Trombofilia, o cauza a infertilitatii -68-
Raspunsuri - Pagina 7
sper spune:
Danylini multumesc pt raspuns. La cate ore ai reluat apoi clexane de la punctie? La ET ai mers cu clexanele facut, da? Eu asa am facut. Cine ti-a zis sa faci jum de doza in seara de dinaintea punctie, dr hematolog sau dr cu care faci fiv? Care sunt acestea?
Sper... sa devin mamica
MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute prin RUAM
Tratam pana la FIV= Femibion+ acifol+aspenter
O ultima incercare apr/mai 2012
irilac31 spune:
Buna fetelor, revin la voi cu alte si alte nelamuriri, daca stiti va rog sa ma ajutati
Am luat legatura cu un hematolog si mi-a zis ca pentru mutatiile mele ( MTHFR A1298C - heterozigot; Factorul XIII - heterozigot, gena PAI - homozigot) sa iau clexane de 0,4...eu avand 54 kg.Eu vroaim sa ma programez sa vorbim face to face, dar mi- a zis ca pt trebuirile astea nu e necesar o intalnire si imi zice prin telefon ce trebuie sa fac
Nu stiu de ce..eu nici nu prea ma pricep...da am senzatia ca e cam mica doza. Voi ce parere aveti?
Nu mi- a zis nimic de vitamine, aspenter...nimic. Eu oricum voi continua sa le iau, dar asa...ca idee.
In protocol eu voi avea estrimax (fac FIV cu donate), plus progesteron injectabil...astea stiu ca coaguleaza si ele sangele...o fi buna doza asta?
Ce ma sfatuiti sa fac?
sper spune:
Poti face analiza AntiFxa inainte de ET. Datorita faptului ca nu faci intrerupre de clexane pt ca nu faci punctie poti face analiza inainte de ET. Inainte de ET vei avea bagat si progesteron , deci e f bine. Intereseaza-te dc poti face analiza acolo unde faci ET-ul. Dc ai test pozitiv repeti analiza aici in tara la Fundeni sau Synevo. La Fundeni e gratis cu rez imediat iar la Syneco 200ron cu rez dupa 10 zile
Sper... sa devin mamica
QiaoBing spune:
vicenza daca nu ma insala memoria Gliana e tot din Suceava si a dus cu bine la capat o sarcina cu trombofilie. ia legatura cu ea si vezi la cine a mers, o gasesti pe la Strumfi si prichindei de iulie-aug 2011, adica aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=169998
Multa bafta !
---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote, TSH sub limita
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
IA mai 2011 Medlife - nereusita
Copiii vostri nu sunt copiii vostri. Ei sunt fii si fiicele dorului Vietii de ea insasi indragostita. Ei vin prin voi, dar nu din voi. Si, desi sunt cu voi, ei nu sunt ai vostri. Puteti sa le dati dragostea, nu insa si gandurile voastre, Fiindca ei au gandurile lor, Le puteti gazdui trupul dar nu si sufletul, Fiindca sufletele lor locuiesc in casa zilei de maine, pe care voi nici chiar in vis nu o puteti cunoaste. Putei nazui sa fiti ca ei, dar nu cautati sa ii faceti asemenea voua, Pentru ca viata nu merge inapoi, nici nu zaboveste in ziua de ieri" (Kahlil Gibran)
danylini spune:
sperr- mie dr. cu care am facut fiv mi-a zis sa injumatatesc doza de clexane, eu seara pe la 9 -10 fac clexanele , deci in seara dinaintea punctiei am facut de 0.3 si in seara cu punctia am revenit la 0.6
in afara de clexane trebuie si vitamine, uni dr. cum e si dr. meu hematolog mi-a dat sa fac b-urile si inca o analiza ce imi scapa si in fct. de ele mi-a recomandat pe mai departe
sper spune:
Danylini tu nu ai avut intrerupere aproape deloc, in seara de dinaintea punctie doza pe jumatate si in seara punctiei ai reluat doza intreaga. Eu am avut o gramada de zile de intrerupere
Sper... sa devin mamica
vicenza spune:
Buna Mimi32. Esti din Suceava? Din pacate acest dr a fost cel la care am pierdut ultima sarcina..Intr-adevar el a fost si cel care a descoperit problema mea, insa chiuretajul.. a dat-o in bara rau... Nu mai am incredere... Ii cunosc cam pe toti de aici din zona, iar asistentele din spital cu care am vb si pe care le mai cunosc mi-au zis toate ca aici e cum ti-e norocul.. Nu prea vreau sa mai risc... Inclusiv cand am fost la un eco, in timpul verii cu hemoragii si dureri, doctora mi-a zis ca sa nu stau pe baza astora din SV.. De asta vreau sa aflu daca se poate tine o sarcina cu un dr de la distanta...
Va multumesc din suflet pentru sfaturi
vicenza spune:
Imi cer scuze, Mimi, nu m-am uitat.. am vazut ca esti din Iasi, scuze, si multa sanatate tuturor
sunshine4ever spune:
Citat: |
citat din mesajul lui irilac31 Buna fetelor, revin la voi cu alte si alte nelamuriri, daca stiti va rog sa ma ajutati Am luat legatura cu un hematolog si mi-a zis ca pentru mutatiile mele ( MTHFR A1298C - heterozigot; Factorul XIII - heterozigot, gena PAI - homozigot) sa iau clexane de 0,4...eu avand 54 kg.Eu vroaim sa ma programez sa vorbim face to face, dar mi- a zis ca pt trebuirile astea nu e necesar o intalnire si imi zice prin telefon ce trebuie sa fac Nu stiu de ce..eu nici nu prea ma pricep...da am senzatia ca e cam mica doza. Voi ce parere aveti? Nu mi- a zis nimic de vitamine, aspenter...nimic. Eu oricum voi continua sa le iau, dar asa...ca idee. In protocol eu voi avea estrimax (fac FIV cu donate), plus progesteron injectabil...astea stiu ca coaguleaza si ele sangele...o fi buna doza asta? Ce ma sfatuiti sa fac? |
Eu zic ca este putina doza de 0,4 avand mutatiile mentionate, plus ca o sa ai estrogeni si progesteron indus in organism. Si ma gandesc ca progesteron o sa ai macar 400-600 mg pentru sustinere, si atunci e nevoie o doza mai mare de clexane.
Dar are dreptate si Sper sa fac antifxa si o sa vezi daca e corecta doza sau nu.
''Uneori, cand ai impresia ca totul s-a sfarsit,viata iti ofera de fapt un nou inceput. Totul e sa stii sa-l recunosti'' Richard Paul Evans
Fiv1-hiperstimulare, Fiv2-nereusit(2007),1sarcina obtinut natural-oprit din evolutie la 3sapt si 3 zile gestational (2010), a 2-a sarcina obtinut natural - oprit din evolutie la 6 sapt (2011)
MTHFR A1298C heterozigot, PAI1(675 4G/4G) homozigot, mutatia V34L pozitiv-genotip heterozigot,insulinorezistenta
Tratament: femibion 1/zi, acid folic 5mg/zi,magneB6 1/zi, aspenter 75mg/zi, Glucophage 1000mg,Clexane 2x0,4/zi
MeAlex spune:
Eu cred ca se poate, asteptam sa mai scrie fete. Din cate imi amintesc, Floaredemac venea in Bucuresti la controale.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!