Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 23

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dia_tm spune:

LA MULTI ANI Nelli!

La Multi Ani sot de Monna si viitor tatic fericit!

Happy, noi tare am vrea un pic de zapada...dar pe-aici nu se arata asa ceva...

Clatite cu ciocolata ... asta a fost si cina noastra vineri (la insistentele d-soarei)- dar cu Nutella in loc de Finetti;
Aseara am facut galuste cu prune - iar fiica-mea mi-a spus ca sunt cele mai bune prune in galuste pe care le-a mancat in viata ei ..;presupun ca din asta trebuia sa inteleg ca vrea sa fac mai des
eu teoretic sunt pe regim fara zahar, dar uneori merg pe principiul ca exceptiile intaresc regula ..;bine, daca dr. zice ca anamizele sunt ok si singurul scop e sa nu pun prea multe kg, mai compensez si imi mai permit sa mananc ceva dulce, dar incerc sa mananc mai putin in ziua respectiva ca efectul sa fie in final cam acelasi).

Despre botez - la noi tot nasa a tinut fetita si nasul lumanarea ; dar la verisoara mea (din Gorj) nasa a tinut fetita si moasa a tinut lumanarea (n-am priceput deloc ce rol aveau nasul si mosul la botez...dar nu conteaza; fiecare loc cu obiceiurile si datinile lui.

Dana, sa revii cu vesti bune de la control! .

Ieri am comandat si carucior si un marsupiu ...
Iar azi am program de spalat hainute micute de bebe

Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

La multi ani, Nelli! La multi ani monna pt sot!

Sovietica, eu tot ca tine gandesc, nou-nascutii ii vad la orizontala . Numai asa l-am tinut pe Andrei pana tarziu, cand dadea semne ca ar vrea sa se ridice in fundulet.

Superba comoda, Tala!

nikonkio, foarte tare dispozitivul acela de uitat in gat si urechi, m-am gandit de multe ori sa cumpar asa ceva dar nu stiam de unde. Nu ca as putea eu pune diagnostice, dar sa stiu daca ma grabesc la doctor sau nu cand raceste copilul. La plamani am invatat sa il ascult, sa-mi dau seama ca ceva nu e bine, dar in urechi nu stiam cum sa ma uit

Irina, 28+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

Dana, si pe mine ma enerveaza obiceiurile astea bisericesti, care n-au nici un fel de explicatie logica.
pe noi s-a suparat preotul ca i-am dat lapte sa bea inainte de impartasanie ca urla copilul din toti rarunchii de foame....si s-a luat de nasa ca de ce l-a tinut 4 luni nebotezat...de parca nasa ar fi avut vreun cuvant in ceea ce priveste momentul botezului. dupa mine, n-as face nici un botez ca nu cred in preoti si in harul lor...majoritatea se fac popi ca e rost de capatuiala, casa parohiala,pomeni, e un servici usor, lucreaza o singura zi pe saptamana...rar mi-a fost dat sa intalnesc preoti cu har...la care sa-mi deschid sufletul.
hai cu rezultate bune de la control!

Miha, mamica fericita de Rares si 29+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Strumfy, pe mine ma bate gandul sa recoltez cu Future Health Romania, dar sa vad ce pret au, c-am mai vazut la nu stiu care 1800 eur sau asa ceva si e prea mult. Stiu ca mai sunt in Ro, Biogenis, MBL, CBC, Stemsure, Regina Maria, o banca din TM, Euromedics, parca mai aparusera unii Cryo Save sau asa ceva.

Irina, cum faci sa asculti la plamani?

