Gravidute cu tromobofilie -cap 10-

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kraluca spune:

felicitari bebelinei lui toni!!!

37+

mutatia heterozigota a A1298C si C677T
tratment: clexane 0.4/zi, femibion 2, cetebe, magne B6

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Fetelor, multumesc!
cybele, ma gandesc sa iau magneziu simplu, ca sa nu iau prea multe Buri (cred ca sunt destule cele din Femibion, plus ca eu inainte de FIV am luat 3 luni Medyn forte si o capsula are B6 in cantitate de 25 mg).
Felicitari pt bebelusa lui toni
dara, nu iei nici o forma de iod in sarcina? Citisem pe niste site-uri americane ca in utero fetusii au nevoie de 150-200 micrograme iod/zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpediem spune:

Felicitari prichindutei lui Toni! Sa creasca mare si papacioasa! Pupici pt amandoua

Si eu am luat de cand am aflat ca sunt graviduta MagneB6 2/zi si inca iau.

35+

"Homo sum, humani nihil a me alienum puto!"

MTHFR C677T - heterozigot, A1298C - heterozigot, Gena PAI - 675 4G/5G - heterozigot, O sarcina oprita in evolutie la 15 sapt.
Tratament sarcina actuala: Clexane 0.3 dim + 0.4 seara, 2 acid folic 5 mg, 2 magne B6, 2 no-spa, 1 ovul arefam 200 mg, 1 elevit, 1 cetebe 500mg, 1 capsula ulei de peste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Fetelor, o sa postez si aici ce am mai aflat, ca e trafic mai mare decat la Trombofilie...am primit rezultatul pentru cariotipul embrionului (de fapt au analizat doar detectia aneuploidiilor cromozomilor 13, 18, 21, X si Y, nu au descoperit nimic.
Acum am primit si rezultatul pt antiFXA, valoarea mea e 0.34, interval normal 0.1 - 0.4 scop profilactic si 0.4 - 1.1 scop curativ. Stiam ca noi ne incadram la profilactic...preferam sa fie gresita doza. Pe site-ul Synevo am gasit urmatorul paragraf:
Pentru a asigura o anticoagulare eficienta in timpul sarcinii optiunile ar fi fie ajustarea dozei in functie de modificarea greutatii, fie monitorizarea activitatii anti-FXa si ajustarea dozei pentru atingerea nivelului terapeutic de 0.5-1 U/mL.

Urmeaza sa facem cariotipurile noastre si cred ca vom merge la Inst. Parhon. Aveti vreun sfat legat de laboratorul la care ar trebui sa facem? Geneticianul cu care am discutat a zis sa faca si sotul mutatiile pe care le am eu pentru ca daca are si el aceleasi mutatii (MTHFR si gena PAI), se aduna efectele negative si pot da embrionului malformatii cardiace...M-am intrebat de multe ori daca mutatiile partenerului ar avea vreo legatura si nu am gasit nimic...in schimb, daca ne gandim la explicatia mutatiei homozigote (mostenite de la ambii parinti) si heterozigote (mostenite de la unul singur), mi se pare evident ca si mutatiile partenerului influenteza sanatatea embrionului.

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi,
Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)i
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Balanta, nu iau iod, e posibil sa fi trebuit, dar am vazut ca dr mea s-a ferit sa-mi dea complex de vitamine, pe cat de mult a avut grija sa iau acid folic la greu. Din ce am priceput eu in general, problemele mele cu greutatea o pot afecta mai rau pe bebica in multe moduri decat lipsa unor chestii din vitaminele de sarcina si atunci se face raportul risc-beneficiu cum ar veni. Ca mie Femibion imi dadea super foame.

MeAlex, eu am citit ca mutatiile sotului afecteaza in masura de 25% bebele si daca le are, cresc cu acest 25% riscurile, ca ma tot gandeam daca sa le fac si la sot, dar nu prea mai aveam bani. Plus ca daca eu am homozigot, am inteles ca bebe mosteneste direct/sigur. Tre' sa am grija sa ii dau cumva acid folic metilat si b12 metilat si sa ii verific homocisteina, dar nu stiu de la ce varsta, o sa ma interesez.

