Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 23
Raspunsuri - Pagina 13
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tala/Tala.jpg)
Tala spune:
Dara asa-i, de drag voi face marturii si nu pt ca asa trebuie . Botezul lui David l-am facut la restaurant si am regretat pt ca au fost niste nesimtiti (din familie, pt ca n-am facut mare tam-tam) care au fumat peste copil iar eu cred ca eram prea distrusa sa le zic ceva. Acum voi face tot cu familia (cat mai restransa), dar acasa. Vad eu cum planific totul sa ma descurc si cu partea de tratatie (ceva gen bufet suedez), dar copilul va sta in mediul lui (iar la mine in casa nu se fumeaza
)
Din ce am inteles eu totusi legea atractie a functionat la tine . La mine sigur si in muuulte situatii (port pe hartie un diagnostic f urat, insa in realitate nu am asa ceva si cred ca este asa doar din cauza ca n-am crezut in el). Viata mea e o minune continua si sunt f recunoscatoare pentru asta. Si, evident, doresc asta tuturor.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/SuperMami_1/SuperMami_1.jpg)
SuperMami_1 spune:
irina, te inteleg ca ai cu totul alta opinie mai ales prin prisma faptului ca in familie ai preoti.
nu e cu suparare, insa eu imi mentin parerea proasta despre ei prin prisma exemplelor de preoti pe care i-am intalnit in decursul vietii.
nu vreau sa mai lungim subiectul asta, ca banui ca nu e de interes general si poate sunt pe forum persoane mai traditionaliste care nu sunt de acord cu mine si nu vreau sa starnesc polemici
Miha, mamica fericita de Rares si
29+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Tala, nu prea a functionat legea atractiei/gandirea pozitiva, a functionat actiunea pura, documentarea medicala, culmea eu fiind deprimata la momentul ala.
Intr-adevar la unii se leaga negativul de rezultate nasoale pentru ca nu si actioneaza. Adica daca-s deprimati nu mai au grija de ei. Si atunci da, ai putea zice ca ar fi deprimarea cauza. Insa daca inveti sa actionezi in ciuda deprimarii, poti sa simti in continuare tristete, dar sa faci ce trebuie, si atunci rezultatul e f. bun chiar daca tristetea e inca acolo. Mie asta mi-a demontat teoriile respective.
Eu cred f. mult in reglarea psihicului, asta mi-e a treia meserie, insa dupa atata psihologie am realizat ca nu e util sa ignor realitatea, ci mai bine sa gasesc solutii pentru probleme.
Cel mai mult m-a ajutat disocierea gandurilor si emotiilor de comportamente. Legea atractiei presupune ca ele vin musai la pachet. Si la multi asa si vin, dar cand inveti sa le disociezi, rezultatele se schimba.
Adica am putut gandi ca lucrurile nu-s prea roz, insa in loc sa ma pun jos din cauza asta, sa fac ce e nevoie oricum. Si atunci rezultatul a fost bun indiferent de gandurile mele. Problema cu rezultate negative la cei care gandesc negativ e ca si actioneaza negativ. Daca ar gandi negativ, dar ar actiona pozitiv, ar avea si rezultate bune. Pare absurd, dar se poate face mai rapid schimbatul comportamentului decat schimbatul gandirii.
De-asta sunt fan terapie cognitiv-comportamentala. Poti schimba mai intai comportamentul si sa faci ce ti-e util si apoi si gandirea (ca la adulti dureaza sa schimbi gandirea, dar comportamentul il poti schimba imediat daca vrei).
Insa atata timp cat s-au descoperit markeri pentru depresie in sange si alte probleme hormonale genetice care dau depresie si anxietate, nu ma pun contra naturii, ci o ajut, daca ea actioneaza chimic, actionez si eu chimic. Cat tine de psihologie, tratez cu psihologie, cat tine de medicina, tratez cu medicina.
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dia_tm/dia_tm.jpg)
dia_tm spune:
Cu botezul noi am avut noroc de un preot extraordinar - asa ca tot in Timisoara, la aceeasi biserica vreau sa facem botezul;
Aici am fost la vreo 2 botezuri (cu acelasi preot) si cu greu m-am abtinut sa nu-i spun cateva ...era tare suparat pe toata lumea si ne-a facut pe toti cu ou si cu otet (complet aiurea si din senin). Amu auzit insa si de un preot super ok prin zona...dar oricum la noi cam toata familia si toti prietenii apropiati (inclusiv nasi) sunt in Timisoara, deci e mai logic sa mergem noi la ei
.
De marturii... n-am facut; dar acum probabil vom face ceva pachetele cu bombonele - fiindca acum osa avem invitati destul de multi copii.
Data trecuta am facut doar invitatii si mici card-uri cu numele invitatilor - ambele cu poze ale d-soarei; asa avem si noi (si cei apropiati care vor sa le pastreze) o amintire draguta. Si n-a fost complicat ca am modificat pozele pe calculator (adica adaugat un chenar si un mesaj) si le-am tiparit pur si simplu ca poze, asa ca a iesit si foarte ieftin.
In rest, cu traditii, obiceiuri si superstitii ...fiecare cu ale lui; cat timp nu ma afecteaza direct si personal incerc ca le accept (pe principiul ca fiecare avem cativa piticuti pe creier, si au si oamenii aceia dreptul la piticutii lor).
