Integrarea copiilor nevaccinati in colectivitate.

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Multumesc pentru raspunsuri, pana inscriu fata mai e ceva timp ,sper sa se reglementeze totul pana atunci.
Eu nu inteleg asta cu " nu are voie in tabere, nu are voie la scoala pentru ca ii imbolnaveste pe ceilalti". Pai teoretic nu ar trebui sa ie imunizati cei vaccinati? De ce ar lua boala de la copilul meu nevaccinat ? In plus,in lege,nicaieri nu este stipulat ca iind obligatorie vaccinarea.Nu vreau sa merg pe sistemul PCR , reuz sa mint si sa aduc o hartie falsa in care sa scrie ca a fost vaccinata si sa nu fie adevarat.
Pe mine dr de familie nu m-a amenintat cu nimic,ba chiar este oarecum impotriva vaccinarii , ne-am sfatuit si am intors pe toate partile problema sa ii fie bine fetii. Baiatul dupa vaccinurile din maternitate era usor apatic,si i-a dat un remediu homeopatic sa se elimine toxinele ,dar nu vreau sa recurg la asta la fiecare vaccin.
Oare o fi deajuns sa dau cu subsemnatul la fiecare vaccin? Nu este deajuns declaratia pe propria raspundere ca sa nu ii fie refuzata inscrierea in colectivitate? Ii pot obliga in vre-un fel sa imi primeasca copilul? Exista temei legal pe care mi-l pot expune sa imi refuze inscrierea?

Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si Ioana Teodora (23.08.2011)

Mergi la inceput

Cat despre eectele vaccinurilor,of doamne! Daca luati la puricat si citit blogurile de profil,sau carti precum "Vaccinurile,marea eroare a secolului" deja se ridica parul pe ceafa. La mine a pus punct si m-a determinat sa numai fac vaccinurile faptul ca nici un vaccin nu ofera imunitate totala,ci doar amelioreaza simtomele eventualei boli. Plus faptul ca sunt mai multe vaccinuri intr-o injectie,in caz de reactii adverse nimeni nu poate spune de la care dintre ele pentru a se putea face ceva in timp util. Nu se fac analize inainte, cei mai multi medici nu intreaba de un istoric medical, daca e sanatos copilul etc. Dr nostru de familie nu face nici un vaccin la cel mai mic semn de boala. Mi-a povestit de cateva cazuri de copilasi "amortiti" dupa antipolio ,era speriata rau si se simtea foarte vinovata. Imi spunea ca nici nu poate spune fiecarei mame ce se poate intampla daca are reactii adverse pentru ca nu are voie. Poate doar sa recomande antitermic si sa fie adus copilul de urgenta la cel mai mic semn de boala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Fetita mea a facut toate vaccinurile. Nu am observat sa fi avut efecte adverse. Poate doar o usoara febra, care disparea dupa ce ii dadeam antitermic.
Este cu dus si intors refuzul de a-ti vaccina copilul. Vaccinurile exista tocmai pt a preintampina imbolnavirea la scara larga.
Asa a fost eradicata poliomielita, spre exemplu.
Uite un citat dintr-un articol :

" Exista insa si situatii in care vaccinarea nu este indicata, fiind de preferat amanarea efectuarii acesteia, cu acordul medicului:
daca este vorba de un nou-nascut prematur, sau copilul a contractat deja una dintre boli;daca este racit sau i se administreaza antibiotice;daca a prezentat reactii alergice severe la o vaccinare anterioara sau prezinta o alergie severa la oua;daca a prezentat convulsii sau are o boala a sistemului imun (de exemplu SIDA).
Este foarte important de retinut ca vaccinarile efectuate la timp, contribuie la scaderea frecventei imbolnavirilor, reprezentand metoda cea mai sigura si mai eficienta de protejare a copiilor impotriva unor afectiuni extrem de severe."

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

eu cred ca anumite vaccinuri sunt folositoare. cum ar fi cel impotriva hepatitei b. aici se face, dar in UK nu. cel putin pe vremea sotului nu se facea. este o boala grava care poate duce la ciroza si chiar deces. am preferat sa/mi vaccinez copilul decat sa ma dau cu capul de pereti ca poate pati ceva grav din cauza mea.