28+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

La asta se gandea si geneticianul: eu am MTHFR hetero si PAI homo...daca sotul are cel putin un hetero de la o singura mutatie din astea, se mai complica putin situatia. El a zis sa facem doar pe cele pe care le am si eu. O sa mai facem amandoi si Factorul XIII, pentru ca se asociaza foarte des cu PAI-ul.

Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi,
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

alex, de ce au analizat doar cativa cromozomi?
Eu teoria aia cu trombofilia sotului, care pusa cap la cap cu trombofilia ta, nu o gasesc plauzibila. Mai degraba cred ca trebuiau analizati toti cromozomii embrionului.

Mergi la inceput

Au spus ca atat au putut face la varsta asta a sarcinii. Cum imi explica si Cybele, la GeneticLab fac o varianta numita Quick - PCR care nu este atat de fiabila. Oricum, noi credem ca este mult mai important rezultatul la cariotipul nostru ca sa stim ce putem transmite si de acum incolo si ce avem de facut, nu mai conteaza de ce am pierdut sarcina asta.

pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns p@ulici spune:

Felicitari micutei lui Toni La multe lunite La multi ani sanatosi si fericiti! Toni ai o luptatoare, o invngatoare ... asteptam sa aflam ca mergeti acasa, in ritmul asta pest o luna cred ca veti fi acasa.

MeAlex by cred ca trombofilia sotului ar trebui sa fie cauza a ceea ce s-a intamplat ... cred ca mai important era sa analizeze toti cromozomii, daca era trombofilia atunci ar fi trebuit sa descopere cheaguri in interiorul embrionului, au descoperit asa ceva? Cat despre doza de Clexane eu cred ca a fost buna. Cand ai avut sangerarea ai avut desprinderea embrionului de uter? daca da asta mai poate fi o cauza. La cate saptamani ai inceput Clexanul?
de exemplu fetita mea Gabriela a mostenit sigur trombofilia, cu toate astea mi-a spus medicul care i-a facut autopsia ca nu a gasot absolut nici o urma trombofiliei ca fiind cauza a decesului la ea cum s-a crezut initial.

Va salut pe toate si va doresc numai vesti bune.

29 saptamani si 6 zile

MTHFR A1298C – HOMOZIGOT si PAI 675 4G/5G – HETEROZIGOT
Trombofilie descoperita la prima sarcina tratament pt trombofilie de la 10 saptamani de sarcina: Clexane 0.4, Acifol 5mg 2/zi, Dr. Heim Satu Mare
O fetita Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010 nascuta prematur la 28 de saptamani devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi

Mergi la inceput

P@ulici, laboratorul asta atat a putut analiza, nu mai am ce face acum. Informatiile pe care le-am avut atunci spuneau ca e OK GeneticLab. Cybele imi spusese despre analiza asta restransa, dar nu retinusem numele si oricum era prea tarziu sa mai schimb laboratorul. Am dus doar mici fragmente, nu embrionul intreg, nu stiu ce au mai descoperit, nu au scris in raport. O sa mai vorbesc cu ginecologul sa vedem daca el a remarcat ceva deosebit. De doza de Clexane nu stiu ce sa zic, eu as zice ca e posibil sa fi fost mica si in plus, nu stiu daca a fost ok ca am luat la inceput Aspenter zilnic + Clexane. Am avut hemoragie mare, ca si cum s-ar fi spart o punga cu sange, am pierdut mult. la eco a zis ca era decolare mare a sacului embrionar + hematom. Ce am mai remarcat la ultima ecografie cand s-a constatat lipsa activitatii cardiace, era ca embrionul era mult mai mic decat sacul...sacul era de 11 saptamani, iar embrionul de 7-8 saptamani.
Am inceput Clexane la 3 saptamani si 4 zile, de la betaHCG 11. Legat de afectarea embrionului de trombofilie, nu stiu ce sa spun, o depinde si de mutatii, de combinatia lor...nu stiu...

pentru sanatos!

Mergi la inceput