Eu fac ceremoniile astea cu nunta, botez, etc. pt. ca-mi place sa organizez petreceri si pentru ca ma bucur de bucuria multora dintre participanti, care abia asteapta, in rest partea cu biserica incerc s-o scurtez (chiar daca cred si eu intr-o energie universala, insa nu in treburile cu "e pacat sa faci cu ochiul"), dar nu mereu imi iese :)

28+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Miha si Dana eu ma gandeam serios sa-i spun preotului sa-i dea doar o picatura mica de vin (Nu o lingura intreaga cum au facut la David de a dormit bietul copil 5 ore fara pauza). Plus la fel de serios ma gandesc sa-i spun sa-mi dea lingurita sa o dezinfectez inainte, sa foloseasca vinul meu si sa nu scufund copilu' cu totul in apa, ci sa-i toarne apa cu mana pe crestet. Presimt ca voi avea multe discutii (cu mai multi preoti)
Amy, tocmai ca eu n-am inteles ca Ane s-ar fi referit la vreo superstitie si cand a spus de facut bagaj cred ca s-a referit la facutul lui efectiv, nu la cumparaturile pt el.
Oricum si daca trimit sotul dupa chiloti eu am toata increderea ca se va descurca (al meu cel putin mi-a demonstrat de multe ori ca-mi stie masura la imbracaminte sau bijuterii mai bine decat mine). Apoi nu cred ca rolul tatalui s-a incheiat la momentul concepere .
Dara sper sa scapi de emotii si ganduri negre. Esti tu curajoasa oricum si puternica
Ronina, da, sunt activa desi nu ma simt chiar in forta. Insa ma gandesc ca-mi va fi tot mai greu si vreau sa fac acum ce am de facut pt ca macar cu o saptamana inainte sa ma odihnesc si eu. Sotul meu chiar zicea aseara ca o sa fiu super obosita dupa ce nasc la cate mi-am propus sa fac pana atunci
Strumfy si eu sunt la fel [ce ziceai tu cu medicamentele - plus ca acum exista si farmacii non-stop]. Eu cred mult in puterea gandului din cauza asta alung cat pot gandurile negre si atrag pe cele pozitive (si in decursul tumpului am vazut si rezultatele )
Irina multumesc . Voi face si patutul la fel si scaunelul pt sprijinit picioare in timpul alaptatului.
Niko imi imaginez ca ti-a fost tare greu si este de inteles o doza mai mare de precautie. Eu si daca as vrea n-as stii ce medicamente sa iau (cu exceptia baneocin). Astept sa-mi spuna pediatra (care multumesc DD nu este fan medicamente deci probabil imi va zice: nimic )
Ma duc sa mai fac niste aparatori de patut si sa pap pt ca ma atentioneaza mandra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chitosenia spune:

Buna fetele mele,

Plecam la doctor...la 16.00 am intalnire cu bebe...strengarul mamei mult iubit si promit sa aduc vesti proaspete.

Legat de botez eu sunt radicala rau... nasa va fi sora-mea si prezenti oameni doar care stiu ca vor fi interesati de eveniment sau de bebe... eu nu fac circ de botezul copilului meu ... si nu fac petreceri dupa (nu la varsta asta... fara restaurant , meniuri, marturii si fum de tigara... eu nu-mi alaptez copilul prin camere de hotel/restaurant si nu fac din el expozitie- toata lumea la pus mana si pupat).
Nu accept opinii date de nimeni... nu cred in superstitii( sunt bine venite cele pe mail cu subiect ca sa pot da delete fara poluare fonica )..imi ajunge cutuma religioasa ..circ alta data cand ma tine puterea

Mamica de Bu minunat si de strengar +29

Mergi la inceput

Dara, ascult cu stetoscopul. Am vizionat niste filmulete pe net, care redau sunetul normal si tipurile de sunete anormale. Sincer, nu l-am ascultat de mult, ca n-a fost cazul, dar in primul an de gradinita, cand racea des, il ascultam. O singura data mi s-a intamplat sa aud un harait anormal, si a doua zi de dim, hop cu el la dr. Si am avut dreptate. Am luat boala din pripa si s-a vindecat cu aerosoli, am scapat de antibiotic (am avut noroc si de medic bun, care nu s-a grabit). Acuma nu zic ca-s experta, si probabil sunt sanse sa nu observ mereu..dar fac si eu ce pot

