Integrarea copiilor nevaccinati in colectivitate.

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Merci Softurela , acum sunt in Mangalia,si o sa o rog pe soacra sa mearga aici sa ceara ceva infomatii de la gradinitele de aici.
Merge netul mai slabut asa ca nu prea pot sa intru. Deci se poate si cu declaratie pe proprie apundere ca refuz vaccinarea.
Eu tot vorbind cu diverse persoane,rude sau simplu cunoscuti,vad din ce in ce mai multi oameni care incep sa ia logic problema vaccinurilor, i care nu ar mai vrea sa le faca,dar se lovesc de iei preconcepute si e oameni care nu accepta ca nu untem toti facuti in serie e un apaat ci suntem unici.

O zi buna va doresc!

Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si Ioana Teodora (23.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali_mete
Si mai sunt de parere ca "bolile copilariei" de aia sunt boli ale copilariei,ca sa se manifeste in copilarie.

Eu nu stiu desre ce vaccinare obligatorie vorbesti tu dar generatia mea nu a beneficiat de vaccinurile de acum. Am facut toate bolile copilariei, in copilarie, in afara de pojar ... nu l-am facut pur si simplu ...l-am facut la 27 de ani si a fost foarte, foarte rau - fara exagerare am crezut ca mor fara diagnostic - in primul rand m-am internat cu febra 42 care a fost scazuta la 38 cu antibiotic. 3 saptamani, in spital, antibiotic injectabil si eu tot faceam febra 38 si imi era rau, rau si vomam si nimeni nu stia ce am. In a patra saptamana, in sfarsit a aparut eruptia - mi-a scazut febra si m-au mutat de urgenta la contagioase. Eruptia a durat 2 saptamani. Un banal pojar, o boala a copialriei ... Chiar daca un vaccin nu garanteaza neimbolnavirea ci doar ameliorarea simtomelor, mi se pare benefic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:
Si mai sunt de parere ca "bolile copilariei" de aia sunt boli ale copilariei,ca sa se manifeste in copilarie.

Eu nu stiu desre ce vaccinare obligatorie vorbesti tu dar generatia mea nu a beneficiat de vaccinurile de acum. Am facut toate bolile copilariei, in copilarie, in afara de pojar ... nu l-am facut pur si simplu ...l-am facut la 27 de ani si a fost foarte, foarte rau - fara exagerare am crezut ca mor fara diagnostic - in primul rand m-am internat cu febra 42 care a fost scazuta la 38 cu antibiotic. 3 saptamani, in spital, antibiotic injectabil si eu tot faceam febra 38 si imi era rau, rau si vomam si nimeni nu stia ce am. In a patra saptamana, in sfarsit a aparut eruptia - mi-a scazut febra si m-au mutat de urgenta la contagioase. Eruptia a durat 2 saptamani. Un banal pojar, o boala a copialriei ... Chiar daca un vaccin nu garanteaza neimbolnavirea ci doar ameliorarea simtomelor, mi se pare benefic.

Aha, deci concluzia e ca trebuie evitat sa faci bolile copilariei ca adult, nu ?
Pai tocmai asta e problema vaccinarii, ofera protectie limitata pe o perioada de cativa ani si te lasa descoperit ca adult. Asa ca, copii vaccinati risca sa faca bolile copilariei la varsta adulta.
Numai contaminarea naturala ofera imunitate pe viata. Si e indicat sa faci bolile copilariei in copilarie (de aici si denumirea).

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:

Exact: eu si fetita mea am facut amandoua asta-vara varicela. De cand s-a nascut am zis ca-i fac si vaccinul pentru varicela, n-am ajuns. Am facut amandoua o forma foarte urata, am crezut ca mor atatea bubite avea pe ea, si o deranjau, si era foarte cald si noi doar in casa. I-am multumit lui Dumnezeu ca nu i-au iesit si in gurita si pe fata n-a avut decat vreo 2-3, pe scalp sub par am numarat 16 As fi preferat sa faca la varsta adulta boala asta, ca adult altfel suporti. Sau sa-i fi facut vaccinul, facea o forma medie. Asa ca eu ii fac toate vaccinurile care ii sunt necesare, sunt patita.
PS. Am vrut sa-i fac si vaccinul antidiareic, oare asa se numea?, si dr a spus ca pentru ea nu-i cazul, eu am incredere in dr ei si facem toate vaccinurile. Eu i le-am facut pe cele platite, Pentaxim.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andabeji spune:

