Constipatia pe fond psihologic (copil 10 ani)?
Raspunsuri - Pagina 3
Madona spune:
Citat: |
Deja se stramba la stafide, dar vede ca o ajuta indirect cu durerile de burta si tace. |
incerca si cu fructe mai atragatoare, ca de ex. afinele,
pe care le-ar primi poate cu mai multa placere si care aici se gasesc tot anul (acum sunt importate din america de sud)
ML spune:
Vara am sa iau, acum gasesc doar cutiute minuscule si scumpe. Cred ca le aduc din... Canada . Vara cumparam galeti intregi de la ferma de afine.
I-am luat varza murata azi, am gasit nemteasca "all natural". Sa vedem ce isprava facem.
Dar vroiam sa va intreb de fapt despre seminte chia daca stie cineva. Am vazut la punga, am inteles de pe Net si ambalaj ca ajuta la digestie/constipatie, IBS. A incercat cineva?
Si inca ceva... daca tot ati amintit despre probiotice, etc... Imi spune cineva daca a mai gasit in Buc. (vreau pt. mama pt. cancer de colon) Ecoflorina si unde? Zicea ca n-a mai vazut de mult. Sau altceva cu ce o poate inlocui, de buna calitate. Pt. cancer de colon si chiar dupa tratament cu antibiotice (asta pt. fratele meu, luni se opereaza la o masea, i-a ajuns infectia pana la sinusuri :(. Doar vreau denumirea, de-i posibil tulpinile care sunt incluse, citesc si in Engleza dupa sa vad ce-i mai nimerit pt. fiecare. Scuze, am zapacit de tot subiectul asta...
Madona spune:
si smochinele tinute in apa peste noapte au efect laxativ; vezi daca nu i-ar placea mai mult ca prima gustare de dimineata.
apoi, cel mai bun sfat cred ca ar fi sa-ti incurajezi fetita sa faca exercitii de gimnastica zilnic.
sm spune:
ai incercat sa-i dai kiwi dimineata? 1 sau 2 kiwi mancati dimineata este indicat pentru constipatie si in plus contine vitamina C. Destul de eficace este si uleiul de parafina, cu o ciocolata calda sa nu-i simpta gustul.
multa sanatate,
ML spune:
Smochinele fara conservant le gasesc gata mucegaite la magazin, lumea nu cumpara fiind scumpe plus ca abia stiu ce sunt. Trebuie sa ma duc in alt oras la Health-Food store sa iau.
Eh, cu gimnastica stiu ca ar fi bine, suntem cam lenesi. Slabi dar lenesi :). De primavara pana toamna ies amandoi afara si se alearga cu cateii destul de mult.
Incerc si cu kiwi, il place dar nu prea. Ii plac mere, portocale, capsuni, afine, uneori banane. Restul fructelor le mananca dar impinsa de la spate si imbufnata, precum cu stafidele...
Ieri iar inhatase cartea si uitase de ea asezata acolo. Eu vad asta cam ca si TVul la masa su cititul in timp ce mananci. Plus ca azi alerga cu castronelul cu portocala prin casa, a alunecat cu el, doar, doar sa faca si altceva in timp ce-si "pierde" vremea cu mancarea... La fel si cu tronul. I-am spus sa stea la masa, pe scaun. He, he, cine mai mesteca azi mancarea de 30 de ori inainte s-o inghita? Cine mai are rabdare sa-si bea apa la sfarsitul mesei sau sa nu amestece salatele cu restul felurilor? Ardem lumanarea la ambele capete, asta facem :(.
Madona spune:
smochine bune poti cumpara si pe net; uite, eu ti le recomand pe astea: http://www.amazon.com/Organic-Certified-Dried-Mission-Resealable/dp/B004FLC8SC/ref=cm_cr_pr_pb_t
sunt delicioase!
kiwi e foarte acid si nu cred ca-i indicat pe stomacul gol...
in plus, ai mei se plang ca-i doare limba de la kiwi, asa ca-l evita cu totul.
Nati spune:
ML, cauta pe naturalnews articolul despre Yerba Mate, cica distruge celulele canceroase din colon.
Seminte Chia eu am dat comanda de pe net, parca firma e din Bucuresti daca nu ma insel, am emailul tipei la care fac comanda de obicei. Daca esti interesata iti pot da adresa de mail.
Dar semintele chia au mult estrogen, trebui luat putin ca si cantitate, adica maxim 2 lingurite pe zi.
Noi face cura de 2 saptamani. Sunt ok la gust.
ML spune:
Madona, si pe mine ma usura limba de la kiwi. Si ananas. Am sa vad, rezolv cumva.
Nati, multumesc de info, ii voi spune mamei despre Yerba Mate, poate gaseste in Bucuresti?
Bine atunci, nu cred ca-i trebuie estrogen copilului. Nu stiam.
sm spune:
kiwi poti sa-i dai in milkshake, smoothie, salata de fructe sau cu un iaurt, il pui in iaurt ( cel mai bine ar fi kefir) si il zdrobesti cu o furculita.
ce poate sa o ajute ar fi saritul corzii sau trampolina, sau daca ai gasi pe cineva care sa-i maseze burtica. Chinezii au un masaj specific Chi-Nei-Tsang.
sunt sigura ca vei gasi o solutie care sa functioneze, rabdare si incearca un pic din toate.
ML spune:
Nu se atinge de lactate cu exceptia inghetatei, cand si cand. Poate intre mese sa-i dau kiwi, ii place, dar dupa cateva zile nu-l mai vrea (cel putin asa a fost in trecut, poate din cauza usturimii).
Am sa-i spun despre coarda (trampolina nu avem) si voi citi despre masaj.
Multumesc tuturor de idei, este mai bine acum plus ca incepe sa fie atenta si sa inteleaga ce se intampla cu ea.