Atitudinea pozitiva

Atitudinea pozitiva | Autor: Selene_Bunny

Link direct la acest mesaj

In prima faza, cum se poate dobandi?

In a doua faza, cum se poate pastra?

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Selene, ce anume te intereseaza? Concret, la obiect, fiecare sa-si descrie experienta personala? Sau generalitati (care, in opinia mea nu inseamna nimic, caci sufleteste fiecare este construit altfel)?

Pentru unii atitudinea pozitiva deriva din anturaj (copii, oameni optimisti, persoane tonice), pentru altii din lucrurile preferate (hobby, calatorii, ocupatiile legate de casa, copii, profesia). Io nu-s optimista de fel, din contra orice veste proasta care vine peste mine am impresia ca vine ca un uragan (am atacuri de panica, palpitatii, insomnii, ma agit si este vizibil pe mine ca nu mi-e bine). Sunt perfectionista si orice lucru necesita 1000% energie si timp investit fata de alti colegi, lucru care-l exaspereaza pe sot. Insa cumva, mereu se gaseste cate o sansa, important este insa sa ma calmez. Calmul si rabdarea sunt ceea ce-mi lipsesc cel mai mult. Eu sunt genul hei-rupist, care face lucrurile in ultimul moment, in panica, in graba, agitata. Ma si mir ca totusi am realizat cate ceva, in stilul meu.

Ceea ce insa conteaza cel mai mult sunt oamenii de care vrei sa te inconjori. Eu tind sa ma indepartez de persoanele vesnic suparate, deprimate, nemultumite. Un exemplu: atmosfera din Braila, prin urmare se fac 2 ani de cand nu am mai calcat pe-acolo.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Edit: da, stiu de "of"-ul tau cu Braila. In sensul ca stiu ca te deprima, ai mai spus-o.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

te poti gandi ca se poate si mai rau. te uiti in jurul tau si ti dai seama ca ai parte de multe lucruri de care sa te bucuri. altii nu au poate asa noroc.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Lucrusoare de vanzare...

Cum o dobandesc
Refuz sa am o atitudine negativa, daca sunt intr-o situatie dificila, nu ma gandesc la aspectele negative ale problemei ci la ce solutii as putea gasi pentru a rezolva problema sau pentru a depasi situatia in care ma aflu.
Vorbesc cu un prieten/ prietena apropiata despre situatia in care ma aflu. Acea persoana este capabila sa-mi spuna cuvinte incurajatoare (este obligatoriu si foarte inteleapta) .
Elimin toate formele de stres emotional si mental,cel mai bun mod de a face acest lucru este prin relaxare si odihna , indiferent de caz. Avem nevoie de a dezvolta o pace a mintii, care refuza sa iasa sifonata.
Evit asocierile negative (situatii si mai ales persoane), oamenii din jurul meu , au o atitutide pozitiva, au perspective asupra vietii. Pozitivitatea este foarte contagioasa, la fel este si negativitatea.
Nu ma opresc asupra trecutului (recunosc ca nu-mi iese mereu )ar trebui sa fiu mai capabila sa uit circumstantele trecute sau prezente (oare o fi reusit careva?!) . Ma concentrez pe rezolvarea problemei si ma abtin cand ajung acasa sa ma mai gandesc la ceea ce tocmai s-a intamplat. Locuinta cat si familia nu trebuie incarcata cu emotii inutile, cum ar fi furie, tristete, etc.
Nu ma plang ,indiferent de situatia in care ma aflu, ar putea fi si mai rau asa ca ma concentrez ,(dupa ce in prealabil ma refac ,ascultand muzica care-mi place sau facand curatenie...o amica de-a mea pleaca la cumparaturi pt ea ),la ce este de facut si nu suporta amanare .

Cum o pastrez Intotdeauna incep ziua cu gandul la aspectele pozitive ale muncii mele,ma concentrez pe partea pozitiva a situatiilor,evit certaretii si situatia de confruntare (cel destept cedeaza dar...actioneaza),transmit si altora sentimentele mele pozitive atunci cand lucrurile merg bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Incerc sa ma gandesc tot timpul la cat de scurta e viata, si cum nu are rost sa ma deprim pt. nimic.
daca ma enervez e de ajuns sa ma uit la poza de pe telefon (strategic plasata), cu o catelusa draga mie, sau sa ma gandesc la cum ii voi povesti prietenului meu samd.
Incerc sa vad intotdeauna partea plina a paharului, nu aia goala.
In principiu cred ca e bine sa ai cativa "triggeri" care sa te ajute sa iesi din situatia respectiva, indiferent ca e vorba de tristete, de enervare, de frica samd.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Citat:

Lucrusoare de vanzare...