Cat timp poti sa te detasezi si sa nu te enervezi e chiar interesant de experimentat astfel de socuri culturale...si e suprinzator sa dai de conceptii uneori atat de diferite (si de ciudate) inclusiv printre cunoscuti si persoane apropiate.
Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si
(DNP.12.04.2012)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ronina/ronina.jpg)
ronina spune:
Buna fetele!
wow ce de discutii s-au starnit Mie imi place sa citesc pareri contradictorii, ma ajuta sa extrag mai usor parerea proprie. E foarte normal sa avem pareri diferite, doar fiecare individ e unic. Ar fi mai trist sa fim toti copie la indigo
Eu am nasit pana acum si o fetita si un baietel, si vreau sa va spun ca am fost la fel de fericita pentru amandoi, e o binecuvantare sa nasesti un sufletel
Dana, Chitosenia: bafta la echo, sa veniti cu vesti bune!
Strumfy: eu vreau sa recoltez cu firma care stocheaza celulele in TM, se numeste Stem Cells Bank.
Dia_tm: imi spui si mie (daca doresti, bineinteles) la ce biserica din Timisoara ai botezat-o pe Adriana si ai fost multumita? 32+
Bianca
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/titi143/titi143.jpg)
titi143 spune:
Buna fetelor.
Din pacate nu am reusit sa va citesc, am mult de lucru la servici, dar o sa citesc pe parcurs.
Despre noi, totul e la fel. Nu prea mai am contractii, dar de obosit ma obosesc repede.
Sper ca totul sa fie bine si in continuare, ma duc sa va citesc.
Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 26+
Robert Aaron
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Irina, acum daca tot ne-ai spus de tatal si fratele tau, ii pot gasi cumva la vreo biserica de pe langa noi? Tu stii vreun restaurant acatarii prin cartier? (acatarii adica in sens de curat, cu mancare safe si gustoasa si cu putin loc de dans)
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
![](images/user_woman.png)
irinaelena spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dara76 Irina, acum daca tot ne-ai spus de tatal si fratele tau, ii pot gasi cumva la vreo biserica de pe langa noi? Tu stii vreun restaurant acatarii prin cartier? (acatarii adica in sens de curat, cu mancare safe si gustoasa si cu putin loc de dans) |
Pe ai mei (tata si frate) ii gasesti la 500Km departare
![](icon_smile.gif)
Despre restaurante...
- eu am fost la "La piciorul porcului" sa mananc si mi-a placut, dar nu e spatiu.
- am fost la un botez la L'Incontro (str Postavarului), la etaj (stiu ca are mai multe incaperi) si a fost ok (are un fel de balcon unde se poate iesi la fumat), daca vrei detalii o intreb pe prietena mea care a organizat acolo
- eu ma gandesc sa cercetez "7 Days", e chiar pe strada mea si arata f bine din exterior. Ma tem sa nu fie scump...
Irina,
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/amy25/amy25.jpg)
amy25 spune:
Nici eu nu doresc prea mult sa ma bag in discutia cu "preoti cu har si fara", insa pot spune ca si eu la randul meu am cumnat preot intr-un sat mic de vreo 70 familii, uitat de lume in general si doar bagat in seama de mai marii bancheri care isi mai "trag" cate o viluta sub munte si de faptul ca pe acolo trece o sosea internationala.
Cand s-au mutat acolo pentru prima oara, erau de vreo 22 ani, veniti din Bucuresti de pe bancile facultatii, nimeni nu le dadea sanse sa ramana caci toti preotii plecau in cateva luni. Asta se intampla in 1997...
Au luat-o de la 0, intr-o casa parohiala cu rahat de capra inauntru caci fusese un fost grajd candva si acum nu mai recunosti casa. Ce-i drept abia acum 2 ani au luat si un apartament in oras pentru ca s-au marit copii si scoala in sat nu mai exista.
Ideea e ca , recunosc, bani din Biserica sau avere n-a facut, a mai muncit si pe langa casa dar niciodata n-a obligat la plati pe cineva sau sa impuna taxe cum vad eu ca sunt si pe la noi. Mai sunt si exceptii zic eu, caci oricum restul padurii este putreda intr-adevar.
Si ca sa ne revenim va spun ca doar ce am facut niste clatite ca mi-era gandul de mult timp la ele, am spalat cele cateva body-uri achizitionate (f. multumita de cele de la Tex), am facut o ciorbita si acum sunt lata de oboseala.
Piticul meu nu stiu ce face in burtica, dar cand misca ma zguduie cu totul. toata lumea si piticii.
2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; 2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit; 2011-ET reusit la clinica Promed
Multumesc Bunului Dumnezeu!29+
Victor Gabriel
AMR 9 saptamani
![](images/user_woman.png)
irinaelena spune:
Ah, am uitat sa va spun ca ne-am hotarat si la nume, aveam 2 variante si l-am rugat pe Andrei sa ne ajute, sa aleaga el ( asa il implicam si pe el in treaba cu surioara). Deci a ales Maria.
I-am pus si mana pe burtica intr-o seara sa o simta, a fost incantat
Irina, 28+ cu