ZINNAT-5 zile,nici o ameliorare

ZINNAT-5 zile,nici o ameliorare | Autor: RAMONELLA

Link direct la acest mesaj

O pediatra i-a dat fetitei mele de 4 ani Zinnat.A zis ca are puroi in gat.Tusea si ii curgea nasul.Dupa cinci zile nu se vede nici o ameliorare.la fel tuseste,parca si mai rau,la fel ii curge nasul,si in plus face si o febra mica,cam 37 cu 3...stiu ca nu e febra,dar nu e temperatura ei normala...Acum nu stiu ce sa fac.Tratamentul era pe 5 zile...la ea nu ma mai duc,pentru ca nu mi-a placut deloc de ea...Plus ca i-a dat bebelusului de 7 luni,o doza de 5 ml nurofen,cand in mod normal e 2,5...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ClaudiaDia spune:

Buna,
Cam asa am patit si eu anul trecut cu baietelul meu si tot cu Zinnat. Era ceva mai bine, dar nu cum trebuia, iar temperatura era la fel ca la voi - 37 cu 3, 37 cu 5 (adica era subfebril). Dupa vreo 3 zile mi-am luat inima in dinti si m-am dus cu el la dr. de fam. (tratamentul era dat de ORL-ist) si mi-a zis ca era subdozat antibioticul. Imediat cum i-am dat doza necesara pt. varsta lui a fost ok. Doar ca i-am dat 7 zile, in loc de 5, asa cum trebuia initial.
Sper ca ti-am fost de folos.
Si sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Si noi am patit la fel. 5 zile, doza era buna. fara rezultat. Tot subfebril.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Poate ca ar trebui sa i se recolteze saliva pt analize, daca antibioticul nu a dat rezultat ( dar numai peste cateva zile ). Pe langa Nurofen, i-a recomandat sirop de tuse ?

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_seby spune:

baiatul meu de aproape 4 ani a laut si el zinnat pentru puroi in gat dar pediatra mi-a zis sa il dau pana se termina ultima picatura din sticla asta insemnand 6 zile(iam dat 3 ml la 12 H) si nu a mai avut probleme.Eu te sfatui sa consulti un alt medic mai ales ca spui ca are in continuare febra.
daca vrei sa ii iei exudat faringian o poti face dupa minim 7 sile de la terminarea tratamentului cu antibiotic.Altfel iese neconcludent si i la-i facut degeaba.Multa santate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Multumesc pentru raspunsuri.Asa ma gandesc si eu,ca doza nu e potrivita sau ca ceva nu e in regula.Astept pana luni si am sa apelez la altcineva.

allinta Nurofen i-a dat baietelului,5 ml in loc de 2,5 ml cat trebuie pt 7 luni.Pt tuse i-a dat aerosoli,Ketof si aerius.El e suspect de bronsiolita.
Pentru fetita de 4 ani nu mi-a dat nimic de tuse,pentru ca a zis ca tuseste din cauza sectetiilor din gat.da tuseste rau rau de tot,parca tot timpul s-ar rupe tusea.Oricum ii fac si ei aerosoli,ca i-am zis la 3 zile dupa tratament,ca e mai rau si a zis sa-i fac si ei aerosoli.dar nu a zis nimic despre doza de antibiotic.Eu ii mai dau ACC pentru tuse.

Mergi la inceput

Doamne Sfinte, ai nimerit-o pe cea mai incompetenta dintre incompetente.
Ma gandesc ca nu e bine sa lasi fetita fara niciun tratament. Mergi la farmacie si cere un sirop de tuse pt ce fel de tuse are copilul si da-i si ei Nurofen. La fel si baietelului.
Este posibil ca antibioticul sa nu-si fi facut efectul, fiindca nu are infectie, ci doar o simpla raceala, de care ar fi scapat pana acum, daca ar fi luat ce trebuie.
Ketof este un antialergic.
Consulta neaparat alt pediatru.

Sanatate copilasilor.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Zinnat este un antibiotic foarte bun, cu un spectru larg. Ma mir ca nu e eficient la voi, in general e considerat prea puternic.
Mai multa incredere...nu se poate sa nu fie bine.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Daca a fost viroza, atunci isi face de cap cu sau fara antibiotic, dupa cum e programat virusul sa actioneze. Nu orice "puroi" in gat e de antibiotic. 5 mililitri Nurofen nu cred ca-i putin pentru 7 luni. Dubios e sa spuna ca-i suspect de bronsiolita. Aici e ori are, ori nu are. In general racelile treneaza, cu sau fara antibiotic. Adica e normal sa tuseasca si sa aiba secretii nazale circa 2 saptamani dupa o raceala banala (zis de un doctor bun!). Parerea mea este sa termini cu antibioticul, sa astepti cel putin 5 zile si sa-i faci un exudat faringian, sa excluzi un streptococ sau o alta infectie. Asta ca sa nu ii dai un alt antibiotic "in orb".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Deci,la fetita de 4 ani ii dau si Panadol si mai nou ii pun supozitor cu paracetamol,pentru ca siropul il vomeaza.Pentru Tuse ii dau ACC si ceva sirop de plante.Si ii fac aerosoli.Asa a zis si ea,sa ii dau antibioticul pana se termina cutia,deci a tinut 5 zile...nu mi-a placut deloc de ea,deci nu ma mai duc.

La baietel ziceam ca e prea mare doza de Nurofen pe care mi-a dat-o,5 ml!!!Pentru varsta lui se dau doar 2,5 ml.Mi-a dat Ketof pentru ca el a mai avut o bronsiolita,si asa ceva se da in asemenea cazuri.Cu cateva zile inainte l-a vazut un alt pediatru care a zis ca are clar bronsiolita,dar ea a zis ca n-are.

Si e medic pneumolog pediatru...

Maine ma duc la urgente cu ei...nu mai stau...eu nu stiu de unde atatia doctori incompetenti,nu stii in cine sa mai ai incredere.Am avut o pediatra tare buna,o puteam suna la orice ora si o puteam intreba orice,dar a plecat din tara.Conteaza tare mult sa ai un pediatru in care sa ai incredere si care sa iti cunoasca copiii.

Mergi la inceput

Mergeti la spitalul de copii de care apartineti cu locuinta. Nu uita copiiile dupa certificatele de nastere ale copiiilor.
Sanatate.

allinta

Mergi la inceput