Eu nu cred ca experienta mea sau a altcuiva te poate ajuta.

Ca sa ai puterea sa te incarci pozitiv trebuie sa te cunosti foarte bine.

Cand te vei cunoaste vei recunoaste si vei putea sa folosesti momentele/gandurile/obiectele/situatiile care te incarca pozitiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Eu sint de acord cu Arturicii. In ultimul timp, piata si spun bine piata pentru ca e ceea ce se vinde si se vinde bine, este suprasaturata de tot felul de carti, de filme, de sfaturi ambalate cit mai imbietor care ne tot spun sa ne gindim pozitiv, sa simtim pozitiv, sa privim pozitiv... Da, sint de acord ca exista anumite trucuri si ca experientele altora te pot ajuta sa le gasesti pe ale tale, dar parerea mea este ca atitudinea (in general, nu neaparat cea pozitiva) vine din noi insine. Nu e un lucru care se invata, iar daca se reduce doar la a imita ceea ce arata a atitudine `buna` nu e atitudinea noastra, nu sintem noi cei care defilam, ci ceea ce ni se cere sa fim.

Eu cred ca se ajunge la o atitudine adecvata prin autocunoastere. Degeaba vine si-ti spune cineva fii pozitiv, vezi partea buna a lucrurilor cind tie iti vine sa dai lumea cu fundul de pamint, inclusiv pe care iti da acest sfat. Daca iti este rau, iti este rau... nu poti sa fii pozitiv numai pentru ca asa ti se cere cind tu nu ai ajuns la acea stare. Ia raul, da-l de toti peretii, vezi de unde vine, vezi ce poti face, cu ce-l poti inlatura sau macar contrabalansa... si atunci va veni si starea buna si cu ea si atitudinea pozitiva.

In ceea ce ma priveste, singurul lucru unde ma fortez sa fiu pozitiva, chiar daca nu-mi vine intotdeauna, este in comunicarea cu copiii. M-am educat in timp sa nu incep nici o fraza cu ceva negativ, sa nu vad niciodata numai ceea ce e negativ, ci incep cu ceva pozitiv... intotdeauna poti contrabalansa negativul cu ceva pozitiv, totul e sa vrei sa-l vezi. Tu, nu sa-ti fie aratat, mai putin copiilor, acolo trebuie aratat, asa invata sa-l vada... pentru ca daca iti este aratat de altii, nu vei vedea...

Nu cred ca poti sa ajungi la ceva pozitiv prin ceva negativ. Ori negind negativul... in loc sa-l lucrezi, e din start ceva negativ.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:

Lucrusoare de vanzare...

Daca privesti viata ca pe un spectacol de comedie, daca te amuzi de ce se intampla, daca vezi partea comica a situatilor chiar daca sunt neplacute, atunci tratezi totul pozitiv.

Daca privesti viata ca pe o tragedie ajungi sa dai in depresie.

Un prof. spunea ca fericirea este un raport intre satisfactii(dorinte inplinite) si dorinte, raport care este subunitar, deci nu exista oameni fericiti.

fericire = satisfactii/dorinte

Suntem mai mult sau mai putin nefericiti in functie de cum apropiem satisfactiile de dorinte.
Putem sa micsoram numaratorul sau sa marim numitorul, ne dorim mai putine ca pustnicii, sau luptam sa realizam la maxim aspiratiile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

in primul rand, problemele nerezolvate nu ma ajuta la optimism.
In al doilea rand, neimplinirile nu ma ajuta. Unde nu pot schimba, invat sa accept asa.
in al 3lea rand, trebuie sa invet sa ma iubesc pe mine, sa imi descoper pasiunile.
In al 4lea rand, sa imi organizez toate planurile: profesional, personal, sufletesc, familial, prietenii etc.
In al 5lea si nu ultimul, sa cad la pace cu Dumnezeu. Sa avem o relatie de dragoste, de incredere, si deschidere. Mai am zile cand II ridic pumnul....

Cam astea sunt pt mine.

Mergi la inceput