Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 23

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

Nu stiu ce sa va zic de epiziotomia asta, caci sigur nasc cu cezariana, dar daca aveti incredere ca dr vostru e profesionist si stie cand e cazul s-o aplice, atunci optati fara. Caci sunt si cazuri destul de dese unde ruptura e asa nasoala, nu numai a perineului ci si fisurarea pe col, incat e grea refacerea. Mai rau era inainte cand femeile se faceau praf si nici nu le cosea (pe toate) si cu trecerea anilor muschiul se slabeste ca naiba.

Eu pot sa zic, nu 100%, ca am ales data de 28 martie pt nastere, si imi doresc o anestezie peridurala sa asist cat pot la nasterea baietelului. Acum sa vedem cum sunt medicii alesi disponibili.

2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; 2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit; 2011-ET reusit la clinica Promed

Multumesc Bunului Dumnezeu!
29+ Victor Gabriel

AMR 9 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magddalena spune:

schimbare de semnatura

imi e pofta de clatite de mor maine cred ca imi fac eu singura

va pup pe toate nu prea am citit,pe sarite mai mult,nu sunt in apele mele,raceala asta m-a afonat de tot si mai am si nasul si urechile infundate

va pup o seara buna

mada 34+ MAYA-ELENA
AMR <6 saptamani!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Mada sanatate multa! sa treaca repede raceala.
Bia_Mi ufff, asculta de medic si fa cat mai putin efort. Nu-ti fa probleme de nastere, o sa fie bine o sa vezi
Amy tin pumnii sa fie cum vrei tu si sa nasti pe 28 martie. Eu as vrea sa nasc undeva intre 25-27 martie (nu stiu de ce, asa mi-au venit mie datele astea in cap), dar cum nu depinde de mine ci de piticul meu, vom vedea.

Monica, fericita 31+ cu Cezar-Andrei

AMR: 9 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

Mersi, Dia! Sper sa ai bafta de data asta si sa nu se mai repeada la epiziotomie. Sper ca de la generatie la generatie sa se normalizeze lucrurile si sa fim lasate sa nastem asa cum simtitm.

Supermami, mersi Azi am invatat diverse pozitii care te pot ajuta in travaliu, diverse miscari si tehnici de respiratie. Bottom line, trebuie sa ne ascultam corpul ca el stie sa nasca :) Am mai invatat diverse metode non medicamentoase de a induce travaliul (desigur, numai in cazul in care se depasesc cele 42 sapt): stimularea sanilor cum spunea si Sovi la un moment dat, stimularea "bobului de mazare" dintre degetul mare si aratator (producem oxitocina), diverse chestii ce pot provoca , contractii (sex/orgasm, ananas, exercitii fizice usoare..). Daca vrei iti pot trimite suportul de curs cu toate info - Lunea viitoare il primesc si eu.
Eu nu o sa recoltez celule pt ca nu am incredere in metodele romanesti de stocare dar nici in eficienta lor. 2 cele mai importante motive, pt mine, sunt ca nu-ti garanteaza un nr de kg (am prietena carora li s-a spus ca merg si pt 60 kg, insa dupa recoltare le-au spus ca ooops, de fapt nu am putut sa luam decat pt 15 kg.. deci dupa 10 ani sunt useless) si pt ca in cazul bolilor cu adevarat grave, am inteles ca degeaba se iau pt ca anomalia (indiferent care e) e deja in sange la nastere, deci nu ai facut nimic. Nu am studiat mult problema, poate gresesc... insa nu voi lua.

Ronina ma impulsionezi si pe mine sa ma apuc de spalat/calcat. Cred ma maine cu asta ma voi ocupa, insa si eu sunt obsedata de etichete, asa ca mai intai le voi taia cum face si Tala si abia apoi spalat..etc. Oricum, mi-e un drag de hainute.. sa-ti soptesc ceva: cateodata imi pun cate o bluzita de dupa gat si imi imaginez ca-mi tin puiul in brate

Dara, eu iti spun cu tot dragul tot ce invat la curs, desi uite asta cu epiziotomia si gradele 1-4 am invatat-o data trecuta si tu stii deja :) Cum i-am zis si Mihaelei, va pot trimite documentatia cand o primesc, daca vreti. Eu daca as avea o minune de Dr ca a ta, nu as mai sta pe ganduri. E clar ca vrea tot ce e mai bine pt tine, e dispusa sa te lase sa incerci si daca, DOAR DACA va fi cazul, se va orienta catre cezariana, ceea ce mi se pare ideal. Dar poate nu va fi cazul..

Mersi, Monna si cu super intarziere, La Multi Ani "domnului Monna"
Ce ce ce? Ce cos special pt pampersi? Cred ca am sarit niste discutii - poti sa repeti pt o baba chioara, te rog? Ce cos? ca as vrea si eu daca e cu scapat de mirosuri

Aredwynn, felicitari pt vesti

Bia, si mie mi s-a spus ca am placenta jos inserata (daca asta e ce ai si tu, nu stiu dc am inteles bine) insa mi s-a ridicat. E adevarat, eu am avut asta prin sapt 20, dar daca stai linistita e posibil sa ti se ridice. Ti-a zis cumva la ce distanta e? Sau scrie pe eco?

