Integrarea copiilor nevaccinati in colectivitate.

Integrarea copiilor nevaccinati in colectivitate. | Autor: Lali_mete

Link direct la acest mesaj

Buna seara!
Dupa nopti si zile lungi de citit ,intrebat,rasfoit despre vaccinuri am hotarat sa nu imi mai vaccinez copiii. Baiatul a facut o parte dintre ele,fata doar pe cele din maternitate.
Intebarea mea se adreseaza celor care nu au vaccinat copiii sau cunosc persoane care au procedat ca si mine si care si i-au integrat deja la gradinita sau scoala. Ce greutati au intampinat si cum au combatut refuzul directorilor de gradinita/scoala de a primi copilul ?

Nu vreau mesaje de genul "vaaai,dar vaccineaza-i ca nu e bine sa nu ii vaccinezi!!". Alegerea am facut-o deja, mi-o asum ,vreau doar sa imi usurez munca ,sa imi fac lectiile dinainte,sa stiu la ce sa ma astept cand va trebui sa ii inscriu la gradinita si la scoala.

Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si Ioana Teodora (23.08.2011)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

Problemele care pot aparea sunt multe.Dar prima va fi la inscrierea la gradinita sau la scoala (unde ai nevoie de fisa cu vaccinuri).Pe urma copilul nu va putea merge in tabere pe motiv ca ii poate imbolnavi pe ceilalti.Si daca va face indiferent ce boala pentru care nu l-ai vaccinat tu te poti alege cu dosar penal (daca face o forma grava a bolii!).Se pot lega chiar de faptul ca nu ia foarte bine in greutate.

Bafta si multa sanatate,
Florentina.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Citat:
citat din mesajul lui sheherezada

Problemele care pot aparea sunt multe.Dar prima va fi la inscrierea la gradinita sau la scoala (unde ai nevoie de fisa cu vaccinuri).Pe urma copilul nu va putea merge in tabere pe motiv ca ii poate imbolnavi pe ceilalti.Si daca va face indiferent ce boala pentru care nu l-ai vaccinat tu te poti alege cu dosar penal (daca face o forma grava a bolii!).Se pot lega chiar de faptul ca nu ia foarte bine in greutate.

Bafta si multa sanatate,
Florentina.

'Nu exista culmi de neatins,ci numai aripe prea scurte."
Poze

Exista vreo lege in acest sens? Ca banuiesc ca nu faci afirmatii nefondate.
Multumesc!

Mergi la inceput

am fost in situatia de a refuza un vaccin pentru fiica mea si m-am consultat cu un procuror.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

bun, dar ce lege?? ca e un abuz sinistru asta.
vaccinarea nu e obligatorie.
exista copii care nu pot fi vaccinati, din diverse motive.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufescu spune:

uite un raspus aici,pe blogul cristelei georgescu : http://www.cristelageorgescu.ro/?p=4861
Se poate, vaccinarea nu e obligatorie insa va fi greu pt ca toti vor fi contra.Mie imi pare rau ca mi-am vaccinat copilul...

Mergi la inceput

Nici un vaccin nu este obligatoriu dar nu ni se spune acest lucru.
Nu exista o lege in sensul acesta dar iti pot face viata foarte grea.
Eu merg cu fiica mea la homeopat de doi ani incercand sa rezolvam anumite probleme si la recomandarea lui am refuzat vaccinul de patru ani.Doctorita noastra de familie ne-a amenintat inclusiv cu o amenda substantiala daca refuzam sa il facem.Am vorbit la Sanepid (si bineinteles ca nu exista vreo amenda!),am vorbit cu pediatrii,avocati si judecatori.Toti au fost de acord ca nu ne pot obliga dar daca fetita face vreo forma grava de tuse convulsiva sau tetanos (difteria nici nu o mai pun) mie mi se va deschide dosar penal.
As putea sa va dau diverse trimiteri dar mai bine este sa caute fiecare pe google dupa importanta vaccinurilor in autism , despre obligativitatea vaccinurilor sau pur si simplu nu vaccinurilor.

Sanatate multa

Poze

Mergi la inceput

Celor interesati le pot trimite pe mail mai multe informatii.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Eu mi-am vaccinat copiii. Dar nu cred ca mi s-a cerut la inscrierea la gradi fisa medicala. Mi s-a cerut "avizul epidemiologic" adica o hartie ca este sanatos copilul (in momentul respectiv). Daca imi amintesc eu bine era valabil si o perioada scurta de timp - de fapt cred ca nu mi-a cerut hartia la inscriere ci in prima saptamana de gradi.

La scoala ni s-a cerut o "copie dupa fisa medicala" dar eu nu cred ca cineva s-a uitat pe hartia respectiva inainte de inscriere. Adica noi ne-am dus cu hartiile la secretariat si copilul a fost inscris. Persoana de la secretariat nu s-a uitat pe fisa medicala - doar ca exista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Nu cred ca mai e asta o problema. Vaccinarea e deja treaba parintilor si a medicului de familie. La noi la scoala s-au putut refuza vaccinurile facute in campanie cu declaratia scrisa a parintelui sub diverse motive (ca a facut deja boala, ca a facut vaccinul la dr de familie , ca e alergic sau pur si simplu ca refuza) si n-au fost prbleme. De ce ar fi atunci problema la inscriere?

Mergi la inceput

Mie mi s-a cerut fisa cu vaccinarile la incrierea la gradi.Dar cred ca asta depinde de fiecare institutie,fiecare educator sau fiecare doctor.Noua ni s-a sugerat sa ne gasim un doctor de familie care sa spuna ca s-au facut vaccinurile chiar daca nu le-am facut.
Fiica mea are un sindrom de hiperreactivitate.Ea reactioneaza violent chiar daca o musca un tantar.
Nu exista nici o lege care sa te oblige sa il vaccinezi dar daca se intampla ceva te considera vinovat.Ei insa nu sunt vinovati daca se intampla ceva in urma vaccinarii.Am cunoscut copii care au devenit autisti in urma ROR (dar cred ca se considera pagube colaterale!) si nimeni nu e de vina.Parintii insa trebuie sa traiasca cu asta.
Cel mai rau ma simt din cauza ca am pierdut ani intregi pe internet fara sa stiu ce sa caut.
Doctorul meu spune ca totte informatiile sunt libere pe internet daca vrem sa le gasim.

Poze

Mergi la inceput