Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 23

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Irinaelena: bravo pentru alegera numelui, am mai discutat si eu cu sotul si cred ca al 2-lea nume vom pune si noi tot Maria pana la urma
Dana: ma bucur ca e totul ok Mai o saptamana si ajung si eu la medic, abia astept Nici al meu sot nu face diferenta intre rochita si fusta, prefer sa pregatesc eu bagajul decat sa ajung la explicatii detaliate pt tot ce-mi trebuie.
Dia_tm: multam de info!

Vreau sa va spun ca ma felicit ca m-am apucat deja de spalat/calcat, la cum se preconizeaza treaba va dura ceva Azi am calcat doar o ora, chestii mai mari gen prosoape si paturici, dar pe final m-a luat cu contractii si dureri de burta/spate. Avand in vedere ca tocmai am intins la uscat o gramada de hainute mici mici (au incaput tare multe intr-o tura de spalat), cred ca astea le voi calca in 2 etape sa scad riscul aparitiei de probleme... si inca as mai avea de vreo 2 ture de bagat la spalat... stiu, m-am halosit la cumparat o gramada de hainute, am si pt. 9 luni, dar nu m-am putut abtine

32+ Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Dana, sunt in asentimentul tau si multumesc pentru complimente, adica eu stiu tot asa, ca o groaza de oameni abia asteapta sa-l sarbatoreasca pe bebe si cum nu-s complet robotzel :), am impresia si ca i-ar transmite energii pozitive prin sarbatorire si bucurie. Chiar si numai ca se gandesc atatia deodata de bine la bebe.

Sunt de acord cu tine cu epiziotomiile, eu citeam ca undeva un maxim de 60% necesita epiziotomie numai la prima nastere si ca scade procentul la nesterile ulterioare. Am inteles din studii ca ar trebui sa se urmareasca in ce masura se albeste tesutul complet, ca sa stie cam cat s-ar rupe. Rupturile de grad I si II chiar n-ar merita epiziotomie oricum, doar cele de grad III sau IV unde te faci mai praf, insa alea sunt mult mai rare. Eu am intrebat-o pe dr mea de epi-no ca vazusem ca ea sustine mult moasele din Romania (o gasisem pe site-urile moaselor) si nasterile naturale. Si nu mi-a zis ca se face epiziotomie obligatorie, ci imi zicea sa incerc cu epi-no daca nu ma costa mult. Dar ea are rezidentiat facut pe-afara.

Si poti sa-ti schimbi oricand cariera daca vrei, mai stiu tipe care dupa nastere au devenit consultant in alaptare sau moasa, eu m-am apucat de a doua facultate pe la 28 de ani, dupa ce deja practicasem 5 ani meseria anterioara si am dus-o cu tot cu serviciu si apoi master, supervizare 2 ani dupa master etc. Si aveam colege care profitau de concediul de ingrijire copil ca sa isi faca tot asa, ani de facultate - multe erau mai mari ca mine. La fel, multe colege cu copii mai mici sau mai mari. Dar eu la 28 de ani eram cam cea mai mica dintre ele la reprofilare.

Pe mine ma intereseaza info, ca bat un 60% spre nastere naturala, dar am si indoieli serioase, ca obezitatea, macrosomia diabetul gestational, HPV (desi nu cred ca-i activ) etc. sunt indicatii de cezariana pe-afara. Insa dr mea e pro nasteri naturale si o vad in stare sa incerce.

Ce sa zic, la altele nu sunt total de acord :). De ex. am lucrat cu oameni optimisti cu hepatita C sau cu diabet de tip I si analizele lor erau la fel in ciuda optimismului. A, ma rog, altii erau si pesimisti. Si stiu si pesimisti care s-au vindecat cu tratamentul anti-viral, de la 20 milioane unitati de virus per ml de sange, la nedetectabil in sange si cu efecte secundare doar oboseala. Sigur ca psihicul era important in lupta cu boala, in special la modul cum aveau grija de ei si la imunitate, dar nu mergea pana la capat, mai trebuia si ajutor medical.

Irina, merci mult de tot, misto site-ul ca au si preturi, tre' sa vad cate locuri au.

