Suport pentru pui pe sticla....
Raspunsuri - Pagina 2
mina spune:
Mi-am adus aminte, cand eram mici facea tata pui la punga, dar in punga de hartie. Tare bun iesea. Ma gandesc ca acum exista si hartia de copt din care se poate improviza punga, sa nu mai fie de plastic.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
emanouela spune:
apoi cum reusesti de faci cuptorul varza, marius??? eu sunt mare amatoare de pui pe sticla si cea mai enervanta si dureroasa parte e scoaterea lui de pe sticla....sticla plina cu apa clocotita, puiul fiind fizat bine se mai si intepeneste nitel....aventura mare. in rest umplu sticla ochi cu apa, montez puiul pe sticla, il impanez cu legume, usturoi, etc, pun aratatea trasa in sticla intr-o tava cu apa, nu plina, legume, sare si alte nebunii iar din cand in cand il scot si-m stropesc cu zeama din tava....asa cuptorul ramane curat
mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail
CorinaDani spune:
mama facea "pui la capac", punea puiul, bine uns cu ulei si condimente, culcat pe un capac de cratita, pus invers peste o cratita in care punea apa, tot ansamblul bagat in cuptor, pe grilajul din interior. puiul se rumenea bine, insa nu se usca foarte tare pentru ca se degajau aburii din cratita.
mai gasisem undeva o metoda, puiul era imbracat intr-o pasta/coca sau cam asa ceva, dat la cuptor, ca sa-l papi trebuia sparta crusta groasa...
http://costachel.ro/pui-in-aluat/
Rufus spune:
Noi avem o tava de inox de la Ikea. E mare, adanca...dar are si un gratar pe care-l poti pune peste ea (de fapt in ea, dar partea superioara este aproape de partea de sus a tavii). Ei bine, dupa incercari multiple, care s-au derulat pe zeci de ani (mama...), am descoperit puiul perfect.
Pun apa in tava, iar puiul condimentat pe gratar. Iese exact ca la rotisorul astora de la magazine.
In punga nu pun decat "marfa" de curte, adica mai atoasa, sa se patrunda...puii astia de Gostat, daca-i pun in punga, se inmoaie si oasele.
Iar grasimea care-i murdareste cuptorul lui Marius, curge in apa din tava. Culmea e ca la final, in tava ramane un sos...foarte nesanatos
Acuma-i drept...si condimentatul asta are chichirezul lui...
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
marius spune:
Asta cu "pui la capac" nu am incercat-o dar precis o sa fac. Asa sunt eu... "bucatarist sef"
@emanouela - ce sa zic? Stropeste cand il ud cu sos. Cat despre sticla fierbinte e o realitate asa este. Asta am si uitat...
@Rufus - sos nesanatos zici... pai partea aiurea este ca acolo se scurge ce e mai bun. Dar na' colestrolul.. bata-l cucu'
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Asta cu "pui la capac" nu am incercat-o dar precis o sa fac. Asa sunt eu... "bucatarist sef" @emanouela - ce sa zic? Stropeste cand il ud cu sos. Cat despre sticla fierbinte e o realitate asa este. Asta am si uitat... @Rufus - sos nesanatos zici... pai partea aiurea este ca acolo se scurge ce e mai bun. Dar na' colestrolul.. bata-l cucu' www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor! Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
marius, cred ca era totusi o smecherie la mijloc, probabil ca acel capac si acea cratita (mereu aceleasi) nu se imbinau perfect pe margine, cand capacul era pus invers pe cratita. ma gandesc, daca s-ar "pupa" marginile, incepe capacul sa salte in momentul in care apa din cratita clocoteste...poa' sa curga si sa stinga flacara din cuptor...sau cade puiul de pe capac
asadar, eu zic sa faci niste probe la rece, sa gasesti cea mai potrivita pereche capac-cratita. ah, si am uitat sa precizez, insa cred ca ati dedus si singuri : cele doua erau smaltuite/emailate, asa cum erau majoritatea, pe vremea comunismului. nu stiu sa va spun daca functioneaza si cu vase din inox sau alte materiale...
mi-a venit inca o idee : oare in vas din acela de ceramica (lut), cu capac, nu s-o face bine puiul ? are cineva un astfel de vas, a incercat, cum iese ?
marius spune:
Asta mi-am dat seama ca trebuie sa iasa aburul cumva. E logic.
Dar gasesc eu perechea ideala ca de incercat musai trebuie sa incerc sa vad ce si cum.
Cat despre oala de lut am boala grea. Inca nu am reusit sa-mi cumpar una desi imi doresc demult sa fac sarmale in ea. Am eu fixul asta. Sorry! Vreau sa ajung sa fac sarmale cum am mancat in Salaj la bunica mea (D-zeu s-o ierte!) Fac acolo niste sarmale micute cu un pic de afumatura seci fierbinti si unse. Hmmmmm deja ma uit crucis! Bata-le norocul! Asta e o boala a mea plus magiunul de prune (nu gem). Magiunul se face la cazan se fierbe 24 de ore si se tot amesteca fara zahar fara apa.... are un gust specific.
In fine cred ca deraiez.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
eumada spune:
Rau de tot mai Marius.....
La vas de lut..am eu cu capac..asa ceva oval de lut cu capac..se fac sarmale in el o nebunieeeeeeeee...dar tre` sa le tii cateva ore bune in cuptor...cam 5....Pui nu am incercat..eu merg pe varianta sticla de bere cu puiul tras in teapa pe ea...pus intr-o tava cu niste apa....
Zau ca nu pricep cum faci praf cuptoru`...
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
CorinaDani spune:
o varianta ajutatoare ar fi sa pui puiul pe un borcan umplut 3/4 cu apa, fie de 400 g, fie de 800 g (depinde de marimea puiului)
marius, daca dai o cautare pe google, imagini "pui pe sticla", gasesti tzpe variante de a pune sticla/borcanul in tava, cratita, vas de jena, etc., cu sau fara garnitura. in felul acesta cred ca nu vei mai murdari (atat de mult) cuptorul
marius spune:
Dati-l incolo de cuptor nu ma mai innebuniti. Cand eram student (long time ago) si stateam la camin imi cumparasem cuptor cu microunde (deh atuci aparusera) il am si acum, in fine ideea este ca nu stiam ce si cum se face asa incat m-am gandit sa fac un pui la microunde. Ce experienta fratee... 3 ore sau mai bine tot a mers, saracul pui saracul cuptor (nu s-a stricat) si pana la urma s-a copt puiul cred ca de jena sau oboseala. Acum rad cu gura pana la urechi de idiotenia mea dar na' este scuzabil ca nu stiam la ce e bun un cuptor cu microunde. Asta asa ca sa va mai destindeti.
Insa si-a scos banii ca faceam pizza si sandwich-uri calde (o nebunie) pentru studenti (mai ales cei de la fac. de sport astia erau fomisti rau). La mine gaseai pana la ora 24.00-1.00 o pizza, sau sandwich, coca cola sau bere. Ce vremuri! Camera mea avea o combina frigorifica dubla, in congelator puneam blaturile de pizza jos bere coca cola, telemea cascaval, sunca, margarina, ketchup, mustar, maioneza, adica toata materia prima . Imi vine sa rad - dar ce vremuri.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa