Atitudinea pozitiva

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

mihaela_s, da, au mai fost cateva, nu mai stiu cate, 3-4...

Punctul de plecare a fost inceputul lui 2011, cand ceea ce fac eu - traduceri - nu s-a mai cautat. M-a "lovit" rau chestia respectiva, da' mai multe nu mai zic, ca am zis destule la subiectele cu pricina. Si am primit si ghionturi si suturi, unele chiar dure, dar si sfaturi.

Nu pot sa neg ca am devenit mult mai negativista decat eram inainte de nasterea Dariei. Am niste rani pe suflet, nevindecate, si de aia. Plus ce am spus mai sus...

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Happy_in_TO

Selene draga, abundenta si ea vine dinauntru... Acum e treaba ta cum vezi frigiderul: jumatate plin sau jumatate gol!

live and let live

Hai ca m-ai facut sa rad...

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Selene draga, abundenta si ea vine dinauntru... Acum e treaba ta cum vezi frigiderul: jumatate plin sau jumatate gol!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Citat:

live and let live

Hai ca m-ai facut sa rad...

Lucrusoare de vanzare...

sa stii ca are dreptate.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Poti sa iti schimbi felul de a gindi in felul asta: cit de binecuvintata sint ca am un sot minunat care se joaca cu fetita in zapada! Am o fetita sanatoasa si vesela care are parintii amindoi linga ea! Am fost la market dar nu am putut lua ce am vrut, dar am mers in alta parte si am reusit sa fac aprovizionarea! Am mincare in firdgider si pot pune pe masa o cina sanatoasa pentru familia mea frumoasa! Apoi pot sta la un ceai cu sotul meu si putem vorbi de una, de alta, impreuna!

Ai numai lucruri pozitive! Spunind "multumesc" pentru ceea ce ai, deschizi automat o poarta a binecuvintarilor viitoare! Fiind nemultumita automat inchizi poarta abundentei. Alegi sa vezi gaura, lipsa, saracia si vei avea parte de ceea ce alegi sa constientizezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:

mihaela_s, da, au mai fost cateva, nu mai stiu cate, 3-4...

Punctul de plecare a fost inceputul lui 2011, cand ceea ce fac eu - traduceri - nu s-a mai cautat. M-a "lovit" rau chestia respectiva, da' mai multe nu mai zic, ca am zis destule la subiectele cu pricina. Si am primit si ghionturi si suturi, unele chiar dure, dar si sfaturi.

Nu pot sa neg ca am devenit mult mai negativista decat eram inainte de nasterea Dariei. Am niste rani pe suflet, nevindecate, si de aia. Plus ce am spus mai sus...

Lucrusoare de vanzare...

si sotul meu in 2007 s-a accidentat la munca. meseria care o practica de aprox 20 de ani s-a dus, la fel si banii frumosi care ii facea.
au fost timpuri grele si pt noi dar tot acel "rau" a fost spre bine. a putut sa stea acasa 3 ani cu noi, sa se bucure de copilul nostru, sa il vada crescand.
iar anul trecut Dumenzeu i-a dat un job la care nici nu visa.

in tot timpul asta noi ne-am spus si acum s-a adeverit tca tot raul a fost spre bine...Dumenzeu a stiut ce a facut atunci si avea un plan pt noi. Doar ca ne-a trebuit sa invatam sa avem rabdare, sa apreciem multe lucruri care atunci le luam in usurinta...etc...etc.

dar iti trebuie faith sa intelegi asta. din pacate daca nu ai...in cele mai multe cazuri o sa vezi mereu paharul gol, ghionturi, suturi...

michelle

Mergi la inceput

Citat:

Poti sa iti schimbi felul de a gindi in felul asta: cit de binecuvintata sint ca am un sot minunat care se joaca cu fetita in zapada! Am o fetita sanatoasa si vesela care are parintii amindoi linga ea! Am fost la market dar nu am putut lua ce am vrut, dar am mers in alta parte si am reusit sa fac aprovizionarea! Am mincare in firdgider si pot pune pe masa o cina sanatoasa pentru familia mea frumoasa! Apoi pot sta la un ceai cu sotul meu si putem vorbi de una, de alta, impreuna!

Ai numai lucruri pozitive! Spunind "multumesc" pentru ceea ce ai, deschizi automat o poarta a binecuvintarilor viitoare! Fiind nemultumita automat inchizi poarta abundentei. Alegi sa vezi gaura, lipsa, saracia si vei avea parte de ceea ce alegi sa constientizezi.

live and let live

Apoi cam asa am si facut. Am zis: "hai sa gandesc ca michelle".

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa
dar iti trebuie faith sa intelegi asta. din pacate daca nu ai...in cele mai multe cazuri o sa vezi mereu paharul gol, ghionturi, suturi...

michelle

Nu am. Nu stiu ce inseamna "sa ma las in mainile lui Dumnezeu, ca El le aranjeaza pe toate". Nu am fost educata asa.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Ce va rog: sa mai povestiti despre voi, "facand abstractie" de mine.

michelle, cum v-ati descurcat, financiar vorbind, in perioada in care sotul tau nu a lucrat?

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:

NU e lista MEA de nemultumiri. E doar o lista.
Nu mai raportati totul la mine, cum ca, daca eu am deschis subiectul, toate ma vizeaza exclusiv pe mine.
Am spus, subiectul nu e doar pentru mine.

Am remarcat si eu asta - lumea are tendinta de a da sfaturi punctuale - Selena fa gargara, gandeste pozitiv, respira adanc, da cu aghiazma, dormi mult, fa gimnastica, stai intr-un picior si repeta insistent ca esti pe doua picioare, relaxeaza-te ...etc.
Dupa cum spune, nu cred ca asta urmarea - eu am inteles ca vroia sa afle cum isi pastreaza lumea in general atitudinea pozitiva si marturisesc ca si pe mine ma intereseaza asta - poate ne mai insiram unii de la altii.

eu cred ca nu exista o "reteta" universala, seamana mai mult cu regimul de slabit, unele sunt slabe bat de la mama natura, altele se ingrasa si dintr-un pahar cu apa. atitudinea pozitiva sau negativa iti e sapata frumusel in cap in timpul copilariei mici si mai tine si de personalitatea mostenita a fiecaruia. Eu de exemplu sunt stilul "full combat", mor cu problema de beregata pana o rezolv, daca am decretat ca ala e scopul meu. Evident imi pun si niste tinte cat de cat rezonabile, adica nu ma astept sa devin mare cantareata din moment ce stiu ca am zero voce.

Totusi, un pic de sport si miscarea in aer liber ajuta, din simplul motiv ca stimuleaza circulatia si se oxigeneaza mai bine creierul. Apoi un aport sporit de vit B si minerale ajuta pentru ca ajuta si la reglarea nivelului de serotonina. E greu cand balanta se inclina prea mult spre "negative".

Cu banii e foarte greu sa rezolvi daca esti blocat in "minunata" economie romaneasca. E o lupta zilnica "la baioneta" si nici nu e de mirare ca te mai lasa nervii din cand in cand. Adica nu te astepta sa devii un "robotel de atitudine pozitiva 24 din 24" ca nu exista asa ceva. Chiar si oamenii cu mai putine probleme financiare o "iau cu cercul" din cand in cand (mai des) si clacheaza poate mai urat decat media.

Mergi la inceput