28+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Buna fetelor,

Dana nici eu nu inteleg toate superstitiile astea dar nah... Felicitari pt vestile bune
Aredwynn , dia_tm, irinaelena si titi multumesc
Amy pai daca mai zici si de babele de la tara... m-ai terminat, acolo e criminal cu cate vorbe sunt
Chito te asteptam si pe tine cu vesti bune
Ronina spor la spalat si calcat, nu te forta prea tare, incetisor
dia_tm ce prostie asta cu epiziotomia, pote totusi de data asta scapi daca nu e cazul.
irinaelena bravo pt alegerea numelui, pot sa-l trec in listuta?

Pup fetele

Monica, fericita 31+ cu Cezar-Andrei

AMR: 9 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

Salutare, fetelor!

Mi-a venit rezultatul la culturi din col si e negativ Ma bucur pentru ca inainte de sarcina imi tot iesea o tampenie pentru care am tot luat antibiotice si nu trecea nicicum. Culmea era ca nu aveam nici macar cel mai mic simptom pentru asta si nu prea imi venea sa cred ca e ceva (asta a propos de ce ziceai, Dara). La un moment dat am lasat-o balta cu tratamentele si prima oara cand mi-a reciltat culturile in sarcina au iesit negative. Asta e a doua oara.
Mai sunt bucuroasa ca nu prea am mai avut contractii (doar vreo 2 azi dimineata), ceea ce imi da sperante ca dimensiunea colului nu va fi mai mica joi, ca sa vrea sa ma interneze (ceea ce cred ca ar fi cam exagerat - vecina mea a stat acasa cu colul de 1 cm muuuult timp, ca cica sta sa nasca in orice clipa si apoi a depasit termenul ).
Am primit si pozele de la sesiunea foto (am pus una pe fb si o sa mai pun maine probabil).
Vroiam sa va intreb daca ati gasit undeva batista bebelusului care se demonteaza pentru ca putea fi curatat/spalat mai usor recipientul de stocare a materiei recoltate . Am inteles ca nu toate pot fi demontate si o mamica mi-a recomandat sa caut asa.

34+ cu Natalia

Mergi la inceput

Aredwynn bravo pt rezultatul bun de la cultura . Vezi ca daca stai mai mult cumintica acasa contractiile se raresc . Am vazut foto de pe FB e superba , esti o graviduta frumusica foc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

Multumesc, Monna!!!

Am uitat sa va intreb: voi cate pachete de scutece luati pentru inceput?

34+ cu Natalia

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui aredwynn

Multumesc, Monna!!!

Am uitat sa va intreb: voi cate pachete de scutece luati pentru inceput?

34+ cu Natalia

Eu cred c-o sa iau un pachet marimea 1 si unul marimea 2 pentru inceput... sa vad ce primesc si la baby shower. Vad ca deja din lista care am facut-o s-a cumparat cosul ala special pt pampers deci am scapat de mirosuri si de dus cat mai des gunoiul din cauza pampersilor mirositori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ane-maria spune:

Dia mai am ceva timp, DPN-ul ar fi pe 16 februarie dar... asta nu e batut in cuie; abia astept intalnirea cu bebelina mea ;

Sarcina usoara !

Ane cu Maria Evelina in 36 weeks

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Aredwinn, super ca n-ai microbi, ma bucur. Ar fi foarte misto ca daca nu credem ca-i avem, sa nu-i avem si gata, si sa treaca fara tratament la toata lumea.
Foarte frumoasa poza!!!

28+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bia_Mi spune:

Salutare fetelor,
Am revenit si eu printre voi, f interesante discutiile voastre, ma bucur sa le citesc. Eu week asta am fost la Poiana Bv, cam naspa cei drept pt ca am privit cum altii se distrau, dar ma revansez la anu'.
Azi am fost la consultatie si mi-a zis dr ca mi-i s-a scurtat colul si ca am sarcina cam joasa(ceva de genu'),drept urmare sa nu fac vreun fel de efort,sa iau fier incontinuare si m-a pus sa fac "culturi din col" si mi-a mai dat niste ovule (cervugid), in rest a zis ca pe 6 feb vb despre nastere, cu toate ca eu optez 60% pt cezariana. Am cumparat si eu patutul,portbebelul,hainute,biberoane,suzete,serul fiziologic,sirop pt colici(preventiv)s.a,trebuie sa-i mai iau cadita,scutece si carutul.
Am niste emotii de ... , mi-e frica de spital, de nastere, sper sa fie bn,sa ma refac repede si sa nu am probleme.

34+ cu

Mergi la inceput