SuperMami, sunt de acord cu tine ca nu toti preotii au har si nici eu nu ma dau in vant dupa superstitii (pe care de fapt oamenii in varsta le sustin, in nici un caz preotii care isi stiu meseria), dar faci si greseli in ceea ce afirmi! Tatal meu si fratele meu sunt preoti amandoi, si pot sa te asigur ca:
- n-au locuit niciodata in casa parohiala (pt ca nu exista sau e sub orice critica)
- tot ce primesc la pomeni impart la altii
- in nici un caz nu lucreaza doar o zi pe saptamana! Poate nu lucreaza 5 zile, dar sunt perioade in an in care lucreaza 7 zile din 7 (in perioada posturilor). Te-ai gandit vreodata ca ei tot timpul lucreaza de Paste, Craciun, Revelion? Ei nu pot pleca niciodata undeva cu familia in aceste perioade
- zici ca e un serviciu usor? Incearca tu sa traiesti cu constiinta incarcata cu pacatele a sute de oameni . Fratele meu a avut un soc la prima lui perioada de spovedanie, la cate a auzit . Sau gandeste-te cum ar fi sa traiesti sub permanenta observatie din partea comunitatii . La fiecare pas gresit, imediat auzi: ai vazut/auzit ce a facut popa cutare? Nu e deloc usor

Sper ca nu te-am suparat dar am vrut sa aduc putina lumina asupra vietii de preot si poate sa va aduc la cunostinta unele aspecte la care nu se gandeste nimeni

Irina, 28+ cu

Mergi la inceput

Dana, cu superstistiile ce sa zic, eu mi le-am rezolvat cu logica si nu cred in noroc sau ghinion, ci in 'random'. Am practicat legea atractiei pana mi-a venit rau, ba chiar ii convingeam si pe altii si pana la urma am inteles ca daca ai niste afectiuni genetice, oricat am studiat eu cum mantrele calugarilor tibetani pot schimba ADN-ul (chiar sunt studii clinice pe tema asta), cam tot cu afectiunile alea raman, ca nu il schimba chiar asa de mult.

Bineinteles ca nu-mi place discriminarea, insa daca omul ramane in cap cu vreo chestie, stiu ca nu i-o scot eu asa usor, daca e superstitios.

Cred ca legea atractiei e pentru oameni sanatosi, cam ca si medicina naturista, oameni sanatosi la care un plus de voie buna e tot ce e necesar ca sa fie imunitatea mai crescuta un pic. Insa cand e vreo problema serioasa bine, nu sunt suficiente si prefer modul de pregatire. Care mie nu mi-a adus nimic rau in plus, inainte eram mult mai rau ca acuma si aveam 20 kg in plus fatza de acuma, insa credeam cu tarie in diverse.

Chito, nici eu nu cred ca fac invitatii, marturii n-am avut nici la nunta, nici nu se practicau pe vremea aia, ca mi s-a parut ca majoritatea le arunca oricum. Dar inteleg ca unora le e drag sa le faca, asa cum imi plac mie petrecerile. De fapt imi place f. mult sa dansez. Ca bebe nu e musai sa stea mult pe-acolo. Le dau celorlalti un prilej de bucurie si sarbatorire si imi place sa vad multa bucurie si veselie. Eu imi caut restaurant pe-aproape ca sa vin cu bebe acasa, poate eu, poate mama, poate cu schimbul.

Tala, merci, necajeala si plansul cu cetonele in urina au durat cam 10 minute, cand am vazut analiza, dupa aia le-am dat interpretarea cu slabitul (adica una inofensiva).

28+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Si apropos de casa parohiala, nu cred ca e vreun preot care sa nu isi ia o locuinta pesonala, altfel ar ramane pe drumuri cand ajunge la pensie....

Irina, 28+ cu

Mergi la inceput

Irina, merci de ideea cu stetoscopul. Super.

28+ Miruna Sanziana

Mergi la inceput