Felicitari pt semnatura, Magdalena! Sanatate!

cu Gaza, DPN 30 Martie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

Salut

Azi a fost prima zi de concediu.Din pacate nu pot sa dorm de cateva nopti bune asa ca nu mi-a priit.Plus ca o sa-l am pe nepotul meu la mine urmatoarele 2 saptamani.Are un 1 si 2 luni si baterii in fund.
Si eu o simt pe bebe f puternica.De altfel apare mai mare cu 2-3 saptamani si suntem sub observatie.SCAN LA 32 SAPTAMANI.
Hai ca ma simt asa de rau(sunt si racita)incat o sa va spun ca eu am luat pana acum 23 de kg .Se simte cineva mai linistita acum?ca va aud ca va vaiati de 10-16 kg.
Am ramas insarcinata pe fondul unei cure de proteine si cand am inceput sa mananc carbs totul a luat-o razna.
In rest toate bune(care rest?!)
De nastere ce sa zic.Prima a fost naspa.Acum sper sa zica doctorii cezariana ca m-an refacut f greu dupa cusaturi.Cu epiziotomie si tot a fost ruptura .Eu zic sa faceti un scan inainte de a naste si daca bebe e peste4 kg sa nu nasteti natural mai ales la prima nastere.
Mie la RARES mi-au zis ca e de 3500+- 500g.A fost plus
De bagaj nu ma stresez sa-l fac de acum.am vreo 2 camasi de nascut adica de noapte dar nu lungi,periuta de dinti si o sa cumpar cateva costumase intregi pt EMMA . Restul nu sunt indispensabile.SA vedeti ce au englezii pe listele lor.....literatura usoara,reviste ziare,spray cu apa sosete groase.

ANYWAY eu vreau sa nasc odata si sa aduc fata acasa .STIU CA PAR F IMPORTANTE PREGATIRILE ASTEA DE DINAINTE DAR NU SUNT.De nascut se naste la fel de greu chiar daca ai nu stiu ce in bagaj.

Scuzati-ma pt tonul pesimist.
IN ALTA ORDINE DE IDEI am hotarat ca botezul o sa-l facem in ROMANIA pe 9 iunie.Am luat si biletele.PE Emma NU M-AU LASAT SA O TREC INCA ca nu are data de nastere.

Eu cred ca o sa nasc pe 2 aprile desi DPN e pe 8.(asta apropos de feeling-uri).
VA PUP

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

buna seara burtici. azi am lenevit toata ziua.. si v-am citit din umbra. m-am mutat dintr-un colt al casei in altul
dana, aveam asa dubii cu privire la celulele stem. inclinam cam 80% sa nu recoltez. acum dupa ce ai spus si tu.. m-am decis! multumesc.

32s3z

AMR fix 7 saptamani

varsta bebelusei Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Draga Carstea lasa ca ai sa vezi ca cea mai rea e raceala...de aici tonul pesimist . Cu kilogramele se poate si mai rau (adica peste 40kg) si tot si-a revenit la normal (persoana pe care o stiu eu). La ce experienta ai avut la prima nastere te inteleg ca nu esti f nerabdatoare (de fapt am auzit ca maternitatile din Anglia nu sunt chiar f bine cotate, nu ca in Ro sunt de 5 stele), dar va trece si-ti vei tine minunea in brate si o sa uiti si de nastere si de raceala de acum.
Cu bagajul ai mare dreptate, insa face bine psihicului si acelui simt care se naste (sau se amplifica) de a pregati (ceva, orice cred). Eu ma straduiesc sa iau cat mai multe inainte pt ca am un fix cu a nu duce bebele in mari aglomeratii (gen magazine) asa ca dupa nastere n-o sa vad prea curand sedinte de shoping (eu fiind si pe post de suzeta/biberon)

Dana vezi ca eu am smuls etichetele, nu le-am taiat (sa nu ramana cotorul pt ca e mai rau). Nici eu nu voi recolta celule stem (unu pt ca n-am garantia ca vor fi pastrate cum trebuie, doi pt ca sunt aproape sigura ca cel putin acum nu ajuta la mare lucru si trei, si cel mai important, ca sper sa nu fie nevoie de ele)

Mergi la inceput

Ce tare esti cu semnatura, Happy! Mi se face pofta de bebe cand il vad pe cel din semnatura ta cum papa :)))
Sper sa nu faci o greseala cu celulele, mai ales ca e o decizie pur personala. Pt mine e clar insa, asa cum am zis, nu am studiat suficient problema

cu Gaza, DPN 30 Martie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

haha.. si eu vroiam sa o scot
legat de celule.. si la mine este o decizie personala. nici macar sotul nu zice da sau nu. zice sa decid eu. mai asteptam doar o parere contra. ce m-a facut sa ma razgandesc.. sunt incertitudinile legat de nr de kg. lucru care mi se pare.. extrem de important.

32s3z

AMR fix 7 saptamani

varsta bebelusei Alexia

Mergi la inceput

Iar nu am dat refresh si am sarit postul tau, Tala. Eu nu suport etichetele de fel.. si hainelor mele le scot, dar le tai, de fapt le descos din cotor, si unde e nevoie, cos la loc. Banuiesc ca pt un bebe e si mai important sa nu simta cusaturi mai proeminente.

cu Gaza, DPN 30 Martie

Mergi la inceput