Integrarea copiilor nevaccinati in colectivitate.
Raspunsuri - Pagina 17
mihaela_s spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui softurela
Te inseli. Ai auzit de notiune "purtator sanatos" ? Am cel putin 10 exudate in care apare ba stafiloco ba pneumococ cand la una cand la alta. Ma indoiesc ca nu exista in continuare din moment ce nu l-am sterlizat prin antibiotic. ...doar ca acum, la acest moment ... sunt purtatoare sanatoase si nu ma mai intereseaza sa umblu dupa exudate. Imunitatea ei reuseste sa tina sub control microbul si nu-l lasa sa-si faca de cap. Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010) Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518 |
Desigur ca am auzit softurela si stiu ca nu ma insel chiar daca parerea ta asta e. Chiar acum ma joc cu bacteriile in laborator.
Staphylococcus aureus, caci banuiesc ca de asta vorbesti, e normal sa iti apara in exudate, ca purtatoare. Ei traiesc natural in mucoase (in special in nas) si nu sunt patogeni acolo in mediul lor. Nu toti suntem insa purtatori.
Din mucoase daca ajung in mancare si apuca sa se dezvolte, dezvolta o toxina (enterotoxina) care face probleme intestinale(diaree, varsaturi). Nu te imbolnaveste Staphilococcus ci toxina lui.
In plus, Staphylococcus aureus provoaca boli urate daca ajunge in sange...ca de ex. endocardita. De ex. daca ai o rana deschisa, bacteria poate patrunde pe acolo in sange.
Ca purtatoare la asta trebuie sa ai grija.
Purtatorii de Staphylococcus nu sunt angajati la restaurante, ca bucatari.
Pneumococcus traieste in gura si in faringe unde nu provoaca nicio problema. Dar atunci cand ajunge in plamani e patogen. De aceea se numeste pneumococ.
Putem vb pana maine de bacterii daca vrei, dar suntem off topic.
Lali_mete spune:
In mare parte am aflat ce voiam sa aflu,cine vrea sa imi mai spuna cate ceva cu privire la intrebarea mea initiala,rog sa imi raspunda pe privat.
Rog moderatori sa inchida subiectul ca nu vreau sa degenereze in si mai multe jigniri decat pana acum.
Mutumesc pentru raspunsuri !
Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009) si Ioana Teodora (23.08.2011)
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kariguld AB AC, sa inteleg ca, in urma lecturari si informari asupra oricarui aspect din viata nu pot sa hotarasc singura ce sa fac? trebuie neaparat sa fac studii de specialitate? altfel deciziile mele sunt vax? egale cu zero? |
Evident ca poti hotari singura ce vrei sa faci. Dar asta nu inseamna ca ai facut o decizie informata. Poti sa te informezi din Formula As sau la vecina de la 3, si asta este informare si pentru multa lume este o sursa valabila pentru a lua hotarari. Dar daca vrei sa pretinzi ca ai facut o decizie informata atunci trebuie sa ai acces la sursele de informare si sa ai capacitatea sa le intelegi. Mai mult, daca doresti sa dai sfaturi la altii, ideal ar fi sa te informezi corect si sa intelegi exact ce ii sfatuiesti.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
bird70 spune:
citat din mesajul lui softurela Se transmite pe calea aerului dar prin contact prelungit. Cum zice Ramona, ingrijitoarea de la gradinita sau bona sau parintii sau bunicii. |
Tatal tau cu cine a avut contact prelungit?
La cati bolnavi de TBC sunt in Romania, si cum am obiceiul sa merg numai cu mijloace de transport in comun ar fi trebuit sa fac tuberculoza la tandem cu virozele ? |
Stiai ca nu toata lumea e susceptibila la tuberculoza? Poate tu nu esti dar asta inseamna ca nici copilul nu e?
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
kariguld spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui bird70
Evident ca poti hotari singura ce vrei sa faci. Dar asta nu inseamna ca ai facut o decizie informata. Poti sa te informezi din Formula As sau la vecina de la 3, si asta este informare si pentru multa lume este o sursa valabila pentru a lua hotarari. Dar daca vrei sa pretinzi ca ai facut o decizie informata atunci trebuie sa ai acces la sursele de informare si sa ai capacitatea sa le intelegi. Mai mult, daca doresti sa dai sfaturi la altii, ideal ar fi sa te informezi corect si sa intelegi exact ce ii sfatuiesti. Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
tu ai citit pe langa, si sugerezi in continuare ca sunt proasta -adika n-am capacitatea sa inteleg ce am citit- am spus de cateva ori ca am citit studii scrise de cercetatori, nu reviste. reciteste raspunsurile mele si ai sa te lamuresti. si nu, nu am vrut si nici nu vreau sa dau sfaturi altora.
Bebe Beca spune:
citat din mesajul lui sheherezada Am cunoscut copii care au devenit autisti in urma ROR (dar cred ca se considera pagube colaterale!) si nimeni nu e de vina.Parintii insa trebuie sa traiasca cu asta. Poze |
Eu asta nu inteleg. Cum sa devii autist in urma vaccinarii?
Lali_mete spune:
Am rugat sa fie inchis subiectul ca sa nu se ajunga la chestii ca pe ultima pagina. Imi pare rau cand se ajunge la chestii urate de la o cerere de informatii.
Nu a spus nimeni ca ROR-ul ar fi sursa de autism,ci factor declansator ,dar asta e cu totul alta poveste. Despre vaccinuri pro-contra au fost multe subiecte. Asa cum sunt subiecte privind schemele de vaccinare voiam unul pentru infirmarea celeilalte tabere,si anume care nu se vaccineaza.Vad ca nu e loc pentru toata lumea,asa ca rog insistent ca acest subiect sa fie inchis pentru a nu ajunge sa fie teren de batalie . Fiecare isi sustine punctul de vedere. Daca nu stiu sa explic atat de bine ca sustinatoarele vaccinului nu inseamna ca sunt neinformata sau ca m-am informat de pe pachetul de tigari sau de pe pe un fluturas pus in cutia postala.
E cam ca in bancuol ala cu feteloe imbracate sumar...
Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009) si Ioana Teodora (23.08.2011)