Finn Constantine 15.10.2009 si 26+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Si eu mi-am vaccinat copilul, tot de teama de a nu face o forma grava a bo;ii..mai ales ca eu sunt patita..am facut varicela la 25 de ani, cu toate ca facusem toate vaccinurile in copilarie, dar trecand mult timp de atunci era sa raman fara vedere la ochiul stang intrucat am facut o forma grava a bolii.Soncer si acum am ceva probleme de atunci dar nu e nimic grav..noroc ca am mers la oftalmolog la timp..Asa ca sunt fff atenta cu copilul meu, mai ales ca e responsabilitatea mea..decat sa plang mai tarziu am preferat sa le facem..

Mergi la inceput

Absolut toate vaccinurile au aparut ca fiind obligatorii cand fiecare dintre boli erau in scadere ca si numar de imbolnaviri.Asta este foarte usor de verificat cautand informatii despre perioada de varf a fiecarei boli si data la care vaccinul respectivei boli a iesit pe piata.
Eu nu incerc sa conving pe nimeni sa nu faca vaccinurile,am spus doar de ce nu le fac eu.
Dupa parerea mea nici o boala nu a fost eradicata datorita vaccinurilor , a fost doar un mod de a se imbogati niste oameni profitand de naivitatea si dorinta oamenilor la vremea respectiva de a nu se mai imbolnavi,de a salva oamenii dragi. Ca o concluzie,eu cred ca daca imunitatea este buna, analizele sunt bune, sunt sanse scazute sa se imbolnaveasca nevaccinatul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Tocmai saptamana trecuta au venit baietii de la scoala cu o hartie ca in fisele lor apare ca nu au vaccinul ROR facut si ca il putem face la scoala; daca nu ducem dovada vaccinului sau daca refuzam sa il facem, in caz de epidemie in scoala, cei cu vaccin nefacut nu vor putea intra in scoala pana se declara inchis riscul de infectie.

Sigur, e alta tara, alt sistem, insa m-am gandit ca e bine sa stim si situatiile din alte tari.

Mergi la inceput

Vaccinurile au aparut dupa ce numarul de imbolnaviri a fost egal cu o epidemie.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Discutam cu doctorita despre vaccinul ROR si am intrebat de ce sa il faca fetita la un an, de vreme ce nu intra in comunitate - nu ar fi mai indicat sa il faca inainte de cresa/gradi ?

Raspunsul a fost ca, desi acum 10 ani rujeola era eradicata in RO, de curand au re-aparut cazuri noi, inclusiv la sugari mici, care nu intrasera in comunitati (pre)scolare. Parca imi aduc aminte ca am citit si eu despre ceva cazuri in Moldova.

Eu i-am facut toate vaccinurile pana acum si nu am avut nici un efect secundar major (in afara de o inrosire a locului intepaturii la Synflorix). E responsabilitatea fiecarui parinte pana la urma ce face si cum...dar am vazut pe net mai multe mame care au regretat ca NU au facut vaccinurile, decat mame care sa regrete ca l-au facut.

P.S. Eu am facut varicele la 14 ani. A fost cam...nasol ca sa zic asa. Pediatrul de atunci ne-a explicat ca toate bolile au un rost si ca bolile copialriei facute la adolescenta/maturitate au efecte mai rele decat daca le-am face in copialrie.

Dana & Amelia (21.06.2011)

Mergi la inceput

Lali_mete, este adevarat ca unii oameni s-au imbogatit si ca unele vaccinuri au avut niste lipsuri in formula, dar asta nu inseamna ca asta este valabil pt toate vaccinurile, mai ales pt cele obligatorii, care previn imbolnavirea in forma grava.
Tu ai citit cateva opinii pe net si le-ai luat ca fiind un adevar absolut.
Sunt copiii tai, totusi, mai discuta si cu alti medici, nu numai cu unul.
In America, spre exemplu, sunt f multi copii cu autism, despre care se presupune ca a fost cauzat de vaccinuri. In Romania, totusi, nu am auzit despre asemenea cauza-efect. Deci, probabil ca este vorba, de fapt, despre stilul de viata, de alimentatie.

allinta

Mergi la inceput