si eu sunt de acord ca vaccinul pentru bolile copilariei protejeaza copilul pe perioada cand, natural, ar trebui sa faca aceste boli..si asa cum sunt cateva mamici aici care au dat exemple mai putin fericite, asa stiu si eu un bebe care a luat una din aceste boli(nustiu cu precizie care anume) inainte sa ajunga la momentul vaccinarii impotriva bolii(mama ei ii face toate vaccinurile) si a avut o forma usoara...deci se poate sa nu ai vacc si sa faci forma usoara..si din contra, medical, un copil tolereaza mai bine aceste boli..si uita si mai usor,poate..cred ca cel mai bine ar fi fiecare sa faca tot ce poate sa se intereseze f bine inainte de a lua orice decizie.adica am vazut mame care au ales sa nu isi vaccineze copii dupa ce au vb cu medici, alte mamici, au citit etc..si am vzt si mamici care mergeau orbeste la vaccinare si nici nu stiau cum se cheama si ptr ce e , pe cand nu ai sa vezi asta la o mama care pune intrebari, intoarce subiectul pe orice parte(si cand vine vorba de hrana,detergenti,desene animate etc)..de ex medicul meu nici nu stia ce contine vaccinul..incerca sa citeasca prospectul de fata cu mine?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana vio
Asa ca eu ii fac toate vaccinurile care ii sunt necesare, sunt patita.
PS. Am vrut sa-i fac si vaccinul antidiareic, oare asa se numea?, si dr a spus ca pentru ea nu-i cazul, eu am incredere in dr ei si facem toate vaccinurile. Eu i le-am facut pe cele platite, Pentaxim.

Alexandra Maria
14.12.2007

Patita? Patita cu ce? Tu esti constienta ca o mancarime de o saptamana e cel mai banal lucru ?
Atunci mamele cu copii autisti, cum sunt ? Crezi ca se chinuie o saptamana ?
Sau copii cu boli autominune, cancer ? Se chinuie o saptamana ?
Astea sunt adevaratele probleme.

Cum poti avea ingredere in medic?
Cate medicamente nu s-au prescris in trecut la copii si acum sunt scoase de pe piata ca s-au dovedit periculoase? Streptomicina, piramidon ...etc. Vaccinuri retrase ca s-au dovedit periculoase, asta dupa ce atatea mamici au avut incredere in medic si si-au vaccinat copii.
Te-ai intrebat daca peste 5-10 ani se retrag de pe piata anumite vaccinuri care astazi se fac pe banda rulanta?

Eu de exemplu prefer sa ma chinui cate o saptamana-doua cu infectia cu rotavirus decat sa o vaccinez cu rotarix.
Si eu sunt patita, ca sa spun asa, si nu mi s-a parut o tragedie.
A avut scaune cu mucus si striatii de sange, nu a mancat nimic.
Din fericire o alaptam si o alaptez in continuare si nu s-a deshidratat deloc. Nu a trebuit sa-i dau saruri de hidratare, pe care oricum nu le accepta.

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui softurela

Citat:
citat din mesajul lui dana vio
Asa ca eu ii fac toate vaccinurile care ii sunt necesare, sunt patita.

Alexandra Maria
14.12.2007

Patita? Patita cu ce? Tu esti constienta ca o mancarime de o saptamana e cel mai banal lucru ?
...
...

Si ce-ai sarit asa?! Ca doar nu vin sa-ti vaccinez copiii obligatoriu!
Asta este parerea mea. Si imi cresc si-mi educ copilul dupa cat ma duce mintea. O mancarime de o saptamana? Stii ca am ajuns la dermatolog cu ea? Si ca de cand s-a nascut n-a avut alte boli decat raceli banale, febra max 38.5.
Aceasta dr pediatru este dr tuturor nepotilor mei, cea mai mare are 9.5ani si n-are probleme. Imi pare foarte rau pentru fetele cu puiuti bolnaviori, dar eu nu cred ca datorita vaccinului s-a intamplat asta. Mai incolo se va stabili ca este un factor genetic in cauza, parerea mea.
S-au retras medicamente de pe piata?! Si ce? L-au retras, i-au mai pus 0.0000000x mg de ceva inutil si i-au schimbat numele si costa triplu. Eu am luat niste injectii, cand eram gravi, pe care le aduceam din Chisinau pentru ca in Romania nu mai erau si in Germania se retresese produsul. Dr meu gine mi-a spus ca toata viata lui de medic a dat injectia asta , inclusiv nevestei sale si nu poate intelege de ce l-au retras.
Sunteti atatea pe forum care le dati homeopate copiilor; dr mea, care a lucrat la Fundeni, mi-a spus ca prin procesul de extragere pentru asa ceva dauneaza ficatului copiilor si sa am mare grija ca homeopatele pot fi mai periculoare decat medicam alopate. Sau ca sunt copilasi cu leucemie in istoria carora s-a descoperit ca primeau echinaceea anual ca tratament de imunizare.
Eu am fost cu Alex la 3 dr si stii ceva: nu s-au contrazis pana acum. Asa ca da, am incredere in medicii astia. Mi-au dovedit-o si stiu, categoric, mai multe decat mine.
Si apropo, eu ii fac acum lui Alex un tratament pentru rinita si dr mi-a spus sa amanam vaccinul DTP / 4ani pana cand termina si m-a intrebat daca-l refuz. M-a intrebat. I-am spus ca nu-l refuz si-mi pare rau ca nu i l-am facut in decembrie, cand era programata initial.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui softurela
Cate medicamente nu s-au prescris in trecut la copii si acum sunt scoase de pe piata ca s-au dovedit periculoase? Streptomicina, piramidon ...etc. Vaccinuri retrase ca s-au dovedit periculoase, asta dupa ce atatea mamici au avut incredere in medic si si-au vaccinat copii.
Te-ai intrebat daca peste 5-10 ani se retrag de pe piata anumite vaccinuri care astazi se fac pe banda rulanta?

Inteleg ca tu nu ai incredere in medici si nu iti duci copiii la doctor si nici nu le dai medicamente cand sunt bolnavi ca nu stii daca vor fi retrase de pe piata in 10 ani.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andabeji spune:

haideti sa nu ne certam, probabil cel mai bine ar fi o mai mare transparenta din partea companiilor farmaceutice, implicare mai mare din partea medicilor si mai multa rabdare pentru mame. ar fi o idee mai buna sa faca vaccinurile separate(am inteles ca ei au combiant mai multe in unul ca sa nu intepe copii de mai multe ori)si mamele sa aleaga impreuna cu cadrul medical specializat, si aici ma refer la medici vaccinologi sau cum se cheama mii de scuze..stiu ca este specializarea asta totusi..si sa se evite vaccinarea in masa..de ex la scoala.Deja au aparut vacc antigripal, vacc cotra cancerului de col uterin(inca disputat medical,daca nu am insel, am vzt si la tv la o emisiune un medic de fam care nu il rec) si o sa apara si ptr sida si ptr gripa porcina etc..totusi oricat de multe boli ar fi si ar aparea,tre sa luam in considerare mai multi factori, inclusiv zona unde locuim..adica este un lucru cunoscut si nimeni nu poate contesta ca aceste vaccinuri contin MERCUR!!!!! si multe alte substante toxice ptr organism si hai sa punem asta in balanta cu cat este corpul unui copil? cate putem baga in el? nu poti preveni totul..hai sa bag boalile astea tooate in el, ca sa isi faca anticorpi ca POATE o sa le ia pe toate..aici trebuie medicii sa faca mai multe..ce anume exact..nustiu..dar ei si societatea trebuie sa gaseasca alte solutii..doar la ce tehnologie avem in zilele noastre multe lucruri ar trebui simplificate..(va amintiti ca vacc antipolio a fost realizat f greu si cu multe victime colaterale, primul vacc aprobat defapt continea tulpini vii/active nustiu, scuzati-ma si toti copii care l-au primit au ramas paralizati si tocmai datorita acestui test, a aparut celalalt vacc care este si acum de fapt..vazusem un documentar, deci revine datoria mamelor sa stie exact ce anume administreaza copililui, in cazul de fata ce vacc..nu faceti nimic orbeste, eu nu as vrea copilul meu sa fie cobai, mai degraba ma duc la munte si muncesc pamantul)
iar in colectivitate, nu vad cum ar putea un copil nevacc care nu are contact cu boala sa ii infecteze pe cei care primesc de buna voie in organism tulpini de virus..eu nu as baga voluntar in corpusorul lui un virus precum poliomelita..ma rog ca dumnezeu cel atotputernic ii va conferi norocul unei sorti frumoase si lungi..asa sa va ajute si pe voi sa luati decizia potrivita copilasului vostru..numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Andabeji, este f simplu si cred ca Rufus sau capcaunul sau xenocid au explicat asta mai demult, f clar si pe intelesul oricui.
Virusul care produce poliomielita nu a disparut, el insusi, de pe planeta. El exista, dar nu mai are ocazia de a produce imbolnaviri pentru ca toti copiii sunt vaccinati antipolio.
Ei, uite ca X si Y si Z au auzit ca vaccinurile contin mercur si o sa le faca nu stiu ce copiilor, si refuza vaccinarea. Asa ca in sistem apar 3 brese: copiii lui X, Y si Z.
Numai ca X, Y si Z fac publica decizia lor si argumentele pe care le au. Iar de cind internetul a devenit sursa de informare, crede-ma, ca persoana care lucreaza in cercetare, este greu si f greu uneori sa discerni informatia riguros stiintifica de zvonistica sau de studii care nu respecta regulile unui studiu serios si cu rezultate concludente.
Deci, X, Y si Z vin si scriu pe forum ca au citit colo si colo ca nu e bine sa ne vaccinam copiii, asa ca mai apar si alte litere ale alfabetului care decid ca tot sistemul medical e timpit si ca nu isi vor vaccina copiii. Si astfel, bresele din sistem se inmultesc.
Tinind cont de cit de usor si de repede se calatoreste in prezent de oriune pina oriunde in lumea asta, inevitabil, la un moment dat, unul dintre copiii nevaccinati va intra in contact cu virusul. Si daca el ar fi singurul nevaccinat ar fi "ok"; cind intr-o populatie de n indivizi, 20% sunt nevaccinati, deja incepem sa vorbim de epidemii.
Sa nu uitam apoi ca microorganismele sunt usor adaptabile, sufera mutatii, devin rezistente. Cind incep sa "binutuie" intr-o veselie, probabilitatea sa aiba ocazia sa sufere aceste mutatii devine mai mare. Si uite-asa, apare riscul ca aceste boli sa scape iar de sub control.

Asta cu conditiile de trai mie mi se pare tare relativa. Sa nu uitam ca in trecut nu se imbolnaveau doar copiii saracilor, se imbolnaveau si copiii din paturi sociale superioare. Ok, ca nu se spalau pe miini prea des si ca faceau baie la sarbatorile legale, e perfect adevarat, dar eu bag mina in foc ca un copil nevaccinat, in contact cu virusul poliomielitei, se imbolnaveste chiar daca maninca numai cele mai bune, scumpe si bio produse de pe piata.

Un alt aspect care trebuie luat in calcul este rezistenta individuala a fiecarui organism la agresiuni. Nu toti copiii sunt la fel, este deja un cliseu. Despre a mea am zis ca e rezistenta si am refuzat sa ii fac veun vaccin optional; dupa o infectie pneumococica pentru care a facut antibiotic 3 luni de zile, operatie si era sa isi piarda auzul la o ureche, nu pot sa descriu cu cita nerabdare am asteptat sa isi revina din convalescenta ca sa ii fac vaccinul. Fapt demonstrat pe un "lot aleatoriu" de copii, la inceperea gradinitei, cei cu vaccin antipneumococic facut au avut neplaceri minore, cei nevaccinati au facut toti forme de boala complicate. Nu pot sa cred ca e o simpla coincidenta si ca numai mamele care nu au vaccinat copiii nu au stiut sa le curete nasul de muci.

Asa ca da, fara a judeca deciziile nimanui si fara a arata cu degetul, eu as prefera sa stiu daca in comunitatea in care activeaza copilul meu 6-8 ore/zi exista copii nevaccinati si as prefera sa se ia niste masuri reale in aceste cazuri. Excluderea din colectivitate este cu siguranta imposibila, de vreme ce macar scoala este obligatorie in Romania, insa dpdv epidemiologic, acesti copii mi se pare ca (vor) constitui niste brese, niste puncte slabe cind vine vorba de sanatatea comunitatii.

Si pentru ca am vazut ca s-a adus in discutie tetanosul...cu vaccinul asta ce problema mai aveti? Sau o sa apara cineva acusi sa spuna ca odata infectat suficient cu Clostridium tetanii, depinde cita salata bio si cite outze de la gaini nestresate ai consumat, ca sa faci sau nu boala...?

http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput