea [pt ca eu, medical, am diagnosticul de imunitate agresiva, deci saliva mea e ca aia de caini :)))] apoi sa "lipesc" marginile ranii, sa pun deasupra coaja de paine [cat mai uscata] pt coagulare, leg cu ceva deasupra si, multumita de mine zic: acum gata, in max cateva min se opreste sangerearea, si nici nu o sa faci infectie ca ai saliva de la mine. Nu ma impiedica deloc vaietele si durerile acelor "pacienti". Deloc. Am sange rece si imi place sa "repar". Nu am dat la medicina dintr-un singur motiv: parintii imi spuneau ca, fiind pe timpul lui ceasuescu, nu voi avea nici o sans asa fiu medic in bucuresti, decat dupa 40 de ani, pt ca ei sunt ingineri si nu au nici o pila in domeniu... pe atunci, repartitia era "sfanta" si peste 80% era in cine stie ce sat... Asa ca am dat la poli. Totusi, in prezent, cred ca adevaratul meu talent medical este in diagnosticare, cred ca am pus diagnostic corect [si diagnostic subtil, unexpected, nu banal] in n, n, n cazuri la oamenii din jurul meu, inainte sa mearga la medic. Si dupa ce mergeau la medic ziceau: baiii, nu pot sa cred... mai bine nu mai dadeam banii, te credeam pe tine, ai zis totul perfect... Eii, nu pot sa imi iau asa raspundere, dar sa indrum corect pot, in multe cazuri, nu in toate, mai mult am talent spre probleme interne, focusate pe organe, functionarea si backup-ul lor.
Asa ca, la meserii nedorite ramane partea cu pompe funebre, acolo e intra-adevar, groaznic, trebuie MARE detasare si acceptare a vietii asa cum e ea... Si cand te gandesti ce "multumiti" beau si mananca groparii pe marginea mormantului, dupa ce si-au terminat "treaba"...
O alta meserie nedorita este cea legata de conatbilitate/resurse umane, pt ca ar trebui sa fiu la curent cu toate schimbarile din lege, ba declaratia 112, ba declaratia xxx, ba revisal-ul, nu, nu pot sa stau sa citesc hotarari, decrete si legi.
In schimb, meserie dorita ar fi fost actrita [ina :)]. De fapt, cum zice cantecul: "am vrut sa fiu artista.. pe cand aveam 2 ani...". INCA ma bate gandul, daaaar am problema cu examenul de admitere, trebuie sa citesc din shakespeare... si parca si ceva istorie, nu mai retin, m-am uitat pe site acum vreo 2 veri... daca as putea s ama vad deja in anul 1, ar fi perfect.
Evident, profa pot fi oricand, oriunde, la cerere sau autoimpusa
.
Un alt vis al meu este sa devin instructor de fotbal la echipa [masculina] U. Craiova [eu iubesc sportul, insa nu imi place fotbalul feminin, pt fete aleg volei, inot, bataile, karatele, etc, dar nu fotbalul]
Si, nu in ultimul rand, vreau sa candidez la primarie. Macar la sector
.
Asta, evident, dupa ce voi reusi sa termin cu succes studiul meu [in stadiu incipient] despre un posibil tratament al afectiunilor precanceroase si poate canceroase ale colonului [stiti ca eu am boala rectocolita hemoragica ulceroasa si in 2010 am avut o mare revelatie, de aceea vreu sa gasesc si suportul stiintific]. Sper sa reusesc treaba asta cu arabul, sa vedem.
Bine.. idei am multe, visez sa fac si o ferma bio, si un mare complex pt oameni [un amalgam de camere pt diverse activitati, in care oamenii sa gaseasca fericirea sau regasirea de sine]. Desigur, gratuit.
Eee, vise taica, vise. Mai stii?
Poze cu noi
Veronica-Elena 14 ani,
Tudor-Iulian 11 ani,
Robert-Adrian 2 anisori 
pisigri spune:
Eu nu as merge asa de departe cu presupunerile despre cei implicati in MLM-uri. Adica poate aia care traiesc numai din asta, or fi asa cum spuneti voi, si-or fi racolind prieteni NUMAI ca sa isi sporeasca reteaua etc (desi si asta mi se pare o exagerare, o data pentru ca nu poti suporta un fals prieten la nesfirsit si a doua pentru ca degeaba racolezi orice sufla in jurul tau, daca oamenii aia nu se pricep/nu sunt interesati sa vinda la rindul lor).
Dar exista multi oameni care MLM-esc
(ca sa nu scriu altfel :))) de dragul unui profit mult prea mic, eu stiu o multime de tipe care lucreaza pt Avon si Oriflame de exemplu, care imi imping sub nas cite un catalog o data la 3 luni, de la care imi mai comand uneori cite un ruj/dermatograf/rimel/alt kktzish de-asta (si am impresia ca ma bag in seama si am grija si de mine :))), dar care nu fac asta atit pentru BANII pe care i-ar obtine din vinzari, cit pentru alte mici beneficii, tot din ciclul "obiecte de ingrijire" care sunt la diferite oferte pentru ei, pentru ca sunt distribuitori si plaseaza in ultimele N luni o comanda de minim 100+ lei.
MLM-isti de-astia turbati, care sa traiasca din asa ceva, eu nu am avut ocazia sa cunosc. Si nici nu cred ca ar reusi sa ma imbirlige pe mine cu ceva prostii :)))) ca io-s cam sceptica si la teleshoppinguri...
http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
denisamada spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui inapreda Denisa, esti suparata pe noi? De cite ori te vad pe feisbuc, sper ca intri si la noi ![]() |
Desfa-desfa! Ieri mi-ar fi trebuit, ca am avut o revelatzie nashpa... azi imi revin (dupa revelatie). Si tot azi a revenit si netul! Am mai avut un meci cu rds-ul. Pacat de ei, ca sunt sigura ca undeva sunt unii care kiar stiu ce fac, pt ca merge super-bine in majoritatea timpului, dar cand pica....
e rasul-plansul cu ei...Am mai bagat si aici cate un oki de la spital, dar cum tot alerg in urma plutonului nu am mai facut comentarii.
Denisa-Madalina
fericita de
Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute